magyarfutball.hu

Újpesti Törekvés SE - Törekvés 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 18:55
    Törekvés—UTSE 3:3 (1:1)

    — A Törekvés már 3 : 1-re vezetett, az UTSE azonban lelkes játékkal kiegyenlített. —
    Törekvés : Lantos— Ivancsics II.— Siegl— Wéber, Pruha, Halmos— Urik, Tritz, Kautzky, Bartos, Préger.
    UTSE: Wagner — Minarovits, Dankó— Wilheim, Buza, Freit— Leitner, Török, Gally, Szabó, Reisner.- Hungária-uti pálya. — Bíró: Schissler József. —

    Az UTSE kezd,

    de az első támadás a széllel hátban játszó Törekvésé. Az UTSE-t Reisner két gyönyörű lefutása hozza frontba, de éles lövései mindkétszer hajszálnyira a kapu fölé jutnak. Majd a 16 os közelében szabadrugás a Törekvés ellen. Veszedelmes helyzetben Siegl ment.
    Egy ideig középjáték folyik, majd a Törekvés vezet néhány szép támadást A 15. percben Préger beadásából Kautzky kapásból lő, de Wagner ment.
    A 19. percben Leitner lefut, beadását kornerre szerelik, a kornerból Gally éles lövése kapufát ér. A 21. percben Reisner korneréből Gally remek fejesét védi Lantos.
    Majd a Törekvés is támad, de Kautzky fejese a kapu mellé kerül.
    A 27. percben Wilhelm magas centerére Lantos kifut, Gallyval egyszerre éri el a labdát, de Gally kifejeli a kezéből. A kapu felé repülő labdát Ivancsics II. a gólvonalon állva fejjel stoppolja, de mielőtt még kirughatná, a ráfutó Gally a gólba vágja.
    A gól felrázza a Törekvés csapatát, Urik egymásután két szép támadást vezet, de Dankó mindkétszer remekül ment. A 33. percben Urik veszélyes támadását Dankó csak kornerre tudja szerelni.
    A 35. percben -urik centerét Tritz kapásból lövi, Wagner fogja ugyan rávetéssel a labdát, de az kiperdül kezéből, mire a résen álló Bartos belövi.
    Egy darabig most az UTSE támad, de eredménytelenül. Majd a 41. percben Urik szép centerét Bartos három méterről élesen Wagner kezébe fejeli.

    Szünet után

    a Törekvés energikus támadásai vezetik be a félidőt, melyeknek eredményeként
    az 5. percben Kautzky—Bartos remek összjátéka után, Bartos védhetetlen félmagas saroklövéssel megszerzi csapatának a vezetést. Wagner meg sem kísérelte a gólt védeni.
    Változatos mezőnyjáték után, melyben a támadások mindkét részről csak a hátvédekig jutnak,
    a 16. percben Bartos ideálisan szökteti Urikot aki lefut, befelé kanyarodik és éles, védhetetlen lövéssel az ellenkező sarokba, a mérkőzés legszebb gólját rugja (3: 1).
    Még öt percig tart a Törekvés fölénye, miközben Wagner egymásután nagy bravurral védi Préger és Tritz lövését és Kautzky fejesét. Ekkor azonban az UTSE ritkán látott, lelkes játékba kezd, a 24. percben Török kiugrik a két hátvéd között, Lantos kifut és Török tiszta helyzetből három lépésről a kapu fölé emeli a labdát.
    A 26. percben Leitner lefut, Törökhöz passzol, ez Szabóhoz továbbítja a labdát, aki közvetlen közelről védhetetlenül belövi.
    Most hosszabb UTSE fölény következik, de a Törekvés védelme mindent ment.
    A 37. percben kornert ér el az UTSE. Reisner ideális kornerét Lantos a gólvonalon fogja, de a reáfutó Gally a labdával együtt szabályosan gólba nyomja.
    A gól után még élénekebb a játék. A 41. percben Lantos Reisner 30 méteres, magas lövését védi bravurosan, míg a 43. percben Préger lefutását szerelik kornerre, melyet Wagner kifutással szépen ment. A mérkőzés az UTSE eredménytelen támadásával végződik.

    Sporthirlap, 1923. november 19.