magyarfutball.hu

Visegrád, Visegrádi Sportpálya

 1. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 2. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 3. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 4. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 5. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 6. fénykép: Visegrád, Visegrádi Sportpálya (2009)
 7.  
1 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 10 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Visegrádi Sportcentrum
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Visegrád: 1.863 (2012)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  108m x 64m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  nincs
 12. világítás
  nincs
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
  2003
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.08.18, 13:16
  Apropó, Visegrád: ugye a pályát ott Gizellatelep mellé költöztették. Esély sem volt, hogy a Duna elöntse, viszont az a piszok talajvíz így is gyakorta rizsföldekhez tette hasonlatossá. Utána költöztek oda, ahová. Tényleg nem egy csúnya pálya az sem smiley


  A visegrádi pályáról: még visegrádi kisgyerekként emlékszem egy már akkor ( a 70-es évek legvége, a 80-as évek legeleje) is méteres gazzal benőtt sok éve nem használt focipályára a Dunaparton, már tulajdonképpen nem is nagyon emlékeztetett arra csak a felnőttek mondták hogy valamikor az volt, szerintem a 70-es évek elejéig működhetett. A 80-as években jött a nagymarosi vízlépcső beruházás, és elterelték a Dunát Visegrád felett (az Újtelep és Gizella közti szakaszon), ma már elképzelni is nehéz, de gyakorlatilag "odébb tették" a Dunát 4-500 méterrel, és ahol ma folyik akkor száraz meder volt (egy ideig), és akkor a száraz mederben építették meg a ma is működő és létező Visegrád-Nagymaros alagutat( közműalagútként üzemel, de kivilágítva át lehet rajta biciklizni, akkora). Az elterel Duna akkor nemcsak a régi akkor még jóval lentebb futó 11-es utat öntötte és mosta el, hanem a focipályát is végleg semmivé tette.

  A vízlépcsőt a 80-as évek vége felé lefújták, a Dunát a helyére visszatették ( hülyén hangzik, de így volt), és évekig semmilyen futballpálya nem volt Visegrádon. Aztán egy hirtelen jött ötlettől jött Gizellatelep, ott a szanatórium és az új 11-es út töltése közti terület, és valóban a magas út-töltés a Dunától megvédte, de egy közepes árvíz esetén is kb. derékig ért a talajvíz a pályán. Nem is működött sokáig. Szinte minden nap eljövök mellette, már dzsungel. A 2002-es nagy árvíz után egy komoly töltést építettek amely már biztosan megvédi Visegrád északi részét, az Újtelep és Visegrád-Kőbánya közt, és ott a töltés mögött a Duna kicsit magasabb állásánál addig rendszeresen elöntött árvízi terület, onnantól hasznos területté vált, és ott építették meg 2003-2004 tájékán az új, ma is használatos focipályát és kisebb komplexumot, öltözőkkel, klubházzal, büfével, kis műfüvessel, és még egy kisebb azóta befüvesített focipályával. ami nagyon pozitív, hogy a pályákat nem kiöregedett megye 1-es focisták megye3-mas hétvégi sörmeccseire használják elsősorban, hanem gyerekek és fiatalok fociznak és edzenek rajta rendszeresen.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358