magyarfutball.hu

ÚTSE - Törekvés SE 1 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 21:08 (szerk.: 2022.02.11, 11:23)
    Törekvés — UTSE 3:1 (1:1)

    Népsziget
    Biró: Gerő Ferenc

    AZ UTSE három tartalékkal állott fel, az első félidőben kétszer, a másodikban egyszer a kapu­fáról pattant vissza a csatárok lövése s mindehhez járult még kapusának gyönge szereplése, ami abban domborodott ki, hogy két védhető lövést a hálójába engedett, ilyen módon megállapítható, hogy az UTSE nem érdemelte meg a vereséget, mert egyébként a fedezetek és a hátvédek eddig mutatott formájukat játszották ki.

    A csatárok szép lapos passzjátékot folytattak most is, a kapu közelében azonban határozatla­nok voltak.

    A mérkőzés a Törekvés támadásával indult meg s már az 5-dik percben gólt ért el olyan módon, hogy a balszélén lefutó Rábel beadását az UTSE kapusa beengedi. A gól után az UTSE keményen ostromolta a Törekvés kapuját, két kornert ért el, de ezek pozitív eredményt nem hoztak a számára. A félidő vége felé Szabó kiszökött s szép gólt lőtt (1:1). A hátralevő időben a Törekvés volt frontban.

    A második félidőben az UTSE uralja a helyze­tet s biztos győztesnek látszik, ám a Törekvésnek a 17. percben Lottka révén elért — és ugyancsak gyöngén védett — gólja teljesen visszavetette. A Törekvés most döntő fölénybe került és Nagy ut­ján sikerült még egy gólt szereznie.

    A Törekvés csapatában a védelem és a csatár­sor jobb oldala volt igen jó, a fedezetsor ellenben középes formát mutatott. Az UTSE-ben a két hát­véd, a jobbhalf és a csatársor baloldala felelt meg.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 15.