magyarfutball.hu

Szeged, Szent Gellért Fórum

 1. 15 users were here.
 2. alias
  1. Új Szegedi Stadion
  2. Szegedi Ifjúsági Centrum
  3. Dorozsmai úti Stadion
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 8.136
  seats: ?
  stands: ?
 7. population
  Szeged: 158.829 (2023)
 8. home club
 9. attendance record
 10. pitch size
  105m x 68m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  electronic (video)
 13. floodlight
  yes (NB I / TV)
 14. running track
  n/a
 15. year of surrender
  2019
 16. first match
 17. related matches
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.09.01, 19:19
  Az MLSZ versenybizottságától megérkezett az engedély, vagyis a hatóságok és a Szövetség is rendben talált mindent, így hivatalosan is a Dorozsmai úti létesítményben játszhatjuk a szezon további, hazai mérkőzéseit.

  2019.08.30
  https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/1102/megjott-az-engedely
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.06, 09:51
  Pénteken nyilvános létesítménybejáráson vehettek részt a sajtó munkatársai a Szent Gellért Fórumban, így az NB II-es labdarúgó-mérkőzéseknek otthont adó stadionban is. A kivitelezés a tervek szerint halad, a hivatalos átadás időpontja augusztus 15., az első futballmeccsé pedig szeptember 15.

  Igazi ékszerdoboz, amely szinte minden kedvelt és ismert sportágat kiszolgál, a fókuszban pedig a családok állnak. Röviden így foglalható össze a Szent Gellért Fórum jövőbeni szerepe, amelyről a tegnapi létesítménybejáráson szerezhettünk tapasztalatokat.

  A Dorozsmai úti bejáraton érkeztünk meg a létesítményhez – szándékosan nem stadiont írunk, hiszen nem csak a labdarúgókat szolgálja majd ki. Erre tökéletes bizonyíték például utunk első állomása – miután felvettük a kötelező védőfelszereléseket, így a mellényt és a sisakot –, a multifunkcionális, háromfelé osztható sportcsarnok, amelyben röplabda-, fut­­sal-, kispályás labdarúgó-, kosárlabda-mérkőzéseket láthat a maximum 462 ülő néző.

  A következő állomásokat séta közben lehetett megnézni a két bejárati úton (VIP és közönség): ilyen a szabadtéri rekortán kézilabdapálya, a fedett és nyitott szín­­pad, a salakos teniszpályák, a százméteres, háromsávos futópálya, illetve a három, hibrid, fű­­tött edzőpálya. És két olyan do­­log, amiért hangsúlyozni kell a családok szerepét: a játszótér és a kültéri konditerep. Bárki találhat magának elfoglaltságot.

  s ekkor értünk a csodához: a futballstadionhoz. Háromfajta szék sorakozik, illetve inkább hullámzik a lelátón. Minden színnek funkciója van: a kék a Tiszát, a zöld a Ferencváros családiasságát, eszmeiségét, a fekete pedig az NB II-be frissen feljutott Szeged–Csanád Grosics Akadémia névadóját, Grosics Gyulát, a Fekete Párducot szimbolizálja. Felmehettünk a nagy­­lelátóra, elsétáltunk a ven­­dégszektor előtt, alatt, majd az öltözőket is végignézhettük, mielőtt felmentünk az emeletre, ahol a privát bokszok és a sajtóterület van. Elmondhatatlanul jó érzés volt kijönni a játékoskijáróból a fénybe, a pálya, a kispadok mellé – ahogy Nyugat-Európában, úgy itt is szigorúan tilos a fűre lépni. A locsolók lankadatlanul dolgoztak, ahogy a munkások is főleg a stadionban lévő helyiségekben. A lelátó alatt egy fanshop is működik majd, illetve két Grosics-szobor lesz a területen, az egyik a Dorozsmai úti be­­járatnál, egy pedig a stadion tövében.

  A kivitelező tartja az ütemtervet, a komplexum átadás előtti állapotban van. A befejezés előtti utolsó munkálatok, a finomhangolás következik. Néhány sző­nyeg, PVC, festés hiányzik, de például a bútorok szállítása már javában tart, a hatósági átadás folyamata pedig elkezdődött. Hivatalosan augusztus 15-én zá­­rul majd a projekt, utána következhet a Placido Domingo-koncert, majd szeptember 15-én az első NB II-es bajnoki: Szeged–Csanád GA–Csákvár.

  Szent Gellért Fórum: a Számok magukért beszélnek

  A Szent Gellért Fórum labdarúgó-stadionja összesen 8080 néző befogadására alkalmas: a hazai oldalon 3199, a B közép és a vendégek szektorában egyaránt 1921 ülőhely található. Ezenkívül a VIP-részlegen 384-en, a bronzlelátón 499-en, a sky-box lelátón 120-an foglalhatnak helyet, és van még 176 ülőhely a sajtónak. A VIP-konferenciaterem 400 fő befogadására alkalmas. Sportolói öltözőből két darab 25 és két darab 20 fős áll rendelkezésre, ezenkívül van játékvezetői és orvosi szoba. A létesítmény területén összesen több mint háromszáz autóparkoló található, ezenkívül rendelkezésre áll még 250 kerékpártároló is.
  A fedett rendezvénycsarnokban hét 20 és két 25 fős öltöző áll készen a sportolók fogadására.

  2019.07.06
  https://www.delmagyar.hu/sport/ekszerdobozt_epitettek_-_mi_is_megbizonyosodtunk_rola_a_tervek_szerint_halad_a_szent_gellert_forum_kivitelezese/2602309/
   
 3. avatar: pancso
  2019.02.06, 17:33
  Az eredeti szerződés szerint nettó 9,3 milliárdért építette volna a szegedi stadiont Orbán Viktor jó barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Zrt. Azóta kétszer módosították a megállapodást, a létesítmény ára immár nettó 12,7 milliárd forint lesz.

  A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2017-ben kötötte meg a szerződést a 8000 férőhelyes stadion építésére a Market Zrt.-vel. Abban nettó 9,3 milliárd forintért vállalta a cég a munkát. Ezt a szerződést azonban már két alkalommal is módosították, először 2018. szeptemberében, majd idén január 10-én. A változtatásoknak köszönhetően a végső ár először nettó 11,9 milliárd és végül már nettó 12,7 milliárd forint lett.

  A költségek emelkedését az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint az okozta, hogy az építési területen átvezető 300 milliméteres nyomóvezeték ismeretlen okból többször is eltört és emiatt alkalmatlan lett a építésiterület a munkavégzésre

  Azonban nemcsak a stadion ára emelkedett, hanem változott az átadási határidő is, a tervek szerint a kivitelezőnek 2019. július 16-án kell elkészülnie és augusztus 15-én veheti birtokba a megrendelő a létesítményt.

  forrás: https://szeged.hu/hirek/27181/ugye-senki-sem-lepodik-meg-jelentosen-dragabb-lesz-a-puspok-stadionja
   
 4. avatar: NNS
  2017.06.16, 22:10
  Ifjúsági Centrumként épül meg Szeged új stadionja
  Többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a közel tízmilliárdos beruházásban.

  Kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum és kiegészítő projektjeinek kivitelezésére. A TED-en megjelent hirdetmény szerint összesen nyolc ütemben valósul meg a fejlesztés, ezek során többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a Dorozsmai út (5-ös főút) elején.
  A beruházó Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László korábban a szeged.ma-nak számolt be a projektről. A megyés püspök elmondta, eredetileg a város új futballstadionjának felépítése volt a terv, ám ez később kibővült. A létesítmény így amellett, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthona lesz, közösségi térként is szolgál majd. „Egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósul meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei találnak otthonra” – fogalmazott a püspök. „Tizenegy ezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva. A Szegedi Ifjúsági Centrum amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket, a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz minőségi feltételeket tud biztosítani. Széles körben tudja szolgálni a katolikusokat, a hívőket és a nem hívőket egyaránt."
  A szeged.ma cikke szerint a kormány 9,7 milliárd forintot különít el a beruházásra az idei költségvetésből.
  A közbeszerzés szövegéből kiderül, az A ütemben 8 000 férőhelyes stadion és egy három emeletes főépület jön létre rendezvényterületekkel. A B ütemben egy rendezvényközpontot alakítanak ki öltözőkkel, edzőtermekkel, orvosi és edzői kiszolgáló helyiségekkel. A központ egy sportcsarnokból, egy három szintes fejépületből és egy grundfoci pályából áll majd. A grundfoci pálya tömegrendezvények helyszínéül is szolgál, az ott felállított opcionális színpad kiszolgálásának is hátteret ad a fejépület.
  A többi hat ütem az alábbiakat tartalmazza:
  - a meglévő szállásépület állagmegóvása,
  - a meglévő portaépület alapfelújítása,
  - meglévő épületek, közművek és utak bontása,
  - közművek kiváltása és építése,
  - útépítési munkák, melyek megoldják a létesítmény közlekedési kapcsolatát,
  - centerpálya és edzőpályák építése.

  forrás: http://magyarepitok.hu/mi-epul/2017/06/ifjusagi-centrumkent-epul-meg-szeged-uj-stadionja
  2017.06.02.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.12.30, 20:25
  Újabb kormányzati megerősítés a szegedi stadionnak

  9,7 milliárdot csoportosít át a jövő évi költségvetésben a magyar kormány a szegedi stadion – pontosabban a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére. A korábban kiemelt kormányberuházássá nyilvánított projekt várhatóan jövőre, kibővített funkciókkal megindulhat.

  A Magyar Közlöny december 17-i számában szerepel, hogy a kormány a 2016. évi költségvetésből mintegy 307 milliárd forintnyi összeg azonnali átcsoportosítását rendeli el: a kormányhatározatban szereplő tételek között pedig szerepel a régóta olyannyira várt szegedi stadion, pontosabban legújabb nevén a Szegedi Ifjúsági Centrum építése is, amire a költségvetésből 9,7 milliárd forintot különítettek el.

  Értesüléseink és információink szerint ez a döntés a szegedi stadionberuházás ismételt kormányzati megerősítését jelenti, méghozzá az európai trendeknek megfelelően: azaz a megvalósuló létesítmény nem csak mint futballstadion funkcionálna, hanem ifjúsági, közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett hárommilliárd forintos összeg helyett így már közel tízmilliárd forintról szól. Portálunk érdeklődésére a Szeged 2011 Kft ügyvezetője, Emődi Sándor megerősítette az információt, a vonatkozó költségvetési tétel valóban a szegedi futballstadion megépülését segíti, azonban arra vonatkozó részletekkel, hogy mit takar pontosan a Szegedi Ifjúsági Centrum, nem kívánt szolgálni, elmondása szerint a beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a közeljövőben egy sajtótájékoztató kereteiben ismerteti.

  A szegedi futballszurkolók számára mindenesetre szép karácsonyi ajándék lehet a határozat, amely megerősíti, hogy hamarosan megépül a városban a stadion: az Ifjúsági Centrummal kapcsolatos részletekre fény derülhet akár Orbán Viktor kormányfő januárban esedékes, szegedi látogatásán is, amikor a miniszterelnök a Modern Városok Program keretein belül érkezik majd a Tisza partjára, ahol az Etelka sori, új fedett uszodáról, a déli Tisza-hídról, valamint egy új, kétszáz hektáros ipari parkról is egyeztethet Botka László polgármesterrel.

  A tervek szerint tehát nem csak a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonául szolgáló létesítmény visszahozhatja a városba a csapatot, amely jelenleg hazai mérkőzéseit Gyulán, a Grosics Akadémia centerpályáján vívja. Az új stadionnal kapcsolatosan az előzetes tervek egy 6000 férőhelyes, később bővíthető lelátójú arénáról szóltak.

  2016.12.21
  http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/12/ujabb-kormanyzati-megerosites-a-szegedi-stadionnak.html