magyarfutball.hu

Zuglói AC - Törekvés SE 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.10, 20:29 (szerk.: 2022.04.11, 11:19)
    Törekvés — Zugló 0:0

    Üllői-ut, 5000 néző
    Biró:Szüsz Hugó

    Az olasz sikerek s a fényes tréningeredmények után a bajnokságban rosszul startolt a Törekvés csapata. Jelenlegi legerősebb összeállításu csatársorától a gólok tisztes számát várták a csekély tréninggel rendelkező Zuglóiakkal szemben. De a várt gólok elmaradtak s nem született meg egyetlen egy gól sem, amely legalább a sovány győzelmet meghozta volna a kőbányaiak részére. Pedig a ZAC. csapata ugyancsak meg volt tűzdelve tartalékokkal. Nem játszott Payer, Sternberg, Steiner és a 10-ik perctől kezdve Sefcsik sem. Ezen a mérkőzésen a balszerencse akaszkodott a vasutas csapatnak a nyakába.

    Az első félidőben szinte olyan képe volt a mérkőzésnek, mintha egy kapura treníroznának a Törekvés játékosai s valószínűnek látszott a nagyobb aránvu győzelmük is.

    A második félidőben azután Zugló elkeseredett támadásaival teljesen megzavarta a Törekvést s eltelt 20—25 perc is, amíg a folytonosan támadó Zuglóiakat le tudta rázni magáról és ismét átvehette az inicíativát. Akkor azonban már későn volt, a ZAC minden embere körömszakadtáig védte a gólnélküli eredményt és hiába volt a kékingesek minden igyekezete, az elszántság és lelkesedés erősebbnek bizonyult a tudásnál s végül is kénytelen volt a Törekvés egy biztosnak vélt pontot átengedni a ZAC-nak.

    A ZAC teljesítményéről csak elismeréssel lehet szólani. Nem a csapat tudását illeti dicséret, mert hiszen semmi olyan különösebb kvalitást nem fedezhettünk fel a csapatban, amely a Törekvéssel egyképességüvé avatná, de érdeme, hogy az eleinte indiszponáltan bíráskodó biró számos tévedése, valamint Sefcsiknek nehezen indokolható kiállítása és a Törekvés nyomasztó fölénye ellenére sem vesztette el a fejét s minden embere küzdött becsületesen, lankadatlanul.

    Ami a játékosok egyéni teljesítményét illeti, elsősorban is Zugló jobbhaltjáról, a 18 éves Herzfeldröl kell megemlékeznünk. Intelligens, bátor, okos játékos, jól helyezkedik, szerelése megfelelö, csupán a labdatovábbitása kiván fejlődést. Pálfy centerhalf önfeláldozóan, jól dolgozott, Hajdu ellenben nem felelt meg. A csatársorban Sefcsik kiállítása után nem volt meg az egység. A két szélső mérsékelt formát mutatott, az összekötők közül az először játszó Watzek ellenben eléggé jól mozgott. A védelemben Zwolenszky sokszor és ügyesen tisztázott biztosnak látszó gólhelyzeteket. Férfias, erős, de fair játéka kellemesen tünt fel. Kissé még csatárstiluban játszik; nem egyszer könynyebben veszi a dolgokat, de egy-két játék után bizonyosan ismét a régi klasszis hátvéd lesz. Partnere gyenge. Barabás kapusnak többször kellett legnagyobb tudását falhasználni a sűrűn következő lövések elháritása érdekében.

    A Törekvés csatársora, meddősége mellett is tetszetös játékot produkált. Ezuttal Weiszé az elsőség, neki voltak a legsikerültebb momentumai s lefutásait rendszerint jó beadás követte. Hirzer alaposan elmaradt őszi formájától. Kautzky nem tűnt fel. Urik merev, lövései azonban nagyszerűek. Szánthó agilis volt, mint mindig. A halfsorban Hajós és Pruha hellyel- közzel megfelelt, Csermely reaktiválását azonban csak az emberhiánnyal lehet magyarázni. A védelem gyengén funkcionált.

    Az első félidő a Törekvés támadá sainak jegyében folyt le. Az első negyedórában sűrűn estek faultok, a melyek közül nem egy megtorolatlanul maradt. A 10-ik percben Sefcsik erősebben összeütközött a Törekvés egyik játékosával s akaratlanul is érintette ellenfele lábát. A biró — ugy látszik példát akarván statuálni, Sefcsiket kiállította. A ZAC-ot lehangolta Sefcsik kiállítása, mire a Törekvés mindjobban lábra kapott, de a kapura küldött lövések tömegénél s hat kornernél egyebet nem tudott felmutatni.

    A 0:0-ás félidö lelket öntött a ZAC-ba s a második télidő nagyobbik felében fölcserélödik a játék ismét előtérbe a Törekvés, Zugló azonban minden erejét felhasználva döntetlenre kihuzza a mérkőzést.

    Törekvés: Lantos— Vass, Siegl— Csermely, Hajós, Pruha— Szánthó, Urik, Kautzky, Hirzer, Weisz.
    Zugló: Barabás—Sternberg II, Zwolenszky— Herzfeld, Pálfy, Hajdu— Láng, Watzek, Sefcsik, Kozma, Neumayer.

    Sporthirlap, 1923. február 12.