magyarfutball.hu

Németország - Magyarország 2 : 0 18:00

   
   
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
  • Németország - Magyarország 2016.06.04.
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Németország - Magyarország 2016
  2. Németország - Magyarország 2016
  3. Németország - Magyarország 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (6 szavazat)

játékvezető: 2.83 (6 szavazat)

hangulat: 2.83 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 0 : 2 (1)
  4. 1 : 2 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 10 : 0 (1)
  7. 2 : 1 (1)
  8. 2 : 2 (1)
  9. 3 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
905. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Gelsenkirchen, Veltins-Arena
játékvezető : Strömbergsson Martin (Svédország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 50.000
  3. dfb.de: 52.104
  4. Nemzeti Sport: 52.104

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.21, 15:32
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.05, 12:42
    Bernd Storck: Hát, ez egy nehéz meccs volt... Tudtuk, hogy nyomás alatt leszünk, ez várható volt, de folyamatosan megpróbáltunk a védelemből felpasszolni a labdákat, ez sokszor sikerült is, talán 1-2 gólt is lehetett volna lőni. Alapvetően elégedett vagyok, azt gondolom, Ausztriára jól felkészültünk, minden mást majd meglátunk élesben. Az a tapasztalat, amit ezen a meccsen összegyűjtöttünk, a hangulat, a kulissza, a nézőzám - ez fog segíteni az Eb-n az alkalmazkodásban. Elégedettek vagyunk a felkészüléssel, egy-két játékos még nem 100%-os, ezt megmutatta a meccs, ilyen ellenfél ellen ez jobban kijön. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, taktikailag jók voltunk, megpróbáltunk futballozni. Az erőnlét megvan, most jön a finomhangolás, a taktikai részletek véglegesítése.


    Joachim Löw: Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/213401
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.05, 12:28
    Óriási teljesítmény a kijutás, de azért be kell látni, hogy a németek az utóbbi években kevés olyan csapattal találkoztak, amelyik ennyire kevés veszélyt jelentett a kapura.
    (persze, tudom, Guzmics majdnem összehozott egyet)


    Ezt a Szalai témát hanyagoljuk már. Soha nem volt a kedvencem, de tegnap szerintem voltak focistára emlékeztető dolgai. Volt pl. egy klasszis labdaátvétele, csak Boateng becsúszva mentett egy 100%-os helyzstet megakasztva... Jól játszotta meg a labdáinak 80%-át, úgy hogy a középpálya rohadtul magára hagyta. De tisztán látszik, hogy ebben a rendszerben, vele nem leszünk hatékonyabbak (persze szerencsénk bármikor lehet). Niko még inkább eltűnne ilyen vékony középpályás támogatás mellett, mert nem egy verekedő tipus, Priskin egy fokkal jobb lenne, de ő is inkább a beindulgatós fajta, nem az a "megtartom a labdát, megvàrom míg felérnek, aztán okosan leosztogatom fajta"...


    Aki 4 lépésre a kaputól nem tudja berúgni a zsugát egy 7,5 széles, 2,5 magas kapuba, nem nagyon van miről beszélni.


    A kétgólos vereség a germánoktól még úgyahogy oké lenne, ha nem làttam volna ahogy a szlovàkok ellen pàr napja seggre ültek! A másik gond hogy a mi jàtékunkban sok a hiányossàg, két gólkiràly dísznek van a keretben?! Kidolgozott, lövéssel befejezett akcióink miért nincsenek? Minden kedves nyilatkozó csapattag elégedett a játékkal, de attól tartok hogy ez fájdalmasan harmatos lesz így,de ne legyen igazam!


    A szervezett játék. amit Pali és Storck összerakott, (még) ilyen egyéni képességek mellett (is) elég arra, hogy román, elefánt, sőt horvát szintű csapatokkal meccsben legyünk. A németekkel nyilván nem, de ezt le lehet (és kell) nyelni. Szerintem ez a meccs fontos tanulsága, nem Szalai divatfikázása.


    A mai meccsen Királynak igazából nem volt sok védeni valója a 2. gól előtt volt egy nagy bravúrja. Guzmo és Kádár hiba nélkül lehozták a meccset. Fiola egy átlagot tolt tőle több kell. Langot bizonytalanak éreztem, talán jobb lenne Juhász. Nagy és Pintér a védekezés részét egész jól megoldották előre fele voltak gondok de nem rossz páros. Kleininek ma nem jöttek be a lövései, de ment rakolt talán többször is passzolhatott volna. Benne érzem Dzsun kívül a váratlan dolgokat. Dzsunak nem volt kiemelkedő meccse egy átlagot hozott. Lovre is szintén bár túl sok jó labdát nem kapott. Érdekes Szalai ma nem volt rossz jól megjátszotta a felrúgott labdák nagy részét. A kezdőbe már csak Gera fog bekerülni esetleg egy nagyon nagy csavarral Nikó Lovre helyére. Nem tudom hány százalékon mentek a németek kb. 70-80%, de pariban voltunk velük. A világ 3 legjobb csapatában benne vannak és nem futballoztak le a pályáról aki ezen a meccsen eredményben többet várt álomvilágban él.


    4-nél biztos többször 3 Kleini lövés 1 Gera lövés 1 Dzsu lövés 1 Pinyő emelés és egy fejes, 1 Priskin emelés. Ez akárhogy számolom 7 helyzet, helyzetecske, ennél több senki ellen sem lesz az EB-n és szerintem ezen kívül is átmentünk a térfélen. Nem azt vitatom, hogy a német sokkal jobb csapat nálunk és, hogy ma is jobbak voltak. A pozitívum, hogy nem vert agyon a regnáló világbajnok. Azért 2 éve a brazilok csúnyán belefutottak ellenük egy hetesbe.


    Pintér jó volt? ténleg más meccset néztünk. ha csak az összefoglalót megnézed és minden alkalommal kb amikor harmincon üresen indul a kapunk felé e belépő német belső kp - kross v épp khedira v a visszalépő müller, draxler,mindegy, és megállítod a képet, Pintér 8-10 méterrel elcsúszva helyezkedik, ezért van távol az embertől, nem tud rá semmilyen hatást kifejteni, se szerelni nnincs esélye, de még taktikai faltra se, nem egy ütemmel késik el állandóan hanem méterekkel. nézd csak vissza bátran.


    Ma 4 olyan megmozdulása volt a barátodnak,ami megmaradt az emlékezetemben.
    1,Talán Nagy Ádi,de lehet,hogy Klein,berúgta a labdát egy légüres térbe,majd a védőt megelőzve utánaeredt.Nem lett volna les,ha egy barom nem akarta volna megelőzni,hanem középre húzott volna a beadást várva.(buta)
    2,Dzsudzsák lövése utáni jelenet,amikor egy szintén barom leshelyzet után,még sikerült magát tovább alázni.
    3,Amikor szintén Dzsudzsák jól sikerült bepasszát nem sikerült 3 labdaérintésből sem megszelidíteni sem kapura továbbítani.(képzetlen)
    4,Amikor beleállt Klein lövésébe...


    Fiola: kb 4 szögletet ajándékozott az ellenfélnek, mert vakon kifejelte feleslegesen szögletre a labdát; több alkalommal is úgy le volt maradva helyezkedésben, hogy keresztlabda-az embere félziccerben volt, besegítettek neki többször a belső védők.
    Lang: gyakorlatilag szerzett egy öngólt, mert nem ment az emberével, és a második gólnál is a fejes pillanatában előnyösebb helyzetben van mint Müller, azonban lecövekelt az ötösön, nézte mi lesz, nem ment a kipattanóra csak késve.
    Pintér: folyamatosan félúton volt, ezt jelzik az ütemkéséses szabálytalanságok, és kb öt alkalommal a helyére belépő Khedira Krops v mikor épp ki harminc méteren simán a kapunk felé fordulhatott a labdával mert Pintér azt se tudta hol van, Ráadásul utolsó emberként kis híján elcselezett egy helyzetet az elején de szerencsére kiráályhoz került a labda.
    Dzsudzsák: rendszeresen önző volt, ezzel labdavesztésbe hajszolta magát, feleslegesen csavarodott a labdára, mindenáron egyedül akarta megoldani. Kleini ugyanez.
    tessék, hirtelen a fél csapatra legalább ennyi súlyos negatívumot tudtam írni, most akkor mi lesz utáljuk őket is?smiley


    a németek a középkezdésből szabályos gólt szereztek pár passzal, ez elég sokat elárul az erőviszonyokról. szinte végig csak a meccs végét várták, mi meg erőlködtünk, komoly helyzetünk nem volt, átlövések nem sikerültek kapura.


    Jó volt ez. Csak legközelebb egy kicsit bátrabban, lendületesebben mozognak , odalépnek, letámadják a labdás ellenfelet, lezárják a passzsávokat, nem hagyják zavartalanul fejelni az ellent az ötösön. Jobb lesz. Meg talán még annyi, hogy kombinatívabban játszanak, elmozognak üres területre, hogy segítsék a labdás társukat, kicsit koncentráltabbak, hogy tudjanak passzolni 10 méterre senkitől sem zavartatva. Alakul majd. Fejben gyorsabban kell gondolkozni. Ha sikerül levenniük a labdát, már tudják mit is akarnak azzal kezdeni. A helyzeteket meg be kell lőni. Ezt leszámítva egész jók voltunk. Ausztria ellen már egész jó lesz.

    http://ulloi129.hu/2016/06/04/kibeszelo-a-nemetorszag-elleni-valogatott-meccsre/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.05, 12:11 (szerk.: 2016.06.05, 16:58)
    Hát, a mai meccs elég vacak volt...
    Pont azt nem láttam, amit szeretni tudnék ebben a magyar csapatban, és amit láttam a norvégok ellen:
    a bátorságot, határozottságot - ez ma hiányzott.
    Néha olyan volt, mintha nem is ismernék egymás mozgását, szándékait - mintha most kezdenénk csapatot építeni egy ciklus elején...
    És persze az első 10 perc bénázása védelemben... az "klasszikus" volt...
    Ami értékelhető, az voltaképp a taktika: támadásban a tükörszélsők jók, mert arra ne számítsunk, hogy majd középen a 16-on belül dominálunk...

    így valóban a távoli lövések lehet az esély, vagy középen egy kiugratás...

    De ehhez másik arcát kell mutatni majd a csapatnak...

    Hajrá...!


    Az eredmény miatt nem kell csalódottnak lennünk, a védelem játéka miatt viszont igen. Az elején azt láttam viszont, amit az elmúlt húsz évben az utolsó selejtezpsorozat kivételével mindig: teljes zavarodottság és összevisszaság.
    Néhány játékoson látszott, hogy nagyon messze van a nemzetközi középmezőnytől is.

    Különösen gyenge volt szerintem Lang és ma Kádárnak se ment.

    Dzsudzsák tetszett, Guzmics és Fiola és jó volt, Kleinheisler a felesleges lövései ellenére elfogadhatót nyújtott és biztos egyedül vagyok, de nekem Szalai játéka is elment.

    Szerintem Nagy Ádám is lefelé lógott ki, Gera már nagyon nem a régi, lehet, hogy kell a csapatnak a szellemisége, de vele eggyel kevesebben vagyunk. Lovrencsics meg lyukas poszton játszik, Dzsudzsák mellett nincs normális szélső a keretben. Priskin rögtön helyzetbe került, én tőle meglepetést várok.
    Nagyon hiányzik Elek.

    Én az osztrákok ellen Eleket biztos bedodnám, talán Nagy Ádám helyett, Lovrencsics helyén meg Németh kezdene nálam.

    Az osztrákok ellen ez a játék nem lesz elég a ponszerzéshez, a norvégok elleni viszont igen.

    A német csapat szerintem lényegesen gyengébb, mint a VB-n, nem hiszem, hogy a végső győzelemre komoly esélyük van.


    mondjuk, én legalább 25 éve hallgatom ezt, hogy most majd jók leszünk, aztán jön a nagy lebőgés, aztán új csapatot kezdünk el mindig építeni a következő világversenyre.

    én már nem tudok hinni ezekben a kamu dumákban.


    Az elmúlt 25 évben hány világversenyre is jutottunk ki?

    30 éve ez volt a cél, hogy kijussunk valahova. Tessék, sikerült. Mielőtt a létszámemeléssel jönnél: Hollandia, Szerbia, Görögország Szlovénia, Bosznia, Skócia, Dánia vagy Norvégia ezt sem mondhatja el magáról.


    Sok mindent lehet mondani nyilván, mindenki aki reálisan nézi tudja hol a helyünk. Ma egy olyan csapattal játszottunk amelyik kb. 40 éve a legjobb 3-4 válogatott között van a világon folyamatosan, mégis mi lett volna az elvárás? Hogy mi verjük őket 2-0-ra?

    A másik hogy ha netán pont úgy jön ki a lépés hogy verjük őket, az sem jelenten sokat az EB-re nézve. Ha valamiből akkor egy EB vagy VB előtti felkészülési meccsből soha nem szabad semmiféle következtetést levonni, ezek edzőmeccsek, ne szépítsük. Most gondold el ha a németek a szlovákok elleni 1-3 után kirúgják Löwöt meg kicserélik a fél keretet mondván, hogy sz@r az egész. Ugyan már.


    Bese végig ott volt az edzőtáborban, Storck benne látta-látja azt, aki tudja pótolni Fiolát, ha ő nem tudna játszani.

    Most becserélte, hogy szokja. Szerintem ebben ennyi van.


    Most tenyleg ? A Nemeteket kellett volna megverni ? Orulet.. Nem ez volt a merkozes celja. Az ellenfenek illett nyerni . Nekunk , meg a gyozelem csak megartott volna. Most , legalabb teher nelkul vaghatunk neki a sorozatnak . Voltak igaz helyzeteink , az ellenfel meg csak lesbol talalt a halonkba. Kell ennel tobb ?? En ezt az eredmenyt tippeltem , mert ez tokeletess minden szempontbol .


    A lényeg:

    - 1 öngóllal kaptunk ki

    - Szalai még 5m-es lesről is a kapusba rúgta:(((((

    - Változatlanul nem tudunk 3nál többet passzolni

    - Az esetek 90%-ban messze állunk az ellenféltől

    Összességében persze nem katasztrófa, csak én megint optimistább voltam a K.-inél:(((((


    A meccsen szerintem Kiraly es Szalai volt a leggyengebb. Bodet megneztem volna legalabb egy felidon at azert.

    Mondjuk hozzatartozik hogy Kiraly nekem mindig is ellenszenves volt, viszont a selejtezokon jol vedett. Remelem egy kicsit visszafiatalodik, mert szerintem ezekben a golokban a kora is benne volt. Pl az elsonel egy 15 evvel ezelotti Kiraly meg szvsz belekapott volna, es szoglet, a masodikat meg nem kitolja az ellenfel ele, hanem megfogja.


    Ezen amit írtál Királyról most elgondolkodtam, hogy komoly vagy csak provokációsmiley Az elsőnél az ötösről lőtték "szemközt", nagy valószínűséggel ember nincs a földön aki azt megfogja. A másodiknál meg megint az ötösről fejeltek a hosszúra, a kapusok olyan 60%-nál már maga a fejes gól lett volna, ő még bravúrral kiütötte, de hogy fogja is meg? Hááát... na mondjuk úgy máshogy látjuk.


    Király két óriási bravúrt hozott a tegnapi meccsen (az első félidőben Müller bombájánál, és a második gól előtt Gomez - egyébként lesről bólintott - fejesénél). Emellett egy esetben tudom kicsit hibáztatni, amikor az első félidőben egy szögletnél nemtudomki teljesen egyedül fejelt az ötösről, arra talán kimozdulhatott volna. De ebben sem vagyok teljesen biztos. Király teljesítménye teljesen rendben volt tegnap.


    Nézzük objektívan a tegnapi meccset. Az első 10 percet kivéve az első félidő teljesen rendben volt, pariban voltunk velük, igaz ők birtokolták sokkal többet a labdát. Ha elkezdtünk laposan passzolgatni és volt mozgás, akkor eljutottunk a tizenhatosukig. A gólt úgy is mondhatnám, hogy a semmiből kaptuk, amikor már nem volt benne a levegőben. A második félidő egy rakás 0 volt, de igazából mindkét részről. 2 lesgólt lőttek, 1 lesgólt elvettek tőlük. Németektől ki lehet kapni így 2-0 ra idegenben.

    A játékosokról:

    Komolyan SZALAI....ő fizet vagy valami más juttatásban részesíti Storckot, hogy ő játszik mindig?? Két olyan szituáció volt, amiből egy valamit is érő csatár gólt rúgott volna. Egyik Dzsudzsák átlövése után (igaz les lett volna), amikor bárhova lőhette volna a labdát, de csak sikerült Neuerbe középre. Utána pedig egy átvételt rontott el amatőr módon, amit ha megcsinál ziccerben van 1v1-ben a kapussal. A középpályára kellett volna egy ütköző ember a keretbe. Elek sérült, nem is értem miért visszük ki, ha egy meccset nem tud játszani. Pintér teljesen nulla. Kleinheisler jó volt, csak valaki szóljon neki, hogy nem kell mindig lőni. Nagy Ádi most is hibátlanul focizott. A két szélső sajnos nem sokat volt játékban, hagynám a francba a tükörszélsős marhaságot egy egész meccsen keresztül. Hátul viszonylag stabilak voltunk, de a németek nem pörögtek már annyira a második félidőben. Lang és Fiola lógtak ki kicsit tegnap, nekik gyengébbre sikerült. Király hozta, amit tud, 1 hibája volt talán. Gerát teljesen felesleges volt elvinni az EB-re, ahogy beáll a válogatott addig valamit is érő játékának teljesen vége. Egyszer sem sikerült előre felé passzolnia. Priskin lőhetett volna egy gólt, ha képes normálisan átemelni a kifutó Neuert...még mindig jobb, mint Szalai. Én Besének többet adtam volna 10 percnél, amit láttam az nagyon jó volt, ő egy remek fizikumú, erős, határozott gyerek.

    Nézzük meg, hogy Ausztria is lazán kikapott 2-0 ra a hollandoktól otthon, míg Izland egyenesen botrányosan játszik. El kell hinni, hogy bármelyiket le tudjuk győzni, nem jobbak nálunk annyival, egyáltalán nem. Bízakodó vagyok 4 ponttal szépen tovább lehet csusszanni a csoportból, de akár 3 ponttal is.


    Hát kérlek, az első 10 perc, az trauma volt számomra.... Játékintelligenciában a németek nagyon magasan vannak fölöttünk. Gyorsan és jól döntenek kritikus helyzetekben, továbbá alapvetően oda megy a laszti, ahova szánják. Sajna a fiainkról ez nem feltétlenül mondható el, a tegnapi meccs alapján.


    A két szélső sajnos nem sokat volt játékban, hagynám a francba a tükörszélsős marhaságot egy egész meccsen keresztül.

    - Isten ments !
    Egyszerűen ha ez visszaállna abba, hogy DZS balon, a jobb lábas a jobbon, gyakorlatilag kiherélnénk a támadójátékunkat, ennyi lövőhelyzetünk sem lenne mint amik most kialakulnak.
    Szalai ( bárki lehetne ott ) nem kapna labdát, jönne pár beadás a kapus kezébe, alapvonalon kívülre, ellenfélhez, vagy nem lenne ott senki.

    Ez, Nagy Ádám szerepe ( Olyan játékos aki nem töri ketté a csapatot, mint mondjuk a Varga - Korcsmár kettős középen ), pontrúgások, alázat, küzdés, fegyelem. Ezek vagyunk.
    Eddig ez sem volt.


    A fű zöld a tenger kék a hegyek magasak, a magyar válogatott meg nem a Németek ellen kezd elkezdeni focizni ja és ezt mindenki tudta mások meg kicsit csalodottak mert nem a gólya hozza gyereket.

    Az eb -én meg pont azt fogjuk játszani , mint a németek ellen meg előte az egész selejtezősorozat alatt: szorgalmasan gürizik az egész csapat, hogy ne kapjunk gólt és reménykedünk hogy abból az egy két helyzetből majd pont most fog bepatani egy az ellenfél hálójába, nagyjából ez az alap és ez is volt .

    Azt hogy mit akarunk az eb -én játszani azt az eb-én kell megmutatni szabadrugás variációk, meg pontrugások gyakorlására jó az edzés is, és az ellenfelet az éles mérkőzésen kell meglepni valami váratlannal.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.03, 20:09 (szerk.: 2016.06.03, 20:14)
    Úgy néz ki nem csak a szűken vett EB-keret utazott:
    kép
     
  7. avatar: ingersheim
    2016.05.23, 19:44
    Bosszantó a bmlsz jegyértékesítése a meccsre. Hollandiában élő havernak is megvettem volna a jegyet, ő csak egy vouchert kapott, amit a stadionnál válthat rendes jegyre, igazit csak személyesen adtak volna. Viszont az eredeti zsugán semmi adat, gondolom a németek nem is kérték, csak a szövetség fontoskodott ismét...
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.23, 12:59 (szerk.: 2016.05.31, 15:14)
    A mérkőzésre a német ebayen is vannak még jegyek:
    kép
    kép
    http://www.ebay.de/itm/Landerspiel-Deutschland-Ungarn-Eintrittskarte-/152099472890
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.11, 20:07
    Németország - Magyaroszág felkészülési mérkőzés
    Indulás :
    Június 3-án este 22 órakor
    A mérkőzés június 4-én lesz este 18:00-kor!
    Meccs után pedig indulunk haza!
    Érkezés másnap délelőtt!
    Szabadnapokat tekintve nem kell szabadság, péntek este indulunk, vasárnap délelőtt érkezünk!
    Árakat pár napon belül tudok majd írni!
    Jegyek májusban lesznek kaphatóak!
    Akkor indul csak a túra, ha megleszünk kb 50-en!

    https://www.facebook.com/events/257375287929643/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.01, 16:05
    A vb-címvédő is ellenfelünk lesz az Eb előtt

    Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott június 4-én, 18.00 órától Gelsenkirchenben mérkőzik meg a világbajnoki címvédő németekkel.
    Az már korábban hivatalossá vált, hogy a Bernd Storck vezette magyar válogatott márciusban a horvátokat fogadja felkészülési mérkőzésen, most az is eldőlt, hogy a mieink a vb-címvédő, a világranglistán jelenleg a negyedik helyen álló német együttessel is megmérkőznek az Eb-felkészülés jegyében. A mérkőzést június 4-én rendezik a németországi Gelsenkirchenben, mindkét együttes számára ez lesz az Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzés.

    A magyar és a német (korábban NSZK) válogatott eddig 33 mérkőzést játszott egymással, 11 magyar győzelem, 10 döntetlen és 12 német siker a mérleg, magyar szempontból 64-69-es gólkülönbség mellett.

    A két csapat legutóbbi összecsapását 2010 májusában a németek 3-0-ra megnyerték, előtte 2004 júniusában, Kaiserslauternben a mieink győztek 2-0-ra. A magyar válogatott az 1954-es világbajnokság csoportkörében aratta legnagyobb különbségű győzelmét a németek ellen (8:3), míg ellenfelünk a néhány nappal később rendezett vb-döntő mellett (Fritz Walterék 3:2-re győztek le az Aranycsapatot) egy 1941. áprilisi mérkőzést idézhetnek fel legszívesebben, melyen 7:0-ra győzték le a magyar csapatot.
    Joachim Löw szövetségi kapitány együttesében minden poszton világsztárok szerepelnek, a kapus Manuel Neuertől a 114-szeres válogatott Bastian Schweinsteigeren keresztül az aktuális házi gólkirály Thomas Müllerig, vagyis a lehető legnehezebb rivális ellen fordulunk az Eb-felkészülés finisére. Javíthatja ugyanakkor az esélyeinket, hogy a magyar válogatott német szövetségi kapitánya, Bernd Storck és segítője, a korábbi német 85-szörös válogatott Andreas Möller tökéletesen ismeri saját nemzete válogatottját.

    A négyszeres vb-győztes németek a mieink előtt, márciusban az angol és az olasz válogatottal is összemérik erejüket felkészülési mérkőzésen.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/02/01/a-vb-cimvedo-is-ellenfelunk-lesz-az-eb-elott/