magyarfutball.hu

Dózsa SE - Szegedi SzMTE 2 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.11.17, 09:18
    A szegedi szív diadala

    SzSzMTE - Dózsa 2:2 (1:2)


    Az újpesti stadionban a magyar—albán mérkőzés előtt lejátszott NB I-es mérkőzésen a nagy lelkesedéssel és sportszerűen küzdő SzSzMTE győzelemmel is felérő döntetlent ért el a túl keményen játszó Dózsa ellen. A szegedi fiúk határtalan lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, mindvégig lelkesen, jól játszottak és megérdemelték a döntetlent.

    A mérkőzés szegedi támadásokkal kezdődött. Az ötödik percben Csáki beadását Ladányi tíz méterről egyből a hálóba lőtte (1:0). Továbbra is a szegedi csapat támadott és a Dózsát jó játékkal húsz percig a kapujához szorította. A 26. percben Virág 20 méterről egyenlített. A 40. percben Gyurik kezezésére megítélt szabadrúgást Szusza a szegedi sorfal mellett álló Fejesnek továbbította, aki zavartalanul megszerezte a vezetést (2:1).

    A második félidő is heves szegedi támadásokkal kezdődött, de a csatárok lövéseit nem kísérte szerencse. Később a Dózsa is fölénybe került, de a jól védő Verseczi mindent mentett. A 41. percben Nyári beadását Ladányi közelről befejelte (2:2). A gól után erős Dózsa támadások következtek, de a szegedi védelem önfeláldozóan mentett.

    Az SzSzMTE lelkes, jó játékával rászolgált az egyik pontra. Verseczi jól védett, az első gólnál az oldalszél megváltoztatta a labda irányát. Bénák jól küzdött, de néha szabadon hagyta Egresit Kerekes sok támadást akasztott meg, kár, hogy könnyen zavarba hozható. Szabó lelkesen harcolt. Hetesi támadásban, védekezésben megállta helyét. Gyurik jól fogta Szuszát. Csáki az első félidőben veszélyes támadásokat vezetett. Ladányi végig kitűnően játszott és veszélyes volt az ellenfél kapujára. Bánátit erősen fogták. Szőcs főleg a védekezésből vette ki részét. Nyári ritkán maradt felül a Fábiánnal vívott kemény küzdelemben.

    Dankó játékvezető és Kovács I. szegedi partjelző kifogástalanul végezték el feladatukat.

    Az Sz. SzMTE a tabella kilencedik helyén áll 5 ponttal.

    Délmagyarország, 1950. szeptember 26.