magyarfutball.hu

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

 1. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 2. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 3. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 4. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 5. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 6. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 7. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 8. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 9. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 10. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 11. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 12. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 13. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 14. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 15. photo: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 16.  
7 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 26 users were here.
 2. alias
  1. Városi Stadion
  2. Bányász Stadion
  3. Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
  4. DAC-pálya
 3. related grounds
 4. address
  2510 Dorog Köztársaság út 3. Komárom-Esztergom megye
   
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 5.000
  seats: 600 (covered: 600)
  stands: 4.400 dorogifc.hu: 10.000 (800 ülőhely)
 7. population
  Dorog: 11.996 (2012)
 8. home club
 9. attendance record
 10. pitch size
  105m x 68m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  electronic (video)
 13. floodlight
  yes
 14. running track
  n/a
 15. year of surrender
  1921
 16. first match
 17. related matches
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.04.28, 11:01
  Befejeződött a Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója
  Stadion-projekt

  A beruházás neve: A dorogi Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója
  Projekt kezdése: 2017. január 1.
  Projekt befejezés: 2021. december 31.
  Beruházás kezdete: 2021. február 23.
  Beruházás vége: 2021. november 20.
  Összeg: 685.000.000,- Ft
  Támogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
  Tervező: PLANBAU Kft. 2800 Tatabánya. Réti út 172.
  Kivitelező: Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. 2500 Esztergom, Kertész u. 13.

  A projekt műszaki tartalma:

  Dorog Város Önkormányzata a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítását kívánja elvégezni oly módon, hogy a stadion megfeleljen az MLSZ azon előírásainak, amelyek a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában való maradás feltételeinek teljesítéséhez szükségesek.

  Ennek egyik része, hogy a futókör megszüntetésével új pálya kerül kialakításra az öntözőrendszer és pályafűtés létesítésével, melynek feladata a gyep megfelelő minőségének biztosítása a téli hideg, csapadékos időszakban. A rendszer biztosítja a fű növekedését és a talaj nedvességtartalmának szabályozását is, így az késő ősszel és kora tavasszal is használható.

  Az Antenna Hungária Zrt.-vel egyeztetve új főkameraállás létesül a régi helyett, illetve további két kameraállással (beauty és reverse) bővül a stadion. A biztonsági vezetőponton új szolgálati épület készül, valamint a vendég és hazai szurkolószektorban egy-egy szaniterkonténer létesül. Megoldódik a pálya és környezetének, így a burkolt területeknek is a csapadékvíz elvezetése. A gyepes felület külön drénrendszert kap az előírásoknak megfelelően, mely a csapadékvízhálózatra kerül bekötésre. A pályához automata öntözőrendszer, a megtápláláshoz talajvízkút és víztározó épül. Ugyancsak az előírásoknak való megfelelés miatt pályavilágítás és új eredménykijelző is létesül.

  A pálya szélein korlát és labdafogó háló készül a megfelelő helyeken, valamint a közlekedő felületek szilárd burkolatot kapnak.

  Az Önkormányzat megbízásából és finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült.

  JÚLIUS ELEJÉN KEZDŐDHET A PÁLYA FÜVESÍTÉSE

  2021. JÚNIUS 10.

  Elkészült a pálya alatti fűtési és az öntözőrendszer a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban. A beruházás munkálatai jól haladnak, a tervek szerint kora őszre újulhat meg a sportlétesítmény A 36 méter magas térvilágító oszlopokon 30-30 reflektor világítja majd be a pályát. Jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak, amelyet a szintbeállítások követnek. A pályatestet övező térkövezés szintén készül. Július elején elkezdődhet a füvesítés.

  JÓL HALADNAK A MUNKÁLATOK

  2021. április 8.

  Április elején a villanyoszlopok alapozását követően kiépítették a locsoló- és szivárgóhálózatot, illetve a kutakat a megújuló Buzánszky-stadionban. – Hamarosan a világítótestek befogadószerkezetének beszerelése következik - tájékoztatta a dorog.hu-t a kivitelező cég vezetője. – Jól haladnak a munkálatok, 2-3 hét múlva elkezdődhet a pályafűtés alapszerelése is.

  https://www.dorog.hu/content/12136-befejezodott-a-buzanszky-jeno-stadion-rekonstrukcioja
   
 2. avatar: gekko
  2021.10.24, 18:37 (szerk.: 2023.04.28, 10:57)
  Sportlétesítmény: megújult Dorogon a Buzánszky Stadion

  Dorogon átadták vasárnap a felújított Buzánszky Jenő Stadiont, amely a 685 millió forintos beruházással teljesíti a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályú csapatainak technikai feltételeit – közölte az MTI.

  „Labdarúgásunk büszkén támaszkodhat a múlt sikereire és a stadion átadásával bízunk abban, hogy újra sikereket érhetnek el egyesületünk labdarúgói" – mondta köszöntőjében Tittmann János, Dorog független polgármestere.

  A 660 ember befogadására képes stadionban fűthető és automata öntözőrendszerrel ellátott gyepet alakítottak ki, amely késő ősszel és kora tavasszal is használható. Felújították a meglévő kameraállást, valamint két kameraállással bővítették a rendszert, illetve új pályavilágítást és eredménykijelzőt létesítettek.

  Az önkormányzat finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült. A beruházást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatta.

  Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a dorogiak mindig szerény költségvetésből gazdálkodva, ésszerű felújításokat végeztek el. A sportcsarnok rekonstrukciója egységes koncepcióba illeszkedik, korábban uszoda létesült, sor került a sportcsarnok, a kézilabda és a tekepálya felújítására.

  A felújított stadiont a Dorog-Csákvár NB II-es mérkőzéssel nyitották meg, amelynek kezdőrúgását az idős labdarúgó Bartalos József és a legifjabb U7-es korosztályú tehetségek, Berkó Nolen és Zabari Dávid közösen végezték el.

  Forás : NSO
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.02.11, 12:38
  Márciusban kezdődhet a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítása
  Megújul a pályatest és a világítás

  Megújul a labdarúgó stadionunk. Pályafűtés, világítás, öntözőrendszer-kiépítés, a vízelvezetés megoldása, az irányítási pont és a labdafogó-háló kialakítása, 20 m2-es led kijelző kihelyezése, továbbá két új vizesblokk építése szerepel a tervekben, amelyeknek kivitelezése tavasszal kezdődhet el a Buzánszky-stadionban. A centerpálya mellett a területen két új műfüves edzőpálya is elkészül a következő hónapokban.

  A fejlesztés állami támogatásból valósul meg.

  Március 15-étől a Dorogi FC kiköltözik a stadionból, az edzések mellett a tavaszi forduló hátralévő mérkőzései is máshol lesznek majd. A mérkőzések helyszíneiről, időpontjairól a dorogifc.hu-n, illetve a Dorogi FC facebook oldalán találhatnak információkat.

  2021.02.09
  https://www.dorog.hu/content/11415-marciusban-kezdodhet-a-buzanszky-jeno-labdarugo-stadion-felujitasa
   
 4. avatar: Golyó
  2020.07.19, 14:50 (szerk.: 2020.07.19, 14:52)
  Dorogi Atlétikai Klub uj sporttelepe. Az általános sportfejlődés jelei az utóbbi időben vidéken sűrűn épülő sporttelepek. A Dorogi Atlétikai Klub is egy uj pályával gyarapította a vidéki testi kultúra kifejlesztéséhez szükséges intézményeket Olyan modern és sok tekintetben a főváros által is irigyelhető uj sporttelep létesült Dorogon, mely az ottani néhány ezer bányamunkás testi erejének és egészségének fenntartására van hivatva. A rendes méretek alapján épült sporttelepen van futball-, atlétikai és uszópálya. Azonkívül egy vasbetonból épült tribün-, öltöző- és buffetépülete. A közel jövőben pedig egy beton torna- csarnok és még egy 50 m. hosszu és 20 m. széles uszoda is épül. A bányaigazgatóság, amely már eddig is kb. hárommillió koronát invesztált a sporttelepbe, a végleges berendezést is kilátásba helyezte. A sporttelep építése Schmidt bányaigazgató lelkes támogatása folytán vált lehetővé. A terveket Kompolthy főmérnök készítette, egyben ő irányítja a munkálatokat is melyben Komoróczy tanár segédkezik nagy ambícióval. A pályaavató ünnepély 1921. okt. 9-én lesz nagyszabású, vándordíjáé atlétikai verseny keretében.


  Nemzeti Sport, 1921. október 1.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.08.09, 20:03
  kép
  a belépés a vendégszurkolók részére a Déli kapun – Munkás utca / vasút felöli oldal - biztosított. A kapu nyitására a mérkőzést megelőző 1 órával 16:30-tól kerül sor.

  A szurkolók a Déli kapu szomszédságában a Munkás utca – Iskola utca kereszteződésénél található Városi Sportcsarnok parkolójában helyezhetik el gépjárműveiket. A vendég szurkolók részére a fedetlen, ülőhellyel ellátott Vendég szektorban biztosítjuk a mérkőzés megtekintését.

  http://www.vacfc.com/hu/fooldal/432-szurkoloi-informaciok-a-dorogi-merkozessel-kapcsolatban.html
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2016.05.29, 08:48
  Az NB III Nyugati csoportjában 3. helyen álló, de már biztosan feljutó Dorogi FC-nél már februárban előre terveztek.
  „A Dorog készen áll az NB II-re – jelentette ki magabiztosan Mayer László, a klub elnöke. – Februárban beszéltünk az MLSZ illetékeseivel arról, milyen munkákat kell elvégezni a stadionban ahhoz, hogy létesítményünk másodosztályú meccsek rendezésére alkalmas legyen. Új bejáratot, vendégszektort, büfét alakítunk ki, fedett lelátónkon hatszáz szék lesz, és mindez június tizedikére kész is lesz! A fejlesztések az önkormányzat segítségével valósulnak meg.”

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/ket-klub-idegenben-jatszik-osszel-ketten-elkeszulnek-az-nb-ii-es-rajtra-stadionkorkep-2503731
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
   
 8. avatar: Kami2
  2014.08.24, 10:17
  2014 tavaszán a stadion Déli kapuját is felújították.Új elektromos eredményjelzőket
  szereltek fel, a centenárium alkalmából.Forrás:www.dorog.hu
   
 9. avatar: Golyó
   
 10. avatar: ingersheim
  2011.12.23, 18:29
  1957.március 24-én a dorogi pálya átépítése miatt a Dorog-Ferencváros mérkőzést az esztergomi pályán rendezték. A Fradi Láng góljával 1-0-ra győzött.
  - Fradi futballévszázad
   
 11. avatar: Bran
  2011.07.15, 21:24
  Szerintem az nem lelátó, hanem betonkerítés. Ma is ugyanolyan.
   
 12. avatar: harsi
  2011.07.15, 20:46
  http://www.youtube.com/watch?v=mKRamSUdbJQ&feature=related
  0:10-től kb. 0:18-ig mintha az egy lelátó lenne. A képeken nem találom. Lehet, hogy visszabontották?
   
 13. avatar: fgymat
  2011.05.15, 16:07 (szerk.: 2014.03.27, 13:43)
  kép

  forrás:
  Népsport
  1946.09.01.
   
 14. avatar: BZS1979
  2010.09.06, 13:38
  kép
   
 15. avatar: BZS1979
  2010.09.06, 13:35
  Átadták a Buzánszky-stadiont
  Dorog, szeptember 5., 23.16 Nagy megbecsülés övezi a városban az olimpiai bajnokot.

  Ma délelőtt Dorogon - szép számú ünneplő közönség előtt - Tittmann János polgármester és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja közösen leleplezték a stadion bejárata fölötti, új táblát, amely azt hirdeti, hogy a stadiont ezután Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionnak hívják.
  Az ünnepségen jelen volt többek között Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei
  Közgyűlés elnöke, az MLSZ képviseletében Dunai Antal volt olimpiai bajnok labdarúgó, Walter Desch, a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnöke és Lévai Ferenc, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Szalma József a Buzánszky Jenő Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alapítvány elnöke.
  Jenő bácsi a ceremóniát követő beszédében elmondta, hogy nagy örömmel és büszkeséggel
  tölti el az a tudat, hogy Dorog városában nagy megbecsülés övezi őt, és elismerik a város futballjáért tett tevékenységét, az ő számára ez nagy megtiszteltetés. Bízik abban, hogy egyszer még lesz olyan hazai labdarúgó, aki ebben a stadionban kezd majd futballozni, és később eljut a válogatottságig, sőt a világbajnokságon is szerepel majd magyar színekben.
  A műfüves pályát ezek után rögtön birtokukba vették a 7-8 éves gyerekek, akik az első dorogi
  Buzánszky Kupán játszottak a helyezésekért és a díszes vándorserlegért.
  Az első Buzánszky Kupa eredményhirdetésekor valamennyi gyermek, aranyérmet és csokoládét kapott.

  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=99227
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.02, 10:14
  Akkor májusban nem történt meg a névváltás?
  Vasárnap avatják a Buzánszky Jenő Stadiont

  Szeptember 5-én, vasárnap nagyszabású futballünnepet rendeznek Dorogon. Először felavatják a Buzánszky Jenő tiszteletére épített műfüves pályát, majd a városi stadionban márványtáblát lepleznek le, amely azt hirdeti: a létesítmény neve ezentúl Buzánszky Jenő Stadion.

  Buzánszky Jenő ez év május 4-én ünnepelte 85. születésnapját. Ennek tiszteletére a Német Labdarúgó Szövetség által alapított Fritz Walter Alapítvány vezetése ígéretet tett arra, hogy Dorogon segít felépíteni egy műfüves kis pályát. A szavakat tettek követték és egy négyes megállapodás keretében (melyet Dorog Város Önkormányzata, a Fritz Walter Alapítvány, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség és a Buzánszky Jenő Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alapítvány kötött meg) mostanra elkészült a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola sportudvarán egy 20 méterszer 40 méteres, palánkokkal határolt és világítással is ellátott műfüves pálya. Az építkezés anyagi fedezetét Dorog Város Önkormányzata és a Fritz Walter Alapítvány állta, mindkét szervezet 10 – 10 millió forinttal járult hozzá a kivitelezéshez.

  A műfüves pálya avatása 2010. szeptember 5-én, vasárnap 9 órakor lesz a Petőfi Iskola udvarán (Dorog, Iskola utca 1.). Az ünnepségre Jenő bácsi kívánsága szerint remélhetőleg sok vendég érkezik majd. Várhatóan tiszteletüket teszik a régi futballista társak, a megye és a város vezetői, illetve a Parlament Kulturális- és Sportbizottsága és a Sport Szakállamtitkárság is képviselteti magát, s természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése is hivatalos az eseményre. A pályaavató ünnepség után Jenő bácsi végzi el majd a kezdőrúgást a 7-8 évesek számára megrendezendő Buzánszky Kupán.

  A műfüves pálya átadását követően egy meghitt ünnepségre kerül sor a már sok szép napot megért dorogi futball stadionban. Tittmann János polgármester és Buzánszky Jenő együttesen leplezik le azt a márványtáblát, amely a jövőben azt hirdeti majd nagy betűkkel, hogy a létesítmény neve Buzánszky Jenő Stadion.

  Mind két eseményre nagy szeretettel várják a rendezők a labdarúgás szerelmeseit és Buzánszky Jenő tisztelőit.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7850
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.24, 18:17
  Egész komoly kis wikipédia bejegyzése van a stadionnak:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Buz%C3%A1nszky_Jen%C5%91_Stadion
   
 18. avatar: Heszusz
  2010.05.03, 14:23
  Buzánszky arra a kérdésre, nem bánja-e, hogy nem szerepelhetett a kor két nagy budapesti csapatában, az akkoriban világhírű Bp. Honvédban vagy MTK-ban, azt válaszolta, mivel Dorogból is bekerült a válogatottba és ott jól érezte magát, így "vidéki gyerekként" nem vágyott a fővárosba, pedig lett volna rá lehetősége. Elárulta, később sem tudott elszakadni Dorogtól, ugyanis 1968-ban havi 4000 dollárért Iránba hívták edzőnek, de inkább lemondta, s a helyi csapat trénere maradt. "Számomra Budapest Dorog külvárosa" - mondta. A település jövő szombaton újabb elismerésben részesíti díszpolgárát, ugyanis róla nevezik el a helyi futballstadiont.


  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100503-buzanszky-jeno-bant-hogy-nem-vagyok-nemzet-sportoloja.html
   
 19. avatar: pirospont
  2009.10.13, 13:54
  A sportpálya bejárata helyi védelem alatt áll.
  http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=-9486
   
 20. avatar: NNS
  2009.07.04, 21:07
  kisslac52 írta:
  A Dorogi stadion neve nem egyezik a adatbázisban közölt névvel. Jelenleg Dorogi Városi Stadion az elnevezése, mivel a stadiont még nem nevezték el senkiről. Egyébként nagy tisztelője voltam Kollár Lajosnak de nem róla nevezték el a Dorogi stadiont.

  Üdvözlettel Kiss László
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
   
 22. avatar: gabor77
  2008.08.11, 11:34
  Lehet, hogy a kép alapján el lehet dönteni, nekem kicsit egyszerűbb a helyzetem, dorogi vagyok, és magam is rengetegszer álltam azokon a lépcsőfokokon az állóhelyen.

  Amikor a Dunakeszi ellen 10.000 néző volt (csak jelezném, hogy akkor is NBIII-as csapatunk volt) akkor mindkét oldal tömve volt és a kanyarokban is álltak..... De nem mondanám, hogy agyonnyomták volna egymást az emberek.

  De ha a Nemzeti Sport egy kicsit "megdobdta" is a nézőszámot,akkor is szemre legalább 8000 néző lehetett.
   
 23. avatar: magyarfutball.hu
  2008.08.11, 09:47
  -A Kollár Lajos elnevezést innen vettük: #7-es hozzászólás (ott írjuk is, hogy utánanézünk, de örülünk, hogy szóltál mert akkor most kiderült, hogy nincs neve)
  -befogadóképesség nem egyenlő nézőcsúcs...(pontos számításokhoz lásd #1,#5,#8,#11-es hozzászólás)

  Kaptunk képeket a pályáról, nemsokára felkerülnek, talán az is segít majd a vita eldöntésében.
   
 24. avatar: gabor77
  2008.08.11, 07:31
  Nem tudom, hogy az oldal készítői honnan veszik a stadion elnevezést, de jelenleg a dorogi stadionnak nincs hivatalos elnevezése.
  Kollár Lajos valóban létező személy, hosszú éveken keresztül a dorogi sportcsarnok igazgatója, és a dorogi sportélet ismert személyisége volt, sajnos a közelmúltban hunyt el.
  De a stadiont nem nevezték el róla az biztos. Főleg úgy, hogy Buzánszky Jenő neve sokkal jobban kötődik a dorogi focihoz, ha valaha lesz neve a stadionnak, az valószínűleg az övé lesz.

  A befogadóképesség meg teljesen rossz adat, a csapat fénykorában (50-es, 60-as) évek nem volt ritka a 12.000 fős nézőszám, igaz akkor mindenhol emberek csüngtek.
  De kb. 10 évvel ezelőtt a Dunakeszi elleni osztályozón (NBI/B-be jutásért) 10.000 néző volt.

   
 25. avatar: gekko
  2008.05.01, 21:24
  Kicsit módosítanék és pontosítanék a nézőszámon.
  Az egyik hosszanti oldalon valóban végigfut egy 15 soros állóhelyi rész széles lépcsőfokokkal ráadásul az egyik duplahosszú.
  A lelátó túlnyúlik mindkét végén a pályának tehát minimum 120 méter.Ide felfér 4000 ember !
  A másik oldalon egy kb 60 méteres fedett ülőhelyi rész van kb. 600 embernek.
  A két kanyarba még kb 500 ember ácsoroghat a korlátra támaszkodva.
  Az össz befogadóképessége 5000 néző körül van.

  És eredményjelző tábla van !!! Igaz nem elektronikus smiley hanem fémtáblás.
   
 26. avatar: NNS
  2008.01.18, 23:09 (szerk.: 2009.07.27, 23:41)
  Utánajárok ennek a stadionnévnek, tényleg lehet hogy csak kamu. Az előbb belinkelt oldalakon kívül nem nagyon találni ezt a megnevezést a net-en.
   
 27. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 22:46 (szerk.: 2009.07.27, 23:41)
  Minél "modernebbek" a stadionok, annál erösebben vágyom vissza a ´90-es évek vendégszektoraiba, ahol tényleg 30+45+15+45+10 percig mozdulni nem lehetett és annyi hely nem volt, hogy az ember maga mellé tegye vagy magához húzza karjait.
  A dorogi stadion új nevét eddig nem hallottam és nem emlékszem rá, hogy a honlapon olvastam volna róla. Az is furcsa, hogy nem a nagy nevek egyikét viseli a stadion...
   
 28. avatar: Girgily
  2008.01.18, 22:33 (szerk.: 2009.07.27, 23:40)
  Azért megvédeném ezt az "1 folyóméter lelátó = 2 ember" képletet.
  1. Hogyha bárki megméri a saját vállát, rájöhet, hogy ez nem olyan vad, nem vagyok nagydarab, de belőlem messze nem férne el kettő egy méteren. Dörgölődzni meg azért nem mindenkivel szeretnék.
  2. A rendőri bejárások eredményei igazolják ezt a számítást, pl. Bozsik Stadion hazai állóhely 2.300 fő, vendég állóhely 1.700 fő. Ezzel a képlettel pont ennyi jön ki. Diósgyőrben is volt nagy felháborodás, amikor Sallói utánajárt a befogadóképességnek, mert közel félházas meccseken nemegyszer volt mindösszesen 6.000 nézőjük: www.dvtk.eu/stadion.php Mi ennél azért többet számoltunk!
  3. Ez alapvetően a klasszikus 40 cm széles állóhelyi lépcsőkre igaz, ahová az állóhelyek fénykorában 5,4 fő/m2 embert engedtek be átlagosan. Ez több esetben halálesethez vezetett, a szurkolók egyszerűen összenyomták egymást. "1 folyóméter lelátó = 2 ember" képlettel ez az érték 5 fő/m2, szerintem reális lehet, összepasszírozni azért senkit nem szeretnénk. Az is tény, hogy a széles lépcsőkön az emberek állhatnak egymás előtt és élükre is állhatnak. Ez azonban csak a nézőcsúcs elhihetőségét segíti. Anno nyílván álltak így emberek. Abban a pillanatban, azonban ahogy kilátás van egy közel teltházas meccsre, rendőri bejárás történik. És a 21. században a rendőrség nem fogja engedni az élreállást, vagy az egy lépcsőn egymás előtt állást. Sőt! Kispesten konkrétan tudom, hogy a vendégszektor kapacitása ugyan 1.700 fő, de kiemelt meccseken csak 1.300 főig engedélyezi feltölteni a vendégszektort a rendőrség! Ez 1,53 fő/méter szurkolót jelent.
  A modern foci korában sajnos el kell fogadnunk azt a tényt, hogy egy stadion befogadóképessége nem egyenlő az oda bepréselhető emberek számával.
   
 29. avatar: NNS
  2008.01.18, 21:29
  www.foot.dk/Ungklub.asp
  www.worldstadiums.com/europe/countries/hungary.shtml
  hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-stadionok_list%C3%A1ja

  Azt hiszem, az első linkről lett átvéve, a worldstadiums is onnan szedhette, a Wikipédia pedig szerintem tőlünk. Lehet hogy fals infó az egész!?
   
 30. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 20:58
  pontosítok: "...pénztárokat(?) vagy hasonlókat tartalmazó kis bástyákat kivéve."
   
 31. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 20:57 (szerk.: 2009.07.27, 23:37)
  A 10.000 nézö nem annyira irreális! Az állóhelyi rész kb. a pályával azonos hosszúságban végig ki van építve, a felezövonal magasságában levö lépcsöfeljárót és a két lépcsösor két oldalán levö pénztárokat(?). A lelátó kb. 12-15 lépcsösora rendkívül mély lépcsöfokokból áll, ezen kívül a kerítés és a lelátó között is több méternyi távolság húzódik. Tehát ide jóval többen férnek be, mint amennyit az irreális "1 folyóméter lelátó = 2 ember"-képlet eredményez. Aki Dorogon jár, legyen szives a szokásos lelátói fényképeken túl a pályaudvari oldalon (a klubházzal szemben) álló díszes, Mária Terézia-sárgára festett kaput és persze a szobrot az állóhelyi rész vendégszektoránál!
  A nevet ki adta be, ill. hol olvasta?
   
 32. avatar: gekko
  2008.01.12, 14:28 (szerk.: 2009.07.27, 23:36)
  Nincsenek képeim csak emlékeim erről a pályáról.
   
 33. avatar: Girgily
  2008.01.10, 20:43 (szerk.: 2009.07.27, 23:36)
  A legnépszerűbbek és a legsikeresebbek a labdarúgók, akik egyben a klub alapítói is voltak. Hazai mérkőzéseik színhelye a több mint 15 000 ezer néző befogadására alkalmas dorogi stadion.

  Ez valami népszokás volt anno? Ki tud nagyobbat mondani? smiley
   
 34. avatar: NNS
  2008.01.10, 20:40 (szerk.: 2009.07.27, 23:35)
  Már nem tudom, mi alapján írtunk 12.000-t, de ha Stadler Józsi plusz 12.000-el számol, akkor mi is megtehetjük! (javítom smiley )
  Nincsen esetleg képed a pályáról, hogy lássuk is?
   
 35. avatar: gekko
  2008.01.10, 20:36 (szerk.: 2009.07.27, 23:35)
  Dorogra csak akkor férnek be 12 ezren ha a focipályára is beengedik a népet.
  A 800 ülőhely még talán reális de a kis fedett főtribünnel szembeni viszonylag nagy és lerobbant állóhelyi részre max 2500 embernek van hely.
  50-es, 60-as években amikor itt még nb1 es csapat volt biztos a Népsport előszretettel írt 12,000 nézőt.Azután minden adatbank átvette ezt a számot.