magyarfutball.hu

Törekvés - Zuglói VII. Ker. AC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 2. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.21, 21:30 (szerk.: 2022.04.22, 16:05)
    Zugló VII. ker. AC — Törekvés 2:0 (1:0)

    Halom utca, 2000 néző
    Biró: Schieszler József

    Az eredmény annak ellenére is meglepetés, hogy már mindenki számolt azzal a körülménnyel, hogy a Törekvés aligha heverhette ki ujabb vérveszteségét. A jobb és erélyesebb csatársor döntötte el a játék sorsát. A Törekvés fiatal csatárai egyelőre nem tudták pótolni a klub színeitől hűtlenül elpártolt Weisz—Hirzer balszárnyat.

    A 15. percben Veréb kissé erősen fejeli vissza Lantosnak a labdát, amiből majdnem gól származik. Ezután a Törekvés vezet veszélyes offenzívát, azonban Bindl biztosan fogja Urik és Kautzky lövéseit. A szorongatás alól Zugló felszabadulva, Sefcsik támadást indít. Ügyes dribli után balszélsőjének továbbítja a labdát, aki azt ujból viszszaadja Sefcsiknek, aki a 24. percben védhetetlen lapos lövéssel a jobb sarokba lövi a labdát. A gól után Törekvés elkeseredett támadásokba fog, azonban Zugló védelme, élén Zwolenszkyvel, mindent szétrombol, mire Urik messziről küldi a lövéseket, amelyek azután nagyrészt kapu fölé mennek.
    mellé lő.
    Szünet után Wébernek alkalma nyílik a kiegyenlítésre, de kapu mellé helyezte a labdát. Ezután helyet is cserél Bartossal. Változatos játék után a 14. percben Veréb egy könnyű labdát elhibáz, a labda a lábáról lecsuszva, Neumayerhez kerül, aki lefut, beadását Sefcsik kaparintja meg, keresztül harcolja magát a védelmen és egész közelről a második gólt lövi.

    Zugló VII. ker. : Bindl— Zvolenszky, Blazsek— Ellinger, Pálfy, Hajdu— Láng, Pollák, Sefcsik, Czéh, Neumayer.
    Törekvés: Lantos— Veréb, Siegl— Bartos, Stankó, Pruha— Szántó, Wéber, Urik, Kautzky, Palkó
    .
    Sporthirlap, 1923. augusztus 27.