magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szegedi EOL AK 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.28, 20:40
    Ú. DÓZSA—SZEGED 1-0 (1-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács J., Sarlós, Tóth — Ambrus, Kardos (Dékány, 61. p.), Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Fekete (Steidl, 74, p.).
    SZEOL: Szabó L. — Szabó Gy., Kozma, Somogyi, Kutasi — Orosházi (Balázs, 68. p.), Takó, Gruborovics — Deák (Kovács G., 57. p.), Kun, Balogh.

    Megyeri út, 3000 néző. Jv.: Németh L.

    A Dózsa-szurkolók szerint az esőt a skótok „küldték”, hiszen köztudott: a vizes talajon a hazaiaknak nem megy a játék. Az idénynyitón nem is brillíroztak az újpestiek, pedig a találkozó elején úgy tetszett: nagy gólarányú győzelemmel vesz elégtételt őszi 1-4-es szegedi vereségéért a lila-fehér gárda. Az első öt percben akár háromszor is megzörgethették volna Szabó kapuját, ám a nagy helyzetekben Tóth hibázott, Kardos bombája a kapufán pattant, Kiss viszont szép gólt lőtt. A folytatás azonban érthetetlenül elmaradt, a SZEOL is csak vergődött a nem éppen biliárd simaságú pályán, pedig a lila-fehéreket ezen a délutánon meg tudták volna zavarni.

    A második játékrészben szinte csak a cserék jelentették az említésre méltó eseményeket, s nem lett volna meglepő, ha a rendezők élénkítőkkel kedveskedtek volna a publikumnak, ugyanis álmosító volt a játék. Mindkét oldalon csak néhány lehetőség adódott. Lehet, hogy az Ú. Dózsa csak „előkészületnek” tartotta a szerdai mérkőzés előtt a szombati 90 percet.

    Gól: Kiss (5. p.).


    Népszabadság, 1984. március 04.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.28, 20:33 (szerk.: 2016.11.28, 20:34)
    Gyenge játékkal

    Ú. Dózsa-SZEOL AK 1-0 (1-0)
    Megyeri út, 3000 néző, v.: Németh L.

    Góllövő: Kiss S.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács J., Sarlós, Tóth — Ambrus, Kardos (Dékány 61. p.), Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Fekete (Steidl 74. p.).
    SZEOL AK: Szabó L. — Szabó Gy., Kozma, Somogyi, Kutasi — Orosházi (Balázs 68. p.), Takó, Gruborovics — Deák (Kovács G. 57. p.), Kun, Balogh.

    Csak az első 5 percben tette eseménydússá a mérkőzést a Dózsa. Előbb Tóth, majd Kardos hibázott abszolút gólhelyzetben. Nem úgy Kiss S., aki egy csel után már az 5. percben a szegedi hálóba lőtte a labdát (1—0). A gól után a lilák visszafogták az iramot, sokáig csak a két 16-os között hullámzott a játék.

    Szünet után teljesen ellaposodott a mérkőzés színvonala. Az Ú. Dózsa szempontjából mindez csöppet sem reményt keltő az Aberdeen elleni KEK-mérkőzés előtt. Csak abban bízhatunk, hogy az újpesti támadók szerdán nem lesznek "skótok" a góllövéssel...


    Népszava, 1984. március 04.