magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Ferencvárosi TC 1 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.07, 13:38
    ÚTE-Novabau - Ferencváros rangadó - A jegyárusítás már megkezdődött

    1995. március 22. szerda (MTI) - Rangadót rendeznek április 3-án, hétfőn a magyar labdarúgó bajnokságban. A tabella jelenlegi éllovasa, az ÚTE-Novabau 19 órakor a Ferencvárost fogadja a Megyeri úton. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel már mindkét klub megkezdte a belépők árusítását.

    Az eladó jegyekből azonban csak korlátozott mennyiség áll rendelkezésre, ugyanis rengeteg már elővételben elfogyott. Mintegy hatezer tikettet az ÚTE Megyeri úti stadionjában, az FTC Üllői úti pályáján, illetve a lila-fehér együttes Eötvös utcai székházában lehet megvásárolni; az utóbbi helyszínen csak munkanapokon,
    15.30-ig. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a mérkőzés előtt valószínűleg nem lesznek nyitva az ÚTE jegypénztárai. A tribünjegyek 300, az A-teraszra szólók 250 forintba kerülnek. A nyugdíjasok, a diákok és a katonák 100 forintért tekinthetik meg a bajnoki találkozót.

    Újpesten vendégszerepel hétfőn a Ferencváros. A Megyeri úton a jobb gólkülönbségükkel listavezető lila-fehérek presztízs-harcra készülődnek. Ez a 90 perc sok mindent eldönthet. Az talán túlzás, hogy az aranyérem sorsát is, de ha bármelyik gárda nyer, az előnyhöz jut. Az újpestiek legutóbb, a 18. fordulóban kikaptak Sopronban. A Ferencváros saját pályán veszített el két pontot azzal, hogy a Békéscsaba ellen 1-1-re zárt.

    Hétfő este (19 óra) a Megyeri úti stadionban kerül sor a labdarúgó NB I. ,,tavaszi rangadójára,,. A bajnokság jelenlegi listavezetője, az UTE-Novabau és a második helyezett Ferencváros küzd meg egymással. Óriási
    érdeklődés előzi meg a találkozót. Nemcsak a gyepen lesz tét... A mérkőzés biztonsági előkészületeiről Szabó Péter alezredest, a IV. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét kérdezte az MTI munkatársa.

    - Elsősorban tisztességes magatartást várunk el a közönségtől a stadionon belül és kivül egyaránt
    Elkülönített szektorokban buzdíthatja a két tábor a kedvenceket. Már a jegyeket is ennek a figyelembevételével adták el. Elővételben sok belépő kelt el. Biztos, hogy telt ház lesz. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy
    csak a megengedett számban dobtak piacra jegyeket. Minden, a stadionba érkező személy ruházatát fémérzékelő műszerekkel átvizsgáljuk. Megemelt létszámú rendfenntartó erő vonul ki a Megyeri útra, a metró-rendőrséget is megerősítjük. A 90 percet követően külön-külön irányban biztosítjuk a két szurkolótábor távozását. Kérésem az: hagyják, hogy a zöld gyepen dőljön el a három bajnoki pont sorsa, a szurkolók csak a küzdelem élvezésére törekedjenek.

    1995. április 3. Újpesti TE-Novabau- Ferencváros 1-3 (0-2)
    Megyeri út, 22.000 néző V:Puhl

    UTE: Praj-Füzesi-Bérczy (Szanyó,63p.),Molnár-Jenei (Belvon,szünetben),Kozma,Urbán,Véber,Szlezák-Wukovics,Egressy. Edző: Garami József
    FTC: Balogh - Telek - Hrutka, Szekeres - Páling, Lipcsei, Albert, Lisztes, Keller (Kecskés 74p.)- Neagoe (Nagy Zs. 88p.), Kopunovic. Edző: Novák Dezső

    Gólszerző: 0-1 Keller (7.), 0-2 Lisztes (22.), 0-3 Páling (67.), 1-3 Kozma (90p.).

    sárga lap: Bérczy (31.), Albert (59.)

    Vérbeli rangadót ígért a labdarúgó NB I. 19. fordulójának zárómérkőzése, az Újpest - Ferencváros összecsapás. A két csapat találkozója amúgyis mindig az érdeklődés középpontjában áll, ráadásul ezúttal a tabella első és második helyezettje lépett pályára. A körítés is adott volt egy jó mérkőzéshez: kellemes tavaszias idő, csaknem telt ház, a játékvezető pedig Puhl Sándor, a tavalyi világbajnoki döntő bírója volt. A hazaiaknál először lépett pályára Urbán Flórián, aki egy villámigazolással az idény végéig szerződött a belga Mechelentől a Megyeri útra.

    Egy gyors újpesti támadással kezdődött a mérkőzés: szép összjáték végén Egressy futott el a bal szélen, de beadásáról lemaradtak a társak. A 7. percben vezetést szerzett az FTC. Lisztes indította a bal szélen Kellert. A vendégek csapatkapitánya a 16-os széléről váratlanul lövésre szánta el magát, ez meglepte Prajt, így a labda a rövid saroknál a hálóba vágódott (0-1). A gól meghatározta a játék további képét, az FTC visszahúzódott saját térfelére, s a kontrákra spekulált. A folytatásban az egyik oldalon Neagoe, a másikon Egressy lövése szállt mellé. A 22. percben jött az újabb vendégtalálat. Lisztes 22 méterről középről küldte kapura a labdát, Praj későn vetődött, a bőrgolyó a jobb sarokban kötött ki (0-2). A hazaiak továbbra sem boldogultak a felállt ferencvárosi védelemmel, támadásaikból hiányzott a lendület. A 29. percben Kozma húszméteres szabadrúgása szállt centiméterekkel fölé. Nyolc perccel később egy szöglet után Urbán fejesét a léc alól ütötte ki Balogh.

    Egy lendületesebb UTE jött ki a második félidőre. Az újabb helyzet mégis a vendégek előtt adódott, Lipcsei húszméteres nagy lövése szállt mellé. Érdemes volt igyekeznie a zöld-fehérek középpályásának, a lelátón ugyanis a német 1. FC Köln vezetői figyelték játékát. Maga a vezetőedző, Morten Olsen, illetve a Bundesliga-klub menedzsere, Bernd Cullmann érkezett Budapestre, Zsiray László menedzser társaságában. Eredménytelen hazai rohamok után újra az FTC szerzett gólt. A 16-os vonalánál Páling csapott le egy védőkről lepattanó labdára, majd Praj mellett a bal sarokba gurított (0-3). Végképp eldőlt ezzel a találkozó sorsa. A Ferencváros nyugodtan futballozott, az Újpest pedig erőlködött. A 80. percben Wukovics fejelt tiszta helyzetben mellé. Ezt követően Kozma kísérletezett két lövéssel, egyformán sikertelenül. A harmadik lehetőséget azonban már nem hibázta el, a 90. percben egy jobb oldali szöglet után az ötös sarkáról vágta a hálóba a labdát (1-3).

    A mérkőzés szinte pontos tükörképe volt az őszi FTC – UTE összecsapásnak. Akkor a lilák futballoztak szervezettebben és gyors, korai gólokkal döntötték el a mérkőzést, csakúgy, mint tette ezúttal a Ferencváros. A hazaiak a szezon leggyengébb játékát mutatták hétfőn, különösen a középpályások: Kozma, Véber és Szlezák
    teljesítménye maradt el a várakozástól. A Ferencváros korai gólja, amelyben Praj is jócskán szerepet vállalt, pedig meghatározta a mérkőzés kimenetelét.