magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 1 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
  2. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
  3. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
  4. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
  5. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
  6. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2021
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (1)
OTP Bank Liga, NB I 2021/2022, 15. forduló
játékvezető : Andó-Szabó Sándor
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. pfla.hu: 6.000
  3. nso.hu: 6.011

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.12.05, 15:28 (szerk.: 2021.12.14, 20:16)
    a hülye is látta azt a mérhetetlen tüzet és győzni akarást majd 30 percen keresztül, emberelőnyben, hazai pályán, sikerült is megszerezni azt az egy nyamvadt gót, oh, wait!

    Mmae is direkt rúgta úgy kapufára, hogy kipattanjon? Elég nagy spiler.

    Az egyetlen gyors támadásuk gólt hozott ma.
    Kedves Stöger úr, kérünk még ilyeneket a "szépen felépített" (értsd rettentő lassú) labdakihozatalok helyett.

    Na,akkor szakmázzunk picit.Az feltűnt nektek,hogy idén a védősor,talán egy gólt sem szerzett a bajnokságban?Az előző években,mindig fejelt, kotort Blazic párat,Civic,Heister,Lovre talált messziről kaput,még a dongalábú Dvalinak is volt gólja.Idén meg kb semmi.

    Először dühös voltam a játékunk és a hozzáállásunk miatt,majd 80-ik perc táján elengedtem az egészet.Ez a párosítás általában egálra van ítélve.

    Ez a meccs egy a sok közül, nyilván bajnokok leszünk.
    DE:

    -Emberelőnyben ez a sokadik teljesen impotens produkciónk
    -Nemzetközi porondon látható igazán a visszaesés taktikailag, szevezettségben
    -Utolsó 8 meccsünk mérlege a Pufla ellen a bajnokságban 1(!) győzelem, 6(!) döntetlen, 1 vereség, ebből mindenki vonja le a saját következtetését... szerintem egyértelmű.
    -Szerencsénk, hogy egy cerkófmajmocskát ültetve a kispadra is behúznánk a bajnokságot.
    - A nézőszám lesz a legjobb indikátora a folyamatban lévő szakmai munkának

    azért a covid miatt jogosan sokan félnek közösségbe menni, illetve vannak oltatlanok... nem lett kevesebb fradista, mint két éve volt, csak most 10 helyett 7 ezren járnak meccsre (átlagban) számomra érthető okok miatt (és még így is 3-szor akkora nézőszámaink vannak, mint bármelyik másik magyar csapatnak). De én mindig kimegyek, ha ráérek, gondolom te is, legyen minél több ember így.

    Rebrovval sem ment jól ezek ellen a favágó kutyák ellen. Iszonyat kellemetlen csapat. Szétvernek, szétrúgnak mindenkit. Mellé még helyenként focizni is tudnak. Hornyák meg nem olyan szar edző. Tökéletesen törik szét a meccset.
    Nem az a baj, hogy ma pontot vesztettünk. Hanem hogy a sokadikat már hazai pályán. Meg egy nagy büdös 0 van a nevünk mellé írva a nemzetközí porondon.

    A nagy zs, szolnoki, fannif harmasnak minden meccsukon van narancssargas megmozdulasa.

    Ezzel egyutt ezt mi basztuk el, akkor is ha baromi jol es kellemetlenul vedekeztek. Wingo baromsaga nelkul ez egy sima gyozelem.

    a 85. perc után egyszer kiszedte a felső sarokból a kapus a labdát, meg volt egy rohadt nagy kapufa is. szerinted aranylabdás játékosok ezek, hogy csak a bunda kedvéért meg tudják oldani a döntetlent, hogy ilyen látványos legyen?

    Látványosan nem csináltak semmit a kiállítás után, igen, az is látványos volt, hogy mennyire nem akartunk gólt lőni 16 ról lövőhelyzetben tovább toljuk, 5 méteres lesen persze bebaszkodjuk a kapuba a labdát, nehogy a másik aki nincs lesen, elérje.

    Hat ezt elkurtuk, nem harcoltunk eleget. Ráültünk az 1-0 ra, kaptunk egyet utána kilátástalan volt az egész.

    Igazából, nemhogy győzni nem akartunk ma minden áron, de ezt a meccset, nagyon le sem akartuk játszani. Lehet jobb is lett volna, írták volna be előre az egy pontot mindkét csapatnak, azt cső. Megkímélnek három szívrohamtól az utolsó percekben, amit összebalfaszkodtunk..

    Összességében nem értem, hogy amúgy nem vagyunk jók rövidpasszos összjátékra, vagy mi a fasz? Képzetlenek ehhez a játékosaink? Amit a pufla megcsinált, amikor Gera letette a labdát a társának, aki aztán eltörte, az egy formás támadás volt, kevés érintésből. Mi ilyet formás akciót nem vezettünk 90 perc alatt egyet sem, hogy lábról lábra jár a labda. Ez mi, hogy a leggyengébb képességű játékosnak a keretből bal szélre adjuk a labdát, aki belerúg egyet, ami vagy kapu mögé megy, vagy nem, ez mi? Ez nem támadásépítés. Ez egy lófasz.

    Én is próbáltam megfejteni, hogy mi a taktika. Ez jött ki, hogy jusson el valahogy Cabrajahoz, ő meg valahova beadja.

    Alig volt helyzet, emberelőnyben nem tudtunk dominálni csak kb. 5 percet a végén.
    Toronymagasan bajnokok leszünk, nincs kétség. A csapat felkészítése pedig látjuk mennyit ér nemzetközi szinten.
    A nézőszám gyalázat, de sokak szerint jól van ez így.
    A hangulat legalább tűrhető volt, kevesen voltunk a kapu mögött, de legalább szurkolt majdnem mindenki.
    Csütörtökön pontot kell szerezni!
    Hajrá Fradikám!

    Mi volt ma is a terv? Mert csak ívelgettük be a labdákat ész nélkül. Tokmac és Marin egy poszt kb. egymást oltották ki.
    Botka full dekoncentrált volt, aztán behozza Wingot, akin elment a meccs. Hogy vannak ezek a játékosok felkészítve? A 4 millióért igazolt sztárok, Loncar, Zaki, Gavric hármas merre van? Miért nincs még mindig helyük, játékuk, formájuk? Előző csapatukban kimagaslóan teljesítettek.
    Ha ma nem lett volna Mmaee jó kedvében, helyzetünk se lett volna. Gyakorlatilag csak az ő kevergetéséből volt helyzetünk.
    Se egy kidolgozott figura, se tudatos támadás építés.
    Amit sokadjára művelünk emberelőnyben, az katasztrófa.

    Ez a legegyszerűbb magyarázat.Ha nyerünk, az kizárólag a keret erősségének köszönhető, ha veszítünk, Stöger kókler.
    Nincs itt semmi látnivaló.

    Az eredmény belefér, a játék meg a szokásos. A fél csapat a saját szórakoztatására játszik. Forgolódnak a labdával, cselezgetnek, kötényeznek. Vagy Stöger nem tud hatni rájuk, vagy direkt ezt kéri, de mindkét eset gáz.

    És az a helyzet, hogy Pepi a tabellára néz, és nem érti, hogy mi a gond... Mondjuk Doll se értette, aztán csak elmagyarázták neki. Nagyon remélem, hogy hamarosan Pepi papa is megkapja az értékelést.

    Visszahoztuk Dollt, osztrák változatban. Mert a vezetők ezt akarták, inkább egy kellemesebb emberrel dolgoznak, és az sem baj, ha nem kell bl prémiumot fizetni neki.

    Hát ez van sajnos. Igazából a szokásos. A szélső védőink közül senki nem tudta igazán segíteni a támadásokat. Egyedül pedig sajnos egyik szélsőnkben sem volt annyi, hogy egyedül helyzete teremtsen magának. Se Tokmacnak, se Zakinak, se Zubkovnak, se Uzuninak. így azért nehéz. Marinnak sem volt egy értelmes labdája. Boli dísz. Ryan az egyedüli aki állandóan kapu felé cselez, mindig gólratörően játszik. Sok hibával és lehet szidni a hozzáállása miatt, de mai nap is rajta kívül megint nem csinált senki semmit. Egy játékossal nehéz nyerni.

    Azért ne feledjük, hogy az ellen nem akart többet egy pontnál. A Puskás amúgy is a mennyei legsunyibb, legalattomosabb focit játszó csapata, van Nieff, Nunes, Szolnoki nevű henteslegényeivel. A győzelem a kezünkben volt, Zubkov az első, jól sikerült csele után 10 méterről, szemben a kapuval oda lőhette volna, ahova akarja,de nem.....ő még tologatott egy kicsit. Ezek után törvényszerű már, hogy semmi sem sikerül. Való igaz, hogy az 1:0 meg a kiállítás után is lezárhattuk volna. És itt jön fel a felelősség kérdése, ami megosztva a játékosoké ( akik gec*znek szemben a kapuval,nagyképernyőznek) és az edzőé, aki nem tud rájuk hatni.

    Hornyák taktikája: Hátul busz, Civicet lerúgni, utána azon az oldalon kontrázni.

    Azok után reklamálja Hornyák a sok sárgát, hogy kórházba rúgták Civicet, s lebegteti a három pontot, miközben egy helyzetük volt a meccsen. Ez oszt igen.
    Pepire már nem is írok semmit. A második félidő gyalázatos volt. A csapaton megint az utolsó 6-8 percben éreztem, hogy tesz a gólszerzésért. Előtte langyos volt az egész.

    Stöger jól beharangozta amikor idejött, hogy majd lesz itt fasza támadójáték. Nem az első meccs, hogy emberelőnyben képtelenek vagyunk bedarálni az ellenfelet. Főleg a hazai pályán elveszített pontok az aggasztóak. Ma nem sok ötletet láttam a játékunkban, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy ma sem...

    Ha nem lenne edzőnk, akkor is pontosan ugyanezt látnánk a pályán. Ugyanígy mindenki egyénileg gondolkozna és nem csapatként. Olyan a játékunk, mint a válogatottaknak az összetartások elején, mintha nem is ismernék egymást a játékosok.

    Jöhet a down, de mákkal szereztünk vezetést, majd nagy hibából kaptunk egy gólt, azután pedig 5-6 percet leszámítva nem mutattunk semmit otthon abból, hogy miért is kéne nekünk adni az aranyat az év végén.

    Úgy hiszem, hogy mindettől függetlenül megnyerjük a bajnokságot, de a vak is látja, hogy érdemi visszaesés van, és a fekete leves a selejtezőben jöhet majd, ha nem változik valami...

    Bár a visszaesés részével egyetértek, arra a marhaságra kénytelen vagyok reagálni, miszerint "mákkal szereztünk vezetést".
    A Puflának nem volt helyzete az első félidőben, nekünk akadt pár. Közben szétrúgtak minket. Nem tudom, hogy ebben te hol látsz mákot, de a helyedben visszanézném legalább az első félidőt.

    A mák alatt azt értem, hogy meddő mezőnyfölényben játszottunk ugyan, de ziccerünk nem volt egy sem, és egy kapuson, majd a kapufán is megpattanó labda csorgott a hálóba, amihez kellett szerencse.

    Nem arra értettem, hogy ne érdemeltük volna meg a vezetést.

    A fő baj, hogy utána semmi kb. 5 percet leszámítva, és 30 perc emberelőnyben.

    azért nem illik elhallgatni, hogy úgy lett döntetlen, hogy semmit nem fociztunk emberelőnyben legalább 25 percig, de inkább félórát, továbbá, hogy itthon ebben a szezonban a teljesítményünket leginkább leíró kifejezés a hígfos. Jah, és ez természetesen csak az nb1, mert nemzetközi szinten még kijózanítóbb a helyzet. Én értem, sőt tudom, hogy magyar csapatként a csoportkörben lenni is nagy szó, de ilyen pofozó gép, mint most, még nem nagyon voltunk, így kicsit nehéz.

    De persze: Stöger forever. Hol találunk még egy olyan edzőt, aki egy ilyen semmilyen teljesítményt ekkora nyugalommal végigül a padon anélkül, hogy egy percre is felállna...

    Az ezelőtti hat meccsen egyszer tudtuk legyőzni őket. Olyanok nekünk,mint nekik a Paks. Valamiért nem megy ellenük, ma sem játszottunk jól. Ettől függetlenül nem értem a katasztrófahangulatot. Több mint 600 perc alatt 1 gólt kaptunk, és tizennégyet rúgtunk. Magabiztosan vezetjük a bajnokságot.

    Miután Civicet szétrúgták kicsit szétestünk. Addig rendben volt a csapat. Az első félidőben nem is lőtt kapura a Felcsút, nekünk meg több lehetőségünk volt! Akkor kellett volna még egy gól. A cserék teljesen jókor történtek, sztem azon sem lehet vitatkozni, hogy ki helyett ki jött be! Ha Wingo nem bassza el, akkor semmi gond nem lett volna, annyira semmilyen volt ez a favágó banda. Viszont annyira szervezettek, hogy a bunkert 10 emberrel megoldották. Nem szoktam dícsérni Stögert, de most nem rajta múlt.

    Előbb kellett volna cserélni, és Marin helyére kellett volna valaki, mert nagyon elfáradt. Hiányoltam Stöger aktívabb részvételét a játékunk alakításában a kiállítás után.

    A szombati találkozón 67%-ban birtokoltuk a labdát, jóval gyorsabban (17.4 és 15.2 passz/perc) és pontosabban játszottunk, mint a vendégek (86.4 és 72.1% passzpontosság). A mieink 44+2, a vendégek 14+3 támadást vezettek, mi nyolcszor annyiszor lőttünk kapura (16/2), azonban csak 2.5-szer annyiszor találtuk el azt (5/2). A kapu előtti gyenge formánkat mutatja, hogy a fölényünk ellenére az xG-arány csak 1.02-0.48, míg az xcG 0.84-1.26 volt.

    A PPDA intenzív letámadást mutat (4.65 ill. 15.54), azonban az, hogy átlagosan 21.4 méterről lőttünk kapura, azt is jelzi, hogy kevés volt a kidolgozott helyzet. A párharcokat 104-98 arányban hoztuk. Besic 16, Blazic és Kovacevic 14-14 labdát szerzett, az ellenfél térfelén 38 labdát szereztünk (Besic 10, Blazic, Kovacevic és Cabraja 4-4). A vendégek 17-et, ezek nagy részét a védelmünk jobb oldalán. A támadópárharcok 42%-át nyertük meg (Ryan 45%, Besic és Laidouni 55%, Tokmac 63%), a fejpárbajokat 22-11 arányban hoztuk.

    Dibusznak kettőt kellett védenie (1.26), 3-szor jött ki, 19 passza jó volt 21 kísérletéből.

    Botka 49 percet kapott, 33 akciójának 48%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 8 párharcból 2-t nyert meg. 8 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Blazic 119 akciójának 83%-a sikeres volt, 2 helyzete volt (0.18). 90%-kal passzolt (15 hosszú labdájából 8 volt pontos). 9 párharcból 5-t nyert meg. 10 labdát vesztett, 14-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Kovacevic 118 akciójának 96%-a volt sikeres, 1 gólpasszt adott . 98%-kal passzolt (101/99), 15 párharcból 13-at nyert meg (!), 4 labdát vesztett, 14-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Civic 14 percet játszott sérüléséig, 14 akciójából 11 volt sikeres, 9 passzából 6, 3 párharcát megnyerte. 2 labdát vesztett, 4-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Besic 81 percet kapott, 98 akciójának 83%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.04). 89%-kal passzolt, 19 párharcból 12-t nyert meg. 8 labdát vesztett, 16-ot szerzett, 9 passzt lopott

    Laidouni 102 akciójának 78%-a volt sikeres, 3 lövésből (0.19) 1 gólt szerzett, 90%-kal passzolt. 24 párharcból 14-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 11-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Zachariassen 66 percet kapott, 33 akciójának harmada volt sikeres. 1 lövése volt (0.07). 55%-kal passzolt, 17 párharcból 5-t nyert meg. 4 labdát vesztett, 3 passzt lopott.

    Marin 80 akciójának 64%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.13). 74%-kal passzolt, 7 párharcból 3-at nyert. 3 labdát szerzett, 6 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.08).

    Tokmac 66 percet kapott, 34 akciójának 68%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.02). 87%-kal passzolt, 15 párharcból 9-et nyert meg. 1 lövést készített elő.

    R. Mmaee 74 akciójának 51%-a volt sikeres, 4 lövése volt (0.25). 84%-kal passzolt, 9 cselből 4 volt sikeres, 35 párharcból 15-t nyert ,meg. 5 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.16).

    Cabraja 85 percet volt a pályán, 103 akciójának 72%-a volt sikeres, két lövése volt (0.1). 82%-kal passzolt, 17 párharcból 6-ot nyert meg. 12 labdát vesztett, 8-at szerzett, 4 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.27), a gól előtt ő adta a második gólpasszt.

    Wingo 50 percet kapott, 34 akciójának 56%-a volt sikeres. 1 helyzete volt (0.03), 73%-kal passzolt. 9 labdát vesztett, 2-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Zubkov 32 percet kapott, 32 akciójának 53%-a volt sikeres, 85%-kal passzolt. 16 párharcból 6-ot nyert meg, 5 labdát szerzett.

    Uzuni is 32 percet kapott, 17 akciójának 65%-a volt sikeres, 8 passzából 7, 6 párharcból 2-t nyert meg, 1 labdát szerzett.

    Boli 18 percet kapott, 4 akciójából 2 volt sikeres, 1 passza pontos volt, 3 párharcból 1-et nyert meg.

    Laidouni 6.32
    Dibusz 6.03
    Besic 5.91
    Kovacevic 5.76
    Blazic 5.41
    Cabraja 5.21
    Marin 5.09
    R. Mmaee 4.94
    Uzuni 4.71
    Botka 4.65
    Tokmac 4.65
    Zubkov 4.62
    Zachariassen 4.56
    Wingo 3.88

    https://ulloi129.hu/2021/12/04/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-16/
    https://ulloi129.hu/2021/12/07/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-15/
    https://ulloi129.hu/2021/12/14/laidouni-dibusz-besic-es-dibusz-laidouni-zubkov/