magyarfutball.hu

Visegrád, Visegrádi Sportpálya

 1. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 2. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 3. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 4. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 5. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 6. photo: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 7.  
1 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 9 users were here.
 2. alias
  1. Visegrádi Sportcentrum
 3. address
 4. map, route
 5. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 6. population
  Visegrád: 1.863 (2012)
 7. home club
 8. attendance record
 9. pitch size
  108m x 64m
 10. pitch type
  natural grass
 11. score board
  n/a
 12. floodlight
  n/a
 13. running track
  n/a
 14. year of surrender
  2003
 15. first match
 16. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.08.18, 13:16
  Apropó, Visegrád: ugye a pályát ott Gizellatelep mellé költöztették. Esély sem volt, hogy a Duna elöntse, viszont az a piszok talajvíz így is gyakorta rizsföldekhez tette hasonlatossá. Utána költöztek oda, ahová. Tényleg nem egy csúnya pálya az sem smiley


  A visegrádi pályáról: még visegrádi kisgyerekként emlékszem egy már akkor ( a 70-es évek legvége, a 80-as évek legeleje) is méteres gazzal benőtt sok éve nem használt focipályára a Dunaparton, már tulajdonképpen nem is nagyon emlékeztetett arra csak a felnőttek mondták hogy valamikor az volt, szerintem a 70-es évek elejéig működhetett. A 80-as években jött a nagymarosi vízlépcső beruházás, és elterelték a Dunát Visegrád felett (az Újtelep és Gizella közti szakaszon), ma már elképzelni is nehéz, de gyakorlatilag "odébb tették" a Dunát 4-500 méterrel, és ahol ma folyik akkor száraz meder volt (egy ideig), és akkor a száraz mederben építették meg a ma is működő és létező Visegrád-Nagymaros alagutat( közműalagútként üzemel, de kivilágítva át lehet rajta biciklizni, akkora). Az elterel Duna akkor nemcsak a régi akkor még jóval lentebb futó 11-es utat öntötte és mosta el, hanem a focipályát is végleg semmivé tette.

  A vízlépcsőt a 80-as évek vége felé lefújták, a Dunát a helyére visszatették ( hülyén hangzik, de így volt), és évekig semmilyen futballpálya nem volt Visegrádon. Aztán egy hirtelen jött ötlettől jött Gizellatelep, ott a szanatórium és az új 11-es út töltése közti terület, és valóban a magas út-töltés a Dunától megvédte, de egy közepes árvíz esetén is kb. derékig ért a talajvíz a pályán. Nem is működött sokáig. Szinte minden nap eljövök mellette, már dzsungel. A 2002-es nagy árvíz után egy komoly töltést építettek amely már biztosan megvédi Visegrád északi részét, az Újtelep és Visegrád-Kőbánya közt, és ott a töltés mögött a Duna kicsit magasabb állásánál addig rendszeresen elöntött árvízi terület, onnantól hasznos területté vált, és ott építették meg 2003-2004 tájékán az új, ma is használatos focipályát és kisebb komplexumot, öltözőkkel, klubházzal, büfével, kis műfüvessel, és még egy kisebb azóta befüvesített focipályával. ami nagyon pozitív, hogy a pályákat nem kiöregedett megye 1-es focisták megye3-mas hétvégi sörmeccseire használják elsősorban, hanem gyerekek és fiatalok fociznak és edzenek rajta rendszeresen.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358