magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 1. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.20, 23:03 (szerk.: 2022.04.21, 10:21)
    BTC - UTE 2:1 (2:0)

    Üllői-ut, 5000 néző
    Bíró: Fenyves Miklós

    Ujabb hatalmas meglepetést szerzett a BTC mindinkább növekvő közönségének friss és eleven játékával, amellyel a félelmes ujpesti együttest maga alá gyűrte.

    A BTC kezd nappal szemben és azonnal támadólag lép fel, de Fogl II. Brauchlert leszereli. A 4. percben Paulusz éles lövését védi Palcsek. Az UTE pár percig még a BTC térfelén tanyáz, csakhamar azonban véget ér az UTE támadása és most a BTC lesz az ura a helyzetnek. Az UTE halfsora teljesen tehetetlen, viszont a BTC halfjai Zsinnel élükön szakadatlanul frontba dobják a csatársort. A 13. percben Brauchler fut le, de centerét Knoll Horváth elöl a kellő pillanatban elfogja.

    A 36. perc meghozza az első eredményt, amikor Pócz gyönyörű fejessel szökteti Zilizit, akinek beadását Pócz Horváth elé adja, aki a 16-osról éles, védhetetlen saroklövéssel megszerzi a vezetést.
    Alig ocsudik fel az UTE a meglepetésből, amikor a 40. percben Pócz ezuttal Horváthot szökteti, akinek lövése a kapufáról a gól elé gurul, amire Brauchler közelről élesen kapura lövi, a lövést a másik sarokból odaugró Knoll nem tudta teljes erővel fogni s a labda a kezéről a hálóba jutott.

    Helycsere után az UTE hatalmas erővel fekszik a játékba. Már a 2. percben góllal kecsegtet Schäffer kiszökése, de Geschlecht elnyomja. Egy pecre rá Bluhon lő emberbe, majd Paulusz indít veszélyes támadásokat, de pozitív eredményt csak a 16. perc hozza az UTE részére, amikor Kósa egy Schäfferről lepattanó labdát váratlanul hatalmas lövéssel góllá értékesít.

    Palcsek néha bizonytalan volt. A halfsorban Zsin Gézáról kell megemlékezni elsősorban, elsőrangu fejjátéka és passzolása mellett azonban kissé lassu, kényelmes.
    A Fogl testvérek hatalmas rugásokkal uralták a mezőnyt, a két kapott gól védhetetlen volt. A halfsorban Kelecsényi végzett nagy munkát, de csak a támadásra fektette a sulyt. Branchlert gyakran elengedte. Baubach nem bírta az iramot az első félidőben, a másodikban megfelelt. Pejcs ma gyenge volt.

    BTC : Palcsek— Horváth, Geschlecht — Szabó, Zsin, Schweng— Zilizi, Horváth, Pócz, Tichovszki, Branchler.
    UTE: Knoll— Fogl II, Fogl III.,— Kelecsény, Baubach, Pejcs— Paulusz, Schaffer, Kósa, Bluhon, Szidon.

    Sporthirlap, 1923. augusztus 16.