magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 5. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000
  2. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.04, 16:37
    BTC-UTE 0:0
    Lóversenytéri pálya. — 4000 néző. — Bíró Fenyves Miklós.
    Az UTE ostromát Palcsek sikerrel parírozta.

    BTC: Palcsek — Horváth I, Gruber — Borsányi, Buchnitz II, Jalovetzky — Horváth III, Haja, Varga, Horváth IV, Schweng. —
    UTE: Augusztinovics — Fogl II, Fogl III — Müller, Baubach, Peics — Szemere, Argyelán, Jeszmás, Csontos, Szidon.

    Az UTE kezd,
    a labda Szidonhoz kerül, aki lefut, centerez, de Jeszmás a kapu mellé lő. A felszabadító rugást Fogl II stoppolja, Szemerét dobja frontba, akinek beadása Jeszmás—Argyelán összjátéka után a kapu mellé kerül. Egymásután két sikertelen BTC-lefutás, a másodikat offszájd miatt fujja le a bíró. A 8-ik percben Szidon összefut Horváth I.-el, összeesik, a labda kornerre kerül és csak az eredménytelen kornerrugás után állítja meg a bíró rövid időre a játékot. Szidont kiviszik, de rövidesen ujra elfoglalja a helyét.
    A 28-ik percben óriási UTE támadás indul meg. Az ujpesti csatárok és fedezetek percekig a BTC 16-os vonalán belül rajzanak, de a piros-fehérek szinte sorfalat alkotnak kapujuk előtt, a játék kapkodóvá válik és végül Szidon lövését Palcsek fogja. .
    A 35-ik percben Schweng lefutása révén kornert ér el a BTC, amely , amely azonban eredménytelen marad. A támadó szárnyak gyakori változtatásával operáló UTE kísérletei sorra meghiusulnak. A 41-ik percben Schweng révén ismét, kornerhoz jut a BTC. Schweng gyönyörűen csavart veszedelmes kornerrugását Augusztinovics az utolsó pillanatban huzza le. Az utolsó percek elkeseredett küzdelmében egymást érik a faultok és sorozatos szabadrugásokkal végződik az első félidő.
    A második félidő
    megkezdése előtt a bíró maga köré gyűjti az összes játékosokat és felszólítja őket, hogy hagyjanak fel a kíméletlen játékmodorral, ellenkező esetben kénytelen lesz a legerélyesebb rendszabályokat alkalmazni.
    Az első percben a Csontos—Szidon szárny lefutása Csontos magas lövésével végződik. Rögtön utána BTC-én a támadás sora és a 4-ik percben Augusztinovics csak nagy nehezen menti Horváth 10 méterről küldött lövését.
    Ezután az UTE kerül frontba és Jeszmás lövését Palcsek elvetéssel védi, míg Szidon a kapu fölé lő. A 12-ik percben Schweng révén ujból kornert ér el a BTC, a kornerrugás jól sikerül, de Buchnitz magasan kapu fölé lő.
    A 26. percben szedi össze ujból magát az ujpesti csapat és a belső csatárok játékából megszülető gólhelyzet Jeszmás élesen a kapu fölött elzugó lövésével ér véget. Rögtön utána Szemere-Jeszmás támadását a kifutó Palcsek hárítja el.
    A 32. percben Schweng szökteti önmagát, egészen a kapu elé kerül, a labdát Varga elé tolja, aki 4 méterről oly erővel lő Augusztinovics kezébe, hogy a kapuvonalon kívül elesik. Több támadás után a 39. percben a Szidon-szárny lefutását kornerre menti a BTC-védelem, de a résen álló Palcsek pompásan ment.

    Sporthirlap, 1924. október 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 11:55
    UTE-BTC 0:0
    Lóverseny-tér. Biró: Fenyves.
    UTE: Augusztinovich — Fogd II., Fogl III. - Müller, Baubach, Peics — Szemere, Árgyelán, Jeszmás, Csontos, Szidon.
    BTC: Palcsek — Horváth, Gruber — Horváth III., Buchnitz II., Jaloveczky — Kincs, Haja, Varga, Horváth IV., Sohweng.
    Nemzeti sport, 1924.10.20.