magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Véber Gyuri
Véber Nagy Úr
Gyurinnyó
"Véber Zsuzsi"
"A bárpultok réme"
nemzetiség
Magyarország
életkor
54 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Szeged SC
? - 1988
Újpesti Dózsa/Újpesti TE
1988 - 1995
Hapoel Haifa
1995 - 1996
Győri ETO FC
1996 - 1996
Újpesti TE/Újpest FC
1996 - 2000
Dunakeszi VSE
2000 - 2000
Csepel-AT
2000 - 2000
BVSC
2000 - 2001
Lombard FC Tatabánya
2001 - 2002
Rákospalotai EAC
2002 - 2003
eredmények / elismerések
2-szeres magyar bajnok (Újpesti Dózsa 1989-1990; Újpesti TE 1997-1998)
Magyar kupagyőztes (Újpesti TE 1992)
Magyar Szuperkupa-győztes (Újpesti TE 1992

edző

pályafutás
Újpest FC - pályaedző, utánpótlásedző
2004 - ?
Újpest FC-Fót
? - 2006
Tura VSK
2006 - ?
Mosonmagyaróvári TE
? - 2008
Balatonlelle SE
2008 - 2008
Lombard FC Pápa
2008 - 2011
Mezőkövesd-Zsóry SE
2012 - 2014
Pécsi MFC
2014. június - 2014. október 27
Somos SE
2015. június - 2015. szeptember
Rákosmenti KSK
2015. szeptember - 2016. április 20
Nagykőrösi Kinizsi FC
2016. szeptember - 2016. október 24
Nyíregyháza Spartacus FC
2016. október 24 - 2017. április 20
Törteli KSK
2017. július 15 - ?
Fővárosi Vízművek SK
2018. december - 2020 december
Rákosmenti KSK
2020. január - 2020. június
Újpest FC (U19)
2020. június -
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?
fénykép helye

Szeged SC, ?-1988

...
Szegeden nőttem fel és ott is kezdtem el futballozni. Az 1987-88-as szezon kupaküzdelmeiben, összesorsolták csapatunkat az Újpesti Dózsával. Akkoriban a Baróti Lajos bácsi volt az Újpest szaktanácsadója, és ő megnézte a Szegedet, hogy mi várható az ellenféltől, már akkor tetszett nekik a játékom, úgyhogy a kupameccsen már annak tudatában léptem pályára, hogy egészen biztosan fel fognak engem vinni Újpestre. Természetesen én is örömmel mentem, igaz ezt nagy divat mondani, de én valóban Törőcsik András játékán nőttem fel, óriási Újpest szurkoló voltam, tehát a legvadabb álmaim teljesültek azzal, hogy az a klub hívott, amelynek szurkoltam. Ez majdnem 22 éve történt, azóta is a klubhoz tartozom – legalább is én úgy gondolom – és minden olyan vágyam, illetve szakmai karrier teljesült, amit gyermekkoromban megálmodtam.1


Újpesti TE, 1988-1995

...
Csodálatos érzés volt a bajnokcsapatban szerepelni, még akkor is, ha csak kiegészítő ember voltam. Az 1991-92-es szezonra sikerült állandósítanom a helyem a kezdőcsapatban. A bajnokságban nem szerepeltünk jól, de a Magyar Kupát sikerült elhódítanunk, ami egy nagyon szép siker, ráadásként pedig megnyertük az akkor első alkalommal megrendezett Szuperkupát is. A Népstadionban, 3-1-re legyőztük a Ferencvárost, ami szintén felejthetetlen élmény.1


Hapoel Haifa, 1995-1996

Az Újpest akkoriban anyagi gondokkal küszködött, és úgymond kiárusította azokat a játékosokat, akikre volt vevő. Sokáig úgy nézett ki, hogy Portugáliába szerződök, de az a szerződés az utolsó pillanatban meghiúsult, aztán a Hapoel Haifa vezetői megjelentek, és mivel figyelték a magyar bajnokságot, illetve a játékom is elnyerte a tetszésüket, így oda kerültem. Fél év után, jelentkezett egy másik Izraeli csapat, és dupla annyit kínált értem, mint amennyiért a Hapoel megszerzett. Én viszont nem voltam hajlandó belemenni a dologba, úgyhogy hazajöttem, és akkor volt egy 5 mérkőzéses Győri kitérőm, de 1996 áprilisától újra az Újpestben szerepeltem.1


Győri ETO FC, 1996

...

Újpesti TE, 1996-2000

Az volt az erősségünk, hogy „nagybetűvel” csapat voltunk. Abban az évben, abszolút bajnokesélyes csapatnak voltunk kikiáltva és ezzel éltünk is, meg tudtuk nyerni a mindezidáig utolsó Újpesti bajnoki címet. Érdekes módon, akkor is voltak anyagi gondok, de nagyon egységes volt a társaság, annyira akartuk a sikert, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot.
1998 márciusában volt a kettős nyílt törésem, mely egy év kihagyást jelentett. Majd amikor felépültem, és már teljes értékű játékos lettem, akkor nagyon furcsa dolgok történtek Újpesten. A jó magyar szokás szerint, egy mondvacsinált indokkal, gyakorlatilag kirúgtak.1


Dunakeszi VSE, 2000

Akkor döntöttem el, hogy soha többet nem kívánok az első osztályban futballozni, pedig az összes vidéki, és néhány fővárosi első osztályú csapat is megkeresett, de nem vállaltam, hanem inkább elmentem Dunakeszire a másodosztályba, ami Újpesthez is közel volt. Nem sokkal később, megszűnt a szponzorráció, a pénz elfogyott a csapat pedig szétesett, akkor elindult egy olyan folyamat, amihez én nem voltam hozzászokva, mivel én mindig az állandóságot képviseltem.1


Csepel-AT, 2000

Dunakesziről a III. kerületi TVE csapatához igazoltam, amiből lett a Csepel, tehát gyakorlatilag átköltöztették a III. kerület csapatát Csepelre. Na ez nekem nem tetszett, mivel én a III. kerülethez igazoltam, nem pedig Csepelre.1


BVSC, 2000-2001

Akkor hívott a BVSC, ott már az volt a cél, hogy minél közelebb maradjak az otthonomhoz. Úgymond az már levezetés volt, amikor érdekes módon a mai főnököm, a Lombard tulajdonosa Bíró úr, egy BVSC mérkőzés után szerződést ajánlott.

Három éves szerződést kötöttem, és akkor a Lombard a nemzetközi porondon is szerepelt, tehát újra profi futballistának érezhettem magam. Ott aztán a kacskaringós út végképp beteljesült, hiszen a Lombard átette a székhelyét Szombathelyre, és én akkor felbontottam a szerződésemet, nem vállaltam, hogy Szombathelyre költözöm.1


Lombard FC Tatabánya, 2001-2002

...

Rákospalotai EAC, 2002-2003

...
forrás
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.01.08, 20:32
  FTC szurkolóként nem szívügyem az Újpest, meg az EX Újpesti arcok.. Ettől függetlenül, sztem Véber a lábtörése előtt magyar szinten nagyon jó középpályás volt, sőt.. Edzőként meg nehéz megítélni, mert a körülmények ismerete s sok apró dolog ismerete nélkül bármit lehet mondani, csak értelme nincs. Nekem valamiért szimpatikus.. Én drukkolok neki smiley

  Véber György az 1998-as lábtörése előtt talán a legtechnikásabb magyar futballista volt, de ebből a szempontból a TOP5-ben biztosan benne volt.
  Futballistaként elég lusta volt, ő is megelégedett azzal, ami összejött, ezért nem vitte többre, pedig nagyon látott a pályán, ez tény.

  valahol sajnálom őt ,mert soha nem mutathatta meg egy erősebb csapatnál mire menne.Kimondta amit gondolt így szocializálódott az évek során. Amit Pápán művelt kisebbfajta csoda volt.Nem tudom ,hogy ő mennyit képezhette magát az utóbbi években..
  Viszont legendává váltak az "aranyköpései" és sokszor nevettem rajta de szinte igaza volt mindig.
  Pinyő ,és ő a két meg nem értett Zseni.

  NB2-es futballisták a f*szomat má'
  Nyugi Gyuri... ezek csak NB3-asok...

  Kár, hogy nem felejtették el. Egy igazi gyökér. Sosem tudni, mikor robban, mikor mond olyan cifrát, hogy a normálisabb játékos kedvét is elvegye a futballtól, amilyen megalázó dumák tőle kitelnek, az kontraproduktív, egyáltalán nem pálya szélére való. Takarodjon stand-upolni valamelyik kocsmába.

  A Harsányit meginterjuvoljátok hova a csába rúgja a labdákat hétről-hétre?
  Az egyik örökzöld!
  Lelkes ám nagyon gyenge edző!

  Nem tudom, hogy más hogy látja, de szerintem hiányzik a magyar fociból az őszintesége.
  Ami számomra szimpatikussá teszi.
  Ő még az egyszerű, szókimondó fajta, aki sosem "politikai szempontból" mondott véleményt - értsd, nem rágta meg és virág nyelven közölte, vagy vette figyelemebe, hogy "most szabad-e" -, hanem egyenesen, azonnal elmondta azt, amit gondol.
  Az, hogy azt kellet mondania egyes teljesítményekre, hogy NBII szint, az nem az Ő hibája, hanem azé aki tényleg NBII szinten teljesített, NBI bérért.
  Szerintem egyszerűen csak úgy gondolja - hozzáteszem, jogosan -, hogy nyugodtan elvárható az a tudás szint mindenkitől, amit anno Ő elért.
  Mert tisztában van azzal is, hogy Ő nem tett meg mindent egy esetleges magasabb tudás szint és karrier eléréséért.
  Most meg azt látja, hogy jobb körülmények között egyesek KEVESEBBET teljesítenek.
  Mert, valahol minden játékosában saját eltékozolt karrierjét akarja "megváltani" - saját korábbi hibáját/lustaságát kiküszöbölni.
  És ezért ideges/haragszik ÉRTÜK és NEM MIATTUK - nem feltétlenül könnyen eladható minőségben.
  Nekem a Gyuri valahol a magyar foci Pataki Attilája, aki egy interjúban régen megmondta, hogy lehet, hogy a mai fiatal zenészek jobban eladhatók, de Ő meg tud énekelni..
  Én mindenesetre szurkolok Neki.
  Hajrá Gyuri! Hajrá RKSK!

  Véber Gyuri a magyar foci egyénisége. Ő nem egy paragrafus ember és nem akarja hozzáértését igazolni különféle diplomákkal, hanem mester módjára emlékezetből focizik és tanít. Egyébként élvezhető focit játszat csapatával, stílusát a hétköznapi emberek is szeretik.
  Legyen szerencséje új munkahelyén.

  Személy szerint Véber Gyuriban még látom azt a tüzet és keménységet, amivel ezeket a mai 1x-2x éves srácokat kezelni kell.
  Az, hogy ezek a srácok semmivel nem motiválhatók nem az edző hibája - - mikor Véber szerintem "ingyen" adná át a tudást és tapasztalatot az edzéseken, ha elfogadnák.

  Az utolso tokos edzo aki szinten ennek a kozegnek a termeke, de megis mas fabol faragtak. En szemely szerint kedvelem a Gyurit es mar regota hianyoltam ebbol a mezonybol, nagyon hianyzott. Orulok, hogy visszatert, megha nem is a MB1 be, de vegre itt van. Sok sikert kivanok neki es a csapatank.

  Hát skacok, én nem tudom hogy mit esztek a nagy úr munkáján! Speciel itt Pécsett mi is messiásként vártuk, azt nem akarok itt minden pocskondiázó szavakat leírni, de ő egyszerűen képtelen alkalmazkodni! Követel, megaláz, stb! Nagyon szerettem az UTE ban, focizni látni, tipikus, Simon Tibi, Gera Zoli, hajt amíg tud, de edzőnek skacok Ő NEM VALÓ! Sajnos ezek azok a természetű emberek akik nem kapnak elég türelmet, de csakis kizárólag magának köszönheti!

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2740983
   
 2. avatar: tibor6908
  2017.05.27, 07:07 (szerk.: 2017.05.27, 11:53)
  Véber György (1989)
  kép
   
 3. avatar: Longinus
  2016.09.19, 16:10 (szerk.: 2017.06.22, 13:30)
  képVéber György az Újpesti Dózsa és annak jogutódai, illetve a Győri ETO csapataiban 202 NB I-es mérkőzésen 33 gólt szerzett. Három alkalommal volt válogatott. Visszavonulása után edzői pályát választott. (Véber György Magyar Válogatottban és a hazai bajnokságokban játszott mérkőzései)képKépek: ujpestvaros.hu/24.hu