magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Paksi FC 1 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.06.28, 13:45 (szerk.: 2020.06.29, 17:46)
    Jobb kerete van a Paksnak, mint nekünk, ez szerintem egyértelmű. A Várdának, Diósgyőrnek már nem biztos.

    A szurkolói dolgot nagyon sajnálom, nem így kellett volna... És hibás dolognak is tartom a játékosokat hibáztatni.

    Ebben a csapatban középszerű vagy gyenge játékosok vannak. Böde pl. Megette a hátvédsort egyedül. Most nem éreztem hogy akár szerencse is melléjük áll..igazság szerint az egyenlítő gól is ajándék volt.

    Most jöttünk haza a meccsről, borzalmas volt. A csajom sírt, a meccs utáni jelenetek hatása alatt van még mindig. Áruljátok már el nekem, ha a játékosokat megtámadják a szurkolók, a biztonságiak mi a fasznak állnak ott mint a málhás szamár és miért nem védik meg a játékosokat. Végignézték ahogy rángatják, nekimennek a fiúknak és nem csináltak semmit. Milyen biztonsági szolgálat működik a DVSC-nél?!

    Nem egy meccsen múlt a dolog, hanem a hosszú ideje tartó alibi-focin. :(
    Bárcsak teljesítményarányos bérezés lenne itt is! Akkor talán nézhetnénk győzni akaró játékosokat. Így minek hajtsák magukat, ha úgyis megkapják a pénzüket?

    Nem baj, srácok! Volt már ilyen sokszor. Most legalább több magyar játékossal találkoznak a fiúk. Volt már Loki-Kinizsi meccs, most lesz Loki-DEACsmiley

    Én az Újpest meccs után már egyszer feladtam, de miután visszahozták a ki-ki meccset a végére, nem hittem el, hogy kieshetünk, a dramaturgiának nem ilyennek kellett volna lennie. Az utolsó percig biztos voltam benne, hogy lesz helyzetünk a végén és berúgjuk. Majdnem be is jött, a kapu mögül nem láttam, csak itthon, hogy mekkora két helyzet volt a 93. percben.

    Nem ma estünk ki, hanem az ősz végén, tavasszal, a COVID szünet alatt (!) és után. Túlontúl megnyugtatott mindenkit a bronz, meg az UEFA kupa szereplés, jöhettek az álmok a támadófociról.

    EZ a klasszikus hübrisz. Akit az istenek el akarnak veszejteni, elveszik az eszét.

    Sajnálom a beszaladást, eléggé maguk alatt voltak a játékosok amúgy is, amit meg az utolsó 5 meccsen csináltak, az bennmaradást ért volna, de már késő volt. Utólag persze logikus, hogy nem lehetett úgy vége, hogy morogva hazamegy mindenki, de nekem akkor is váratlan volt bár ez a legkevesebb.

    Akkor nézd meg jól a videót, főleg a csoport közepét. Trujicsot meg is ütötték, ezt élőben láttam, Garbát hárman rángatták teljes erőből. És mindezt a biztonságaik állva nézték. Döbbenet.

    Ma mindent kihajtottak magukból a játékosok, a kiesést nem ők okozták, sokkal inkább elszenvedői voltak ennek az egésznek! A nagy részük nem is nb1-es szintű futballista! Ezért az ultrák akcióját én maximálisan elítélem főleg úgy, hogy ezek jó része jó ha egy-két meccsen volt kint az egész szezonban, az átlag létszámuk 80-100 fő körül mozgott! Tőlük a számonkérés abszolút jogtalan!

    Nehéz ilyenkor mit mondani, írni. Úgy telt el 27 év, hogy rengeteg szép, és szomorú emléket adott nekünk. Volt 10 év, amikor mi voltunk az nb1 királyai, ez sajnos ma már a múlt kategória. A politika belenyúlt a klubfutballba, és teljesen felforgatta azt. Aki nem igazodott a rendszerhez, azt az első körben kibaszták (Pécs, Nyíregyháza), a többieknek adtak még pár évet (következik az Újpest, lassan mindenkit eladnak). Ettől függetlenül persze lehetett volna ezt jobban, okosabban csinálni, csak éppen nem haverokra kellett volna bízni a klub dolgait, és néhány buta ex-lokistára az utánpótlást (tisztelet a kevés kivételnek), és nem beleszólni a szakmai munkába... A kiesésünket ezek a dolgok okozták: az utánpótlás hiánya, a pénz hiánya, a versenytársak politikai hátszele, a belepofázás a szakmai munkába. A NER örülhet, fontos bástyát romboltak le 10 év alatt, amihez kellettek Szima balfaszságai is.

    Hogy lesz-e ebből kiút? Változtatni kötelező lesz, hogy milyen mélységű lesz ez, azt a tulajdonosok és a politika dönti majd el. Egy biztos! Én mindig Lokista voltam, és mindig Lokista leszek! Nekem, és rajtam kívül még több ezer embernek a DEAC nem alternatíva!

    CSAK A LOKI!!!

    Én lélekben már az nb2-re készültem, így nem érhetett nagy meglepetés (de ez így is nagyon szar érzés). Pedig mekkorát őrjöngtünk a Mezőkövesd ellen, te jó ég! Az visszaadta egy kicsit a hitem, de tudtam, hogy Bódi és Kevin hiánya sokba fog kerülni.

    Ha igazán meg akarták volna támadni őket, akkor rég kifekszik az összes mire beértek a rendőrök.

    A mezlevetetés meg nem újdonság, válogatott meccsen is volt már.

    Mondjuk a kaput ki nyitotta ki? Ott ment be a többség. Az a súlyos hiba, a kerítésen átmászást nem lehet kivédeni, de a kapunyitást külön díjazni fogják szerintem a FB-ben. Ez megbeszélt akció lehetett, már ott álltak ugrásra készen a kerítésnél/kerítésen az utolsó percekben, látszott, hogy valami lesz.

    Én sajnálom a kieséseteket. Kondás ebből a keretből a maximumot hozta ki. A ma Loki mezben pályára lépőknél gyengébb játékosok esetleg Kaposváron futballoztak. A Kisvárda kiesését szerettem volna, csak a szerintem kiváló edző Bódog miatt nem bánom. Eddig azt hittem, hogy a legrosszabb légiósokat Újpestre közvetítik ki, de ez a Milunovics nevű mindenkit alulmúl. Ilyen képességbeli hiányosságokkal NB1-ben még nem találkoztam. Nem vagyok híve a hőbörgésnek, de az az egy ember megérdemelte, hogy levették róla a mezt.

    Szerintem a légiósok nem értették, miről van szó, mit akarnak tőlük. De érthetetlen, mit keresett a pályán annyi ideig ma Milunovic. Jó, értem, kellett valaki, aki elvileg tud passzolni. Annyira nem jött ez be. Gondolom Garba erőnléte patkikamérlegen ki volt számolva, azért nem jött be korábban, csak 15 percre. Pedig hiányzott. Hát, többet ilyen gondunk nincs... A légiósaink közül Kosiczkyt fogom sajnálni. Lassan egy határozott fellépésű kapus vált volna belőle.

    Olyan cikkek látnak napvilágot, hogy a debreceni csürhe szurkolók megverték a jàtékosokat. Uraim, kapjunk már a fejünkhöz! Egyik játékos sem lett megverve, egy két idióta rángatta le a mezt pár játékosról. De egy ilyen szégyenteljes szezon után, én azt mondom, két kezüket tegyék össze, hogy ennyi történt velük. Ezelőtt 20 évvel nem így lettek volna felkérdezve az illetékesek. Persze már olyan liberális világot élünk a foci pályán is, hogyha kurvaanyázol egy jóízűt, megbüntetik a klubot. De mikor mi elkezdtünk meccsre járni nem ez volt a divat. Mi debreceni ”vidéki parasztok“ le voltunk nézve, a fővárosi csapatok mindig előnyt élveztek, és bármit megtehettek velünk. Sok évbe telt mire helyet és tiszteletet követeltünk magunknak a pályàn és a lelátón egyaránt. Ezt a kiesést, és az ezzel járó szégyent, csak azok érzik át, akik ezen a hosszú úton ott voltak. Akik nem, azok csak legyintenek vagy röhögnek egyet a sikertelenségen, mi ezt teljesen máshogy éljük meg, mert nekünk ez az életünk! Azon kevés hülye közé tartozunk, aki kitart, ebben az eszement közegben is, ahol a miniszterelnök 2000 fős falusi csapata, Puskás AKADÉMIA néven, 11 külföldivel 3. helyet szerez az első osztályban, ahol egy semmilyen tradíciókkal nem rendelkező Kisvárda jobb lehetőségek között működik mint az ország második legnagyobb városának csapata, de sorolhatnám a példákat reggelig. Nem értek egyet az erőszakos mezlevétellel, de azt még elkeserítőbbnek találom, hogy azt hiszitek az a helyes magatartás, hogy szépen csendben elfogadjuk azt, hogy az imádott csapatunk kiesett az első osztályból, szégyent hoztak a városra, a címerre, a szurkolókra. A foci mindig is az érzelmek sportja volt, nem egy kibaszott színház! Úgyhogy igen is hangot kell adni az elégedetlenségnek! Még ha ez sok embernek nem is tetszik. Szima előtt is volt élet, Szima után is lesz. Remélhetőleg ez a mai nappal el is kezdődik! A DVSC MI VAGYUNK!!!

    Végül azon túl ami a stadionban történt kint már nem történt semmi, tudtommal. Legalábbis pár SZUD tag ezt mondta nekünk olyan 11 óra felé a Roncsban. Egy darabig vártak ott, de csapat és vezetők távoztak a hátsó kijáraton.

    Ami a kiesést illeti, nyilván mindenkinek rettenetesen fáj. Az hogy berohantak a pályára a szurkolók a végén és kvázi letépték a mezt a fiúkról nekem nagyon negatív. Itt nem arról volt szó, hogy nem akartak a srácok, Szacsa pl. sírva ült a füvön a végén. Egyszerűen ez a csapat ilyen összetételben ennyit tudott ma, azért teszem hozzá hogy ma, mert ennél azért játszottak jobban is a szezonban, de ma pocsékul, ezt meg kell hagyni. Volt pár különösen gyenge teljesítmény nálunk, gondolom nem kell sorolnom kik, mindenki tudja.

    A rendőrség meg borzasztóan amatőr volt, simán várható volt a végén bármi, ha valahol akkor ezen a meccsen tényleg, rég be kellett volna vonulni ucsó 5-10 percben a kapu mögé mint azt sok helyen ilyenkor csinálják.

    Aztán mondhatjuk, hogy ma balszerencsénk volt, kétszer nem jól pattant a kapufáról meg a lécről a labda, ez is igaz, de nehogy ebbe kapaszkodjunk.

    Nem ezért estünk ki, ez egy bonyolultabb folyamat vége amiben sok minden benne van és elemezgettük itt eleget elmúlt hetekben.

    Most nagyon érdekes időszak jön és sok idő nincs döntéseket hozni, az összes külföldi sztornó ugye, a keretet igen gyorsan ki kell alakítani mert két hét múlva szerintem már edzőmeccseket kell játszani, bő egy hónap múlva meg NB2-es rajt. Hogy aztán ki marad ki nem, nem tudjuk, de vannak tippjeim, szerintem Kevin, Szécsi, Kusnyír, Bódi nem, de aztán meglátjuk majd. Másik kérdés, hogy ilyen sorozat után hogy lehet regenerálódni augusztus 2-ra miközben a többi NB2-es csapat játékosai majdnem fél évet pihentek úgymond. Persze meg is fordíthatjuk, hogy ők vajon mennyire amortizálódtak le ezáltal.

    További kérdés, ezt is sokat feszegettük, a tulajdonosi viszonyok változnak-e majd vagy nem, mit csinál Szima ebben a helyzetben és mit csinál a város. Talán erre kapunk majd leggyorsabban választ.

    De akármi is történik, ne feledjük, a Loki mi voltunk, vagyunk, leszünk. Az NB2-ben is.

    Hajrá Loki!!

    Minden labda, ami Bödére lett felívelve a beállása után, paksi játékosnál kötött ki vagy legalábbis nem céltalanul lett lefejelve. Kb. a 2-3. alkalom után már nagyon figyeltem rá, de baromi jól játszotta meg azokat a labdákat, amiket kellett neki. Még így 50 évesen, szétinjekciózva is..

    inkább csak lökdöste a védőket kihasználva a testi erejét, meg az a gólhelyzet...Feröer ellen ezt védővel a nyakán beverte szétrúgva a kaput, most meg...

    Egyet aludva a tegnapi meccsre, engem is nagyon elkeserített, nem is a kiesés , hanem az a megalázó "szurkolói " viselkedés, ahogyan a játékosokat inzultálták.

    Azzal sem értek egyet, hogy szégyen kiesni egy bajnokságból.Aki sportolt valaha, az tudja, hogy mindég lehetnek jobbak nála.Csapatsportot tekintve meg sokkal bonyolultabb a megítélés, mert nem csak a saját tudásod a lényeg, hanem 25-30 ember összteljesítménye.

    Senkinek nem nagyobb fájdalom kiesni, mint a sportolónak.Azért meg "felkérdezni" őket, mert összességében ennyit tudtak, szerintem nem fair.Sőt még ha hozzáveszem, hogy nem is csak rajtuk múlt az egész, hanem az elhibázott tulajdonosi döntés(Vitelki elcseszett taktika) is bőven hozzájárult ehhez a végeredményhez.Biztos vagyok benne hogy ha Vitelki helyett Jött volna Elemér vagy akár Bücs, nem esünk ki.

    Még csak nem is azt mondanám, hogy a játékosok képességeivel volt elsősorban baj,(ha összehasonlítjuk egy diósgyőri,vagy a mostani Paks se volt jobb nálunk)hanem egyrészt a taktikával, mert letámadást játszatni egy arra huzamosabb ideig képtelen csapattal és lassú védelemmel, gyenge középpályával)nem célszerű.A bírókat is meg kell említsem mert tegnap is voltak teljesen nyílvánvaló tévedéseik a kárunkra, elég csak arra emlékezni, hogy a partjelző előtt fellökött játékosunkkal szemben nem talált szabálytalanságot.A szerencse faktorunkat jól jellemezte az utolsó percekben kifelé pattanó labdák.Így összességében jutottunk oda,ahova.

    Nem tragédia a kiesés, ha jön a megtisztulás és az új alapok.A légiósok közül én is csak Kosiczkyt sajnálom, az elsők között voltam aki a kapuba követelte.

    Jó meccsek várnak ránk az NB2-ben , ne szomorkodjatok.

    Hajrá Loki!

    Egyébként az egész berohanás szerintem azért volt gáz, mert nem egy olyan meccs volt, ahol három nullra kikaptunk, és mindenki beletörődött mindenbe, hanem egy olyan, ahol egy-két perccel korábban kb egy centire voltunk az eufóriától. A csapat ezen a három meccsen megtette amit tudott (korábban nem), mindenki épp a földre rogyott teljes letargiában, és akkor odarohannak hozzájuk.. És én is fel vagyok háborodva mert Tőlem, meg a hozzám hasonló "egyszerű oldallelátós szurkolótól" is elvették a "gyász" pillanatát ezzel az akcióval. Mindenki nézett, hogy ez most mi a f.sz. Még magába sem roskadhatott se a játékos, se a magamfajta szurkoló...

    Nagyon túl lett ez beszélve szerintem. Ha játékosok is pl. Tőzsér, Garba(pedig őt elég keményen rángatták) arról nyilatkozik vagy ír, hogy meglehet érteni az indulatokat, akkor mi miről beszélünk?

    Nyilván fel lehet fogni úgy, hogy egy centin múlt. Szerintem ezek a játékosok nem ennyire rosszak. Valahol a tavalyi és az idei teljesítmény átlagánál állnak, tehát egy jó középcsapat. Tavaly jobb év volt, most meg rosszabb. Nyilván valahol megérdemeltük, hogy kiessünk, de a Diósgyőr is megérdemelte volna lassan három éve, de valahogy mindig megmenekül. Mi meg elsőre (na jó másfeledjére) kizúgunk.
    Csalódtam az eredményben természetesen. Ebbe mindenki benne volt. Szima, Herczeg Bandi (ne feledjük ővele hoztunk a Kaposvár ellen 2ből 2 vereséget), Vitelki, meg főleg a játékosok. De sosem gondolnám, hogy ne akartak volna, sőt néha szerintem ez ment át görcsbe. Nagyon nagy lelki bajok voltak egész évben szerintem, és ezt nem sikerült orvosolni.
    És hogy mi legyen most?
    Mindenki mondja, hogy takarítsunk el mindenkit. Ki takarítson? Szima magát? Vagy őt például ki? A város? Szerintem őket is el kellene takarítani akkor, hiszen ők is ott voltak, ők is tulajdonosok. Ha Szima elmegy ki jön helyette? Kinek adja át a tulajdonrészét? Nincs egy klub, mint a Fradinál, aki átvenné, kell egy konkrét ember. Van ilyen?
    És ugye 5 hét múlva már meccset kell játszani. Itt most nincs idő szerintem semmire. Játékosokat kell igazolni, megtartani. Edzőket kell szerződtetni. Személy szerint én örülnék, ha maradnának Elemérék. Látszott a fejlődés a játékosokon. Későn jött. Főleg a heti két meccs miatt.
    Én szeretem ezt a csapatot, meg a játékosok nagy részét. Ezek a mi fiaink, akkor is, ha olyanok amilyenek. Jó lenne, ha maradnának és akkor látok esélyt visszajutni, ha elmegy mindenki, akkor ennyi idő alatt nem lesz értelmes csapat, aztán kaparhatunk a másodosztályban is a bennmaradásért, mint a Haladás.

    Úgy vélem, hogy Kondásnak jelentős felelőssége volt az utolsó meccs során. kb. 60 percig játszottuk a 4-4-2 néha 4-1-4-1 taktikát és az volt a fő cél, hogy a széleken kerüljünk mögéjük. Ha néha sikerült is, a beadások pontatlanok voltak és jelentős ember fölényben volt a Paks mind a kapuja előtt, mind a középpályán. Távoli kapura lövés semmi..... még 20-22 méterről is, szemből érkezve, tették ki oldalra, mert ez volt a taktika. Jött is s k...a gyenge a B-középtől jogosan. A kiegyenlítésünk során, csak az utolsó percekben ívelgettünk fel a négy csatérként játszó játékos felé. Ezt megelőzőleg kb, 15 percig el se jutottunk a kapujukig. De nem is tudunk volna. A négy csatárunk mellé odaállt a 4 védő. A két középhátvédünk maradt hátul és a maradék 4 embernek kellett volna 5 vagy hat emberen átverekedne magát (ezt is úgy gondolták hogy üresbe teszik egymásnak anélkül hogy egyetlen cselt is megcsináltak volna). Már réges régen ívelgetni kellett volna, mivel más esély nem tudtunk teremteni a góllövésre.

    Nem estünk nekik, de ők sem. Egy kicsit mi voltunk fölényben, aztán találtak egy gólt. Tipikus Paks. Ha nekik megyünk lehet hamarabb lekontráznak. Aztán voltak helyzeteink, egyszer ugye már mindenki bent látta a labdát, még a gólzene is elindult. De abban a periódusban is volt egy kontrájuk, kb hárman vitték egy emberre a labdát, csak szerencsére elbaszták.

    A második félidő első fele az valóban gyenge volt, de egyrészt pont előrefelé hiányoztak minőségi játékosok (Bódi, Kevin, Szécsi), másrészt meg a Paks nagyon jól tömörült. És ugye vigyázni kellett, mert 0-2nél game over lett volna.

    Én egyébként a meccs előtt éreztem, hogy az első gólt nekünk kell rúgni, mert különben nem lesz meg..

    Elemért szerintem kihozta a maximumot ebből e csapatból.Számos meghatározó játékos kiesett a végjátékból és még így is volt esély bennmaradni.

    A játékosokról sem venném le a keresztvizet, az vesse rájuk az első követ, aki ilyen téttel bíró meccsen, egy kiesés rémével és a szurkolók haragjával a fejben, bátrabban játszott volna.Kockáztatva, hogy akár már az első félidőben eldőlhet a meccs.

    Sokan azt hiszik, hogy a taktika mindenható, és nem gondolnak arra, hogy ez a játék mennyire épül a lélektani tényezőkre.A szurkoló azt gondolja, hogy a szurkolói bíztatás az feltétlenül előny, de ilyen esetben akár fenyegetően nyomasztó is lehet, ha belegondolnak a játékosok, hogy ha hibáznak és miatta gólt kapnak, jön a szurkolói "felkérdezés."

    Remélem Elemér marad az edző és amennyiben a csapat magját nem hagyják eligazolni, talán neki sikerülhet az egybőli visszajutás.

    Lehet bántani Elemért, de én megmondom őszintén benne több tüzet láttam, mint az egész csapatban. Tényleg segíteni akart. Nehéz úgy játszani, hogy van 4-5 olyan játékosod, akik NB1-es szintűek, a legjobb eltilttatja magát az utolsó 3 meccsre, 2 lesérül az utolsó előtti meccsen, 1 meg összedrótozva játszik vagy kisárgázza magát a mindent eldöntő meccsre. Én egy dolgot tudok felróni, hogy ezt a szerencsétlen Milunovicot miért hozta be, ennél még az is többet ért volna, ha Kinyiket tolja fel kb, a srác azt se tudta milyen rendezvényen van. Mondjuk nyugodtan le is kaphatta volna, mert ha jól emlékszem volt még egy cserénk, bár nem vagyok teljesen tisztában ezzel az 5 cserés szabályrendszerrel.

    Elemérnek inkább meg lehet köszönni, hogy ezt a szinte tuti bukást elvállalta és egyáltalán az utolsó meccsig harcban voltunk a bennmaradásért.

    Ettől függetlenül remélem NB2-ben jön egy új impulzus a szakmai stábban is.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140&token=baec00f61fc788c79072ef1d4197d9e7