magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 2 : 1 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 19:20
    BTC-UTE. 2:1. Félidő 0:1.

    (Amerikai-uti pálya).Szép számu, de annál izgatottabb, fanatikus BTC. közön­ség előtt mérkőzött a két csapat. A BTC. tartalékokkal meggyengíteti csapata erős küzdelem után tudta legyőzni a szívósan védekező UTE., amelyben Kazár kiválót produ­kált. A győztes csapatban jók voltak Bihari, Szendrő, Korda és Sárközy, míg Simon durva játéka érdemel említést. Ficzere nagyon rossz volt. Az UTE.-ben Goldstein, Ludwig, Bucsek volt jó. Az UTE. csapatára nagyon bénitólag hatott Fándl és Menschel hiánya, A BTC. kezd és a csak 9 ember­rel játszó UTE. ellen nagy fölénynyel játszik. Majd az UTE. hiányzó emberei is beállnak és nemsokára veszélyes támadáshoz jutnak és Bucsek szabadrugása veszélyezteti a BTC. kapuját. Ficzere 18 m.-ről rugott szabadrugása köz­vetlen a kapu fölött süvít el, mely után Ludwig hosszan előre adott labdája foglalkoztatja Biharit. UTE. támad Kovács révén, beadását Goldstein gólba fejeli. (35. p.) A váratlan eredmény lelkes játékra ragadja az UTE. csapatát és a félidő végéig támadó fél marad. A II. félidőben Ludqig lábában megbotlik Marosi, mire a biró 11-est ítél, mit azonban Ficzere Kazár kezébe rug. UTE. támadását Sár­közi erélyes közbelépése akadályozza meg. Ezután a BTC. támad, Kazár kifut és a labda Petzről a gólba gurul (1:1). A játék igen izgatottan folyik tovább, mely izgatottság át­ragad a közönségre, oly annyira, hogy a játékot a biró fel­függeszti. Korda a támadást lefutva, a 36. percben a győ­zelmet jelentő gólt lövi. Biró: Hajós J. (FTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1908 december 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 19:13
    Budapesti Torna Club — Ujpesti Torna Egylet:
    2 : 1.

    Szépszámu közönség jelenlétében játszotta le a két csapat bajnoki mérkőzését. Az UTE teljes csapatával állt ki, hogy reVánsot vegyen mult vasárnapi legyőzőjén A mérkőzés egész ideje alatt a BTC némi fölénynyel ját­szott, de győzelmét mégis csak erős küzdelem után tudta megszerezni. Ennek az a magyarázata, hogy az ujpestiek érték el a vezetö goalt. Az UTE csatársor tel­jesen magára hagyatva, természetesen nem tudott eléggé boldogulni a BTC védelmével. Az első félidőben UTE sokszor a kapujához szögeződik, de azért ők adják a BTC kapus hibájából az első goalt.
    A második félidőben a BTC ritka lelkes játékba kezd. A támadások javarészét a Korda—Levák szárny viszi. A veszélyesnél-veszélyesebb helyzetek egymást követik az UTE goal előtt, de a védelem mindent ment.E közben kapott 11-est Kazár fényesen menti. Már-már sikerül UTE-nek az eredményt megtartani, midőn Levák hirtelen kiszökik s megszerzi a kiegyenlítő goalt. Rá a következő percben Korda töri át az UTE védelmét és hosszu, lapos lövése a döntő, győztes goalt eredményezi. Érre az UTE támad, de a BTC védelemmel nem boldogul,végeredmény 2:1 a BTC javára. Biró Hajős József CFTC) volt.

    Pesti Hírlap 1908 december 8.