magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Ecker-Stadler FC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.27, 14:24
    1997. augusztus 9., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

    Békéscsabai EFC - Ecker-Stadler FC 1-0 (1-0)
    Békéscsaba, 5000 néző, V: Varga S.

    gólszerző: Raducu (31.)
    sárga lap: Raducu (15.), Todorovic (92.), illetve Borgulya (29.)
    jók: Diczkó, Balog, Raducu, Valentényi, illetve Reskó, Korol, Jeremejev

    Békéscsabai EFC:
    Fülöp - Erdei, Diczkó, Balog - Raducu (Kerényi, 73.), Takács, Valentényi, Fazekas (Dobi, 70.), Vadas - Todorovic, Stoica (Vörös, 83.)

    Ecker-Stadler FC:
    Kiri - Schultz (Kovács, 59.), Korol, Kertész - Hleba, Molnár, Reskó, Jeremejev, Farkas (Nagy S., 50.) - Borgulya, Holló (Hadár, 46.)

    A bemelegítésnél a vendégek kapusa, Nagy G. megsérült, nem tudta vállalni a játékot, helyette a tartalékkapus, Kiri lett a kezdőember. Az első 15 percben nem sok említésre méltó esemény történt, viszont a mezőnyben a vendégek ügyesebben adogattak, de kapura ők sem jelentettek semmi veszélyt. A 17. percben Jeremejev jobb oldali beadása után Korol centiméterekkel fejelt a jobb sarok mellé. Fölényben játszott a Stadler, a csabaiak akartak, de játékukból hiányzott a tervszerűség, az összeszokottság. A 31. percben viszont váratlanul vezetést szereztek a csabaiak. Todorovic jobb oldalról belőtt szabadrúgása után Raducu közelről a kapuba pörgetett (1-0). Nem sokkal később Fazekas távoli lövését védte Kiri. A gól felhozta a csabaiakat, átvették az irányítást. Többet kezdeményeztek, de távoli lövéseik nem sikerültek. Az utolsó percek mezőnyjátékkal teltek el.

    A második félidőben megint a vendégek kezdtek jobban, a 49. percben Hadár 8 lépésről a jobb kapufát találta telibe. A Stadler nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. A hazaiak csak védekeztek, tördelték a játékot, többet támadtak a vendégek, de akcióikat középen erőltették, szélekre nem igen került ki a labda, s ez a védekező csabaiaknak kedvezett. A 61. percben Jeremejev 20 m-es szabadrúgása után a labda elcsúszott a bal sarok mellett. Egy perc múlva Balog partdobása után Kertész a 16-oson belül kézzel ért a labdához, 11-es A büntetőből Todorovic csúnyán fölé lőtt. A kihagyott büntető után újabb Stadler percek következtek, de siettették akcióikat, kapkodtak a vendégek, a lövések pedig elkerülték a kaput. A hajrában több kemény belemenés volt mindkét oldalon. A csabaiak remekül kibekkelték a vendégpróbálkozásokat, s az eredmény már nem változott.

    Alacsony színvonalú találkozón nagy akarással küzdöttek mindkét csapat labdarúgói. Végül is az első félidő második felében jobb teljesítményt nyújtó hazaiak "izzadtságszagú" győzelmet arattak a mezőnyben ügyesen játszó Stadler ellen.

    MTI