magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
† 74 évesen elhunyt
(117 éve született)
poszt
csatár
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
UTSE
? - 1924
Maccabi Brno
? - 1924
Újpesti TE
1924. november - ?
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Az UTE jobbszélsője, 1925-ben 1 találkozón játszott a válogatott csapatban. – A lila-fehérek szélvészgyors szélsője megbízható, jó átlagteljesítményre képes labdarúgó volt. Pontos beadásaival főként a helyzetek előkészítésében jeleskedett.

UTSE, ?-1924

...

Maccabi Brno, 1924

...

Újpesti TE, 1924-?

...
forrás
Készült az
1 - Antal Zoltán és Hoffer József - Alberttől-Zsákig
írásainak, interjúinak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.14, 21:58 (szerk.: 2018.10.14, 22:01)
  A válogatott csapat újoncai: Leitner Hermann (UTE)

  Huszonöt éves és tizenhárom éves korában kezdett komolyan futballozni a BTK-ban, de ez nem jelenti azt, hogy azelőtt nem rúgott labdába. Elég szidást kapott, amikor a rongylabda- vagy tenniszlabda-meccsek után tépetten, porosán állított be otthon.
  A BTK-ból az UTSE-be lépett, ahol az ifjúsági csapatból fokozatosan került a második, majd az első csapatba. A másodosztályban szereplő UTSE-nak a jobbszélsője volt és tehetsége hamarosan érvényesült, mert igen sokszor jutott be a második osztályú válogatott csapatba. Nagy része volt abban, hogy egyesülete feljutott az első osztályba. A gyorsmozgású, szépen centeréző szélső itt is feltűnt és 1923-ban az osztrákok ellen szerepelt válogatott csapatnak a tartalékja volt.

  Az UTSE azonban, amikor kiesett az első osztályból, szétbontott és több társával együtt Leitner is Újpest reprezentatív csapatába, az UTE-ba lépett, ahol csakhamar átvette a beteg Paulusznak a helyét.

  Leitner a privát életben szorgalmas, komoly üzletember és az újpesti Kósa-cég budapesti fióküzletét vezeti. Amint azonban a klubba lép, leveti a rideg üzleti álarcát és a legvidámabb fiu lesz, aki nagyszerű humorával órák hosszat el tud szórakoztatni egy társaságot s ezért a csapat dédelgetett kedvence. De nemcsak a játékostársai szeretik, hanem az intézője és a trénere is, mert a tréningeken igen szorgalmasan dolgozik, a meccseken pedig mindig megbízható. Kedves modorú, igazi úri fiú, aki a társaságban barát, a pályán pedig lelkes, odaadó futballista.

  Sporthirlap, 1925. szeptember 20.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.14, 21:38
  Leitner szerepelt a brünni Makkabi csapatában Németországban is. Legutóbb hirt adtunk már róla, hogy Leitner Hermann, az ÚTSE gyors jobbszélsőjének tervbe vett átigazolása az UTE-hoz nehézségekbe ütközik, mert Leitner még tavasszal játszott a Makkabi csapatában s igy csak az utolsó külföldi szerepléstől számított egy év múlva igazolható. E megállapításunk időközben újabb igazolást nyert, amennyiben a legutóbbi napokban Pesten járt brünni játékosok közölték velünk, hogy Leitner résztvett a Makkabi német túráján is, mikor április 16-án Lipcsében a Verein für Bewegungsspielerek ellen és április 18-án Berlinben a Norden-Nordwest ellen játszott, mindkét helyen álnév alatt.

  Sporthirlap, 1924.11.11
   
 3. avatar: Longinus
  2015.08.05, 16:53 (szerk.: 2017.04.11, 14:09)
  képLeitner Hermann. Forrás: ftcbk