magyarfutball.hu

Innstadt-Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 12:27 (szerk.: 2021.07.30, 23:31)
    Megtört a Stadler-átok
    Innstadt Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 1-2 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Akasztó, 1000 néző
    V.: Márton (Kincses, Stabó A.)
    Stadler FC: Nagy G. 5 — Kertész 5, Balogh Z. 5, Csehi I. 6 — Lázár 4, Molnár 6, Dragoner 5, Jeremejev 5, Resko 5 — Mikóczi 4, Csehi Z. 5. Edző: Sándor István
    Békéscsaba: Derdák 5 — Raducu 5, Csehi T. 6, Sándor 6, Varga 6 — Belvon 5, Major 6, Kasik 4 — Szabados 6, Kulcsár 7, Puskás 6. Edző: Silviu Iorgulescu
    Csere: Mikóczi helyett Bulders (6) a szünetben, Szabados h. Csepregi (-) a 61., Lázár h. Lehota (-) a 64., Belvon h. Illés (-) a 81., Kulcsár h. Filipovics (-) a 90. percben.
    Gólszerző: Szabados a 35., Bulders a 66., Major a 67. percben.
    Sárga lap: Major (belerúgott Reskóba) a 69., Derdák (időhúzásért) a 83. percben.
    Szögletarány: 5:3 (3:2)

    A mérkőzés előtt mindkét csapatkapitány kihangosítón keresztül szólt a közönséghez, fogadalmat tettek, hogy a fair play szellemében játszanak, a legnagyobb becsülettel. A békéscsabaiak részéről az újonnan megválasztott csapatkapitány, Kulcsár Sándor mondta el a szöveget.

    1. perc: Dragoner egy visszagurított labdát 16 méterről alig-alig lőtt fölé.
    7. perc: Az első igazán veszélyes kontra Kulcsártól indult, Szabados lódult meg a labdájával a jobb oldalon, senki más nem követte belül az akciót, csak Puskás, kapta is a pontos labdát, de nagy magányában hat méterről sem sikerült gólt fejelnie.
    9. perc: Major a Belvontól kapott labdát egy pattanás után azonnal megtűzte 28 méterről, a lövés alig szállt a kapu fölé-mellé.
    Még ugyanebben a percben, az ellentámadás után egy előrevágott labdára Csehi Z. rajtolt, Derdák későn indult ki a kapujából, a csatár átemelte a labdát fölötte, de még időben érkeztek a védők...
    33. perc: A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki a hazai kapu előtt. Puskás labdájával Kasik az alapvonalig futott, onnan, miután egy védőt elfektetett, a hosszú oldalon érkező Szabadoshoz emelt át, a csatár kapásból lőhetett volna, de inkább a jobb helyzetben, középen érkező Kulcsárhoz passzolt, akinek hétméteres lövését Nagy G. parádés reflexszel tolta szögletre.
    36. perc: Góllá érett az utóbbi percek vendégfölénye. Major lecsúszott lövése gólpassz értékűre sikeredett, hiszen Belvont találta meg a jobb oldalon, aki nem sokat tétovázott, egyből lőtt, a labda mellé szállt volna, a lehető legjobb helyen álló Szabados azonban mellel levette a labdát, s 6 méterről védhetetlenül lőtte ki a bal alsó sarkot, 0-1.
    41. perc: Egy csabai védelmi rövidzárlatot követően a Jeremejev által belőtt labdára ismét Molnár robbant be teljesen egyedül, de egy méterre a jobb oldali kapufánál hajszállal lemaradt a labdáról.
    54. perc: Buldersről lemaradt a bal oldalon Raducu, a csereként beállt támadó jól tálalt a középen érkező Csehi Z. elé, aki átemelt a kifutó Derdákon, a labda a hosszú sarok felé vánszorgott, de a visszafutó Varga még utolérte és felszabadított.
    66. perc: Sándor nagy lendülettel tört előre, majd 30 méterről lövésre szánta el magát, Nagy G. előtt pont megpattant az erős labda, s csak üggyel-bajjal hárított.
    67. perc: Major a saját 16-osa előtt tétovázott, aminek az lett a vége, hogy Csehi Istvánt hátba lőtte. Nosza, Csehinek sem kellett egyéb, felnézett és a jobb oldalról remekül ívelt a 195 cm magas Bulders fejére, neki pedig már nem volt nehéz dolga 5 méterről a kapuba fejelni, hiszen Derdák már nem ért át a másik oldalról, 1-1.
    68. perc: Majornak minden megbocsátva. Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba a hazai kaputól 28 méterre. A labdának Csehi T. futott neki, a remekül eltalált labda a felső lécen csattant, s vágódott ki a mezőnybe egészen Raducuig, aki fejjel rögtön Majorhoz játszott, a középpályás pedig tolt egyet a labdán, majd éles szögből, jobbról bombasztikus erővel lőtt a léc alá (sok néző a szemét dörzsölte a jelenet után, akkora gól volt), 1-2.

    82. perc: Csehi Z. Jeremejev bal oldali beadását hajszállal fejelte 8 méterről a bal kapufa mellé. Mindez nem a csabai védőkön múlott...
    87. perc: A kinyíló hazai védelem következtében Kulcsár remek labdájával Varga indulhatott egyedül, s vezethette rá Nagy G.-re a labdát, százszázalékos helyzetben. Végül 16 méterről a kapus mellett ellőtte a labdát, de nemcsak mellette...kép
    A két gólszerző, Szabados Attila és Major László (Fotó: Such Tamás)

    Óriási várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen egy olyan Békéscsaba lépett pályára idegenben, amelynek játékosai alig egy hónappal ezelőtt találkoztak először. Senki nem várta, hogy egy összeszokott együttes veszi fel a harcot azzal a Stadler FC-vel, amely ellen eddig még sohasem nyert a Békéscsaba.
    Nos, a kétkedőkre már a mérkőzés elején alaposan rácáfoltak a lila-fehérek, hiszen nem egy ijedt nyúl állt ki a 95. Nemzeti Bajnokság első fordulójában, hanem egy harcos, agresszív és helyenként tudatosan játszó csapat. Egyáltalán nem volt szégyenkezni valójuk, hiszen minden akasztói kísérletre válaszoltak, sőt a veszélyesebb támadások a békéscsabaiak nevéhez fűződtek. Mi több, az első félidő finisében a vezetést is megszerezték, amire ugyancsak nem volt példa a Stadler-történelemben.
    A fordulás után sem ült rá az eredményre a vendégcsapat, továbbra is igyekeztek számtalan helyzetet kidolgozni.
    Igaz, a vendéglátók is nagyobb fokozatra kapcsoltak, és játékuk igencsak megváltozott Bulders beállásával. Ám meglehetősen egysíkú volt a Stadler FC produktuma, hiszen csak arra hagyatkoztak, hogy messziről előre ívelt labdákkal igyekezzenek helyzetbe hozni a hosszúra nyúlt Bulderst. Ez a taktika mindössze egyetlen egyszer vált be, igaz ekkor is a békéscsabaiak egyik hibáját követően, amikor a csaknem kétméteres cserejátékos bebólintott az időnként bizonytalankodó Derdák kapujába.
    De nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a házigazdák, hiszen a korábban hibázó Major jóvátette bakiját, amikor egy perccel később védhetetlen gólt ragasztott az akasztói kapuba. A finisben is tudatosabban játszott a Békéscsaba, s egyáltalában nem mondható el róluk, hogy elfáradtak volna, fizikailag is bírták és fejben is, de több gól már nem született.
    A békéscsabaiak azzal mindenképp rászolgáltak a győzelemre, hogy szervezettebben játszottak, jobban akartak és színesebb produkciót nyújtottak.

    Edzői nyilatkozatok
    Sándor István, a Stadler FC edzője:
    — Negyvenöt perc előnyt adtunk az ellenfélnek, amit a Békéscsaba taktikusan ki is használt.
    — És a sajátjai?
    — A csapatom játékával és hozzáállásával nem vagyok elégedett.
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — A sok kérdőjel ellenére bíztam abban, hogy nagy odaadással és akarattal ez az átszervezett együttes képes lehet minimum a döntetlenre, de akár a győzelemre is. Az volt az elvárásom, hogy győzni akarás tudatában lépjenek pályára.
    — Nem volt hibátlan a játék...
    — Ez is igaz, s ezen bizony javítanunk kell. De amit megbeszéltünk, azt többségében megvalósította a gárda.
    — Mennyire volt nyomasztó, hogy még sohasem sikerült győzni a Stadler FC ellen?
    — Egyszer minden jó és rossz sorozat megszakad. Számunkra most az utóbbi következett be Akasztón. De már a következő mérkőzésre kell koncentrálni.
    — Mivel kerekedett a csapat a házigazdák fölé?
    — Egyrészt azzal, hogy agresszívebbek voltunk, másrészt sikerült kikapcsolni a hazaiak kulcsembereit. Támadásaink többnyire felépítettek voltak, s nem rugdostuk el vaktában a labdát, csak amikor leginkább szükség volt rá. A házigazdák ezúttal is a már ismert sematikus játékot nyújtották, nem leptek meg bennünket új dolgokkal.
    — Végleges ez a csapat?
    — Minden mérkőzés más, amelyen az ellenfél és annak játékstílusa határozza meg a taktikát. Ráadásul sérültjeink is vannak, így némi pontosításra még szükség lesz.
    — Ennél szebb kezdést nem is álmodhattál vezetőedzőként...
    — Nem is szeretek álmodni. Ezt a csapatot nehezen állítottuk össze és még sok munka vár ránk. De ez a győzelem nem szabad, hogy megzavarja a fejeket, nem lehetünk elégedettek. Annál is inkább, hiszen a következő fordulóban egy nagyon jó Győr érkezik hozzánk.




    Békés Megyei Hírlap, 1996. szeptember 12.