magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 0 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.16, 17:13
    Ilyenkor mindig az jut eszembe, az Üllőin '80 őszén játszottunk egy zseniális meccset. Nem azért, mert a semmiből, alázva nyertünk, nem is kicsit, hanem életem egyik legjobb meccse volt, ami valaha láttam.
    A Fradi tábor felé támadtunk, elvesztettük a labdát, mindenki a Springer felöli térfélen, Törő kocog vissza, így, hogy a kezdőkör már látótávolságban volt neki, csak olyan 30 méteres lesen lett volna. A tábor rá kezdett, hogy lila csík-fehér csík, kurva anyád Törőcsik. Az addigi gyök kettős sebességét nullára redukálta, kikötötte a nadrágját, letolta és lehajolt. Majd mintha mi sem történt volna, haladt tovább és meglátta a felező vonalat is.

    maribor - http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.01.09, 18:33
    lacimadár: Életemben nem láttam akkora védést (kivéve talán Gordon Banks ’70-ben a brazilok ellen), mint a 0-3-as Fradi -- Dózsa ’80 őszén … 33-34000 néző … 185 cm-mel alig láttam valamit a meccsből a játékoskijáró melletti állóhelyről, annyian voltunk … de ahogy a 2. félidőben (talán már 0-3-nál) Kakas Laci kiütötte Fazekas (?), Fekete (?), Törőcsik (?) lövését a léc alól … ahogy elmozdult jobbra, jött a “zutty” a bal felsőbe … vissza se lépett, csak a karját emelte fel villámgyorsan … Kolosszális volt …

    http://www.tempofradi.hu/kakas-laszlo-3#more-54133
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.17, 10:31 (szerk.: 2016.07.17, 10:31)
    Negyedszázad után Ferencváros— Ú.Dózsa rangadó az Üllői úton

    A labdarúgó-bajnokság mai, 11. fordulójának slágermérkőzése a Ferencváros— Ú. Dózsa találkozó, az Üllői úton. A két együttes 75 esztendeje verseng egymással a bajnoki pontokért, az eddigi 144 mérkőzés közül a mostani házigazdák 65-ön, a vendégek pedig 39-en diadalmaskodtak. A mai rangadónak külön érdekessége, hogy csaknem negyedszázad telt el azóta, hogy a két csapat az Üllői úton találkozott: 1956. július 7-én 1:1 volt az eredmény. Azóta csak a Népstadion, s néhány esetben a Megyeri út volt az összecsapások színhelye. Óriási az érdeklődés a mai találkozó iránt, az ülőhelyekre szóló jegyek már csaknem teljesen elfogytak. Várható, hogy a 28 977 szurkolóra „ hitelesített" Üllői úti stadion megtelik.


    Népszava, 1980. október 18.


    Telt ház, újpesti siker az Üllői úti rangadón

    Kihagyott hazai gólhelyzetek után

    Ú. Dózsa—Ferencváros 3:0 (2:0)

    Üllői út, 30 000 néző,
    v.: Kuti.
    Góllövők: Sarlós, Fekete, Nagy L.

    Hosszú idő után újra zsúfolásig megteltek az Üllői úti stadion lelátói. Az időjárás is kedvezett a rangadónak és a hazai közönség várakozását növelte a ferencvárosi ificsapat 3:1 arányú győzelme a lila-fehérek ellen.
    Változatos játék után, a 6. percben, jobb oldali támadás végén Szepesi előre vetődve fejelt kapura, de lila-fehér lábról szögletre pattant a labda. A játék főleg a mezőnyben folyt, mert az előretolt ékeket szorosan őrizték. Törőcsikre Takács, Szabóra Kardos vigyázott. A 16. percben ismét Fradi gólhelyzet kínálkozott, de Nyilasi erőtlen fejesét Rothermel némi szerencsével védte. A hazai csapat többet rohamozott, a vendégek főleg az ellentámadások fegyverével éltek. A 20. percben szállt az első Dózsa lövés a Fradi kapura, de Sarlós 20 méteres bombája a felső léc felett suhant el. Két perccel később azonban már nem hibázott az újpesti játékos: Tóth András bal oldali szögletét az elalvó zöld-fehér védők közül zavartalanul fejelte Sarlós a bal alsó sarokba, 1:0 a Dózsa javára. A 28. percben Törőcsik - ritka bravúros megoldással: estében állította meg a labdát és játszotta át őrzőjét -, Fekete elé tálalt, aki közvetlen közelről biztosan lőtt az üresen maradt hálóba. (2:0). A félidő utolsó perceiben a Ferencváros szorongatott, és Ebedli lapos, éles szabadrúgását Rothermel csak bravúros spárgázással tudta szögletre menteni.

    Szünet után nagy lendülettel támadott a hazai együttes, a vendégek minden igyekezetükkel az iram csökkentésére törekedtek. A labdát tartották, de ha megszerezték, egy-két "altató" átadás után hosszan előrevágták és ismét gólveszélyt teremtettek. Az 55. percben Tóth A. szabadrúgását Kakas nagy bravúrral hárította. A másik oldalon Szepesi estében lőtt kapura, de Rothermel a helyén volt. Nem sokkal ezután Nyilasi betört az ellenfél 16-osára, de beívelt labdájáról a belsők lemaradtak és így a kapus megint menteni tudott. Cserék következtek: Szokolai és Szabó helyett Pusztai és Mészöly jött be, hogy nagyobb lendületet kölcsönözzön csapatának. A 67. percben azonban végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Miután Takács közeli kapáslövése Kardos lábáról az újpesti kapu mögé pattant, a beívelt szögletből indított ellentámadásból Nagy László átjátszotta a fellazult Fradi védelmet és mindenkit elfektetve lőtte a Dózsa harmadik gólját. A ferencvárosiak még ekkor sem adták fel, de minden igyekezetük dacára nem tudtak már az eredményen változtatni - az Ú. Dózsa 3:0-ra győzött az Üllői úton!

    A ferencvárosiak az első negyedórában két gólhelyzetet is kihasználatlanul hagytak, majd egy súlyos védelmi hibából hátrányba kerültek, s ez végzetesen befolyásolta számukra az egész mérkőzés kimenetelét. A sportszerű, küzdelmes találkozón Rotehrmel, Sarlós, Tóth András, Kardos és Törőcsik, illetve Kakas teljesítménye emelkedett ki, érdemel dicséretet.


    Népszava, 1980. október 19.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.02, 17:24
    Üllői út, 29.777 néző. (Az FTC-pályára ennyi a maximálisan kiadható jegyek száma. Ülőhely: 10.854, állóhely: 18.923.)

    A mérkőzés első érdekessége: közel negyedszázad után az Üllői úti stadionban találkozott a két régi rivális! Ezt megelőzően ugyanis 1956-ban volt az utolsó bajnoki mérkőzés a lila—fehérekkel a Fradi-pályán. 1957-től csak a Népstadion és a Megyeri úti pálya volt a rangadók helyszíne.

    A szokás szerint utolsó pillanatban érkezőknek a meglepetés erejével ható helyzettel kellett most megbirkózniuk, mert – nem volt jegy! A belépők többsége elővételben, már hétközben elkelt, és a „későn jövők” a mérkőzés előtt már mindennel próbálkoztak. Száz forintot is kínáltak egy-egy állóhelyért…

    http://www.tempofradi.hu/1980-x-18-ftc-u-dozsa-3-0