magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2015.07.31, 04:42
    A videó megerősítette a sejtésemet, hogy a ZTE pályán volt a meccs. A ZTE, pedig ezen a pályán játszott akkoriban: https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/133
    Amit nem 1972-ben építették, akkor csak felújítottak.
    kép
     
  2. avatar: Imrek013
    2015.07.31, 00:57
    A meccs történéseiről egy videó, benne újságcikkekkel:

    Az elmondás alapján ez a ZTE akkori pályája volt. Hogy aztán 1972 előtt hol játszott a ZTE Zalaegerszegen belül, ezt kellene kideríteni.

    http://www.dailymotion.com/video/x98css_50-eve-tortent-kihelyezett-nb-i-es_sport
     
  3. avatar: heimo
    2015.07.30, 20:54
    Részemről az utolsó a témában, a mérkőzést azért játszották itt, mert 1959. 04. 12.-én a Haladás-Honvéd meccs a 19. percben félbeszakadt, mert egy szurkoló bedobott egy almát (egy szerintük jogtalan bírói ítélet miatt) és az Dudás karjáról a játékvezető szemébe ment,(Emsberger),aki ezek után lefújta a mérkőzést.
    A cikket én úgy értelmezem, hogy az összetételt egyértelműen csak a helyszín beazonosítása miatt írták, azt pedig kétlem, hogy egy helyszíni tudósításban valaki nem tudja, hogy hol van..., azt viszont el tudom képzelni, hogy nem aktuálisan fogalmaz.
    A teljes cikk erről a mérkőzésről elolvasható a tempofradi idevonatkozó oldalán is.
     
  4. avatar: heimo
    2015.07.30, 20:18
    Ebben a kérdésben nem tudok segíteni, hogy a KS tévedett-e, de az Újpest futballtörténete könyvet is megnéztem most és ott is Zalaegerszeg van megjelölve helyszínként és azt konkrétan tudom, hogy a könyv adatai a Népsportból vannak összeszedve.
     
  5. avatar: fgymat
    2015.07.30, 20:03 (szerk.: 2015.07.30, 20:04)
    Szerintem a Képes Sport tévedett. Zalaegerszegi Ruhagyár néven nem találtam nyomát NB2-es csapatnak. Sőt a gyári csapat is, csak 1957 tavaszán viselte ezt a nevet, előtte-utána Zalaegerszegi Vörös Lobogó volt.
    Az 58-59-es bajnokságban a ZTE volt NBII.es (ez a következő forduló műsora):
    kép
    A megtalált pálya, a gyári csapat pályája, ez a csapat megyei szinten szerepelt, erre alkalmas is volt. De biztos vagyok benne, hogy ide nem fért be 10 ezer ember (nem volt lelátó, futópálya nem a pálya körül volt). Inkább a ruhagyári egyesülésből létrejött ZTE pályája lehetett, ahova befért ennyi néző. https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/133
     
  6. avatar: heimo
    2015.07.30, 19:01 (szerk.: 2015.07.30, 19:37)
    Sportszerűen szebb

    Ennyi nézőt még nem látott a Zalaegerszegi Ruhagyár NB II-es labdarúgócsapatának pályája. Két különvonat, valamint a legkülönbözőbb közlekedési eszközök sokasága szállította a sportrajongók ezreit Vas és Zala megyéből az Egerszegen megrendezett Szombathelyi Haladás-Újpesti Dózsa mérkőzésre. Már délelőtt 11 órakor mintegy háromezres tömeg várta a kapunyitást, a pálya pénztáránál már nem lehetett jegyhez hozzájutni. A nézőtéren gombostűt sem lehetett elejteni, amikor kifutottak a csapatok a pályára.

    KS 1959. 05. 12.
     
  7. avatar: fgymat
    2015.07.30, 18:53
    Azonosítottam a pályát és bekötöttem a meccshez.
    De az 1958/59-as idényben már nem létezett a Zalaegerszegi Ruhagyár csapata. A Ruhagyár 1957-ben a Zalaegerszegi Petőfivel egyesülve hozta létre a Zalaegerszegi TE-t. Ebben az idényben a ZTE volt NBII-es,
    A Népsport egy szóval sem írta, hogy a Ruhagyár pályáján lenne a meccs, de az biztos, hogy a ZTE játszotta az előmeccset és az újság szerint 10.000 néző volt.
    Több kérdés felmerült bennem:
    - Honnan van az infó, hogy a Ruhagyár NBII-es pályáján volt a meccs?
    - Ezen a pályán játszott volna a ZTE (mivel a Ruhagyár az egyik alapító), amíg 1972-ben meg nem építették az új pályát?
    - Hogy fért be ide 10 ezer néző?
    - Lehetséges, hogy a Ruhagyár csapata (ZTE) pályáján volt a meccs, de nem ezen a pályán, hanem a 72-ben átadott stadion helyén? A Népsport szerint 72 előtt volt már ott pálya, és 72-ben csak felújították.
     
  8. avatar: heimo
    2015.07.30, 16:01 (szerk.: 2015.07.30, 19:36)
    Társadalmi munkában készül a focipálya: Visszakapják a diákok a ruhagyár pályáját

    Ismét használhatják a diákok az egykori ruhagyár sportpályáját. Erről állapodott meg az önkormányzat a terület jelenlegi tulajdonosával. A pályával szomszédos Landorhegyi iskola, valamint a Deák-Széchenyi Szakközépiskola tanárai és diákjai vállalták a terület rendbetételét, és a focipálya kialakítását. A munkálatok jó ütemben haladnak. Erről győződhettek meg az újságírók a helyszínen.

    A város legjobb talajú labdarúgó pályája működött valaha a ruhagyár mellett. A gyár megszűnésével azonban a pálya is az enyészeté lett, idézte fel a tíz évvel ezelőtt történteket Mátai Ferenc, a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola igazgatója.

    - Nagyon jó hasznát vettük ennek a pályának régen. Hiányát főként azóta érezzük, hogy sportiskola lettünk, így még nagyobb szükségünk van megfelelő minőségű edzőpályákra - mondja az igazgató. - Nemrégiben megkeresett a terület új tulajdonosa, és felajánlotta, hogyha lehetőségünk van felújítani a pályát, szívesen a rendelkezésünkre bocsátja. Nagyon megörültünk a lehetőségnek. Szerencsére az önkormányzat is mellénk állt. Megkötötték a tulajdonossal a megállapodást, mi pedig munkához láttunk. Társadalmi munkában dolgoznak a területen a tanárok, diákok, és minden sportszerető. Az önkormányzat jóvoltából a Kontakt Humán Kft. emberei megtisztították a pályát a gaztól. A Városgazdálkodási Kft. dolgozói füvet vetettek. Rengeteg munka van még, de bízunk benne, hogy sikerül létrehoznunk egy olyan minőségű futballpályát, ami nemcsak edzésekre, komolyabb mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz.

    Nagyon várják már ezt a Deák-Széchenyi Szakközépiskola sportiskolai képzésén résztvevő tanulók is.

    - Számunkra is kiemelt jelentőségű, hogy folyamatosan fejlesszük a sportiskolai képzés feltételrendszerét. Újabb és újabb területeket kell meghódítani ennek érdekében - fogalmaz Rozmán Sándor, a Deák-Széchenyi SZKI igazgatója. - Nagyon örülünk a volt ruhagyári pálya adta lehetőségnek, és bízunk abban, hogy műfüves pályával is gazdagodik hamarosan intézményünk.

    zalaegerszeg.hu - 2011.06.15.
     
  9. avatar: Golyó
    2015.07.30, 15:01
    Az üzem egy részét lebontották, Lidl áruház épült a helyén, a megmaradt, több mint 3 hektáros területet egyelőre értékesíteni nem tudták, hasznosítani is csak minimálisan.


    Hátha ez közelebb visz egy kicsit.
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.30, 11:36
    Megvan nekünk ez a pálya?
    A mérkőzést Zalaegerszegen, a Ruhagyár NB II.-es pályáján játszották