magyarfutball.hu

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

 1. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 2. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 3. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 4. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 5. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 6. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 7. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 8. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 9. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 10. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 11. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 12. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 13. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 14. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 15. fénykép: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion (2008)
 16.  
7 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 27 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Városi Stadion
  2. Bányász Stadion
  3. Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
  4. DAC-pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  2510 Dorog Köztársaság út 3. Komárom-Esztergom megye
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 5.000
  ülőhely: 600 (fedett: 600)
  állóhely: 4.400 dorogifc.hu: 10.000 (800 ülőhely)
 7. lakosság
  Dorog: 11.996 (2012)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  1921
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.04.28, 11:01
  Befejeződött a Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója
  Stadion-projekt

  A beruházás neve: A dorogi Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója
  Projekt kezdése: 2017. január 1.
  Projekt befejezés: 2021. december 31.
  Beruházás kezdete: 2021. február 23.
  Beruházás vége: 2021. november 20.
  Összeg: 685.000.000,- Ft
  Támogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
  Tervező: PLANBAU Kft. 2800 Tatabánya. Réti út 172.
  Kivitelező: Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. 2500 Esztergom, Kertész u. 13.

  A projekt műszaki tartalma:

  Dorog Város Önkormányzata a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítását kívánja elvégezni oly módon, hogy a stadion megfeleljen az MLSZ azon előírásainak, amelyek a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában való maradás feltételeinek teljesítéséhez szükségesek.

  Ennek egyik része, hogy a futókör megszüntetésével új pálya kerül kialakításra az öntözőrendszer és pályafűtés létesítésével, melynek feladata a gyep megfelelő minőségének biztosítása a téli hideg, csapadékos időszakban. A rendszer biztosítja a fű növekedését és a talaj nedvességtartalmának szabályozását is, így az késő ősszel és kora tavasszal is használható.

  Az Antenna Hungária Zrt.-vel egyeztetve új főkameraállás létesül a régi helyett, illetve további két kameraállással (beauty és reverse) bővül a stadion. A biztonsági vezetőponton új szolgálati épület készül, valamint a vendég és hazai szurkolószektorban egy-egy szaniterkonténer létesül. Megoldódik a pálya és környezetének, így a burkolt területeknek is a csapadékvíz elvezetése. A gyepes felület külön drénrendszert kap az előírásoknak megfelelően, mely a csapadékvízhálózatra kerül bekötésre. A pályához automata öntözőrendszer, a megtápláláshoz talajvízkút és víztározó épül. Ugyancsak az előírásoknak való megfelelés miatt pályavilágítás és új eredménykijelző is létesül.

  A pálya szélein korlát és labdafogó háló készül a megfelelő helyeken, valamint a közlekedő felületek szilárd burkolatot kapnak.

  Az Önkormányzat megbízásából és finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült.

  JÚLIUS ELEJÉN KEZDŐDHET A PÁLYA FÜVESÍTÉSE

  2021. JÚNIUS 10.

  Elkészült a pálya alatti fűtési és az öntözőrendszer a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban. A beruházás munkálatai jól haladnak, a tervek szerint kora őszre újulhat meg a sportlétesítmény A 36 méter magas térvilágító oszlopokon 30-30 reflektor világítja majd be a pályát. Jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak, amelyet a szintbeállítások követnek. A pályatestet övező térkövezés szintén készül. Július elején elkezdődhet a füvesítés.

  JÓL HALADNAK A MUNKÁLATOK

  2021. április 8.

  Április elején a villanyoszlopok alapozását követően kiépítették a locsoló- és szivárgóhálózatot, illetve a kutakat a megújuló Buzánszky-stadionban. – Hamarosan a világítótestek befogadószerkezetének beszerelése következik - tájékoztatta a dorog.hu-t a kivitelező cég vezetője. – Jól haladnak a munkálatok, 2-3 hét múlva elkezdődhet a pályafűtés alapszerelése is.

  https://www.dorog.hu/content/12136-befejezodott-a-buzanszky-jeno-stadion-rekonstrukcioja
   
 2. avatar: gekko
  2021.10.24, 18:37 (szerk.: 2023.04.28, 10:57)
  Sportlétesítmény: megújult Dorogon a Buzánszky Stadion

  Dorogon átadták vasárnap a felújított Buzánszky Jenő Stadiont, amely a 685 millió forintos beruházással teljesíti a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályú csapatainak technikai feltételeit – közölte az MTI.

  „Labdarúgásunk büszkén támaszkodhat a múlt sikereire és a stadion átadásával bízunk abban, hogy újra sikereket érhetnek el egyesületünk labdarúgói" – mondta köszöntőjében Tittmann János, Dorog független polgármestere.

  A 660 ember befogadására képes stadionban fűthető és automata öntözőrendszerrel ellátott gyepet alakítottak ki, amely késő ősszel és kora tavasszal is használható. Felújították a meglévő kameraállást, valamint két kameraállással bővítették a rendszert, illetve új pályavilágítást és eredménykijelzőt létesítettek.

  Az önkormányzat finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült. A beruházást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatta.

  Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a dorogiak mindig szerény költségvetésből gazdálkodva, ésszerű felújításokat végeztek el. A sportcsarnok rekonstrukciója egységes koncepcióba illeszkedik, korábban uszoda létesült, sor került a sportcsarnok, a kézilabda és a tekepálya felújítására.

  A felújított stadiont a Dorog-Csákvár NB II-es mérkőzéssel nyitották meg, amelynek kezdőrúgását az idős labdarúgó Bartalos József és a legifjabb U7-es korosztályú tehetségek, Berkó Nolen és Zabari Dávid közösen végezték el.

  Forás : NSO
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.02.11, 12:38
  Márciusban kezdődhet a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítása
  Megújul a pályatest és a világítás

  Megújul a labdarúgó stadionunk. Pályafűtés, világítás, öntözőrendszer-kiépítés, a vízelvezetés megoldása, az irányítási pont és a labdafogó-háló kialakítása, 20 m2-es led kijelző kihelyezése, továbbá két új vizesblokk építése szerepel a tervekben, amelyeknek kivitelezése tavasszal kezdődhet el a Buzánszky-stadionban. A centerpálya mellett a területen két új műfüves edzőpálya is elkészül a következő hónapokban.

  A fejlesztés állami támogatásból valósul meg.

  Március 15-étől a Dorogi FC kiköltözik a stadionból, az edzések mellett a tavaszi forduló hátralévő mérkőzései is máshol lesznek majd. A mérkőzések helyszíneiről, időpontjairól a dorogifc.hu-n, illetve a Dorogi FC facebook oldalán találhatnak információkat.

  2021.02.09
  https://www.dorog.hu/content/11415-marciusban-kezdodhet-a-buzanszky-jeno-labdarugo-stadion-felujitasa
   
 4. avatar: Golyó
  2020.07.19, 14:50 (szerk.: 2020.07.19, 14:52)
  Dorogi Atlétikai Klub uj sporttelepe. Az általános sportfejlődés jelei az utóbbi időben vidéken sűrűn épülő sporttelepek. A Dorogi Atlétikai Klub is egy uj pályával gyarapította a vidéki testi kultúra kifejlesztéséhez szükséges intézményeket Olyan modern és sok tekintetben a főváros által is irigyelhető uj sporttelep létesült Dorogon, mely az ottani néhány ezer bányamunkás testi erejének és egészségének fenntartására van hivatva. A rendes méretek alapján épült sporttelepen van futball-, atlétikai és uszópálya. Azonkívül egy vasbetonból épült tribün-, öltöző- és buffetépülete. A közel jövőben pedig egy beton torna- csarnok és még egy 50 m. hosszu és 20 m. széles uszoda is épül. A bányaigazgatóság, amely már eddig is kb. hárommillió koronát invesztált a sporttelepbe, a végleges berendezést is kilátásba helyezte. A sporttelep építése Schmidt bányaigazgató lelkes támogatása folytán vált lehetővé. A terveket Kompolthy főmérnök készítette, egyben ő irányítja a munkálatokat is melyben Komoróczy tanár segédkezik nagy ambícióval. A pályaavató ünnepély 1921. okt. 9-én lesz nagyszabású, vándordíjáé atlétikai verseny keretében.


  Nemzeti Sport, 1921. október 1.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.08.09, 20:03
  kép
  a belépés a vendégszurkolók részére a Déli kapun – Munkás utca / vasút felöli oldal - biztosított. A kapu nyitására a mérkőzést megelőző 1 órával 16:30-tól kerül sor.

  A szurkolók a Déli kapu szomszédságában a Munkás utca – Iskola utca kereszteződésénél található Városi Sportcsarnok parkolójában helyezhetik el gépjárműveiket. A vendég szurkolók részére a fedetlen, ülőhellyel ellátott Vendég szektorban biztosítjuk a mérkőzés megtekintését.

  http://www.vacfc.com/hu/fooldal/432-szurkoloi-informaciok-a-dorogi-merkozessel-kapcsolatban.html
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2016.05.29, 08:48
  Az NB III Nyugati csoportjában 3. helyen álló, de már biztosan feljutó Dorogi FC-nél már februárban előre terveztek.
  „A Dorog készen áll az NB II-re – jelentette ki magabiztosan Mayer László, a klub elnöke. – Februárban beszéltünk az MLSZ illetékeseivel arról, milyen munkákat kell elvégezni a stadionban ahhoz, hogy létesítményünk másodosztályú meccsek rendezésére alkalmas legyen. Új bejáratot, vendégszektort, büfét alakítunk ki, fedett lelátónkon hatszáz szék lesz, és mindez június tizedikére kész is lesz! A fejlesztések az önkormányzat segítségével valósulnak meg.”

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/ket-klub-idegenben-jatszik-osszel-ketten-elkeszulnek-az-nb-ii-es-rajtra-stadionkorkep-2503731
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
   
 8. avatar: Kami2
  2014.08.24, 10:17
  2014 tavaszán a stadion Déli kapuját is felújították.Új elektromos eredményjelzőket
  szereltek fel, a centenárium alkalmából.Forrás:www.dorog.hu
   
 9. avatar: Golyó
   
 10. avatar: ingersheim
  2011.12.23, 18:29
  1957.március 24-én a dorogi pálya átépítése miatt a Dorog-Ferencváros mérkőzést az esztergomi pályán rendezték. A Fradi Láng góljával 1-0-ra győzött.
  - Fradi futballévszázad
   
 11. avatar: Bran
  2011.07.15, 21:24
  Szerintem az nem lelátó, hanem betonkerítés. Ma is ugyanolyan.
   
 12. avatar: harsi
  2011.07.15, 20:46
  http://www.youtube.com/watch?v=mKRamSUdbJQ&feature=related
  0:10-től kb. 0:18-ig mintha az egy lelátó lenne. A képeken nem találom. Lehet, hogy visszabontották?
   
 13. avatar: fgymat
  2011.05.15, 16:07 (szerk.: 2014.03.27, 13:43)
  kép

  forrás:
  Népsport
  1946.09.01.
   
 14. avatar: BZS1979
  2010.09.06, 13:38
  kép
   
 15. avatar: BZS1979
  2010.09.06, 13:35
  Átadták a Buzánszky-stadiont
  Dorog, szeptember 5., 23.16 Nagy megbecsülés övezi a városban az olimpiai bajnokot.

  Ma délelőtt Dorogon - szép számú ünneplő közönség előtt - Tittmann János polgármester és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja közösen leleplezték a stadion bejárata fölötti, új táblát, amely azt hirdeti, hogy a stadiont ezután Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionnak hívják.
  Az ünnepségen jelen volt többek között Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei
  Közgyűlés elnöke, az MLSZ képviseletében Dunai Antal volt olimpiai bajnok labdarúgó, Walter Desch, a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnöke és Lévai Ferenc, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Szalma József a Buzánszky Jenő Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alapítvány elnöke.
  Jenő bácsi a ceremóniát követő beszédében elmondta, hogy nagy örömmel és büszkeséggel
  tölti el az a tudat, hogy Dorog városában nagy megbecsülés övezi őt, és elismerik a város futballjáért tett tevékenységét, az ő számára ez nagy megtiszteltetés. Bízik abban, hogy egyszer még lesz olyan hazai labdarúgó, aki ebben a stadionban kezd majd futballozni, és később eljut a válogatottságig, sőt a világbajnokságon is szerepel majd magyar színekben.
  A műfüves pályát ezek után rögtön birtokukba vették a 7-8 éves gyerekek, akik az első dorogi
  Buzánszky Kupán játszottak a helyezésekért és a díszes vándorserlegért.
  Az első Buzánszky Kupa eredményhirdetésekor valamennyi gyermek, aranyérmet és csokoládét kapott.

  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=99227
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.02, 10:14
  Akkor májusban nem történt meg a névváltás?
  Vasárnap avatják a Buzánszky Jenő Stadiont

  Szeptember 5-én, vasárnap nagyszabású futballünnepet rendeznek Dorogon. Először felavatják a Buzánszky Jenő tiszteletére épített műfüves pályát, majd a városi stadionban márványtáblát lepleznek le, amely azt hirdeti: a létesítmény neve ezentúl Buzánszky Jenő Stadion.

  Buzánszky Jenő ez év május 4-én ünnepelte 85. születésnapját. Ennek tiszteletére a Német Labdarúgó Szövetség által alapított Fritz Walter Alapítvány vezetése ígéretet tett arra, hogy Dorogon segít felépíteni egy műfüves kis pályát. A szavakat tettek követték és egy négyes megállapodás keretében (melyet Dorog Város Önkormányzata, a Fritz Walter Alapítvány, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség és a Buzánszky Jenő Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alapítvány kötött meg) mostanra elkészült a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola sportudvarán egy 20 méterszer 40 méteres, palánkokkal határolt és világítással is ellátott műfüves pálya. Az építkezés anyagi fedezetét Dorog Város Önkormányzata és a Fritz Walter Alapítvány állta, mindkét szervezet 10 – 10 millió forinttal járult hozzá a kivitelezéshez.

  A műfüves pálya avatása 2010. szeptember 5-én, vasárnap 9 órakor lesz a Petőfi Iskola udvarán (Dorog, Iskola utca 1.). Az ünnepségre Jenő bácsi kívánsága szerint remélhetőleg sok vendég érkezik majd. Várhatóan tiszteletüket teszik a régi futballista társak, a megye és a város vezetői, illetve a Parlament Kulturális- és Sportbizottsága és a Sport Szakállamtitkárság is képviselteti magát, s természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése is hivatalos az eseményre. A pályaavató ünnepség után Jenő bácsi végzi el majd a kezdőrúgást a 7-8 évesek számára megrendezendő Buzánszky Kupán.

  A műfüves pálya átadását követően egy meghitt ünnepségre kerül sor a már sok szép napot megért dorogi futball stadionban. Tittmann János polgármester és Buzánszky Jenő együttesen leplezik le azt a márványtáblát, amely a jövőben azt hirdeti majd nagy betűkkel, hogy a létesítmény neve Buzánszky Jenő Stadion.

  Mind két eseményre nagy szeretettel várják a rendezők a labdarúgás szerelmeseit és Buzánszky Jenő tisztelőit.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7850
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.24, 18:17
  Egész komoly kis wikipédia bejegyzése van a stadionnak:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Buz%C3%A1nszky_Jen%C5%91_Stadion
   
 18. avatar: Heszusz
  2010.05.03, 14:23
  Buzánszky arra a kérdésre, nem bánja-e, hogy nem szerepelhetett a kor két nagy budapesti csapatában, az akkoriban világhírű Bp. Honvédban vagy MTK-ban, azt válaszolta, mivel Dorogból is bekerült a válogatottba és ott jól érezte magát, így "vidéki gyerekként" nem vágyott a fővárosba, pedig lett volna rá lehetősége. Elárulta, később sem tudott elszakadni Dorogtól, ugyanis 1968-ban havi 4000 dollárért Iránba hívták edzőnek, de inkább lemondta, s a helyi csapat trénere maradt. "Számomra Budapest Dorog külvárosa" - mondta. A település jövő szombaton újabb elismerésben részesíti díszpolgárát, ugyanis róla nevezik el a helyi futballstadiont.


  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100503-buzanszky-jeno-bant-hogy-nem-vagyok-nemzet-sportoloja.html
   
 19. avatar: pirospont
  2009.10.13, 13:54
  A sportpálya bejárata helyi védelem alatt áll.
  http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=-9486
   
 20. avatar: NNS
  2009.07.04, 21:07
  kisslac52 írta:
  A Dorogi stadion neve nem egyezik a adatbázisban közölt névvel. Jelenleg Dorogi Városi Stadion az elnevezése, mivel a stadiont még nem nevezték el senkiről. Egyébként nagy tisztelője voltam Kollár Lajosnak de nem róla nevezték el a Dorogi stadiont.

  Üdvözlettel Kiss László
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
   
 22. avatar: gabor77
  2008.08.11, 11:34
  Lehet, hogy a kép alapján el lehet dönteni, nekem kicsit egyszerűbb a helyzetem, dorogi vagyok, és magam is rengetegszer álltam azokon a lépcsőfokokon az állóhelyen.

  Amikor a Dunakeszi ellen 10.000 néző volt (csak jelezném, hogy akkor is NBIII-as csapatunk volt) akkor mindkét oldal tömve volt és a kanyarokban is álltak..... De nem mondanám, hogy agyonnyomták volna egymást az emberek.

  De ha a Nemzeti Sport egy kicsit "megdobdta" is a nézőszámot,akkor is szemre legalább 8000 néző lehetett.
   
 23. avatar: magyarfutball.hu
  2008.08.11, 09:47
  -A Kollár Lajos elnevezést innen vettük: #7-es hozzászólás (ott írjuk is, hogy utánanézünk, de örülünk, hogy szóltál mert akkor most kiderült, hogy nincs neve)
  -befogadóképesség nem egyenlő nézőcsúcs...(pontos számításokhoz lásd #1,#5,#8,#11-es hozzászólás)

  Kaptunk képeket a pályáról, nemsokára felkerülnek, talán az is segít majd a vita eldöntésében.
   
 24. avatar: gabor77
  2008.08.11, 07:31
  Nem tudom, hogy az oldal készítői honnan veszik a stadion elnevezést, de jelenleg a dorogi stadionnak nincs hivatalos elnevezése.
  Kollár Lajos valóban létező személy, hosszú éveken keresztül a dorogi sportcsarnok igazgatója, és a dorogi sportélet ismert személyisége volt, sajnos a közelmúltban hunyt el.
  De a stadiont nem nevezték el róla az biztos. Főleg úgy, hogy Buzánszky Jenő neve sokkal jobban kötődik a dorogi focihoz, ha valaha lesz neve a stadionnak, az valószínűleg az övé lesz.

  A befogadóképesség meg teljesen rossz adat, a csapat fénykorában (50-es, 60-as) évek nem volt ritka a 12.000 fős nézőszám, igaz akkor mindenhol emberek csüngtek.
  De kb. 10 évvel ezelőtt a Dunakeszi elleni osztályozón (NBI/B-be jutásért) 10.000 néző volt.

   
 25. avatar: gekko
  2008.05.01, 21:24
  Kicsit módosítanék és pontosítanék a nézőszámon.
  Az egyik hosszanti oldalon valóban végigfut egy 15 soros állóhelyi rész széles lépcsőfokokkal ráadásul az egyik duplahosszú.
  A lelátó túlnyúlik mindkét végén a pályának tehát minimum 120 méter.Ide felfér 4000 ember !
  A másik oldalon egy kb 60 méteres fedett ülőhelyi rész van kb. 600 embernek.
  A két kanyarba még kb 500 ember ácsoroghat a korlátra támaszkodva.
  Az össz befogadóképessége 5000 néző körül van.

  És eredményjelző tábla van !!! Igaz nem elektronikus smiley hanem fémtáblás.
   
 26. avatar: NNS
  2008.01.18, 23:09 (szerk.: 2009.07.27, 23:41)
  Utánajárok ennek a stadionnévnek, tényleg lehet hogy csak kamu. Az előbb belinkelt oldalakon kívül nem nagyon találni ezt a megnevezést a net-en.
   
 27. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 22:46 (szerk.: 2009.07.27, 23:41)
  Minél "modernebbek" a stadionok, annál erösebben vágyom vissza a ´90-es évek vendégszektoraiba, ahol tényleg 30+45+15+45+10 percig mozdulni nem lehetett és annyi hely nem volt, hogy az ember maga mellé tegye vagy magához húzza karjait.
  A dorogi stadion új nevét eddig nem hallottam és nem emlékszem rá, hogy a honlapon olvastam volna róla. Az is furcsa, hogy nem a nagy nevek egyikét viseli a stadion...
   
 28. avatar: Girgily
  2008.01.18, 22:33 (szerk.: 2009.07.27, 23:40)
  Azért megvédeném ezt az "1 folyóméter lelátó = 2 ember" képletet.
  1. Hogyha bárki megméri a saját vállát, rájöhet, hogy ez nem olyan vad, nem vagyok nagydarab, de belőlem messze nem férne el kettő egy méteren. Dörgölődzni meg azért nem mindenkivel szeretnék.
  2. A rendőri bejárások eredményei igazolják ezt a számítást, pl. Bozsik Stadion hazai állóhely 2.300 fő, vendég állóhely 1.700 fő. Ezzel a képlettel pont ennyi jön ki. Diósgyőrben is volt nagy felháborodás, amikor Sallói utánajárt a befogadóképességnek, mert közel félházas meccseken nemegyszer volt mindösszesen 6.000 nézőjük: www.dvtk.eu/stadion.php Mi ennél azért többet számoltunk!
  3. Ez alapvetően a klasszikus 40 cm széles állóhelyi lépcsőkre igaz, ahová az állóhelyek fénykorában 5,4 fő/m2 embert engedtek be átlagosan. Ez több esetben halálesethez vezetett, a szurkolók egyszerűen összenyomták egymást. "1 folyóméter lelátó = 2 ember" képlettel ez az érték 5 fő/m2, szerintem reális lehet, összepasszírozni azért senkit nem szeretnénk. Az is tény, hogy a széles lépcsőkön az emberek állhatnak egymás előtt és élükre is állhatnak. Ez azonban csak a nézőcsúcs elhihetőségét segíti. Anno nyílván álltak így emberek. Abban a pillanatban, azonban ahogy kilátás van egy közel teltházas meccsre, rendőri bejárás történik. És a 21. században a rendőrség nem fogja engedni az élreállást, vagy az egy lépcsőn egymás előtt állást. Sőt! Kispesten konkrétan tudom, hogy a vendégszektor kapacitása ugyan 1.700 fő, de kiemelt meccseken csak 1.300 főig engedélyezi feltölteni a vendégszektort a rendőrség! Ez 1,53 fő/méter szurkolót jelent.
  A modern foci korában sajnos el kell fogadnunk azt a tényt, hogy egy stadion befogadóképessége nem egyenlő az oda bepréselhető emberek számával.
   
 29. avatar: NNS
  2008.01.18, 21:29
  www.foot.dk/Ungklub.asp
  www.worldstadiums.com/europe/countries/hungary.shtml
  hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-stadionok_list%C3%A1ja

  Azt hiszem, az első linkről lett átvéve, a worldstadiums is onnan szedhette, a Wikipédia pedig szerintem tőlünk. Lehet hogy fals infó az egész!?
   
 30. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 20:58
  pontosítok: "...pénztárokat(?) vagy hasonlókat tartalmazó kis bástyákat kivéve."
   
 31. avatar: AMiUtunk
  2008.01.18, 20:57 (szerk.: 2009.07.27, 23:37)
  A 10.000 nézö nem annyira irreális! Az állóhelyi rész kb. a pályával azonos hosszúságban végig ki van építve, a felezövonal magasságában levö lépcsöfeljárót és a két lépcsösor két oldalán levö pénztárokat(?). A lelátó kb. 12-15 lépcsösora rendkívül mély lépcsöfokokból áll, ezen kívül a kerítés és a lelátó között is több méternyi távolság húzódik. Tehát ide jóval többen férnek be, mint amennyit az irreális "1 folyóméter lelátó = 2 ember"-képlet eredményez. Aki Dorogon jár, legyen szives a szokásos lelátói fényképeken túl a pályaudvari oldalon (a klubházzal szemben) álló díszes, Mária Terézia-sárgára festett kaput és persze a szobrot az állóhelyi rész vendégszektoránál!
  A nevet ki adta be, ill. hol olvasta?
   
 32. avatar: gekko
  2008.01.12, 14:28 (szerk.: 2009.07.27, 23:36)
  Nincsenek képeim csak emlékeim erről a pályáról.
   
 33. avatar: Girgily
  2008.01.10, 20:43 (szerk.: 2009.07.27, 23:36)
  A legnépszerűbbek és a legsikeresebbek a labdarúgók, akik egyben a klub alapítói is voltak. Hazai mérkőzéseik színhelye a több mint 15 000 ezer néző befogadására alkalmas dorogi stadion.

  Ez valami népszokás volt anno? Ki tud nagyobbat mondani? smiley
   
 34. avatar: NNS
  2008.01.10, 20:40 (szerk.: 2009.07.27, 23:35)
  Már nem tudom, mi alapján írtunk 12.000-t, de ha Stadler Józsi plusz 12.000-el számol, akkor mi is megtehetjük! (javítom smiley )
  Nincsen esetleg képed a pályáról, hogy lássuk is?
   
 35. avatar: gekko
  2008.01.10, 20:36 (szerk.: 2009.07.27, 23:35)
  Dorogra csak akkor férnek be 12 ezren ha a focipályára is beengedik a népet.
  A 800 ülőhely még talán reális de a kis fedett főtribünnel szembeni viszonylag nagy és lerobbant állóhelyi részre max 2500 embernek van hely.
  50-es, 60-as években amikor itt még nb1 es csapat volt biztos a Népsport előszretettel írt 12,000 nézőt.Azután minden adatbank átvette ezt a számot.