magyarfutball.hu

Szentendre, Kossuth KFSE Sportpálya

 1. 1 user was here.
 2. related grounds
 3. address
 4. map, route
 5. capacity
  altogether : 5.360
  seats: 360
  stands: ?
 6. population
  Szentendre: 26.250 (2012)
 7. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Honvéd Kossuth Lajos Főiskolai SE (? - ?)
  1. attendance record
  2. pitch size
  3. pitch type
   natural grass
  4. score board
  5. floodlight
  6. running track
   cinder track
  7. year of surrender
  8. first match
  9. related matches
  10. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: fgymat
   2014.09.22, 19:39
   kranjcarcerinvabec: Amikor a Csaba a feljutásért játszott a Kossuth KFSE ellen idegenben, akkor 8000 csabai szurkoló ment Szentendrére. Máig nem tudom, hogy fértek el.

   http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2365241


   Ez a 73/74-es szezonban lehetett.
    
  2. avatar: magyarfutball.hu
   2014.09.22, 18:48
   kranjcarcerinvabec: Amikor a Csaba a feljutásért játszott a Kossuth KFSE ellen idegenben, akkor 8000 csabai szurkoló ment Szentendrére. Máig nem tudom, hogy fértek el.

   http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2365241
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2013.08.05, 19:03
   Immár elült a baj. 2008 óta nem lehetett építkezni – egészen mostanáig. Batári Csaba, a Dunakanyar SE szakmai igazgatója nagy levegőt vesz, mielőtt belekezd a mondandójába: „Az a kőépület, amit lát; úgy voltunk vele, felújítanánk. Amikor a katonaság használta, laktanyaépület volt, csakhogy egy gondnokot idetettek, mivel nagyjából 30 évvel ezelőtt leadott egy lakást, és ezt kapta cserébe. Itt élt közöttünk, mellettünk, most költöztették ki május 1-jén. Lehetetlen állapot alakult ki, hiszen bérelünk egy épületrészt, amely nem a miénk, miközben a bérleti költségen túl az illető számláit is nekünk kell rendezni... Szerencsére ez már a múlt, de mivel a tavalyi TAO-pályázat leadásakor szó sem volt arról, hogy a gondnoktól megszabadulunk, kértük az MLSZ-t, amit a faépület felújítására kaptunk, körülbelül 20 millió forintot, abból hadd renováljuk a másikat, mert nem akarjuk a lócitromot becsomagolni arannyal. Jó lenne, ha a kőépületet meg tudnánk csinálni, hiszen kialakítanánk benne egy kis tornacsarnokot, játékvezetői- és csapatöltözőt, no meg persze zuhanyzót.”

   Áldatlan állapotok

   A nagy semmi közepén vagyunk. Legalábbis látszólag, holott ennél sokkalta rosszabb körülmények fogadhatták volna a betérőt több hónappal ezelőtt.
   „Természetesen tisztában voltunk a lehetetlen állapottal, amit próbáltunk kezelni – folytatta Batári Csaba. – Tavaly felújítottuk a vizesblokkot, ám olyan fejetlenségek alakultak ki, hogy fel kellett törni a folyosót, márpedig 40-50 centiméteres betonrétegről beszélünk. Nem viccelek, úgy képzelje el, hogy ültünk a kaki tetején, mert tele volt, amivel kellett... Csakhogy muszáj volt mindezt meglépni 20-30 méteres szakaszon, mert ki kellett cserélni az eternitcsövet. Mondanom sem kell, erről mit sem tudtunk, az önkormányzat nem tájékoztatott bennünket. Mutatom a képeket, hogy érzékelje: az eternitcsövet megkocogtattuk, és másfél méter magasan feltört a fekália. Gondolhatja, mit éreztünk akkor... Az előző évi programba a vizesblokkot be tudtuk tenni, mégis azt mondom, amit mi csináltunk, az nem látványos, mert a falba voltak rejtve az úgynevezett értékek. De hogy tovább soroljam: a kőépületet lapos tető fedi, ám be volt repedezve a szigetelés, így a vadrózsabokortól a nyárfáig minden kinőtt. Egy részét leszigeteltük, kicseréltük, de a jogcím nélküli lakó miatt az ő részéhez nem nyúlhattunk, így az az oldal még felújításra vár, amit most szeretnénk véghezvinni. A vizesblokk felülről ázott, a bádogcsatorna pedig nem a legjobb állapotban van, a ház alá folyik minden, ám úgy tűnik, ezen gondokat sikerül orvosolnunk az idén. Belül a vízcsöveket ki kellett cserélni – hiszen az épületet 40 év körülinek datálják –, márpedig gondolhatja, hogy el voltak rohadva a falban, ahol szivárgott a víz orrba-szájba. Mindez olyan állapotot teremtett, hogy alkalmatlan volt arra, hogy öltözőépületként funkcionáljon. Tavaly megcsináltuk, rendbe hoztuk, ezt folytatnánk most.”

   Fűmag Angliából

   A szó szerinti szakma még szóba sem került – egészen eddig.
   „A 2012/2013-as pályázatunk legfontosabb eleme az volt, hogy olyan nagypályát tudjunk létrehozni, amelyen színvonalas munka végezhető. Hogy mi volt itt előtte? Egy göröngyös libalegelő, de máris mutatom a képeket. Volt, amikor elárasztotta a játékteret a víz, míg télen rendszerint befagyott. 2010 decemberében hatalmas jégfelület képződött, amelyen jégkorongedzést tartottunk a gyermekeknek, míg tavasszal a vízilabda-szakosztály indult be, akkora víz állt a pályánkon... Lényegében most úgy élünk, mint a vándorok, hol Tahitótfalun, hol Ürömön biztosítunk pályát a srácoknak, így, ilyen körülmények közepette kellett a munkát elvégezni. Most viszont olyan futballpályát tudunk építeni, amelyben az egész térség gyönyörködhet. A visegrádiaké nagyon szép, de meg merem kockáztatni, a miénk még talán szebb is lesz. Úgy tűnik, szeptember közepén rámehetünk, amelyen vetett fű lesz, mégpedig Angliából kapunk kiváló minőségű fűmagot, amely az itteni viszonyoknak megfelelően van kikísérletezve, így hosszú távra jelent megoldást.”

   Kisbuszok kellenek

   És mindez még semmi, hiszen... „A 2013/2014-es évadban továbbra is igényelünk egy nagy műfüves pályát, 95x47 méteres méretben, amely az utánpótlás miatt volna nagyon fontos, éppen a fentiek miatt. Magas a bérleti költség, bár az is igaz, a létszámunk folyamatosan bővül. Amióta a TAO elindult hódító útjára, 230 fő tartozik hozzánk, míg előtte 120 gyermekünk volt. Ennek is köszönhetően további szakembereket tudtunk hozni, és látták a szülők, igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani. Szeretnénk továbbá három darab, kilencszemélyes kisbuszt, hiszen ma már a Dunakanyar SE a szentendrei térséget kinőtte, bátran állíthatom, rengetegen jönnek hozzánk az úgynevezett szórványtelepülésekről is. Még Pécelről is van három játékosunk, de érkeznek Pilisvörösvárról, Csobánkáról, Nagykovácsiból, Visegrádról, Dunabogdányból, Szigetmonostorról és a főváros III. kerületéből is. Tavaly volt 8 gyermekünk, de sajnos le kellett mondanunk róluk, mert nem bírtuk az állandó fuvarozást. Optimista vagyok, hiszen azt gondolom, ha sikerül elérni a pályázati törekvéseinket, a létszámunk nagyot fog ugrani.”

   Essék szó a gyermekekről is, akik gyakorlatilag minden korosztályban képviselik a Dunakanyar SE-t. „A Bozsik-programnak köszönhetően rengeteg iskolával és óvodával kötöttünk együttműködési megállapodást. A magunk mögött hagyott szezonban az U7, az U9, az U11, az U13, az U15, az U17 és az U19 is rajthoz állt, a következő évadban pedig bővül a kör, mivel U21-es korosztályt határozott meg az MLSZ versenykiírása. És mivel ez megváltozott, a jövőben az U14-es és az U15-ös, valamint az U17-es és az U21-es együttesünk párban indulna az országos versenyrendszerben. Mi több, minden bizonnyal az U19-es korosztályban még egy csapatot indítanánk Pest megyében, mivel ez lenne az átmenet az U17 és az U21 között.”

   Segítség a mindenesnek

   Batári Csaba, ha kellene, tán napestig mesélne. Van miből merítenie a több funkciót betöltő egykori NB I-es futballistának, aki minderről így vall: „Jelen pillanatban szakmai igazgató vagyok, továbbá mosónő, takarítónő, sofőr, pályamunkás, de az edzők felügyelete, a csapatok szervezése és az egyéb technikai ügyek lebonyolítása is hozzám tartozik, vagy legalábbis részt veszek benne. A TAO-nak köszönhetően ugyanakkor nagyon sok mindent le tudtam adni. Két éve van két munkatársunk, Mihály Attila és Tamási Zsolt személyében. Előbbi szerkeszti a honlapunkat, vágja a füvet, az apró munkákat, javításokat nagyszerűen ellátja és megoldja, míg utóbbi gazdasági vonalon végez remek munkát, kezeli a költségeket, szóval egyre többet tudunk szakmázni. És azt még nem is említettem, hogy van egy együttműködő partnerünk, a Sportfinanszírozás, amely részéről Szurmai-Palotai Piroska a pályázatok megírásában és azok sikeres véghezvitelében nagy-nagy segítségünkre van.”

   A faépületből kilépve útnak indulunk. Bejárjuk a területet, miközben Batári Csaba elégedetten körbenéz. A ,,mikor?” ugyanis már csupán költői kérdés, az alábbi gondolat viszont nem: bár még alul a pálya, s alul a víznek árja, azért lassan nem a víz az úr...

   -------------------------------------------------------------
   VAN MIRE BÜSZKÉNEK LENNI
   -------------------------------------------------------------
   A 2000-ben alakult Dunakanyar Sportegyesület szakmai igazgatója, Batári Csaba boldogan mesélt az évadbeli sikerekről.
   „Komoly sikert értünk el az országos kiemelt bajnokságban, ahol az U17-es korosztályban a csapatunk ezüstérmet szerzett a Felcsút mögött. Ami nagyon pozitív és amelyre szintén rendkívül büszkék vagyunk, hogy az U15-ös korosztály góllövőlistáján az első húszban van három Dunakanyar SE-s labdarúgó, míg az említett U17-esek között első helyen zárt Lénárt Kristóf, mégpedig 59 góllal. Az U19-esek között Németh Áron 14 találatot ért el, amellyel szintén az első húszban végzett. Tudunk olyan egyéniségeket kinevelni, akik komoly értéket képviselnek a magyar labdarúgásban. Molnár Edvárdot – aki 1999-ben született és az U15-ben játszana – úgy néz ki, a Budapest Honvéd vásárolja ki a Magyar Futball Akadémiára, és Lénárt Kristófot szintén vinné több egyesület, így a Vasas, de szóba került a neve a Ferencváros NB III-as csapatánál is. Jelenleg még folynak az egyeztetések, próbajátékon vesznek részt a srácok, ahol eldől a sorsuk. És el ne felejtsem, az U17-eseink között szereplő Szíjj Krisztián és Dalkó Soma szintén meghívót kapott Lipcsei Pétertől, a zöld-fehérek második csapatának edzőjétől, így ők is kipróbálhatják magukat az FTC harmadosztályra készülő együttesében.”

   forrás:
   http://fociakobon.hu/ms/node/52461
    
  4. avatar: pirospont
   2010.10.21, 12:33
   Itt javasolnám a Kossuth KFSE pálya alias elnevezést a fő elnevezéshez beírni.
    
  5. avatar: Golyó
   2008.12.01, 23:05
   A befogadó képességre várok javaslatot, mert a forrás egy kicsit eltúlzott.