magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 0 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:59
    BTC.—UTE.
    1 : 0

    (Amerikai u. p.) Meglehetős durva mérkőzés, amely csak a második fél­időben vált olyanná, amiről sejteni lehetett, hogy a küzdő felek az első osztályba tartoznak. A BTC. ismét uj csapattal próbálkozott, amely nem minden tekintetben volt szerencsés. Sáry-nek a centerhalfba való előtolása ép ugy nem fog a csapat hasznára vállni, mint annak idején a centercsatár szerepében való szárnypróbál­gatása. Vissza a helyére! Helyette Köszeghy játszott, elég jól. Az uj jobbszélső Máthé elsőrendű kvalitásairól tett ta­nuságot. Molnár család ismét durva volt, pedig partnerük Korda fair szép játékával tüntette ki magát. A védelemben ismét Bihary tűnt ki, nagyszerű játékával. Az UTE. csa­patban természetesen Kazárt kell kiemelnünk, mellette még Goldstein érdemel említést szép csatár játéka miatt. UTE. támadása nyitja meg a mérkőzést, amire a BTC. heves támadással felel, melynek korner és ujra korner lesz ered­ménye. A játék mindjobban eldurvul. BTC. 11-eshez jut, de Ka­zár kifogja ezt is! A 28-ik percben esik a mérkőzés egyetlen gólja, Ficzere váratlan lövése észrevétlenül jut a kapuba. A BTC. erre erős offenzivába kerül, de több gólt nem' tud lőni. Fél­idő 1 : 0. A második félidő változatos és szebb az elsőnél, de ered­mény egyik részen sem esik. Biró: Hajós (FTC.).

    Nemzeti Sport 1909 március 13-
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:55
    B. T. C. — Ujpesti T. E. 1 : 0.

    (Amerikai-uti pálya.) A B. T. C. reorginazált csa­pattal állt ki U. T. E. ellen. Dobó helyére Mészárost, Simon helyére Sárközyt és az utóbbi helyére pedig Kő­szegit állították. A B. T. C. azonban ujra stilus nélkül dolgozott. A csatársor tehetetlen és a legkedvezőbb alkalmakat sem tudja kihasználni. A két Molnár ismét durva és erőszakos volt, A csatársor legjobb embere Korda. Sárközy a középfedezet szerepében nem produ­kált semmi jót. A közvetlen védelem Biharival az élen szépen dolgozott és csak rajta mult, hogy a mérkőzést nem U. T. E. nyerte meg. A mérkőzés egyetlen goalja nem a csábtársor érdeme, hanem Ficzeréé, a ki egy várat­lanul iveit lapdával szerezte meg a győzelmet.
    Az U. T. E. ezuttal teljes csapattal vette fel a küz­delmet Kazárral. A védelem az ujpesti csapatban is jó, de a csatársor minden összjátékot nélkülöz.
    A játék elég változatos volt. Az első félidőben inkább a B. T. C. volt főlényben, mig a második negyvenöt perczben az U. T. E. volt a helyzet ura,
    A mérkőzést a B. T. C. támadása nyitja meg, de támadásai egyáltalában nem veszélyesek és három kornere is eredménytelen. Változatos játék után Ficzere a 28-ik perczben szépen ivelt labdával megszerzi a győ­zelmet jelentő goalt. A 35-ik perczben Ludvig miatt tizenegyeshez jutnak a piros-fehérek, azonban Kézsmárky Kazárnak rugja a labdát.
    Félidő 1:0 a B. T. C. javára.
    A második félidőben U. T. E. a veszélyesebb, a csatárok azonban a kapu előtt tétováznak. A 30-ik percz­ben Bucsek süvítő lövését Bihari fényes bravurral kornerra menti. Három további, remekül rugott korner is veszélyeztette B. T. C. hálóját, de mindkét csapat kissé erőszakos munkája meddő maradt. Hajós József (F. T. C.) kifogástalanul bíráskodott.

    Az Újság 1909 március 9.