magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Törekvés 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 18. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.27, 20:49
    A Zugló öngóljának kiegyenlítésé Törekvés lelkes védekezéssel akadályozta meg.
    Törekvés-Zuglói VII. ker. AC 1:0(1:0)

    Hungária-uti pálya — Bíró: Szüsz Hugó.

    Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl— Halmos, Wéber, Babay— Szántó, Tritz, Kautzky, Palkó, Schreiber. —
    Zugló: Nyerges— Pálfy, Blaskó— Pollák, Kojsza, Ellinger— Vacek, Brenner, Sefcsik, Kittl, Neumayer.

    Zugló kezd
    erős szél ellen, s a Törekvés percekig félpályán sem engedi át. Kautzky két alkalommal is fordulatból mellé lő, majd Wéber éles lapos lövését védi Nyerges. Kautzky és Tritz egy meleg helyzetet idegeskednek el. Szántó beadását Kautzky kapásból lövi, de Blaskóval összeütközik s megsérül. Nyerges a labda után vetődve, kapuját üresen hagyja, a háló felé perdülő labdát azonban Blaskó a mezőnybe továbbítja (13. p.). A Törekvés vehemensen támad, de a nagy szél minden akciót meghiúsít.
    A 19. percben Szántó beadását az ötös vonalon Pollák arccal kapu felé fordulva, hátra akarja huzni a mezőnybe, azonban a falsos labda a lábáról gólba perdül (1:0).
    A zuglóiak erős offenzívába kezdenek. A Mészáros faultja miatt komoly helyzetet teremtenek, de Siegl tisztáz. Ujra a Törekvés támad: Pollák, majd Kojsza két ízben is faultolják Kautzkyt, de a 16-asról rugott büntetők kapu mellé jutnak. Mintegy 20 percen keresztül támad a Törekvés, azonban a szélvihar lehetetlenné teszi a fölény kiaknázását. A Törekvés négy, Zugló egy kornert rug s nyomasztó Törekvés fölénnyel zárul az első félidő.
    Szünet után,
    bár a szél ereje nem csökken, a legnagyobb meglepetésre öt percen keresztül vehemens Törekvés támadás, azonban a természet ereje csakhamar megtöri a vasutas csapatot s Zugló állandó offenzívára rendezkedik be. Kittl, Sefcsik és Vacek lövései célt tévesztenek.
    A Törekvés jobbszárnya vezet két-három veszélyes támadást, de az ujabb gólszerzési alkalom lehetősége a minimális. A zuglói támadások pedig massszív védelemre találnak. Különösen Wéber és Siegl végeznek nagy munkát.
    Blaskó hosszu lapos labdája Sefcsiken irányt változtat, ugy hogy Lantos bravuúros vetődése kell ahhoz, hogy s sarokból kornerra tolja. Lantos az utolsó percekben egy magas labdát véd, amikor Sefcsik csunyán megrugja. Lantos percekig fetreng, de a bíró a szándékos sportszerűtlenséget nem torolja meg. Ideges, kapkodó játék és állandó Zugló fölény közben ér véget a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. március 30.