magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország

Szerbia

életkor
31 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
FK Bačka Topola
2005 - 2008
MTK Budapest FC
2008 - 2012
Paksi FC
2013 - 2015
Vasas FC
2015 - 2016
Debreceni VSC
2016 - 2019. január 17
Paksi FC
2019. január 17 - 2020. július
Zalaegerszegi TE FC
2020. július 22 -
eredmények / elismerések
?
Könyves Norbert 2015
2015-ben a Vasas játékosaként
Zentán születtem, egy aprócska vajdasági településen, Moholon nőttem fel, onnan nézve még a magyar élvonal is távolinak tűnt, nemhogy a válogatott. A többi sráccal csak álmodoztunk a címeres mezről, de úgy érzem, megérte a sok küzdelem és lemondás. Amikor fiatalként ott fociztam, még a negyedosztályban szerepelt. A csapattársaim többsége a meccsek előtt bulizni ment, én azonban otthon maradtam, mert a másnapi találkozón jól akartam teljesíteni. A profi bajnokságokban ez magától értetődik, ám a szerb negyedosztályban kevésbé. Kaptam is a zrikát a többiektől, ám az élet úgy hozta, hogy később csak nagyon keveseknek sikerült kitörni, és elérni a magyar vagy a szerb első vagy másodosztályt.1


FK Bačka Topola, 2005-2008

...

MTK Budapest FC, 2008-2012

A Topolya akkor jó kapcsolatot ápolt az MTK-val, a klubom üzent a magyar együttesnek, hogy érdemes megnéznie. Eljöttek egy-két meccsemre, próbajátékra hívtak, majd a Budaörs elleni Ligakupa-találkozón pályára léphettem. A szünetben álltam be, a hetvenkettedik percben győztes gólt szereztem. A vezetők utána közölték, hogy szerződtetnek. Az alapokat az akadémiák helyett a grundon kaptam meg. Moholon a csapattársaim nyolcvan százaléka szerb volt, sokszor csak ültem a padon, és vártam, hogy valaki elfáradjon, akinek a helyére beállhatok. Nagy hálával tartozom az MTK-nak, amiért a szerződtetésem utáni években fejlesztette a technikámat. Ha akkor nem foglalkoznak velem, most nem tartanék itt. A hozzáállásom szerencsére a hagyományosan a szerbekre jellemző „sosem adom fel”. Akár a dühöngőben játszom, akár az NB I-ben, ha két-három góllal vezet az ellenfél, nem nyugszom bele a vereségbe, és meg akarom fordítani meccset. Szerencsére az évek során mindkét terepen volt rá példa, hogy sikerült.1

...

Paksi FC, 2013-2015

...

Vasas FC, 2015 - 2016

...

Debreceni VSC, 2016-2019

...

Paksi FC, 2019-2020

...

Zalaegerszegi TE FC, 2020-

...
forrás
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.07.23, 20:12 (szerk.: 2020.07.23, 20:14)
  Zalaegerszegre való igazolása kapcsán:
  Ha érzi a bizalmat , nyerni fog vele a csapat.
  Magyar viszonylatban jó csatár.

  Jól járunk vele, ő egy olyan játékos, aki a semmiből is gólt tud szerezni, ha kell.

  Kb. ugyanazon a poszton jatszik, mint Rado, szoval az o potlasa meglett. Golokban kb ugyanaz, ugyanolyan lenduletes, viszont fizikalisan erosebb, nem esik kel, nem fenterengik bicskanyitoan, es nem olyan onzo, mint Rado.

  Könyves elengedése hatalmas szakmai hiba a paksi vezetőség részéről. Sima kiesés lett volna az előző szezonban is a góljai nélkül, hogy csak kettőt említsek, az Újpest elleni fejes a meccs végén, meg a debreceni találat...

  Könyves nem erőcsatár! Azok lassúak...

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2774097
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.19, 12:25 (szerk.: 2019.01.25, 21:20)
  Paksra való igazolása kapcsán:
  Nyilván mindkét félnek így volt a legjobb. Valószínűnek tartom, hogy Könyves olyan kondíciókkal nem akart maradni amilyenekkel maradhatott volna, a Loki meg ha már így esett szerettet volna még pénzt látni belőle. A Paksnak meg szüksége volt csatárra és gondolom ajánlott Könyvesnek egy jobb fizetést annál mint amit nálunk kapott. Találkoztak az érdekek szerencsére.

  Egyébként sajnálom, jó kis játékos, használható ember volt és nem állunk mi olyan jól góllövők tekintetében.

  nyáron lejárt volna a szerződése és nem hosszabbított( az okokat nem ismerjük, nem is fogjuk) így nem sok értelme lett volna maradnia, így elengedtük.

  Hát jó... Bár nem gondolom, hogy ne lett volna még egy félévig helye az elég lyukas támadósorunkban, de hátha jól jövünk ki ebből, és ügyesen beépítjük a fiatalokat. Arra, hogy épkézláb csatárt igazolunk, nem nagyon számíthat senki.

  Egyrészt ő nem igazán csatár, inkább szélső, másrészt a sérülése után már nem volt az igazi. Nyilván a tavalyi Könyves hiányozni fog, az őszi nem annyira. És ugye eleinte arról szólt a pletyka, hogy kikerült a keretből, mert nem hosszabbít. Szóval valószínűleg nem játszott volna tavasszal, amivel vagy egyetért valaki vagy nem. Ahhoz képest, ha ingyen elengedjük, akkor is kevesebbe fáj, mintha fizetni kellene a fizetését. És ha ehhez képest még kaptunk érte "két labdát", az még plusz.
  Ezzel együtt én sem értek egyet azzal, hogy ha nem hosszabbít, akkor már nem játszatjuk, de ez nem egyedi eset...

  Jó, nem csatár (csak azt játszott), sőt már kezdő is ritkán volt, ennek ellenére én alapembernek tartottam, mindig hasznosan szállt be.

  Szerintem a sérülése előtti formájának köze nem volt a valós tudásához, egy hihetetlen mázlis szériája volt, minden bejött neki, a hátáról is bepattant a labda. A valós tudását láthattuk a mázliszéria előtti években, azt a formát most is elérhette volna, ha több lehetőséget és türelmet kap. Ha akkor megfelelt, most is megfelelt volna, nem ez volt a gond.

  Azért kellett mennie, mert amikor leigazoltuk - bár már közel sem voltunk a spiccen - még tudtunk/akartunk ennyit fizetni egy játékosnak. Most meg már nem tudunk/akarunk.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.12.09, 20:35
  Ahogy vezetőedző, úgy te is Szerbiában születtél. Ő nemrég letette a magyar állampolgársági esküt. Te, hogy állsz ezzel?
  Ahogy ő, úgy én is magyar állampolgár vagyok. Én már egy évvel ezelőtt letettem az esküt.

  Hogyan kerültél Magyarországra?
  Ötöd, majd egy másfél évig a szerb negyed osztályban játszottam. Próbajátékra jelentkeztem az élvonalbeli Hajduk Kula- hoz, de ők nem igazoltak le. Azonban voltak ott megfigyelők az MTK-tól, akik megnézték egy-két mérkőzésemet, és áthívtak hozzájuk próbajátékra. Megfeleltem, és így kerültem hozzájuk. Nagy ugrás volt ez nekem, de úgy érzem, hogy bizonyítottam, és helytálltam.

  Mit gondolsz a Paks tavaszáról? Hova érhet oda a csapat a tabellán?
  Sok rutinos játékos, és mellettük jó néhány tehetséges fiatal alkotja a keretet. Tomislav Sivic vezetése alatt a végére már elég jól összeállt a játék is, és most a tavaszra ez még jobb lehet. Én a harmadik, negyedik helyre várom a csapatot. Sok fog múlni azon, hogy az alapozás mennyire sikerül majd.

  Ami, ezt Tomislav Sivic már előrevetítette, roppant keménynek ígérkezik.
  Nem baj, én már nagyon várom, mert én ehhez voltam szokva Szerbiában. Nyugodtan mondhatom, hogy ez eddig hiányzott nekem. Engem ez is segíteni fog abban, hogy itt Pakson otthon érezzem magam.

  2013.01.11
  http://www.nb1.hu/hirek/konyves-norbert-paksra-szerzodott