magyarfutball.hu

Svédország Grzelak Bartosz (Szczecin 1978.11.02 - )

alias
Bartosz Grzelak
Bartosz Piotr Grzelak

"Grüzselák"
"Zselák"
"Zselé"
"lengyelsvéd"
nemzetiség
Svédország
életkor
45 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
IK Frej
2012 - 2017
Svédország (U21 asszisztensedző)
2018 - 2019
AIK
2020 - 2022
MOL Fehérvár FC
2023. március -
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.16, 22:36
    Bartosz Grzelak a Vidi új vezetőedzője!
    kép
    Fiatal, de tapasztalt svéd szakember irányítja a csapatunkat a folytatásban.

    Bartosz Grzelak és klubunk megállapodása alapján szerdától a 44 esztendős svéd szakember irányítja a MOL Fehérvár FC első csapatának szakmai munkáját!

    Új vezetőedzőnk 1978. november 2-án született Szczecinben, Lengyelországban, azonban már gyermekként Svédországba költöztek családjával. Egészen fiatalon kezdett focizni, 1997-ben be is mutatkozott az egyik legnépszerűbb svéd élvonalbeli csapatban, az AIK Solnában, valamint tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, azonban korán az edzői pályára lépett.

    2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül a Stockholmtól nem messze fekvő klub vezetőedzője volt. Az itt eltöltött évek alatt a csapat a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel, ahol stabilizálta is a sárga-feketék helyzetét, mielőtt 2017 nyarán az AIK másodedzője lett. Innen a svéd U21-es válogatott másodedzői posztjára vezetett az útja, majd 2020 augusztusában vette át az AIK irányítását, ahol első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett - az aranyérem sorsa csak a gólkülönbségen múlott. A Solnától 2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 41-et nyert meg, 18 döntetlen mellett csak 21-szer hagyta el csapata pont nélkül a pályát.

    “Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk - a feladat mindenki előtt ismert. 2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a Vidi és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg!” - mondta a szerződés aláírása után új vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak.

    “Fontos szempont volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Bartosz személyében, akinek nem ismeretlen ez a helyzet, ugyanis az AIK-nál hasonló szituációban vette át, majd ezüstéremig és nemzetközi kupaszereplésig vezette a csapatot. Az első pillanattól éreztük rajta a nyitottságot és motivációt a feladat iránt. Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni. Meggyőzött minket, bízunk benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, aminek köszönhetően az utolsó tíz mérkőzésre a csapat elindul felfelé” - nyilatkozta sportigazgatónk, Juhász Roland.
    Bartosz Grzelak 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött klubunkkal, a tervek szerint egy asszisztensedző még a héten csatlakozik majd első csapatunk szakmai stábjához.

    https://www.molfehervarfc.hu/2023/03/15/bartosz-grzelak-a-vidi-uj-vezetoedzoje-.html