magyarfutball.hu

Ilzer-Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.17, 16:24 (szerk.: 2021.01.24, 20:27)
  Vámos bravúrja egy pontot ért
  Ilzer Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 0-0


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Akasztó, 1000 néző
  V.: Bukovics (Kurmai, Zvolenszky)
  Stadler: Kiri 0 — Schultz 5 — Kertész 5, Vincze 5 — Bocsán 4, Molnár 6, Resko 6, Lázár 5, Károlyi R. 5 — Hleba 5, Károlyi G. 5 Edző: Linka József
  Békéscsaba: Vámos 8 — Raducu 5 — Futaki 6, Dávid 6 — Brlázs 5, Kerényi 5, Sándor 6, Dani 4, Valentényi 6 — Fülöp Z. 5, Stoica 4. Edző: Pásztor József
  Csere: Bocsán helyett Bajusz (5) az 52., Károlyi R. h. Farkas (4) az 59., Fülöp Z. h. Belvon (—) a 65., Károlyi G. h. Kun (—) a 73., Dani h. Czipó (—) a 86. percben.
  Sárga lap: Károlyi R. (Dani felrúgásáért) a 10., Bocsán (időhúzásért) a 32., Futaki (Resko lábát összeakasztotta) a 41., Kerényi (Resko felvágásáért) a 47., Lázár (reklamálásért) az 54., Resko (Fülöp Z. lábát elkaszálta) az 56. percben.
  Szögletarány: 10:1 (3:0)

  12. perc: Szöglet után a vendég védők röviden fejelték ki a labdát. Pontosan Vincze elé, aki lépett egyet és kapásból 14 méterről lőtt, a labda egy védő érintése után a jobb kapufáról pattant mellé.
  23. perc: Jobbról szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A labdát Lázár ívelte be, középen a legkisebb ember, Hleba ugrott a legmagasabbra, de nyolc méterről fejjel a felső lécet találta telibe.
  24. perc: Lázár kilépett három békéscsabai védő szorításából, teljesen egyedül állt Vámossal szemben, de a kapus kitűnően vetődött ki elé és menteni tudta a csatár lapos gurítását.
  63. perc: Fülöp Z. két védőt kicselezve lövőhelyzetbe hozta magát és 15 méterről rá is durrantott. Kirínék minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy védje a labdát.
  85. perc: Hleba térült-fordult a 16-os vonalánál, lépett egyet befelé és elesett. A csatárhoz Sándor állt a legközelebb, a bíró úgy látta, szabálytalankodott a csabai játékos és büntetőt ítélt. A csereként beállt Farkas félmagas tizenegyesét azonban Vámos nagy vetődéssel kiütötte a jobb sarok elől, majd a védők felszabadítottak.

  Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, de csak szurkolói szinten, ugyanis mindenki azt gondolta, hogy a két csapat az életben maradásért mindent elkövet majd, foggal- körömmel küzd, lélegzethez sem hagyja jutni ellenfelét.
  S ebből csak egyetlenegy dolog valósult meg: a hazai csapat mezőnyfölényt harcolt ki, ám tűz nem volt a játékukban. Jöttek előre, komótosan becserkészték a 16-os előterét, néha be is törtek, sőt olykor a kaput is megcélozták, ám tizenegyszer kísérleteztek az első játékrészben azzal, hogy Vámost próbára tegyék, aminek mérlege két kapufa, kétszer lőttek a valóságban kapura és hétszer csak a kapu felé tüzeltek.
  Igaz, a másik oldalon az ehhez hasonló kísérlet sokkal soványabb, a békéscsabaiak mindössze egyszer próbálták zavarba hozni Kirit, de akkor sem kellett közbeavatkoznia a Stadler FC portásának. A lila-fehérek a kapujuk előtt azonban annál agresszívebben védekeztek, nagyon ügyeltek arra, hogy kinek ki az embere, szigorúan őrizték és nagyon fegyelmezetten játszottak. Nem próbált senki egyénieskedni, egymást segítették, azt lehet mondani, csapatmunka volt, aminek végeredménye, hogy gól nélkül telt el az első játékrész.
  A második félidőben ott folytatta a hazai csapat, ahol az elsőben abbahagyta. Igyekezett becserkészni Vámos kapuját, ami több-kevesebb sikerrel járt, ugyanis inkább csak a tizenhatosig jutottak el a Stadler játékosai és onnan próbáltak tüzelni. Továbbra is baj volt az irányzókkal, a legtöbbször mellé és fölé durrantottak. Jellemző, hogy a második játékrészben is tizenegyszer kísérelték meg bevenni a csabai kaput, négyszer találták el, ám mindannyiszor Vámos a helyén volt, hétszer pedig csak a kapu felé lőttek.
  A Békéscsaba mérlege kedvezőbbé változott, hiszen ötször próbálkoztak, ebből négyszer kellett Kirinek közbeavatkoznia.
  Az utolsó negyedórában a békéscsabaiak egyre többször átlőtték a felezővonalat, kiegyensúlyozottabbá vált a találkozó, ám gólt ők sem tudtak elérni.
  A mérkőzés hőse azonban kétségtelenül a téli szünetben a Ferencvárosból érkezett Vámos kapus volt, aki nagyszerűen hárította a házigazdák büntetőjét.
  Mindezt beleszámítva egy alacsony színvonalú mérkőzésen megérdemelten szerzett egy pontot a Békéscsaba a sereghajtó otthonában.
  A találkozóról csütörtökön a Csaba TV 18.05 órakor összefoglalót sugároz.

  Edzői nyilatkozatok
  Linka József, a Stadler edzője:
  — Az első perctől kezdve fergetegesen támadott a csapat, egykapuztunk, számtalan helyzetet kidolgoztunk és még ott volt a tizenegyes is. Az első osztályban ennél nagyobb fölényben nem is lehet játszani. A döntetlen ellenére úgy tűnik, a jövőre nézve jó csapatunk lesz.
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Nagyon nagy egy pontot szereztünk a játékot tekintve. Az első félidőben a támadó játékunk katasztrofális volt, azt lehet mondani, két jó passzunk nem volt. Egész egyszerűen nem tudták megtartani az elöl lévők a labdát. Resko vezérletével folyamatosan letámadtak bennünket.
  — A védelem azonban úgy tűnt, magabiztosan áll a lábán...
  — Valóban, hiszen Futaki végig ragyogóan játszott, minden feladatot megoldott, amit elvártam tőle. Valentényi 75 percig szintén jó volt, utána viszont elfáradt. Némi meglepetésre Raducu bizonytalan volt, ám Vámos annál több dicséretet érdemel, magabiztos volt és még tizenegyest is hárított.
  — Mit érezték amikor tizenegyest ítélt a játékvezető?
  — Az első másodpercekben végig sem futott rajtam, hogy ez tizenegyes. A következő pillanatokban arra gondoltam, hogy elúszott a mérkőzés. Amikor Farkas a labda mögé állt, úgy éreztem, Vámos segíthet rajtunk. Azzal, hogy megfogta a tizenegyest, nagy kő esett le.
  — Az utolsó negyedórában már gyakrabban átlépte a fél pályát a csapat. Ez minek köszönhető?
  — A Stadler nagyon nagy iramot diktált, a finisre azonban elfáradtak.
  — A támadókkal aligha lehettél elégedett...
  — Tény, hogy Fülöp Z. egyszerűen nem haladt, főleg az első félidőben. Lehet, hogy már akkor le kellett volna cserélnem. Túl sokat cselezett, ahelyett, hogy üres területre vitte volna a labdát. De Stoica is nagyon gyenge volt.
  — Végül is örülni kell az egy pontnak?
  — Igen. Ha ez a mérkőzés döntetlen, akkor a BVSC ellen nyernünk kellett volna.
  (Jávor Péter - Szegedi Zsolt)

  15. Békéscsaba 21 5 5 11 15-37 20
  ...
  18. Stadler FC 21 2 6 13 14-41 12

  Békés Megyei Hírlap, 1998. március 19.