magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szombathelyi Haladás VSE 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:53
    Ú. DÓZSA—HALADÁS 3-2 (3-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos,Tóth, Árky — Kisznyér, Szebegyinszky, Steidl (Szabó, 92. p.) — Horváth, Törőcsik, Kiss.
    Haladás: Hegedűs — Horváth, Vörös, Fitos, Preszeller — Nagy, Hegyi, Papp (Kulcsár, 58. p.) — Szabó (Kiss, 46. p.), Dobány, Hauzer.

    Megyeri út, 3000 néző. Jv.: Maczkó.

    A kellemes nyári időt idéző szerda délutánon öt gólt láthattak az újpesti nézők, mégis elégedetlenül álltak fel a 93. percben (!) elhangzó végső sípszó után. Bár csapatuk győztesen vonult le a pályáról, a mutatott játékkal nem büszkélkedhetett egyik csapat sem.

    Egy félidőn át az „áldozati bárány” szerepét játszották a vendégek, látszott, hogy szinte a biztos vereség tudatában léptek pályára. Percenként adódtak a helyzetek a lila-fehér csatárok előtt, s csak rajtuk múlt, hogy mindössze három lehetőséget tudtak értékesíteni. Végül elmaradt a gólözön, sőt ha a táblázat alsó régióiban tanyázó vendégek elhiszik, hogy van esélyük a pontszerzésre, egyenlíthettek volna a második félidőben. Említést érdemel, hogy az őszi gólkirály, Dobány újból kétszer a hálóba talált (3-2).

    Gól: Kisznyér (5. p.), Törőcsik (17. p.), Kiss (31. p.), Dobány (44. p, 11-esből és 86. p.).


    Népszabadság, 1983. április 21.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.25, 20:46 (szerk.: 2016.11.25, 20:47)
    Eldőlt az első félidőben

    Ú. Dózsa—Haladás 3—2 (3—1)
    Megyeri út, 3000 néző, v.: Maczkó.

    Gólok: Kisznyér, Törőcsik, Kiss, illetve Dobány (2).

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Árky — Tóth — Szebegyinszky, Kisznyér, Steidl — Horváth, Törőcsik, Kiss.
    Haladás VSE: Hegedűs — Horváth, Vörös, Fitos, Preszeller — Nagy, Hegyi, Papp — Szabó, Dobány, Hauzer.

    Cserék: Szabó helyett Kiss, a szünetben, Papp helyett Kulcsár, 58. p.

    A Haladás az első félidőben megadta magát. A hazaiak könnyedén vezették támadásaikat, és hogy „csak” 3 gólt szereztek, az a kihagyott helyzetekkel magyarázható. Az 5. percben Kisznyér kapáslövéssel nyitotta meg a gólok sorát (1—0), majd a 17. percben Törőcsik egy testcsel után úgy lőtt a hálóba, hogy a labda Hegedűs kapus kezéről vágódott a kapuba (2—0). A 31. percben Kis s látványosan átemelte a labdát a védők fölött, és 10 méterről lőtt a hálóba (3—0). A 44. percben Dobány ll-esből szépített (3—1).

    Szünet után unalmas, esemény szegény játékot láthattunk, az újpestiek elégedettek voltak az eredménnyel, a vendégek pedig későn eszméltek, mert ha jobban összpontosítanak, akár egyenlíthettek is volna. Így azonban Dobány fejesgólja csak szépítést jelentett a végeredményen (3—2).

    Jók: Horváth, illetve Dobány.


    Népszava, 1983. április 21.