magyarfutball.hu

Debreceni MVSC - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:18 (szerk.: 2016.11.25, 20:19)
    Gyors gólok

    DMVSC—Ú. Dózsa 2-1 (0—0)
    Debrecen, 14 000 néző, v.: Győri.

    Góllövők: Szigeti és Tóth, ill. Sarlós.

    DMVSC: Szűcs — Tímár, Szigeti, Czikora, Mohácsi — Sallai, Selyem (Magyar. 88. p.), Menyhárt, Tóth — Kerekes, Jankovics (Farkas, 87. p.).
    Ú. Dózsa: Kollár — Szűcs, Tóth, Sarlós, Herédi — Szebegyinszky, Kisznyér, Steidl, Szabó (Umoh, 78. p.) — Kiss, Horváth.

    Unalmas mezőnyjáték folyt szinte az egész első félidőben. A második félidő eleje nemcsak gyorsabb ritmust, hanem gyors gólokat is hozott. A 48. percben a labda a vetődő Szűcs kapus kezét érintve a bal alsó sarokba gurult (0—1). Két perc múlva egyenlített a hazai csapat. Egy DMVSC-támadást Szigeti kísért, a tizenhatosán belül kapta a labdát, és laposan a hálóba gurított (1—1). Nem sokkal utána óriási vihar, zápor zúdult a stadionra, alig lehetett látni, s az orkán a Dózsát támogatta. Mégis a Debrecen lőtt gólt. A 74. percben Jankovics szögletét Sallai fejjel megcsúsztatta és Tóth Ernő a hálóba bólintotta a labdát (2—1).

    Jók: Szigeti, Mohácsi, Sallai, Czikora, Selyem, illetve Tóth, Kisznyér, Kiss S., Sarlós


    Népszava, 1983. április 03.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:14 (szerk.: 2016.11.25, 20:15)
    Ú. Dózsa-vereség Debrecenben

    DEBRECEN—Ú. DÓZSA 2-1 (0-0)
    Debrecen- Szűcs — Tímár, Szigeti, Mohácsi — Sallai, Selyem (Magyar, 89. p.), Menyhárt, Tóth E., Czikora — Kerekes, Jankovics (Farkas, 89. p.).
    Ú. Dózsa: Kollár — Szűcs, Tóth J., Sarlós, Herédi — Szebegyinszky, Kisznyér, Steidl, Szabó (Umoh, 81. p.) — Kiss S Horváth.

    Debrecen, 14000 néző. Jv.: Győri.

    Az egyéniségeit nélkülöző Újpest és a második számú védelmi sorát szerepeltető Debrecen küzdelmes, jó iramú mérkőzést vívott egymással. Az első játékrészben még egyértelműen a küzdelem dominált, szünet után azonban már valamit láthattak a nézők a futball szépségeiből is. Mindkét kapu többször forgott veszélyben, és ekkor estek a gólok: Sarlós szabadrúgásból talált Szűcs hálójába, majd a debreceni középhátvéd, Szigeti — akárcsak a tavalyi Dózsa-mérkőzésen — egy felfutás után egyenlített. A múlt évben döntetlen lett a végeredmény, most viszont a borúra (a 60. perc tájékán nagy vihar vonult végig a pályán), nemcsak az időjárást, de a debreceni nézők kedélyét illetően is derű következett: egy jobb oldali szöglet után Tóth E. fejelt a hálóba. A lila-fehérek mindent megpróbáltak (a vörös hajú Szabó helyett a színes bőrű Umoh-t is a pályára küldték), de nem tudták megtörni a hagyományt. Kovács Ferenc debreceni edzői pályafutása alatt ugyanis még egyszer sem nyert az Újpest a DMVSC ellen. A három döntetlen mellett ez volt a harmadik debreceni győzelem.

    Gól: Sarlós (49. p.), Szigeti (51. p.), Tóth E. (79. p.).


    Népszabadság, 1983. április 03.