magyarfutball.hu

Kossuth KFSE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.11.09, 21:54
    Békéscsaba — Kossuth KFSE 2:0 (1:0)
    Szentendre 10 000 néző. V: Szilvási. Békéscsaba: Tasnádi — Dobó, Láza, Schneider, Kerekes, Vágási, Zielbauer, Moós (Zsíros a 73. nercben), Dávid, Németh, Királyvári (Paróczai a 73. percben). Edző: Babolcsay Gvörgy
    Kossuth KFSE: Szűcs — Alberti, Tóth, Wéber, Staller, Ebedli, Antoni, Karalyos, Erős, Jernei, Jónás. Edző: Budai László.

    11. perc: Jónás a bal oldalról élesen, váratlanul lőtt, a labda a jobb oldali kapufa külső éléről vágódott vissza.
    26. perc: Moós ívelt középre, Vágási a nagy lendülettel érkező Németh elé gurított és a balösszekötő 15 m-ről a kapujából kifutó és vetődő Szűcs mellett centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.
    42. perc: Bal oldali szöglet után Királyvári röviden Schneider elé adott, a balhátvéd beívelt és Vágási 5 m-ről a jobb sarokba fejelt. 1:0.
    48. perc: Jernei kicselezte Lázát, lövése meglepte Tasnádit, de a labda a jobb oldali kapufa és a felső léc találkozásáról kipattant.
    86. perc: Zsíros a felező vonalnál megszerezte a labdát, átverekedte magát Wéberen és 16 m-ről a vetődő Szűcs mellett a bal sarokba küldte a labdát, 2:0.

    Az első játékrészben a rendkívül idegesen játszó csabaiak ellen a KKFSE többet és gólveszélyesebben támadott. A vezető gól után a vendégek megerősítették védelmüket, és sok oldaladogatással lassították a főiskolás rohamokat. A jó iramú, változatos, rendkívül sportszerű mérkőzésen a végig nagy becsvággyal küzdő békéscsabaiak győzelme megérdemelt.
    Jó: Láza (a mezőny legjobbja), Dobó, Vágási, Dávid, ill. Alberti, Ebedli, Karalyos.

    2. Békéscsaba 34 18 10 6 43-25 46
    ...
    7. Kossuth KFSE 34 12 9 13 41-43 33


    Népsport, 1974. június 17.
     
  2. avatar: bbsz
    2019.11.09, 21:44 (szerk.: 2021.01.26, 00:25)
    NB I-ben a lila-fehér gárda
    Bcs. Előre Spartacus - Kossuth KFSE 2-0 (1-0)


    Szentendre, 8000 néző, V: Szilvási (8). Partjelző: Dér és Geiger
    Békéscsaba: Tasnádi (7) — Dobó (7), Láza (9), Schneider (8), Kerekes (7), Vágási (7). Zielbauer (7), Moós (7), Dávid (7), Németh (6), Királyvári (8). Edző: Babolcsay György
    Kossuth KFSE: Szűcs (6) — Alberti (8), Tóth (8), Wéber (6), Staller (6), Ebedli (8), Antoni (6), Karalyos (8), Erőss (7), Jernei (8), Jónás (6). Edző: Budai László
    Cserék: Moós helyett a 73. percben Zsíros, Királyvári helyett a 78. percben Paróczai.

    Szentendrén már a déli órákban sok ezer békéscsabai szurkoló várta, hogy kinyissák a Kossuth KFSE pálya kapuját. A lila-fehér „B”-közép tagjai 3 órakor hangpróbát tartottak. Háromnegyed 4 előtt óriási üdvrivalgás fogadta a bemelegítésre kifutó Előre Spartacust, ugyanis közel 4500 békéscsabai övezte a játékteret!

    A vendéglátók órási lendülettel kezdtek. A 2. percben Erőss lőtt mellé, majd a másik oldalon Németh találta el rosszul a labdát. A KFSE támadást támadás után vezetett. A 11. percben Jónás a bal oldalról erős lövést eresztett meg, a labda a kapufáról pattant ki. A 28. percben Vágási hozta helyzetbe Némethet, aki a kifutó Szűcs mellett centiméterekkel lőtt — a bal kapufa mellé.
    A hazaiak távoli lövésekkel, beívelésekkel próbálkoztak, de Tasnádi és a védők a helyükön voltak. A Békéscsaba támadósora egy ideig nem tudta megszokott játékát nyújtani. A hosszú indítások ugyanis a szentendrei védelem lestaktikáján akadták el.
    A 42. percben viszont sikerült a bal oldalon a honvéd védők mögé kerülni. Tóth csak az alapvonalon túlra tudott tisztázni Királyvári elől. A harmadik csabai szögletet Zielbauer rúgta. A szélső Schneider elé adta a labdát. A balhátvéd beadását Vágási fejelte a hálóba!
    1-0 az Előre Spartacus javára.
    kép
    Az első csabai gól Szűcs hálójában.

    A 48. percben egy könnyelmű átadást elcsípett Jernei, kicselezte Lázát, erős lövést eresztett meg, szerencsénkre a „vinkli” kapufáról visszapattant a labda. Az 52. pereiben Németh tört ki, de a 16-osnál Tóth utolérte és szerelt. Azután Királyvári elől mentett — gólhelyzetben — a hazaiak középhátvédje. A lila-fehérek ebben az időszakban nagyszerűen szállták meg a középpályát, nem hagyták lövő helyzetbe kerülni a hazaiakat. A 60. percben Dávid, nem sokkal később Zielbauer órási bombája csúszott el a léc fölött. A 70. percben Németh faképnél hagyta a védőket, az eléje futó Szűcs mellett egy hajszállal lőtt a jobb alsó sarok mellé.
    A két cserejátékos, Zsíros és Paróczai jól illeszkedtek az együttesbe. Paróczai rövid idő alatt három jó ütemű szereléssel vétette észre magát, Zsíros pedig a 88. percben feltette a pontot az i betűre. Elvette a labdát — a felezővonal táján — a cselezgető Wébertől, azután óriási vágta végén elegánsan helyezett a bal sarokba, 2-0.kép
    A lila-fehér szurkolók hazai hangulatot teremtettek a Kossuth KFSE pályáján.

    Az első félidőben a nagy tét rányomta a bélyegét a csabaiak játékára. Kivétel csak Láza volt, aki higgadtan látta el feladatát, majd később magával ragadta a többieket is. Közrejátszott a KFSE fölényben az is, hogy egykét csabai fiú nem a taktikai utasításoknak megfelelően játszott. A vezető gól megnyugtatta az Előre Spartacust és — leszámítva a második félidő elején néhány percet — az utóbbi időben sokszor látott jó teljesítményét nyújtotta.
    A nagy iramú, változatos, sportszerű mérkőzés megérdemelt csabai győzelmet hozott.
    A fáradságos munkának megérett a gyümölcse! 1945—46 után (ekkor a kétcsoportos NB I-ben szerepelt az Előre elődje, a Bcs. Törekvés) az 1974—75-ös bajnokságot a legjobbak között kezdheti az Előre Spartacus!

    Babolcsay György vezetőedző nyilatkozata: Ahogy ez a mérkőzés is bizonyította, a csapat a bajnokság végére kissé elfáradt fizikailag és idegileg is. Viszont a lelkesedésből annyi maradt, hogy az utolsó találkozón képes volt kiharcolni az NB I-be jutást. Nagy az örömünk, annál is inkább, mivel az új idényben nemcsak a Viharsarkot, hanem a Tiszántúlt és Dél-Magyarországot képviseljük a legjobbak között. A vezetőség, a fiúk és a magam nevében nagyon köszönjük a támogatást és lelkes szurkolótáborunk biztatását.

    Békés Megyei Népújság, 1974. június 18.