magyarfutball.hu

Magyarország - Elefántcsontpart 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  2. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  3. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  4. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  5. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  6. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  7. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  8. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  9. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  10. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  11. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
  12. Magyarország - Elefántcsontpart 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.75 (8 szavazat)

játékvezető: 3.88 (8 szavazat)

hangulat: 3.63 (8 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (5)
  2. 2 : 0 (2)
  3. 1 : 0 (1)
  4. 1 : 2 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.26, 15:07
    Ferenczi Attila: Alapvetésként fogadjuk el; a jelenlegi magyar válogatott gerincét azok a játékosok adják, akik már az Egervári érában is nemzeti színű mezben futottak ki a gyepre.

    Juhász Roland és Kádár Tamás már négy éve is stabilan a védelemben szerepelt, Guzmicsot a románok ellen elszenvedett 3-0-as vereség okán ismerte meg az ország, Gera Zoli volt a középpálya motorja, ahogy Dzsudzsák, Böde és Németh rohamozta halovány eredménnyel a hollandok elleni történelmi 8-1-es zakó alkalmával az ellenfél kapuját.

    Mindez csak azért fontos megjegyezni, mert Egervári Sándor több éves kapitányi munkával nem tudta elérni, hogy válogatottunknak legyen alapjátéka és stabil védekezése.

    Az ebből fakadó, a világbajnoki selejtezősorozat végére teljesen kilátástalanná váló játékot is azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ugyan franciaországi Európa-bajnokságra készülő válogatottunk fejlődési pályájának megítélése okán nem szaladhatunk vissza 6-8 évet az időben, de a kiinduló pontot, a jelen sorozat kezdetét, a Pintér Attilával az északírektől elszenvedett 2-1-es pofont valamelyest mégiscsak befolyásolták az előzmények.

    Mondjuk úgy, a Mariana-árok mélyéről kellett felkapaszkodni.

    Ami Egervárival ellentétben Pintér javára írható, kinevezésével a szurkoló számára is felismerhető alapjáték rövid idő alatt megvalósult. Azzal az “apró” hibával, hogy a Győrrel bajnoki címet szerző edző a megbízását követő tétmeccs nélküli téli hónapokban nem egy, hanem mindjárt négy alapjátékot oktatott le a válogatottnak, míg az északírek elleni első, igazán fontos találkozón, hirtelen egy ötödiket kellett volna előadnia csapatunknak.

    Pintér túl sokat akart a játékosoktól, ami ahhoz vezetett, hogy azok sok mindent tudtak, de semmit sem jól.

    Ekkor húzta elő az MLSZ-elnöke Dárdai Pált, aki a válogatottaknak egy hét alatt betanította azt, amit elődeinek éveken, vagy hónapokon keresztül nem sikerült.
    A Hertha BSC-t vezetőedzőként Európába vezető szakember kettős szerepvállalásakor egy stabil védekezésre alapuló alapjátékot favorizált úgy, hogy közben visszanyúlt a már nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett játékosokhoz.

    Dárdai a reális helyzetértékelésével egyúttal a mentális terhet is levette a csapatról. Kijelentette, ne álmodozzon senki, a cél a harmadik hely, aminek következtében kilencven percig futottak a játékosok, mert senkit sem nyomott agyon, bénított meg a tét, a vereségtől való félelem a hetvenedikben.

    A csapat szépen, lassan csipegette pontjait, az önbizalom és a hit meccsről-meccsre nőtt. Az egyszerű, de rendkívül szigorúan védekezésen alapuló alapjátékunknak köszönhetően gólt csak nagy nehezen, vagy egyáltalán nem kaptunk, de – többnyire pontrúgásból – rendre sikerült összehoznunk egy-egy találatot.

    2015 szeptemberében lépett színre Bernd Storck, aki nehéz örökséget vett át, hiszen a kinevezése utáni sajtótájékoztató is inkább Dárdai Pálról, mint róla szólt.

    A német szakemberrel a románok (0-0) és az északírek (1-1) elleni meccs még a Dárdai vonalat követte – betonvédekezés, kontrázás és pontrúgások utáni gól.

    A Feröer-meccs (2-1) második félidejében, az ellenfél 1-0-ás vezetésénél Storck kénytelen volt váltani, „szabadjára engedni” a csapatot, amely sikerre vezetett. Ugyanezzel, a nyílt játékot jobban felvállaló játékkoncepcióval próbálkozott a tét nélküli görögök elleni (3-4) meccsen – sikertelenül.

    Azonban mindezen előzményekből nem következett a norvégok elleni magabiztos oda-vissza siker, ahol a betonvédekezés megmaradt kiegészítve a kimondotta bátor húzásaival, amely győzelmeket eredményezett. Storcknak köszönhetjük Nagy Ádámot, Kleinhesier Lászlót és az addig utoljára Pintérnél játszó és gólt szerző Priskin Tamást is.

    Ami világossá vált Storck égisze alatt az az, hogy immár nemzetközi szinten működik a visszazáró betonvédekezés és kontrafutball egészen addig, amíg nekünk tetsző a meccs eredménye.

    Az északírek elleni vereség óta a tizenegy tétmeccsen bekapott hét találat legalábbis ezt bizonyítja. Azonban választ csak a horvátok elleni meccsen (1-1) kaptunk arra, hogy komoly ellenfél ellen, vert helyzetből is talpra tudunk–e állni, hiszen ezen meccs második félidejében már a letámadás, és labdaszerzés utáni azonnali visszatámadás alkalmaztuk, ami működött.

    Ezután érkeztünk el az Elefántcsontpart elleni találkozóhoz (0-0), ahol csapatunk ismételten lépett egyet előre.

    Az erős ellenfél ellen, amikor nálunk volt a labda, labdatartásra épülő támadó koncepciót valósítottunk meg, pozíciós játékkal.

    A csapatunkat korábban jellemző típus labdakihozatal, miszerint a kapusnak visszaadott labdát előre vágjuk Szalainak, aki vagy le tudja birkózni az ellenfelét vagy nem, felváltotta a hátulról való támadásépítés és olyan korszerű összjáték elemek használata, ami az Egervári-Pintér éra alatt elképzelhetetlen volt.

    Ami a legutolsó meccsen már nyilvánvalóan látszott, felfutó szélső védőkkel játszottunk, úgy, hogy a labdakihozatalt többnyire mélységi felpasszokkal, labdavezetéssel, vagy labdajáratás után Nagy Ádám, vagy Pintér tengelyben történő vonalbontásával és Fiola, vagy Kádár felfutó szélső hátvéd játékával oldottuk meg.

    Csapatunk az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen a támadásépítés során már előszeretettel használt használt súlypont áthelyezéseket is.

    Csapatunk Szalai Ádám vezérletével indította a letámadást és itt mindjárt választ is kapunk arra, miért favorizálja őt Storck, és miért nem Nikolicsot, vagy Bödét. Azért, mert Szalai többnyire nem a labdát birtokló belső védőt támadja le közvetlenül, hanem előtte lezárja a keresztpassz lehetőségét, ezzel arra kényszeríti, hogy előrefele passzoljon, ahol már ott figyel labdaszerzésre éhesen Pintér, Kleinheisler, vagy Dzsudzsák egyszerűen azért, mert ezt ő csinálja a legjobban.

    Leszögezhetjük, hogy válogatott csapatunk folyamatos építkezésben van. Meccsről-meccsre öles léptekkel halad előre. Az a fejlődési ív, amit befutott 2014 októbere óta, az jelentős és a magyar edzőknek is minta lehet, hogyan és milyen lépéseken keresztül kell egy csapatot felépíteni. Az persze más kérdés, hogy ez a töretlen fejlődést mutató görbe az Európa-bajnokság három tétmeccse alatt merre kanyarodik. Bízzunk benne, hogy egyszer sem meg vízszintes alá.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.21, 12:58
    Michel Dussuyer: Annak ellenére, hogy nem született gól, mindkét csapat kellően odatette magát, egy igazi felkészülési találkozó volt ez, Magyarország számára talán fontosabb volt ez a felkészülési meccs a közelgő "próbatételek" miatt. Úgy érzem, hogy a csapatomból mindenki jó munkát végzett, bár az első félidőben túl sok helyet adtunk az ellenfélnek, nem szereztünk elég labdát, fordulás után viszont már nagyobb volt a labdabirtoklás, már önbizalommal játszottunk. Azt mindenképpen tudni kell, hogy most egy nagyon fiatal csapattal játszottunk, törekszünk a fiatalításra. Nyilván javított volna a teljesítményünkön, ha egy-két hiányzónk szintén játszott volna, egy Gervinho szintű játékos természetesen hozzátesz a játékunkhoz, de nem csak belőle áll a csapatunk. Azt is el kell mondanom, hogy Magyarországnak egy nagyon szervezett válogatottja van, mindez még a hasznukra lehet az Eb-n.


    Bernd Storck: Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, elsősorban az első félidőben játszottunk jól. Büszkék lehetünk, hogy olyan csapat ellen értünk el jó eredményt, amely 2015-ben Afrika legjobbja lett. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, sajnos sokszor sietünk a kapu előtt. A második játékrészben kevesebb lehetőségünk adódott, de el kell mondanom, hogy akkor már elég sokat kísérleteztünk.

    A játékrendszerekről

    - Két-három különböző rendszert is teszteltünk ezúttal, játszottunk 4-4-2-ben, három csatár is volt egy időben a pályán, próbáltuk különböző pozíciókban tesztelni a játékosokat, de arra is figyeltünk, hogy két fiatalunk, Vida és Sallai hasznos tapasztalatokra tegyen szert. Fáradt volt a csapat, de erre számítottunk, hiszen kemény volt az elmúlt 8-9 nap Ausztriában, hiányzott az a pörgés, ami egyébként benne van a csapatban, de ilyenkor ez normális. Számomra jó jel, hogy a csapatnak egyre nagyobb az önbizalma, egyre többet mernek előrefelé is játszani a fiúk, olyan dolgokat is kezdenek megcsinálni, ami korábban talán nem volt jellemző. Egyre rugalmasabbak a játékosok, egyre fogékonyabbak az elképzeléseinkre. Egy-két dolog még hiányzott, de a második ausztriai edzőtáborban majd azokon is igyekszünk fejleszteni.

    Az eredményről

    - Nem ez volt a legfontosabb, hanem hogy tesztelni tudjuk az elképzeléseinket, ez most mindent felülírt, az utolsó 5 percben viszont már ügyeltünk arra, hogyha így tudtunk játszani egy erős válogatott ellen, akkor ne szenvedjünk vereséget, ezért is hoztam be egy középpályást, mert a végén szükség volt egy kis stabilitásra. Nem szabad megfeledkezni a szurkolók szerepéről sem, akik az első pillanattól az utolsóig űztek minket. Egy barátságos meccsre ennyien kijöttek, a drukkereknek is tartoztunk egy jó eredménnyel.
    Ne feledjük, hogy egy nemzetközileg sikeres csapat ellen játszottunk 0-0-át, az ellenfél játékosai az angol, német, francia bajnokságokban edződnek, egy kiemelkedő csapat ellen a döntetlen is tiszteletet érdemel.

    Szalai teljesítményéről

    - Nem szeretném egyenként értékelni a játékosokat. Úgy érzem, mindenki próbálta kihozni magából a maximumot. Ádám jól kezdte a meccset, volt egy-két szituáció, ahol pechesebb volt, egy kis szerencsével ő szerezhetett volna vezetést. Volt fontos mentése is, főként a második félidőben végzett nagyon sok munkát, a labdatartásban is feljavult. De ejtsünk szót másokról is: Szalai mellett Dzsudzsák és Kleinheisler sem kapott komoly meccsterhelést az utóbbi hetekben, ezért is volt fontos számukra ez a találkozó. Hadd említsem meg Nagy Ádámot is, aki hat hét pihenő után tért vissza, és nagyszerűen játszott, egész sokáig bírta erővel.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/212969
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.21, 12:42 (szerk.: 2016.05.21, 12:50)
    Gyurcsó és Scholes sztem oké volt.
    Gyurcsó úgy mozog, cselez mint egy szélső, amiből nálunk hiány van, de szerintem ő a jobb oldalon hatékonyabb, Dzsudzsák meg a balon.

    Kleini sorozatban pozitív meglepetés, hibák be-be csúsznak, de neki kellett leginkább szerveznie.

    Egyedül Szalai esetében nem értem Storckot, Nikolics nagységrendekkel veszélyesebb center lenne.

    Nagy Ádám remekül játszott.


    Ha nincs Gyurcsó meg Klein "bénázása",akkor elmondhatjuk,hogy helyzetek nélkül hoztuk le a meccset.
    Két legjobbunk volt a hibák ellenére.


    Gyurcsónak voltak ügyes dolgai, de amit a ziccernél művelt, arra a "beszari lúzer" a legjobb kifejezés. A kis vörös bátran, erőtől duzzadóan játszik, sokkal többet vállal mint amire képes, ezt sokan félreértik és klasszisnak gondolják. Nem az.


    Gyurcsó labdavezetési hibát követett el. Nézd vissza. Rövidet tolt a labdán, és maga alól rúgta el, azaz inkább tolta...


    A tegnapi meccs megerositett abban, hogy van egy baromira massziv csapatunk, ami raadasul nem 11 emberbol all, hanem 18-20-bol es gyakorlatilag mindegy, hogy melyik 11 jatszik, tudjuk ugyanazt a megbizhato, stabil jatekot hozni.


    Dárdai megpróbált minket a földön tartani, mikor kijelentette, hogy a magyar foci semmit sem fejlődött, de nem sikerült Neki.
    Örüljünk, hogy kint vagyunk az EB-n, minden percét éljük meg sikerként, mint a hoki válogatottnál. Minden más vágyálom.


    Ez a csapat folyamatosan fejlődik. Nem tudjuk hol vannak a határai... Persze kell még pár ember, aki tud focizni. Nagy Ádi úgy veszi át a labdát, hogy rögtön csellel indít. Ezáltal a középpályán képes lépéselőnybe kerülni, egy embert levenni, csak társak kellenek. Tegnap is sok bosszantó apró hiba miatt nem vezettünk 3:0-ra az első félidőben.


    Én az utolsó pillanatig védtem Szalait, de a mai helyzeténél azt éreztem, hogy az életében nem fog már gólt lőni. Talán neki is jobb lenne, ha pihenne. Tiszta görcs az egész ember. Teljesen eltűnt a mainzi dinamikája. Nagy kár érte.


    elég para lesz a portugálok elleni meccs, mert bár a védelem beívelések ellen nagyon hatékony, de ha bármelyikre rávezetik a labdát és cseleznek csak szaladgál az összes és elvétve sikerül csak szerelni. ahogy behoztak két jól cselező játékost állandóan átszaladtak az összes védőn.

    de hát Izlandot kell valahogy legyőzni, egy 0:0 ott benne van a pakliban.

    megnézném ezt a meccset úgy is hogy az Elefántok készülnek valamilyen világversenyre és a legjobb kezdőjükkel állnak fel.


    A legnagyobb problémánk a góllövés, mint ahogy a selejtezőkön is az volt. Kevés helyzetet dolgozunk ki, és azokat sem tudjuk kihasználni. Így nagyon nehéz lesz akár csak egy pontot is szerezni az Eb-n. Szalai elképesztő. Sokadszor bizonyítja, hogy óriási tévedés, teljes csőd, köze nincs a labdához, a játékhoz, borzalmas lassú, nem csak fizikailag, de fejben is, és még véletlenül sem találja el, hogy éppen mit kellene tennie, merre fordul ni, mikor hogy mozdulni a labdára, egyszerűen olyan a pali, mintha életében először játszana nagy pályán, teljesen fogalmatlan. Minde n megmozdulásán ez látszott, és nem először, kb. 3 éve, igazából, nem is láttam még jól játszani a válogatottban. De a klubjaiban sem játszik már régóta, ami nem véletlen. Utojára a Mainzban volt egy jó szezonja, még amikor Schürrle is fiatal talentként kezdett befutni. De annak mér kb. 4 éve. Szalai azóta csak visszafelé fejlődik. Tényleg rossz nézni, nem értem, mit remélnek tőle még Storckék. Andy Möller szerintem ma megmondta a szöv. kapitánynak, hogy ezt az embert el kell felejteni a válogatottban. Böde Dani se gyorsabb, de neki van fogalma a futballról, és néha meg is tudja valósítani, amit tud.
    De sajnos nemzetközi szinten ő sem elég, Nikolics pedig valahogy mindig súlytalannak tűnik a válogatottban. Hiába lövi a gólokat a lengyeleknél, azért az még nem a Bundesliga és a csapata is jobb az ottani szinthez képest, mint a magyar válogatott mondjuk egy Eb-mezőnyben. Szóval nincs góllövőnk, és egyébként is nehezen alakítunk ki igazi gólhelyzetet. Nekünk 2 helyzetből legalább egy gólt kellene lőni, különben nincs esélyünk. És azért ezek az elefáncsontpartiak nem tűntek túl agilisnak ma, és nem is a legjobb csapatuk volt itt. A védekezésünket is ilyen szemmel kell megítélni. A németek ellen lesz az igazi főpróba, persze kérdés, mennyire hajtják meg a meccset Müllerék, nyilván vigyáznk majd a sérülésre, meg amúgy sem az a cél, hogy tönkreverjenek minket, már csak német edzői stábunk miatt sem. Valószínűleg azért lesz legalább egy fél óra , amikor jobban odateszik magukat, nekik ez a meccsa az észak-írek ellenit fogja modellezni, nagyjából azt a játékerőt képviseljük. Szerintem jól jövünk ki a meccsből, ha csak 2 esetleg 3 gólos vereség lesz. A világbajnok azért még nem a mi szintünk. Olyan mint jégkorongban Kanada ellen. Persze, ha a németek nagyon óvatosak lesznek és esetleg gondjuk van a formaidőzítéssel, akkor még szorosabb meccs is lehet belőle, de mindez rajtuk múlik, és nekünk sem kell feltétlen megszakadnunk ellenük, mert a következő tét meccs nekünk az osztrákok elleni lesz, ott kell topon lennünk.


    Az első félidei játékért szerintem különösen megérte kimenni a meccsre. Nagy Ádám volt az egyik legjobb, előre is nagy labdákat adott. Gyurcsó is egész jó volt, bár a helyzetét belőhette volna. A cserék után viszont szerintem rossz volt a felállásunk. Gera, Pintér és Nagy közül kettőnek kellett volna játszania csak, Kleinheisler hiányzott így nagyon. Az látszik, h. neki nem nagyon van alternatívája. Aztán Szalai, Böde és Nikolics együtt szereplése sem volt működőképes. Azon kiakadtam, h. Szalai miatt nem kaphat lehetőséget Böde és Nikolics sem centerként a kezdőben. Így nem tudjuk meg, mi lett volna, ha az 1. félidei csapatban Nikolics vagy Böde játszhat helyette. Lehet, h. a mezőnyben ők sem lennének jobbak, de legalább arra lenne esély, h. gólt szereznek.


    Fiola nagyon nem jobb hátvéd. Dzsudzsákot nem szabad bal oldalon elpazarolni. Szalainak meg nem tudom hányszor kell még bebizonyítania, hogy nincs helye a válogatottban.


    Az elefántok az első félidőben nem nagyon erőltették, a második félidőben előretolták a védekezésüket, jobban akartak, de csak egy igazi helyzetük volt, mi meg visszaestünk. Az első félidőben rúghattunk volna egy gólt... Jó volt: Nagy Ádám, Kleinheisler, sajnos Gera a második félidőben többször hibázott. Én azt hittem, Szalai helyett jön Nikolics a szünetben. Viszont ami a legjobb volt: a szervezett és folyamatos szurkolás a B2-B3-ból! (Én a C4-ben ültem.) Örülök a meccs utáni közös himnuszéneklésnek. Hajrá Magyarok!!!


    Akit kiemelnék az Fiola, jól járnánk vele, Pintér, remélem marad, és Nagy Ádi. Az a két gólpassz, mert mindkettő az volt, már-már Xavi, Iniesta szintű killer passz volt! Ha ezt megcsinálja az EB-n is, akkor úgy jár mint hokiban Vay, versenyezni fognak érte a fociklubok! De ami nála a lényeg: mélységi irányítóként használható igazán! Irányítóban a sűrűjében nem olyan hatékony.
    Nekem tetszett a Pintér-Kleinheisler-Nagy Ádi tengely az első félidőben. De akkor mi lesz Gera Zolival???
    Dzsudzsák pedig...................biztos megérné borítani a költségvetést érte? Szalai dettó.


    Én annyival lettem okosabb ma , hogy Fiola nem statikus jobbhátvéd . Szivesen látnám


    Hát gyerekek ez nem volt rossz szerintem, hasonló színvonalú es iramú meccset már láthattunk akár EB akár VB csoport meccsen. Jo alap lesz ez! Hajra fiúk!


    Király0 (Gulácsi0) – Fiola6, Juhász5, Lang7, Kádár6 (Vida0) – Nagy Á.6 (Sallai0), Pintér4, Kleinheisler6 (Gera5) Gyurcsó6 Nikolics6), Szalai3 (Böde0), Dzsudzsák6 (Vida). Az eredmény jó, edzések közben a játék elmegy, de csatárunk nincs.


    Ha esetleg az elején próbáltuk volna meg a Böde-Nikot, nem akkor mikor a labdát sem visszük fel, akkor okosabbak lettünk volna.


    Szalaival eggyel kevesebben vagyunk...Gera meg jól csinálta a bepasszt, csak Böde elfelejtett bemozdulni a résbe. A játékunk nem "folyik", darabosak vagyunk, sokszor dadog a labda. Remélem lesz ez még jobb is, mert ez nagyon halovány produkció, egy kifejezetten gyenge ellenféllel szemben.

    http://ulloi129.hu/2016/05/20/kibeszelo-az-elefantcsontpart-elleni-valogatott-meccsre/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.21, 12:12
    Kapu előtt nagyon balfaszok vagyunk. Elefántok meg ott vannak ahol a ranglistán. Még ott sem.

    Ezektől jóval, de jóval többet vártam.


    Borzasztó volt

    szép dolog az újoncavatás, de ez most teljesen felesleges volt, nem is értem mi volt ma itt.


    ez nem volt jó ellenfélválasztás. bár ha egy jó csapattal játszunk kifilézte volna a fáradt csapatunkat ma


    Biztos velem van a baj, de valahogy nem értem ezt a világvége hangulatot, meg, hogy ki mit várt ettől a meccstől.

    Az edzőtábor közepén ez leginkább arról szólt, hogy az edzések monotonitását megszakítva legyen egy mérkőzés, az első félidőben helyenként voltak is jó labdajáratások, ritmusos játék, másodikban kifingott a csapat, de azért egy felkészülési mérkőzést kezeljünk már a helyén.


    Ha a meccs 1 felido lenne es 20 perc jatek, akkor igazad lenne.

    Totalisan nincs osszerakva a csapat, 3 hettel az EB elott, es ez nem jo jel.

    Eronleti problemak is vannak, amiken nem tudom, hogy lehet segiteni, a kovetkezo hetekben.

    Nekem nem tetszett amit lattam.

    Majd meglatjuk mi lesz a nemetek ellen.


    Nálam a három legjobb a meccsen: Nagy, Kleinheisler és Lang.


    a meccsből nem sokat láttam, csak azt, hogy jó szar lehetett. B-középbe mentünk, Tallinn óta nem szurkoltam a Brigade-dal, meg is látszott, kurvára elfáradtam, bár szerintem nagyon komoly iramot diktált az előénekes ahhoz képest, hogy azért egyáltalán nem "kemény mag" gyűlt össze a kapu mögött.

    mindenesetre, szeretném megköszönni neki a vezénylést, ultra-szűz barátom letérdelt a gyönyörtől a meccs 5. percében, hogy ez milyen kurva jó, 30-hoz közel új élményekkel gazdagodni azért nem semmi. és ez még nem is tétmeccs volt, csak dalolásztunk egyet.


    Ezek az elefántosok tavaly Afrika kupát nyertek. Ehhez képest a meccs túlnyomó részén presszingelve voltak. Pedig mondjuk a középhátvédjük kb. nehézsúlyba indulhatna thai-boxban is. Talán az egész NB1-be nincs olyan alkat. Fogalmam nincs ki hol él, hogy ezeket le kellett volna focizni.

    A gól miatt lehet hiányérzet. Be kellett volna tudni találni analízis vizsga nélkül is, nem matek vizsga van a pályán. Még akkor is ha méltánytalan. Kleinheisler.

    A hangulat jó volt a meccsen, bőven átlag feletti, különösen ha azt nézem, hogy egy tét nélküli meccs, különösebben felénk nem is jegyzett - bár amúgy rangos - ellenféllel. A narancs-feketék egyébként szvsz. korrekten nyomták, egész meccsen egy sárga lap esett, valamikor a 19. percbe, aztán a játékvezető is látta itt nem szükséges.

    Fizikailag ma is kiderült, hogy vannak erősebb csapatok, ez a narancs-fekete elefánt vonulat is annak tűnik, ezzel együtt is sokszor szorultak be, és talán az utolsó negyedórában tudták kamatoztatni a fizikai fölényüket, addig nem igazán. Mondjuk Kalou lecserélésnek lehetett örülni, szvsz. benne lehetett - volna, ha marad végig - a legnagyobb gólveszély részükről.

    Az EB-n vérmes reményeink szvsz. ne legyenek, viszont van rá sansz, ha nagyot nem csúszunk a banánhéjon, akkor korrekt EB szereplés lehet, különösebb váratlan nagy égés nélkül. Itt is hozzáteszem, szvsz. lőtt gólért, esetleg pontszerzésért utazunk, nem tornagyőzelemért.


    Az az elefántcsontparti csapat nagyon nem ez a mai volt, két védő meg Gradel játszott a mostaniak közül az ANK döntőben, ez egy teljesen sztárok nélküli, motiválatlan csürhe volt. Az mindent elmond, h a legjobb csatáruk Bony pályára se lépett. Kihúzták gól nélkül, mindenki boldog, felmarkolták a zsét, mehetnek bulizni a pesti éjszakába.


    Amíg pályán volt Kleinheisler és Nagy Ádám addig egész jól toltuk.

    Afrika bajnokától én azért többet vártam. A helyszínen nagyon úgy tűnt, hogy túl sok kedvük nem volt ehhez az egészhez. Alapból elég lötyögős volt az iram, plusz még ahol lehetett húzták is az időt mintha valami tétmeccsen tartanák az eredményt. Mutatóban néha-néha meglódultak kicsit, aztán kb ennyi volt belőlük.

    Ez a meccs tényleg kb csak annyira volt jó, hogy megtörje a felkészülés monotonitását. Sok köze nem volt ahhoz, ami majd az eb meccseken vár a csapatra.


    Én is elhívtam magammal ma pár olyan havert, akik eddig nem igazán jártak meccsre, pláne nem a B-be. Hát, mindannyian azt mondták, hogy ezután mindig jönni fognak velem. Nagyon jó a CB capoja, jól érzi, hogy mikor mit kell nyomni. Egyébként eléggé megváltoztak az arcok, akik a B-be járnak, de őszinte leszek: én ezt már annyira nem bánom. Rengeteg a fiatal, sok a csaj is, de azért a többségük bőven szurkol, és a tényleg folyton balhézó, idióta neonáci lumpen prolik nekem nem hiányoznak.

    A meccsről nem nagyon tudok írni, a B közép hátránya, hogy kb. az ember nem is figyeli azt, ami a pályán van, de annyira a nem is érdekel. Én a hangulat miatt járok meccsre. Ha a CB megy, én is megyek, ha ők nem mennek, én se.


    Amit láttam a meccsből az alapján:

    - Kádár, Fiola és Lang baromi megbízható, de alapjába véve akkor sincs baj ha Juhásznak kell játszania, viszont én inkább Guzmicsot preferálnám helyette már.
    - Nagy már most remek focista, minden mozdulatát öröm nézni.
    - Kleinheisler és Pintér is jól játszottak.
    - Gera nekem nagyon nem tetszett. Nálam a Nagy-Pintér-Kleinheisler középpálya lenne az alap kezdő.
    - Nincs azzal gond, hogy Storck tükör szélsőket játszat, de szerintem néha-néha helyet cserélhetnének.
    - Szalai sajnos teljesen felejtős.
    - Kifejezetten érdekes volt múltkor is, és most is az, mikor Storck a vége felé átállt 4-2-4-re. Meglepő, de a sok támadó ellenér sem rohannak át minket. Tökös, bátor húzás, ilyet csak egy olyan csapat tehet meg, ahol megvan a kellő önbizalom.

    Röviden ennyi. Nagyon várom már az EB-t.


    Király Gábor : nem is tudják sokan milyen fantasztikus kapust látnak hazai szinekben , sajnos már nem sokáig . Gulácsi lesz szerintem Király méltó utódja . Lang és Kádár hozta szokásos jó játékát . Fioláról pedig annyit , hogy Eric Gerets játékára emlékeztem amikor őt látom , Geretsnek azért több felfutása volt . Mindegy hogy Juhász vagy Guzmics játszik , megoldja minkettő a feladatát . Nagy Ádám labdáinak szeme van , Kleinheisler Pittbullként ront az ellenfélre és harcol , több - kevesebb szerencsével , fog ő még nagy gólokat vágni . Az egész csapat hajt küzd addig amig van erő , nincs már lötyögős válogatott mérkőzés (de sokat láttam olyat ).

    Nagyszerű , hogy Sallait és Vida Mátét berakta , remélem hogy Kun Bertalan is 1 - 2 év mulva bemutatkozhat , mindegy hogy milyen fiatal . Nálam Elek és Németh mindig a kezdőben lenne .


    Nagy Ádám fizikálisan egyelőre vicc, vagy 15 kg izmot kell rá rakni, hogy észrevegyék, Gera pedig már régóta ilyen lassú, körülményes, régen volt az az EL döntő, hiába emlegeti, elmúlt.


    Nem az a vicc, hogy fizikálisan gyenge. Hanem, hogy a 60 kilójával is jobban tartja meg a labdákat, jobban áll be az ellenfeleknek, meg jobban szerel, mint egy egy 80 kilós. Mert helyén van fejben.


    Tanulságok a tegnapi meccsről, amiket a helyszínen nézve a meccset leszűrtem. Elégedett vagyok Storckkal de több dolog visszaüthet még.
    1. Az első félidő nagyrészt rendben volt. Storck viszont beleszerelmesedett ebbe a tükörszélsős játékba. Nem lehet minden meccsen arra apellálni, hogy majd Gyurcsó vagy Dzsudzsák ellentétes lábúként befelé húzódva átlövésből gólt szerez. Érdemes ezt néha meghúzni meccs közben, ezzel megzavarva az ellenfelet, de egy idő után ez már unalmassá és kiszámíthatóvá válik, lásd második félidő. Másrészt így meg pont ezen két játékos előnyét, vagyis a gyorsaságát és remek beadásait nem tudjuk kihasználni. Meg lehet ezt húzni egy fél órára, de nem egész meccsre.
    2. Szalai Ádám. Komolyan én nem akarom bántani, vonatkoztassunk el attól, hogy nem kedvelem. De ha objektíven nézzük, ő nem válogatott szintű játékos. Rettentő lassú, a labdákat nem tartja meg, rengetegszer elakadt rajta az akció, mert nem volt képes egy pontos passzt adni. A lövéseiről meg ne is beszéljünk. Sajnáltam már szegényt, amikor kifütyülték mindig. Én a helyében saját magam mondanám azt, hogy gyerekek, most nem vagyok olyan formában, nem tudom segíteni a csapatot, menjen az az EB-re akinek most megy. Priskin,Németh,Niko,Böde 4-es mindegyik tagja előtte jár jelenleg.
    3. Második félidőben kezdődött a dobjunk fel egymás nyakára egy csomó csatárt és akkor majd lesz valami. Fenn volt egyszerre Böde,Niko,Szalai. Valljuk be egyik sem egy labdazsonglőr, a középpályásokat meg eltüntettük. Ki fog így helyzetet kialakítani, kérdem én. Ezt max a meccs legvégén lehet meghúzni, ha kell nagyon a gólt és pumpáljuk be a labdákat a 16-oson belülre.
    4. Gera Zoltán. Beállásával a válogatott játéka darabjaira hullott szét. Remek játékos volt, de nem kötheti már meg Kleinheisler vagy éppen Nagy cipőjét. Az nem játék szervezés, hogy mindig hátra passzolok. Eladott labdái meg amatőr hibák voltak, emellett teljesen lassú.

    POZITÍVUMOK:

    1. NAGY ÁDÁM, NAGY ÁDÁM, NAGY ÁDÁM: ez a gyerek világklasszis játékos lehet komolyan. Annyira okosan, annyira intelligensen játszik, lát a pályán, emellett tud labdát szerezni is kell. Szinte rossz passza nem is volt, klasszikus irányító ilyen Lampard féle lehet belőle. Csak könyörgöm a menedzsere ne ba***a el a pályafutását, nehogy nekem Olaszországba irányítsák.
    2. A védelmünk stabil, nem kellett attól aggódni, hogy gólt kapunk. Talán egy veszélyes szitu volt. Persze sokkal nagyobb nyomásnak kell majd Ausztria ellen ellenállni. Ja és ellenük tartani kell az átlövésektől is, az elefántok ezt a lehetőséget nem ismerték fel.
    3. Kleinheisler megint nagyon agilisan futballozott, egyértelműen kezdőben a helye. Gyurcsó játéka sem volt rossz, de neki is inkább a jobb szélen kellene szerepelni. Keretben lesz ő.
    4. Van tartása a csapatnak, valahogy az ember meccs előtt nem tudja elképzelni, hogy kikapjanak.
    5. Ha nagyon lassan is, de feltűnnek fiatalok a csapatnál, akik később kerettagokká válhatnak (Sallai,Vida)

    Amúgy borzasztó unalmas meccs volt, de a hangulat remek volt. Jó utat srácok!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.18, 14:18
    Szurkolótársaink!
    Elérkeztünk az utolsó hazai mérkőzéshez az Európa-bajnokság előtt.
    Látvánnyal készül csoportunk, ezért szeretnénk pár fontos dolgot kérni tőletek.
    A B2-B3 szektorokat töltsük meg legalább negyedórával a kezdés előtt.
    Fontos, hogy minden elemnek ott a helye, ahova le van téve.
    Arra kérünk bennetek a koreográfia ideje alatt, csak az arra kitett elemeket használjátok (saját sálakat, zászlókat NE).
    Egységet szeretnénk, egy 3500 fős látványt, ne lógjon ki senki a sorból!
    Köszönjük a megosztásokat, jusson el minél több emberhez.
    CB'09

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1039147039498002&id=108721875873861
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.05, 16:18
    Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte azt a 30 fős keretet, amely május 8-tól részt vesz a közvetlen Eb-felkészülés első jelentős állomásán, a közel két héten át tartó ausztriai edzőtáborozáson.
    A válogatott itthon játszó tagjai közül többen már Telkiben edzenek, a Ferencváros és az Újpest játékosai a szombati kupadöntőre készülnek, a légiósok jelentős része pedig klubcsapata utolsó idénybeli bajnoki mérkőzésein vesz részt. Bernd Storck szövetségi kapitánynak a fentiekből adódó különleges szempontokat is figyelembe kellett vennie, mikor összeállította a következő két hét programját, és kijelölte a csapat bő, 30 fős keretét.

    Az együttesben négy kapus kapott helyet, ezúttal a Király Gábor, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Megyeri Balázs összetételű négyesre számít a szakmai stáb. Védőposzton tizenegy labdarúgót figyel a kapitány, köztük az U21-es válogatott Kocsis Gergőt és Bese Barnabást is. Ugyancsak az utánpótlás-válogatottat erősítette az utóbbi fél évben a középpályán számításba vett Sallai Roland-Vida Máté duó, míg a csatársorban - Priskin Tamás és Németh Krisztián sérülése miatt - Lencse László is bizonyíthat Ausztriában. A játékosok több turnusban érkeznek az edzőtáborba, függően attól, hogy mikor végeznek klubkötelezettségeikkel.

    - A visszaszámlálás elkezdődött, nemcsak a stáb, hanem a játékosok is izgatottan várják a közös munka megkezdését, mindenki nagyon örül, hogy újra együtt lehet a válogatott - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. - A keretben nincs túl sok meglepetés, a májusi munka első szakaszára viszonylag bő kerettel készülünk, így fiatalok is lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat. Vannak kisebb nehézségeink, egyelőre Priskin Tamás és Németh Krisztián is sérült, illetve a német osztályozók miatt Stieber Zoltán, valamint Kleinheisler László is hiányozhat az edzőtábor második feléig. Remélhetőleg minden játékosra jó fizikai állapotban számíthatunk Ausztriában, és elkerülik a csapatot a további sérülések a felkészülés során.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/05/05/a-valogatott-a-visszaszamlalas-megkezdodott/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.28, 18:54 (szerk.: 2016.04.28, 18:54)
    Jegyinformációk a Magyarország - Elefántcsontpart mérkőzésre:
    kép
    A május 20-i Magyarország-Elefántcsontpart (Groupama Aréna, 18.00) felkészülési mérkőzésre április 29-én, pénteken 10.00 órakor indul a jegyek árusítása.
    A mérkőzésre érvényes, névre szóló jegyeket - szurkolói kártyával - interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában lehet megvásárolni. Szurkolói kártya nélkül Budapesten a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban lehet belépőket váltani (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni).

    A klubokkal történt egyeztetéseket követően három vidéki helyszínen is vásárolhatnak szurkolói kártya nélkül jegyeket az érdeklődők a mérkőzésre: a ZTE FC és a DVTK, illetve a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein szerezhetik be belépőjüket a kártyával nem rendelkező szurkolók.

    A mérkőzésre szóló jegyek négy árkategóriában (2500, 3500, 5000, 8000 forint) vásárolhatók meg. A VIP-szektorokba két árkategóriában, 15 ezer és 25 ezer forintért lehet jegyeket vásárolni.

    Külföldi állampolgárok utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A mérkőzésre megvásárolt jegyeket legkésőbb 72 órával a mérkőzés előtt lehet átíratni más nevére.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/04/28/magyarorszag-elefantcsontpart-penteken-indul-a-jegyertekesites/
     
  8. avatar: Zsorzsinju
    2016.04.18, 19:55
    1973.08.15., Abidjan, Elefántcsontpart – Ferencváros: 1-6, nemzetközi barátságos
    Ferencváros:
    dr. Géczi István (1944.03.16., Sajóörös) akkor 22x válogatott
    Vépi Péter (1949.10.20., Kőröshegy) 6x válogatott
    dr. Páncsics Miklós (1944.02.04., Gara - 2007.08.07., Budapest) akkor 36x válogatott
    Megyesi István (1949.03.31., Csanytelek) akkor 2x válogatott
    dr. Juhász István ( 1945.07.17., Budapest) akkor 17x/1 válogatott
    Bálint László (1948.02.01., Budapest) akkor 15x/1 válogatott
    Szőke István (1947.02.13., Budapest) akkor 11x/3 válogatott
    Branikovits László (1949.12.18., Budapest) akkor 4x/1 válogatott
    Albert Flórián (1941.09.15., Hercegszántó - 2011.10.30., Budapest) akkor 74x/31 válogatott
    Mucha József (1951.10.25., Máza) akkor még nem volt válogatott
    Engelbrecht Zoltán (1953.10.24., Esztergom)
    Csere:
    Martos Győző (1949.12.15., Budapest) akkor még nem volt válogatott
    Takács László (1955.04.18., Mezőhegyes)
    Nyilasi Tibor (1955.01.18., Várpalota) akkor még nem volt válogatott
    Géczi István helyett Domján László (1948.03.23., Budapest)
    Gól: Bálint(2), Juhász(1), Engelbrecht(1), Albert(1), Szőke I.(1)
    Edző: Csanádi Ferenc (1925.03.26., Pestszenterzsébet - 1985.09.06., Budapest)
    1967–68-ban a Kongó-Kinshasai (zairei, jelenleg Kongói Demokratikus Köztársaság) válogatott szövetségi kapitánya volt. Mérlege 13 mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség volt, ebbe belefért a kontinensbajnokság nagy menetelése és az aranyérem megszerzése is.

    http://www.tempofradi.hu/az-197374-evi-bajnoki-szezon-merkozeseiű
    http://www.tempofradi.hu/1973-viii-15-elefantcsontpart-ferencvaros-16
     
  9. avatar: Mane
    2016.04.18, 01:22
    Van itt más kapcsolat is a két ország labdarúgó múltjában: 1973 nyarán a Ferencváros afrikai túrán szerepelt, és a Guineai-öböl vidékének sok klubjával és válogatott csapatával is megmérkőzött. 1973. augusztus 15-én Bálinték Abidjanban Elefántcsontpart válogatottját verték 6-1-re. Akkor még egy európai klubcsapatnak sem volt nehéz ellenfél egy fekete-afrikai válogatott... Egy év múlva Zaire képviselte a VB-n ezt a vidéket, és hát eléggé harmatosan szerepeltek (pl. 0-9 a jugók ellen). 1982-ben viszont Kamerun már tett róla, hogy ne csak sajnálkozó mosollyal emlegessék a fekete kontinens labdarúgóit.
    A győztes csapat egyébként ez volt: Géczi, Vépi, Páncsics, Megyesi, Juhász, Bálint, Szőke, Branikovits, Albert, Mucha, Engelbrecht. Pályára lépett még Martos, Takács, Nyilasi és Domján is. Bálint két gólt szerzett, Juhász, Engelbrecht, Albert és Szőke egyet-egyet.
     
  10. avatar: Zsorzsinju
     
  11. avatar: Zsorzsinju
    2016.04.08, 08:46
    Elefántcsontparti kapcsolatok:
    Már 1963-ban játszottunk velük mérkőzést (igaz, nem hivatalost).
    Az olimpiai válogatottunk 1963 decemberében Afrikai túrán szerepelt és játszott többek között Elefántcsontpart "A" csapatával is.
    1963. december 5., Abidjan
    Elefántcsontpart "A" - Magyarország "O" 1:4 (1:1)

    Magyarország Olimpiai válogatott:
    Gelei József Tatabánya - Kunmadaras, 1938. június 29.
    Novák Dezső FTC - Ják, 1939. február 3. – Budapest, 2014. február 26., akkor 5x válogatott
    Gellér István DVSC - 1938. április 15.
    Ihász Kálmán Vasas - Budapest, 1941. március 6., akkor 4x válogatott
    Nagy István MTK - Budapest, 1939. április 14. – 1999. október 22., akkor 9x válogatott
    Nógrádi Ferenc Bp. Honvéd - Kassa, 1940. november 15. – Budapest, 2009. május 16., akkor 3x válogatott
    Nagy György Bp. Honvéd - Budapest, 1942. július 30. – Budapest, 1992. február 27.
    Dunai II Antal Pécsi Dózsa - Gara, 1943. március 21.
    Bene Ferenc Ú. Dózsa - Balatonújlak, 1944. december 17. – Budapest, 2006. február 27., akkor 5x válogatott, 2 gól
    Komora Imre Bp. Honvéd - Budapest, 1940. június 5.
    Povázsai László Győr - Bukarest, 1937. november 10. – 2010. október 21.
    Csere:
    Palotai Károly Győr - Békéscsaba, 1935. szeptember 11.
    Edző:
    dr. Lakat Károly - Győr, 1920. november 27. – Budapest, 1988. december 3., 13x válogatott
    Gól:
    Bene 2, Nagy I., Nagy Gy.

    Nézőszám: 20000


    "Lakat T. Károly: Apám regénye 1996"

    http://www.11v11.com/matches/ivory-coast-v-hungary-06-december-1963-264200/
    http://www.tempofradi.hu/1963-novak-a-fradibol-is-behivot-kap

     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.06, 16:08 (szerk.: 2016.04.06, 16:16)
    Bernd Storck szövetségi kapitány választásának megfelelően a tavalyi Afrika-kupát megnyerő elefántcsontparti válogatott lesz a magyar csapat következő ellenfele az Eb-felkészülés során.
    Hivatalossá vált, hogy a Bernd Storck vezette magyar válogatott a németek elleni, június 4-i felkészülési találkozó előtt még egy mérkőzést játszik az Eb-felkészülés jegyében: a szövetségi kapitány kérésének megfelelően, május 20-án Elefántcsontpartot fogadjuk a Groupama Arénában. Ellenfelünk jelenleg a 36. helyen áll a világranglistán, de eredményei alapján nem túlzás kijelenteni, hogy Afrika egyik legjobb csapatáról van szó. Az elefántok tavaly veretlenül megnyerték az Afrika-kupát, idén pedig már Marokkót és Kamerunt is sikerült legyőzniük a kontinens élcsapatai közül. Márciusban két Afrika-kupa-selejtezőn lépett pályára májusi ellenfelünk, előbb a korábbi Arsenal- és Roma-játékos, jelenleg Kínában profiskodó Gervinho találatával 1-0-ra verte hazai pályán Szudánt, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlent játszott ellenfelével. A selejtező csoportban jelenleg a második helyen áll a gárda, egy győzelemmel és három döntetlennel.

    Ami az elefántcsontpartiak közelmúltját illeti: a 2015-ös győzelmüket megelőzően egyszer, 1992-ben nyerték meg az Afrika-kupát. Első alkalommal 2006-ban vettek részt világbajnokságon, azóta viszont egyetlen vb-ről sem hiányoztak, immár egy évtizede a kontinens egyik legerősebb válogatottjaként tartják őket számon. Az együttest a francia Michel Dussuyer szövetségi kapitány irányítja, aki tavaly júliusban, az Afrika-kupa megnyerését követően vette át a csapatot. Bár Didier Drogba már visszavonult a válogatottól, az elefántcsontpartiak keretében továbbra is rengeteg világsztár található, Gervinho mellett Yaya Touré (Manchester City), Kolo Touré (Liverpool), Wilfried Bony (Manchester City), Salomon Kalou (Hertha BSC) vagy éppen Serge Aurier (PSG) neve is ismerős lehet az európai klubfutballt követők számára, de a keret kevésbé ismert labdarúgói is európai élbajnokságokban szerepelnek.

    - Nagyon örülök, hogy egy újabb erős ellenfél ellen léphetünk pályára az Eb-felkészülés során - kezdte értékelését az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. - Nincs jelentősége annak, hogy nem európai ellenféllel találkozunk, hiszen Elefántcsontpart csapata is gyors és technikailag képzett játékosokból áll. Ráadásul amellett, hogy a találkozó jól szolgálja a felkészülésünket, szeretnénk jó felfogásban futballozni, és lelkes játékkal kiszolgálni a közönségünket.

    A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz a magyar válogatott számára, hogy nemzeti csapatunk korábban egyetlen csapattal sem játszott Fekete-Afrika területéről, az afrikai kontinensről mindössze két csapat, az algériai és az egyiptomi volt ellenfelünk az elmúlt bő egy évszázadban.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/04/06/afrika-bajnokaval-jatszik-a-magyar-valogatott/