magyarfutball.hu

Siklós, Mehring Lajos Sportpálya

 1. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 2. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 3. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 4. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 5. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 6. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 7. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 8. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 9. photo: Siklós, Mehring Lajos Sportpálya (2007)
 10.  
 1. 4 users were here.
 2. alias
  1. Mehring Lajos Sporttelep
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 1.500
  seats: ?
  stands: ?
 7. population
  Siklós: 9.631 (2012)
 8. owner
  Siklós Város Önkormányzata
 9. home club
 10. attendance record
  1.500
  Siklós - Újpest öregfiúk
  1997.?.?.
 11. pitch size
 12. pitch type
  natural grass
 13. score board
 14. floodlight
  n/a
 15. running track
  cinder track
 16. year of surrender
  1933
 17. first match
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: pancso
  2017.08.22, 09:37
  kép
   
 2. avatar: pancso
  2017.04.18, 16:41 (szerk.: 2017.04.18, 17:35)
  És most virtuális sétarepülést tehet a sportpálya felett:

  http://siklosihirek.hu/virtualis-setarepulest-tehet-a-sportpalya-felett/
   
 3. avatar: pancso
  2017.04.18, 16:35
  Május végére készülhet el a sportközpont

  A munkálatok előrehaladtával és az utalások ütemének ismeretével lehet előrelátni azt az időt, amikor elkészül a felújított sportpálya. Ez pedig az MLSZ szerint támasztott június 30. helyett már májusban várható, igaz, az eredetileg tervezett november helyett.

  A TAO pénzek felhasználásával 2016 júniusában vált lehetségessé a sportpálya komplexumának felújítása. Ennek értelmében 70 százalékos támogatottság mellett 30 százalék önerőt vállalt a város, így egy fedett lelátót is magába foglaló sport- és szabadidőkomplexum épül összesen 178 millió forintból. Az átadás eredetileg novemberre kitűzött – és nyáron még tarthatónak tűnő – időpontja májusra tevődött át. Ez ugyan elmarad a június végi határidőtől, de a tavaszi bajnokság utolsó hónapját játsszák csak az új környezetben a listavezető focistáink. A csúszás oka nem pénzhiány vagy a teljesítés elégtelensége, hanem az utalások rendje, mely egy kicsit lassúnak bizonyult.

  A társasági adók felajánlott hányadai össze is álltak, de az utalás rendjéről tudni kell, hogy azt a vállalatok nem a sportegyesület felé teszik meg, hanem vagy a NAV, vagy az MLSZ részére adják át. A legvégén pedig az MLSZ utalja tovább a beruházó felé – magyarázta Hirdi Attila a novemberhez képest későbbi időponttal kapcsolatban. A sportegyesület elnöke megjegyezte: az utófinanszírozott beruházás során az utalások rendje még idejekorán egyértelművé tette, hogy a reálisan tartható célkitűzés a sportkomplexum májusi átadása.

  Bernáth László, a kivitelezést végző Bern Építő Zrt. ügyvezetője ismertette: jelenleg az épület külső vakolási, illetve a gépészeti munkálatai zajlanak. Az átadás május második felében várható, természetesen az időjárás függvényében.

  Több évtizedes foltja a városnak a jelenlegi kerítésrendszer, melynek cseréjére korábban megítélt a képviselő-testület egy tízmillió forintos keretet – mondta dr. Marenics János. Siklós polgármestere megjegyezte, az épület már egy új kerítéssel kerül átadásra, napokon belül pedig visszakerülnek helyükre a szabadidőpark eszközei is.

  Egyik szemem sír, a másik nevet - fogalmazott a város első embere. Nevet azért, mert sikerült összeszedni a TAO támogatást, de el vagyok keseredve, mert a tavaszi labdarúgó-szezon nagy része mégis mostoha körülmények között zajlik. Annak ellenére, hogy a képviselő-testület 45 millió forintos önrésszel becsülettel odaállt a beruházás mellé, melynek gyorsítása érdekében a város történetében civil egyesület számára példátlan, 30 milliós hitelt is biztosított, mégsem készült el télre a pálya.

  Gazdát kell neki találni

  A városvezetés részéről a legnagyobb dilemma, hogy ki fogja üzemeltetni az elkészült sportcentrumot – mondta dr. Marenics János. Az világosan látszik, hogy a több tízmillió forintért elkészült műfüves pályának nincs gazdája, és a sportegyesület struktúrájában és szervezetében nem alkalmas arra, hogy fenntartsa ezt a még nagyobb komplexumot – tette hozzá a város első embere.

  Az elvégzendő feladatok között a műszaki állapot fenntartását és a rendezvények szervezését is említve jelezte, az április végi ülésen döntenie kell a képviselő-testületnek a sportlétesítmény, valamint az MLSZ támogatásával elkészült műfüves pálya hasznosításával, napi üzemeltetésével kapcsolatosan. El kell dönteni olyan kérdéseket is, hogy ki fogja jógazda módjára felügyelni, ki biztosítja a sporttelep nyitva tartását, annak zárását használaton kívül, tisztán tartását és az igénybevétel megszervezését – fogalmazott.

  Néhány pályánál így is jobb

  A kivitelező nem hagyta teljesen mostoha körülmények között a játékosokat: a munkálatok idejére az edzők, a vendég és hazai csapat számára külön-külön telepített öltözőket biztosított, a tisztálkodáshoz pedig egy szintén mobil vizesblokkot bocsátott rendelkezésre. A berendezéseket az MLSZ szemlézte, mely minden olyan elvárásnak megfelel, ami ideiglenes otthonául szolgálhat a megye első osztálya számára.

  forrás: http://siklosihirek.hu/majus-vegere-keszulhet-el-a-sportkozpont/
   
 4. avatar: Golyó
  2016.08.20, 16:56
  A vasárnapi nyitányra érkező vendégcsapatot és a játékvezetőket kellemes meglepetés várja majd: ekkor már az új öltözőben vetkőzhetnek-öltözhetnek a hazai játékosokkal együtt, örülnek ennek a siklósi ifik is, akik ettől a naptól kezdve egyeduralkodók lesznek a régi öltözőépületben.


  Dunántúli Napló, 1987. augusztus 12.
   
 5. avatar: Golyó
  2016.07.25, 20:02
  A sportkomplexumot újítják fel: a lelátót és az öltözőket elbontották, helyükre egy 250 férőhelyes fedett nézőtér épül. A komplexumban a játékvezetői, felnőt és utánpótláscsapatok öltözője mellett helyet kap edzői szoba, klubbhelység, büfé, konditerem és szertár is.


  Új Dunántúli Napló, 2016. július 25.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2015.11.05, 16:27
  Két ütemben újul meg a sporttelep

  Kedvező hírekkel tért haza az a siklósi küldöttség, aki egy nagyszabású projekt pályázati lehetőségeiről egyeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A tervek között a Mehring Lajos sporttelep teljes felújítása szerepel, a koncepció szerint az egyesületek mellett a lakosságot is széles körben kiszolgálva.

  Hirdi Attila, a Tenkes Csárda Siklós FC elnöke, Pozsonyi István projektmenedzsere valamint Pelényi Margit tervező kedden tett látogatást a szövetségnél. Az MLSZ támogatja a siklósi sporttelep teljes felújítását – számolt be lapunknak Hirdi Attila.

  A telep két ütemben újul meg, az első, 2016-ban le is záruló fejlesztés az építési engedélyhez nem kötött felújításokat foglalja magába. Ilyen a pályák öntözőberendezéseinek elkészítése vagy az edzőpálya világítással való ellátása is, de a versenypálya köré épülő, minden siklósi lakos rendelkezésére álló futópálya elkészítése is.
  kép
  Szintén az idén decemberig beadandó, tavasszal induló és 2016-ban meg is valósuló ütemben bontják el a jelenlegi szolgálati lakást és a régi valamint a volt kézilabda öltözőt, helyükre játszótér, fitneszpark és térkövezett parkoló kerül. Emellett a betonozott kézilabda pálya helyén a korábban is említett, körbekerített és kivilágított műfüves kispálya is megépül.

  A második ütem pályázata 2016. márciusára készül el. Az áprilisi döntést követően a teljes, játékvezetői öltöző mellett a felnőtt és utánpótlás csapatok részére helyet biztosító öltözőkomplexum kivitelezése kezdődik. Itt kap majd helyet az edzői szoba, a klubhelyiség, büfé, konditerem és szertár is valamint egy lépcsőn innen lehet feljutni a 250 székes kilátóra is. Megújul, és a kétsoros pad mellett egy féltetőt is kap az edző- és versenypálya közötti omladozó állórész is.
  kép
  Jelenleg a költségegyeztetések folynak. A november végi testületi ülésen már pontos számokat lehet tudni a siklósi lakosok és egyesületek rendelkezésére álló komplexum megvalósításának áráról. A teljes projekt az önkormányzat részéről 30 százalékos önerőt igényel, a fennmaradó hányad a társas vállalkozások társasági adójából egészül ki.

  2015.11.04
  http://siklosihirek.hu/ket-utemben-ujul-meg-a-sportpalya/
   
 7. avatar: Golyó
   
 8. avatar: Golyó
  2014.05.27, 22:33
  A pályát 1936-ban kezdték el építeni, és ősszel adták át.
  Így nem lehet az átadás 1933.
  Forrás: korabeli újság
   
 9. avatar: Golyó
  2012.04.25, 20:12 (szerk.: 2014.05.27, 22:35)
  kép
  Mehring Lajosról nevezik el a pályát.
  Névadó 2012 május 16-án a Fradi vendégjátékával.
   
 10. avatar: pancso
  2012.02.12, 15:53
  TISZTELT SZURKOLÓK, JÁTÉKOSOK. 2012 NYARÁN ÜNNEPLI EGYESÜLETÜNK ALAPITÁSÁNAK 100.ÉVFORDULÓJÁT. A CENTENÁRIUMI ÜNNEPSÉG KERETEIN BELÜL A SPORTPÁLYA ÚJ NEVET FOG KAPNI. SZAVAZZ KI LEGYEN A SIKLÓSI FOCIPÁLYA NÉVADÓJA. MEHRING LAJOS VAGY POSTA LAJOS SZAVAZATODAT LEADHATOD 2012.03.01. -IG AZ OLDAL JOBB OLDALÁN A SZAVAZÁSBAN.

  forrás: http://siklosfc.uw.hu/aktualis.php