magyarfutball.hu

Románia Pătraşcu Ioan (Arad 1950.05.27 - )

alias
Ioan Pătraşcu
Ioan Patraszku
nemzetiség
Románia
életkor
73 éves

játékos

pályafutás
CFR Timisoara
? - ?
Gloria Arad
? - ?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Gloria Arad játékosedző
? - ?
UTA Arad
1981 - 1983
Románia U19
1986 - 1991
Szarvasi Vasas Spartacus
1991 - 1994
Stadler FC
1994
Kecskeméti SC-RSC
1995 - 1996
Soproni FAC
1996. május - 1996. október
Kiskunfélegyháza
1997 - 1998
Tiszakécske
1998 - 1999
Cegléd
1999
Kispest-Honvéd FC
2002
Kecskeméti TE
2003
Hetényegyházi SC
2004 - 2005
Kecskeméti TE
2005
Örkény SE
2006 - 2007
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Feyyaz
    2021.02.21, 00:25 (szerk.: 2021.02.21, 11:49)
    Új edző a kiskőrösiek kispadján

    Patrascu mester a kemény munka híve!

    Amikor a Kiskőrös-Stadler FC labdarúgócsapata megnyerte az NB II. Keleti csoportjának bajnokságát és sporttörténelmet írva, első Bács-Kiskun megyei együttesként felkerült az NB I-be, meglódult a szurkolók fantáziája. A jól értesültek hangoztatták, hogy Stadler úrnak csak egy szavába kerül és a legmagasabb osztályban már Mezey, Nyilasi vagy Verebes ül a csapat kispadján.
    Teltek a napok, majd megszületett a döntés: a Stadler FC vezetőedzője a szarvasiak román származású sikeres mestere, loan Patrascu lesz, aki Huszár Géza pályaedzővel együtt két évre kötelezte el magát az NB I. újoncához.

    - Kérem, mutatkozzon be lapunk olvasóinak?
    - Negyvennégy éves vagyok, két évtizede nős. Edward fiunk most érettségizett Aradon és a jogi karra készül felvételizni, így van izgulni valóm - mondja Patrascu mester, aki nagymamája révén tökéletesen beszél magyarul. - Játékoskoromban főleg másod- és harmadosztályú csapatokban játszottam mint védő, de láttam, hogy futballistaként nem csinálhatok karriert, ezért aztán a tanulásba fektettem a több energiát. Az egyetem elvégzése után a legmagasabb szintű edzői diplomát és testnevelő, valamint pszichológiatanári oklevelet vehettem át, melyek birtokában nekivágtam az edzői pályának.

    -Hallottam, hogy Romániában 31 évesen már az Aradot vezényelte az NB I-ben, majd az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya lett és a keze alól olyan hírneves játékosok kerültek ki, mint a mostani VB-n a román válogatottban szereplő Stîngă, Gâlcă és Prodan. Nem gondolja, hogy ezek után „visszalépés” volt három évvel ezelőtt Szarvasra szerződnie?
    - Akkoriban a román futball- klubok a Steaua és a Dinamo Bukarest kivételével anyagilag szinte a csőd szélén álltak, hiszen a támogató nagyvállalatok sorra tönkrementek. Játékosok és edzők tucatjai fogtak vándorbotot a szebb jövő reményében. Így kerültem én is néhány barátom segítségével Szarvasra, ahol nagyon szép három évet töltöttem el. Hogy nem eredménytelenül, az is bizonyítja, hogy a kezdeti tizedik helyről, az idén már csak rosszabb gólkülönbségünk miatt szorultunk le a dobogóról.

    -Tellinger edző egyik érve volt, hogy azért nem vállalja tovább az edzőséget, mert nem ismeri az NB I. mezőnyét. És ön ismeri?
    - Szarvas közel van Békéscsabához, és amikor csak időm engedte, mindig megnéztem az ott rendezett bajnoki meccseket. Van tehát rálátásom a legfelsőbb osztály csapataira és ezért azt kell mondanom, hogy nagyon keményen végig kell dolgoznunk ezt az alig több mint egy hónapot, ha sikeresen akarjuk felvenni a harcot ellenfeleinkkel.

    - Mit vár együttesétől az új bajnoki évben?
    - Stadler úr nagyvonalúsága közismert, aminek köszönhetően a csapat menedzselése szinte tökéletes. Huszár Gábor pálya- és Ba János kapusedzővel együtt nekünk „csupán” az a dolgunk, hogy kialakítsunk egy olyan csapatot, mely úgy erőnlétileg, mint a játék szempontjából megfelel az NB I. követelményeinek. Bízom benne, hogy ez sikerül és akkor jövőre már merészebb terveket is lehet szövögetni.

    Patrascu mester tehát a kemény munka híve: vért, verejtéket és könnyeket ígért játékosainak az alapozás időszakára. De, mint mondotta, ha jól sikerül a felkészülés, akkor az őszi bajnoki mérkőzéseken a mostani könnyek az igazi „öröm könnyei” lehetnek, amiért viszont keményen meg kell dolgozni. Ioan Patrascu eddigi edzői pályafutásának egyik legnagyobb sikereként könyveli el azt a mérkőzést, amikor az UTA Arad trénereként győzelemre vezethette csapatát a Tirgoviste ellen, melynek akkor Jenei Imre volt az edzője. Nos, a két edző csapata, a Kiskőrös és a Parmalat FC a magyar NB I-ben ismét megmérkőzhet egymással. Kíváncsian várjuk, ki nyeri az újabb párharcot kettőjük között!

    Petőfi Népe, 1994. július 09.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.20, 19:54
    ...Győrött a hetedik fordulóban aztán mindkét csapatrész csődöt mondott. Az ősz legsúlyosabb veresége (4-0) után a Szarvasi Vasastól érkezett Ioan Patrascut Sándor István, az addigi szakosztályigazgató váltotta fel a vezetőedzői poszton. (szerk.: Stadler FC)

    Nemzeti Sport, 1995. január 11.