magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Stadler FC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.07, 13:23 (szerk.: 2021.04.18, 23:42)
    Kiskőrösi „ingajárat” Csabára
    Békéscsabai Előre FC - Stadler FC 0-2 (0-1)


    NBI-es labdarúgómérkőzés, Békéscsaba, 6 ezer néző
    V.: Lettrich (Hartmann, Nyilas)
    Békéscsaba: Baji 4 — Szenti 5, Usmajev 5, Kovács T. 4 — Zahorán 4, Csató J. 5, Fodor 6, Csató S. 5, Horváth 4 — Kulcsár 4, Szarvas 4. Edző: Pásztor József
    Stadler FC: Babócsy 9 — Makrickij 6, Oprisan 7, Kertész 6 — Kecskés 6, Hleba 6, Molnár 7, Csehi Z. 5, Nagy N. 6 — Rumán 7, Kanál 5. Edző: loan Patrascu
    Csere: Horváth helyett Kiss J. (6) a szünetben, Hleba h. Csehi I. (6) az 52., Csehi Z. h. Cigan (-) a 68., Zahorán h. Kasik (-) a 68. percben.
    Gólszerző: Hleba a 16., Rumán a 83. percben.
    Sárga lap: Horváth (Makrickij felvágásáért) a 30., Molnár (Kulcsár felvágásáért) a 49., Kertész (Kiss J. lábát összeakasztotta) a 62., Cigan (Fodor felvágásáért) a 70., Usmajev (Rumán akasztásáért) a 81., Kasik (reklamálásért) a 90. percben.
    Szögletarány: 13:4(7:1)

    A vendégcsapat az eredetileg megadott összeállításban lépett pályára, Pásztor edző azonban több helyen módosított, így a kapuban Baji foglalt helyet, és a mezőnyjátékosok között ott találtuk Zahorán Zoltánt.

    A 2. percben Kecskés jobb oldali beadását Rumán fejelte kapura 7 méterről, azonban a gyenge labdát Baji könnyedén hárította.
    Három perccel később Kulcsár visszagurítását Szarvas 14 méterről, nagy erővel a jobb kapufa tövére vágta.
    A 11. percben Fodor kicselezte védőjét, majd kissé kisodródva a kivetődő kapus fölött akart átemelni 8 méterről, de Babócsy jó reflexszel fölnyúlt és kitolta a labdát. Három perccel később Csató J. a 16-os bal sarkáról alig suhintott mellé.
    A 16. percben Horváth rosszul passzolt a félpálya környékén, Molnár szerezte meg a labdát és harmadmagával megiramodott Baji kapuja felé. Velük szemben csak két védő állt. Molnár a hazaiak térfelének közepén okosan balra kitolta a labdát az egyedül futó Hlebának, aki futtából, 14 méterről a kivetődő Baji felett, a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.
    Csató J. óriási, 24 méteres szabadrúgása a bal kapufa töve mellett suhant el.
    Egy perccel később egy jobb oldali Szarvas-féle szöglet végén Kulcsár fejelt 6 méterről, de Babócsy reflex-szerűen szögletre ütötte a labdát.
    A 27. percben Csató S. 16 méteres fejese nem okozott gondot a vendégek kapusának.
    Egy perccel később Csató J. bal oldali beadását Kulcsár küldte élesen kapura fejjel, de Babócsy ismét a helyén volt.
    A 31. percben Csató S. nagy erejű lövése a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.
    A 36. percben akár egyenlíthetett volna a Békéscsaba, amikor Zahorán jobb oldali beadását Szarvas fejelte az ötösről kapura, ám Babócsy óriási spárgával szögletre rúgta a jobb alsó sarok felé tartó labdát.

    Szünet után a 60. percben Zahorán jobb oldali előreívelését Kulcsár fejelte a bal alsó sarok felé, de ismét Babócsy volt a főszereplő.
    Három perccel később Szarvas 18 méteres szabadrúgása szállt fölé.
    A túloldalon Kecskés kísérletezett távolról, de úgy járt, mint Szarvas.
    A 72. percben Cigan iramodott meg, majd a jobbösszekötő helyéről 14 méterről keresztben elrúgott a kapu előtt.
    A 77. percben Kulcsár egy előreívelésre előrevetődve lőtt, de egy láb közbelépett, szögletre pattant a labda.
    Két perccel később Szarvas a 11-es tájékáról kapásból célzott, de ismét a védők tisztáztak.
    A 82. percben Kiss J. közeli fejesét védte Babócsy.
    A 83. percben Csató S. lábáról Csehi I. levette a labdát és Rumánhoz továbbított. A vendégek csatára rávezette Usmajevre a labdát, majd ki is cselezte. Végül a balösszekötő helyéről, 16 méterről a kifutó Baji mellett úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy a békéscsabai kapus estében még beleért a labdába, 0-2.
    87. p.: Csató S. 25 méteres nagy szabadrúgását hárította Babócsy. kép
    Babócsy kapus, az egyik főszereplő, aki mindent kivédett. Fodor (fehérben) hiába játszott jól, most ő sem lőtt gólt, különösen, ha Oprisan (takarva) került mellé. (Fotó: Lehoczky Péter)

    A mérkőzés előtt sokan arra gondoltak, gólkülönbséget javít a Békéscsaba az eddig pont nélküli Stadler FC ellen. Gondolták ezt annak ellenére, hogy két meghatározó játékos, Mracskó és Váczi nem állt Pásztor edző rendelkezésére.
    Tény, hogy ettől függetlenül támadó szellemben lépett pályára a lila-fehér csapat. Az első perctől kezdve rendre veszélyeztették a vendégek kapuját. Korszerű akciókat dolgoztak ki, ám a befejezéssel mindig baj volt.
    Egy eladott labda után váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek. A kiskőrösiek ezután végképp beálltak kapujuk előterébe, és jószerivel csak a védekezéssel foglalkoztak. Persze azért futotta erejükből egy-két kontrára, ami igencsak veszélyesnek bizonyult.
    A Békéscsaba egyre nagyobb fölénybe került, egyre jobban beszorította a vendégeket a kapujuk előterébe, ám vagy baj volt az irányzékkal, vagy Babócsy kapus óriásiakat produkálva meghiúsította a lila-fehérek legkecsegtetőbb gólszerzési lehetőségét is.
    A szünet után sem változott a kép: jószerivel a Békéscsaba támadott, a kiskőrösiek védekeztek és kontráztak. Azaz a lila-fehérek fegyverét használták — nem is eredmény nélkül. Ahogy fogyott az idő, egyre kapkodóbbá vált a hazaiak játéka, már akkor is tüzeltek a kapura, amikor helyzet sem volt, vagy már erősen kisodródtak. Fejvesztetten támadtak, de a vendégek okosan tördelték a játékot és élő falat húztak kapujuk elé. Ha azon mégis túljutottak Szarvasék, akkor a csodálatos napot kifogó Babócsy tette ártalmatlanná a legjobb, már-már gólba tartó lövéseket.
    A nagyobb szívvel játszó vendégek rászolgáltak a két pontra, s bizony a lila-fehérek elgondolkodhatnak, hogy négy nappal az UEÉA Kupa-mérkőzés előtt hol kell javítaniuk, ha valamit keresni szeretnének Moszkvában a Kamisin ellen.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József a Békéscsaba edzője:
    — Sok volt az egész heti stressz.
    — Oka?
    — A kiskőrösi vezetők és játékosok a héten többet voltak Békéscsabán, mint saját településükön. Tudniillik nem egy játékosunkat megkerestek. A békéscsabai labdarúgók azonban becsületesen szóltak nekem a történtekről. Arról például, hogy Cigan idetelefonált, a Stadler FC technikai vezetője, Tőzsér Géza is megkeresett egy játékosunkat. Ezt pedig meg kellene állítani valahogy, mert ettől megy tönkre a magyar labdarúgás. Ettől persze nem kellett volna kikapni, de a stresszhelyzet béklyót kötött a békéscsabai labdarúgók lábára.
    — Nem jó előjel az UEFA Kupa-mérkőzés előtt...
    — Tény, ha még két napig játsszuk a mérkőzést, akkor sem rúgtunk volna gólt. Pedig legalább nyolc lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Az ellenfél pedig csak kétszer jött át a félpályán, s rögtön eredményes volt.
    loan Patrascu, a Stadler edzője:
    — Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert kritikus pillanatban jött. Szükség volt a győzelemre, mindenekelőtt azért, hogy tovább tudjuk folytatni a csapatépítést. Örülök, hogy Stadler úr továbbra is kitart mellettünk, és nagy erőfeszítéseket tesz a csapatért.
    — Miben múlták felül a Békéscsabát?
    — A hazaiak arra számítottak, hogy visszafogottan játszunk, ehelyett az első félórában nyíltan támadtunk. Persze tudjuk, hogy hiányzott Mracskó és Váczi, ami érződött is a pályán.
    (Gyurkó Mihály, Jávor Péter)

    3. Békéscsaba 5 3 1 1 11-8 10
    ...
    13. Stadler FC 4 1 - 3 2-3 3

    Békés Megyei Hírlap, 1994. szeptember 10-11.