magyarfutball.hu

Újpesti TE - Ferencvárosi TC 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2019.08.29, 21:18
    HA MINDEZ San Francisco utcáin történik (akár a krímisorozatban, akár a valóságban), azt mondom: oké! Zajlik az élet. Na de, mi Budapesten élünk, s nem San Franciscóban, Chicágóban, Harlemben. Bár a jelek szerint kezdünk felzárkózni: balhé, verekedés, lövések, vér... S mindez a mi kis fővárosunkban.
    Szerda este, úgy tíz óra körül szirénázó rendőrautók robogtak végig a Váci úton. Nem egy, nem kettő, legalább tíz kocsi száguldott az úton. A konvoj a Dózsa György úti metrómegállónál fékezett, s a járművekből kiugráló egyenruhások pillanatok alatt eltűntek az aluljáróban. A felszín alatt már elszabadult a pokol.
    (A Dózsa György úti megállóban szolgálatot teljesítő BKV-műszakis:
    — Elképesztő volt, ami történt. Már tudtuk, hogy balhé van az Árpád hídnál. amikor bejött a szerelvény. Az emberek kimenekültek a kocsikból és egymás hegyén-hátán siettek felfelé. Aztán óriási verekedés tört ki. Hihetetlenül hangzik, pedig igaz: akkor még csak egy vagy két rendőr volt a helyszínen. Csak később kértek erősítést, amikor már agyba-föbe verték egymást az emberek.)
    De ez mar csak a tragikus eseménysorozat befejezése volt. Még mielőtt folytatnánk a „finálé” leírását, tisztázzuk, mi is történt egy megállóval arrébb, az Árpád hídnál. A hivatalos rendőri jelentésben az állt, hogy M. A., B. R., G. K., M. G., N. L. és Sz. I. budapesti lakosok az UTE—Fradi meccs után a metró Árpád hídi megállójában verekedést kezdeményeztek, majd a velük szemben jogszerűen intézkedő B. J. törzsszázlóst,
    aki egyébként polgári ruhában volt, megtámadták és ütlegelték.
    A 30-50 FŐNYI CSOPORT, amelynek tagja volt a hat fiatalember, „támadó magatartást" tanúsított három civilruhás rendőr ellen is. Kukákat dobáltak feléjük. Ezért M. B. zászlós és O. I. hadnagy egy-egy figyelmeztető lövést adott le. A lövésektől K. Norbert és S. Kálmán gyanúsítottak a bal combjukon megsérültek, őket a mentők az Uzsokl Kórház traumatológiai osztályára szállították, ahol megállapították, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek. Az alaposan helybenhagyott rendőr „sérülési fokának megállapítása folyamatban van”.
    Ez tehát a hivatalos ténymegállapítás. De érdemes elolvasni az egyik tanú történetét is.
    (Egy autószerelő tanuló, aki balszerencséjére éppen akkor utazott haza;
    — A barátnőmtől jöttem éppen, amikor láttam, hogy Fradi-szurkolúk egy dózsást vernek. Amikor megálltunk az Árpád hídnál sokan kiszálltak, de ott is folytatódott a bunyó. Szörnyű volt: feküdt egy kopasz srác a földön, s többen rúgdosták a fejét. Én előreszaladtam az első kocsihoz, abban bízva, hogy ott biztonságosabb. Azt még láttam, hogy az egyik civilruhás rendőr, kezében pisztollyal lefektet a földre négy fiút és sakkban tartotta őket. Majd hallottam a kiabálást, hogy „Menjünk, üssük le a rendőrt, ne hagyjuk magunkat!” S akkor megindult a tömeg. Amíg élek, nem felejtem el ezt az estét.)
    AMIT MÁR NEM A TANUK meséltek, hanem a saját szemünkkel láttunk: a Dózsa György út úgy nézett ki, mint egy csatatér. Amikor fél tizenegykor megérkeztünk a helyszínre, a rendőrök akkor hozták fel a gyanúsítottakat. A hat fiatalember közül kettő kopasz volt, a másik négy, ránézésre nem volt félelmetes figura. Főleg akkor, amikor egymás mellett ültek a rendőrségi buszban, várva az elszállítást. Láttuk azt a rendőrt is, akit legyőzött a túlerő. Testileg és lelkileg is megviselték a történtek: a feje, a lába, a karja is a nagy verekedés (verés) nyomairól árulkodott. A tíz rendőrautó még éjfélkor is ott sorakozott egymás mögött a Dózsa György úton. Á lámpáik villogtak, mintha azt jelezték volna: az erőszak legújabb bástyáját Budapestnek hívják...
    Mindehhez a sportnak már semmi köze. ‘
    (sinkovics)

    Nemzeti Sport
    1992.09.04
     
  2. avatar: fgymat
    2019.08.29, 17:14
    Azért ez nem teljesen igaz. Nem a lilák lőttek, hanem a rendőrök, amikor szét akarták szedni a verekedőket egy kb. 30 fős csoport nekik támadt és őket állitották meg lövésekkel (amik végül is két embert sebesitettek meg). Majd később felrakom a korabeli cikkeket.
     
  3. avatar: jabka
    2019.08.29, 08:36 (szerk.: 2019.08.30, 10:12)
    Ezután a meccs után volt egy döbbenetes balhé az Árpád hídi metrómegállónál. Lövések is dördültek, tudomásom szerint valamelyik lilánál (szerk.:magyarfutball.hu) volt lőfegyver!