magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 2 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.08.25, 13:13
    Hivatalos nézőszám: 44.661 néző
    Bevétel: 1.704.719 forint

    Labdarúgás, 1987. május
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:35
    VASAS—Ú. DÓZSA 1-2 (1-2)

    Vasas: Kakas — Farkas, Híres, Rácz, Lukács — Birinyi, Birkás (Seres, 48. p.), Komjáti (Segesvári, 77. p.) — Izsó, Kiss, Váradi.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Tóth, Sarlós — Szebegyinszky, Steidl — Kiss S. (Herédi, 70 p.), Törőcsik, Umoh (Horváth, 55. p.).

    Népstadion, 30000 néző. Jv.: Palotai.

    Az Ú. Dózsa körültekintő edzője, Temesvári Miklós ismét remekül tervezett, elgondolásai — miként a korábbi mérkőzéseken már nemegyszer — ezúttal is sikerrel jártak. Tóth egyszerűen, de nagyszerűen őrizte Kiss Lászlót, Kardos ugyancsak hiba nélkül, sőt nagyvonalúan játszott, így a fegyelmezetten védekező újpestiek kikapcsolták a veszélyes Vasas-csatársort.

    Bár az angyalföldi csapat gyorsan vezetést szerzett — akárcsak a Ferencváros ellen, most is Váradi fejelte az első gólt —, ám később a lilák játékstílusa érvényesült; a lassú tempó a kapuja elé húzódó, ellentámadásokra építő Ú. Dózsának kedvezett. Kisznyér büntetőből egyenlített — Kiss S. bukott el a 16-oson belül, s Palotai a tőle megszokott higgadtsággal ítélte meg a 11-est —, majd ugyancsak Kiss S. egy remek csellel az egész védelmet becsapta, és szép gólt lőtt.

    A szünet után újabb büntetőt követelt az újpesti tábor, ám Horváth hiába esett el, Palotai ezúttal nem volt olyan szigorú, mint az első félidőben. Csöndes unalomban teltek a percek, az Ú. Dózsa elégedetten labdázgatott, s a meglepően szárnyaszegett Vasassal szemben ezt tehette is. Játékáért még a győztes újpesti csapat sem kap szépségdíjat, de két pontot igen, s a lilák számára ez volt a fontos (1-2).

    Gól: Váradi (8. p.), Kisznyér (12. p, 11-esből), Kiss S. (34. p.).


    Népszabadság, 1983. április 10.
     
  3. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:26 (szerk.: 2016.11.25, 20:26)
    Csalódás

    Ú. Dózsa—Vasas 2—1 (2—1)
    Népstadion, 25 ezer néző, v.: Palotai.

    Gólok: Kisznyér (ll-esből), Kiss S., illetve Váradi.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Sarlós, Tóth J. — Szebegyinszky, Kisznyér, Steidl — Kiss S., Törőcsik, Umoh.
    Vasas: Kakas — Farkas , Hires, Rácz, Lukács — Birinyi, Birkás, Komjáti — Izsó, Kiss L., Váradi.

    Cserék: Umoh helyett Horváth K., 53. p., Kiss S. helyett Herédi, 70. p., Birkás helyett Seres, 48. p., Komjáti helyett Segesvári, 77. p.

    Az Újpest lépett fel támadólag a mérkőzés elején, de az első veszélyes akcióból a Vasas szerzett gólt a 8. percben. Kiss beadását Váradi a bal alsó sarokba fejelte (0—1). A 12. percben Palotai egy ártatlan összecsapást tévesen ítélt meg és indokolatlanul 11-es ítélt. Kisznyér a büntetőt biztosan értékesítette (1—1). A 24. percben Törőcsik nagy szóló után alig lőtt a kapu fölé. A 28. percben Váradi hagyott ki nagy lehetőséget. A 39. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Kiss két csellel három védőt csapott be és 13 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt (2—1).

    Fordulás után, az 50. percben Kiss nagy helyzetből fölé bombázott. Az 55. percben egyenlített a játékvezető. Horváth Károlyt felvágták az 5-ösön, a bírói síp azonban néma maradt. Hosszú ideig semmi említésre méltó esemény nem történt a pályán, míg a 89. percben a kiugró Törőcsik óriási helyzetből Kakasba vágta a labdát.

    Nagyon gyenge, alacsony színvonalú mérkőzést vívott a két csapat, a valamivel tervszerűbben játszó Újpest megérdemelten nyerte meg a rangadót.

    Jók: Szűcs, Sarlós, Szebegyinszky, Kardos, Kiss, illetve Farkas, Rácz, Váradi.


    Népszava, 1983. április 10.