magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szegedi EOL AK 4 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.10.10, 20:01
    Ú. Dózsa—SZEOL 4-0 (3-0)

    Megyeri út, 4000 néző, v.: Divinyi.

    Góllövők: Kiss (2), Kardos, Sarlós.

    A hótól kitűnően megtisztított pályán, hideg, de szélcsendes időben került sor a találkozóra. A lila-fehérek mindjárt magukhoz ragadták a játék irányítását és már a 3. percben a szegediek hálójában táncolt a labda. Kisznyér a bal oldalról ívelt szögletet a kapu elé, az előrehúzódott Kardos ugrott fel, és fejéről a hálóba vágódott a labda (1—0). A 27. percben Nagy László a jobb oldalról ívelt be sarokrúgást, ezúttal Sarlós emelkedett ki a védők gyűrűjéből és fejéről a tétovázó kapus hálójába vágódott a labda (2—0).

    A mérkőzés változatos, élvezetes volt, mert a szegediek nem törődtek bele az eredménybe. A 32. percben a harmadik szöglet utáni gólt szerezték a hazaiak: most Kiss szerezte a találatot (3—0).

    A Dózsa szünet után is igazolta őszi bajnoki címét, a tekintélyes előnye birtokában sem állt le. Változatos, érdekes volt a játék, azért is, mert a SZEOL a szépítés lehetőségét nem adta fel. Az újpesti védelem azonban a sérüléséből felépült Kovács Józseffel és a kitűnő formában levő Tóth Józseffel az élen, minden támadást visszavert. Szendreinek alig akadt védenivalója. A 63. percben már a negyedik fejesgólnál tapsolhatott a közönség, ismét Kiss volt eredményes (4—0), s ez az eredmény már nem változott.

    Népszava 1981. december 6.

    hmgy