magyarfutball.hu

Pécs, Kovácstelep, műfüves-pálya

 1. 6 users were here.
 2. alias
  1. PMFC Utánpótlás Centrum, műfüves-pálya
  2. PMFC Labdarúgó Akadémia Műfüves Pálya
 3. related grounds
 4. address
  7634 Pécs Kovácstelep Baranya megye
   
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 7. population
  Pécs: 145.985 (2015)
 8. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Pécsi Helyiipari SK (? - ?)
  1. attendance record
  2. pitch size
   105m x 68m
  3. pitch type
  4. score board
  5. floodlight
   yes
  6. running track
   n/a
  7. year of surrender
  8. first match
  9. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: Golyó
   2019.03.28, 07:14
   Modern körülmények között képezhetik a tehetségeket

   A régi épület bontásával megkezdődtek az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémia építésének munkálatai a kovácstelepi sporttelepen. A beruházás megvalósulása után a régió tehetséges futballistái a modern kor követelményeinek megfelelő körülmények között készülhetnek.

   A munkagépek már a helyükön vannak, s már a bontás is javában zajlik a Psn Zrt. által működtetett PMFC kovácstelepi sporttelepén, ahová a régió legkorszerűbb labdarúgóutánpótlás-műhelyét, az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémiát húzzák fel az elkövetkezendő egy évben. Szerda délelőtt a klub edzői és dolgozói jelenlétében Vári Attila, a Psn Zrt. vezérigazgatója és Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át hivatalosan is terepet a kivitelező szakembereknek.

   – Szeretném megköszönni a kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy ezt a lehetőséget és támogatást megadták nekünk

   – fogalmazott beszédében Vári Attila. – A PMFC országos szinten egy kiemelkedő utánpótlásnevelő klub, és az egyesületnél dolgozók munkájának és a játékosoknak köszönhetően regionális központ is lettünk. A PMFC több mint háromszáz igazolt sportolója mellett több ezer fiatalt mozgatunk meg hetente.

   Páva Zsolt pedig más, a közelmúltban befejeződött vagy elkezdődött pécsi sportberuházásokra is felhívta a figyelmet. Kiemelte, hogy nemrég adták át a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, valamint a PVSK infrastrukturális fejlesztései is zajlanak. Emellett reményét fejezte ki, hogy város ismét elfoglalhatja megérdemelt helyét a sporttérképen.

   A beszédek után az egyik elavult melléképület bontásába nyerhettek betekintést a jelenlévők. A helyszínen volt a felnőtt NB III-as csapat mindössze 18 esztendős hálóőre, Kovács Benedek is.

   – Saját nevelésű játékosként nagy öröm számomra, hogy elkezdődött ez a beruházás

   – mondta lapunknak Kovács. – A fiatalabb labdarúgók számára is nagy motivációt jelent, ha ilyen körülmények között készülhetnek.


   Forrás: https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/modern-korulmenyek-kozott-kepezhetik-a-tehetsegeket-1758367/
    
  2. avatar: Golyó
   2015.11.01, 20:34
    
  3. avatar: tucher
   2009.05.15, 11:13
   Kovácstelepen van a volt Kinizsi pálya is, csak már le van pusztulva. Mellette van a PMFC műfüves és új füves pályája. Csak érdekességképpen: a füvesből csináltak műfüvest, a salakosból meg füvest. Állítólag megvenné a PMFC a volt Kinizsi pályát is, csak drága.
    
  4. avatar: NNS
   2008.11.30, 19:27
   Egyébként a műholdas képen éppen meccs van! smiley
    
  5. avatar: pamacs
   2008.08.31, 15:53
   Nos,a Kinizsi pálya az,ami a kovácstelepi pályák mellett vannak.
   Eddig a Sörgyár tulajdonában volt,de most megvette a területet a PMFC,valószínűleg ott is épülnek újabb pályák.Ennyit sikerült megtudni.smiley
    
  6. avatar: pamacs
   2008.08.31, 14:23
   Én úgy tudom,hogy a két pályának nincs köze egymáshoz,de ez nem biztos.
   Egy ottani manust majd megkérdezek!smiley
    
  7. avatar: Girgily
   2008.08.31, 12:51
   ácsi pamacs! smiley

   Nem a sörgyár és a Kovácstelepi-pálya közti kapcsolatra kérdeztem. A sörgyár nyílván a Fradival szeretne betörni az országos piacra, mivel szemben a többi nagy sörgyárunkkal (Kőbányai, Borsodi, Soproni), amelyek az egész országban ismertek és termékeik vásárolhatóak, addig a pécsi csak Pécsett és Baranyában van igazán jelen. Az ötlet alapvetően nem rossz, de Torgyán óta tudjuk, hogy a Fradival való közösködés nem feltétlenül lendít a dolgon, mivel legalább annyian utálják a Fradit mint szeretik. (viszont nem semlegesek, ami médiaszempontból elég jól jöhet a Fradinak)

   A kérdés az egykori Kinizsi-pálya és a Kovácstelepi-pálya(ák) kapcsolatára vonatkozik. A különböző gyárakhoz tartozó pályák sorsa a következőképpen alakult a módszerváltás után:

   1. eset: A sporttelep a gyár területén (mellette) található, ebben az esetben a sporttelep mint ipari ingatlan szerepel, és egyszerűen a privatizációs vagyon részét képezte. A gyár privatizációjával egyszerűen beépíthető, vagy továbbértékesíthető ingatlanhoz jutott a vásárló. Persze itt is elkélt sokszor egy kis csúszópénz önkormányzati embereknek, hogy az ipari terület besorolást nehogy véletlenül ?ahogy az megválasztott, felelősségteljes képviselőhöz illene- megváltoztassák sportcélúra.

   2. eset: A sporttelep nem a gyár területéhez tartozik. A rendszerváltást követően a gyárak a legritkább esetben képesek fenntartani sporttelepüket, azok gyakran önkormányzati tulajdonba kerülnek, akik vagy fenntartják őket, vagy értékesítik. Ezek a sporttelepek a gyártól eltérő hely miatt gyakran már mint sportcélra hasznosítható ingatlanok szerepelnek. Így értékesítés után a sporttörvény szerint adott ideig (pl. 5 év) a terület csak sportcélra hasznosítható. Nagy gond persze nincs, egy fantomcég megveszi a sporttelepet, 5 évig fizet egy minimálbéres portást, aki nem csinál semmit, a sporttelep tönkremegy. A kiszabott idő után jön a megmentő, a valódi vásárló, aki aztán lakóparkot, plázát, irodaházakat épít a lerobbant területre. (Persze az az út is járható, hogy megvesszük az önkormányzati embereket, akik hipp-hopp megváltoztatják a terület besorolását. És még egyet csavarva fordítva is lehet: az önkormányzat magától ?csendben, titokban- megváltoztatja a besorolást, majd felkínálja a területet fű alatt csúszópénzért cimbiknek. Az ellenzék ha reklamálna, szintén kap egy kis pénzt, és máris csöndben van. Ahogy Sopronban mondanák: In Ungarn? Alles ist möglich!)

   Itt a kérdés annyi, hogy milyen kapcsolat van a Kovácstelepi-pálya és a sörgyár egykori pályája a Kinizsi-pálya között. A sörgyár nem lényeges, valószínű a rendszerváltás óta nem sok köze van a pályához. Ugyanaz a két sporttelep? Szomszédok, akik idővel összenőnek?

   Hálásak lennénk, ha vki pécsitől megkérdeznéd!
    
  8. avatar: pamacs
   2008.08.29, 19:55
   Szerintem nincs köze,mert a Pécsi Sörgyár a Fradit(!) támogatja.
    
  9. avatar: Girgily
   2008.08.29, 19:19
   Pécsi Sörgyár Sporttelep:
   Pécs, Gyöngyvirág utca 3.

   tuti nincs semmi köze hozzá? szomszédok, esetleg a Kinizsi-pályát hívják ma Kovácstelepi-pályának?

   "Nagy terv az utánpótlás-központ létrehozása, amelyet elkezdtünk megvalósítani. A helyszín a Kinizsi-pálya lenne három füves, egy nagy és kicsi műfüves pályával."

   Még a Tamon időkből:
   www.dunantulinaplo.hu/nyomtatas.php?d=2007-07-16&c=613836
    
  10. avatar: pamacs
   2008.08.29, 12:46
   magyarfutball.hu:Az első és a 3.-4.-ik képen szerepel a kovácstelepi pálya.
   A többi a stadion mögött készült.Ott ugye építettek egy új műfüves pályát.

   Girgily:A sörgyárnak ehhez semmi köze,ez a PMFC utánpótlás centruma.
    
  11. avatar: Girgily
   2008.08.28, 15:47
   és ennek a pályának nincs vmi köze a sörgyár pályájához a Kinizsi-pályához ( https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/904 )?
   hol volt/van és milyen állapotban a sörgyár egykori pályája?
    
  12. avatar: magyarfutball.hu
    
  13. avatar: pamacs
   2008.08.28, 10:54
   Ez helyet építettek egy nagy méretű (105X68 m)műfüves pályát.
   Mögötte van egy kis méretű műfüves játéktér,kb. 40x20 m.
   Ezektől jobbra építenek egy új pályát.
    
  14. avatar: Ailton
   2008.06.13, 22:54
   Amint véget ér a bajnokság, azaz már jövő hétfőn, ezen túl is nagy munkálatok kezdődnek a Stadion utcában és Kovácstelepen. Előbbi helyszínen az öltöző teljes felújításához látnak hozzá, míg a város széli létesítményben az egy újabb pálya létesítését is magába foglaló tereprendezés és csinosítás mellett a nyáron ugyancsak megújul az öltözőépület. Sőt, átalakítása, bővítése után egy társalgó, egy edzői szoba és egy büfé is szolgálja majd a csapatokat Kovácstelepen.

   forrás:
   www.pmfc.hu