magyarfutball.hu

Szeged, Szent Gellért Fórum

 1. 7 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Új Szegedi Stadion
  2. Szegedi Ifjúsági Centrum
  3. Dorozsmai úti Stadion
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 8.136
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Szeged: 170.052 (2012)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2019
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.09.01, 19:19
  Az MLSZ versenybizottságától megérkezett az engedély, vagyis a hatóságok és a Szövetség is rendben talált mindent, így hivatalosan is a Dorozsmai úti létesítményben játszhatjuk a szezon további, hazai mérkőzéseit.

  2019.08.30
  https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/1102/megjott-az-engedely
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.06, 09:51
  Pénteken nyilvános létesítménybejáráson vehettek részt a sajtó munkatársai a Szent Gellért Fórumban, így az NB II-es labdarúgó-mérkőzéseknek otthont adó stadionban is. A kivitelezés a tervek szerint halad, a hivatalos átadás időpontja augusztus 15., az első futballmeccsé pedig szeptember 15.

  Igazi ékszerdoboz, amely szinte minden kedvelt és ismert sportágat kiszolgál, a fókuszban pedig a családok állnak. Röviden így foglalható össze a Szent Gellért Fórum jövőbeni szerepe, amelyről a tegnapi létesítménybejáráson szerezhettünk tapasztalatokat.

  A Dorozsmai úti bejáraton érkeztünk meg a létesítményhez – szándékosan nem stadiont írunk, hiszen nem csak a labdarúgókat szolgálja majd ki. Erre tökéletes bizonyíték például utunk első állomása – miután felvettük a kötelező védőfelszereléseket, így a mellényt és a sisakot –, a multifunkcionális, háromfelé osztható sportcsarnok, amelyben röplabda-, fut­­sal-, kispályás labdarúgó-, kosárlabda-mérkőzéseket láthat a maximum 462 ülő néző.

  A következő állomásokat séta közben lehetett megnézni a két bejárati úton (VIP és közönség): ilyen a szabadtéri rekortán kézilabdapálya, a fedett és nyitott szín­­pad, a salakos teniszpályák, a százméteres, háromsávos futópálya, illetve a három, hibrid, fű­­tött edzőpálya. És két olyan do­­log, amiért hangsúlyozni kell a családok szerepét: a játszótér és a kültéri konditerep. Bárki találhat magának elfoglaltságot.

  s ekkor értünk a csodához: a futballstadionhoz. Háromfajta szék sorakozik, illetve inkább hullámzik a lelátón. Minden színnek funkciója van: a kék a Tiszát, a zöld a Ferencváros családiasságát, eszmeiségét, a fekete pedig az NB II-be frissen feljutott Szeged–Csanád Grosics Akadémia névadóját, Grosics Gyulát, a Fekete Párducot szimbolizálja. Felmehettünk a nagy­­lelátóra, elsétáltunk a ven­­dégszektor előtt, alatt, majd az öltözőket is végignézhettük, mielőtt felmentünk az emeletre, ahol a privát bokszok és a sajtóterület van. Elmondhatatlanul jó érzés volt kijönni a játékoskijáróból a fénybe, a pálya, a kispadok mellé – ahogy Nyugat-Európában, úgy itt is szigorúan tilos a fűre lépni. A locsolók lankadatlanul dolgoztak, ahogy a munkások is főleg a stadionban lévő helyiségekben. A lelátó alatt egy fanshop is működik majd, illetve két Grosics-szobor lesz a területen, az egyik a Dorozsmai úti be­­járatnál, egy pedig a stadion tövében.

  A kivitelező tartja az ütemtervet, a komplexum átadás előtti állapotban van. A befejezés előtti utolsó munkálatok, a finomhangolás következik. Néhány sző­nyeg, PVC, festés hiányzik, de például a bútorok szállítása már javában tart, a hatósági átadás folyamata pedig elkezdődött. Hivatalosan augusztus 15-én zá­­rul majd a projekt, utána következhet a Placido Domingo-koncert, majd szeptember 15-én az első NB II-es bajnoki: Szeged–Csanád GA–Csákvár.

  Szent Gellért Fórum: a Számok magukért beszélnek

  A Szent Gellért Fórum labdarúgó-stadionja összesen 8080 néző befogadására alkalmas: a hazai oldalon 3199, a B közép és a vendégek szektorában egyaránt 1921 ülőhely található. Ezenkívül a VIP-részlegen 384-en, a bronzlelátón 499-en, a sky-box lelátón 120-an foglalhatnak helyet, és van még 176 ülőhely a sajtónak. A VIP-konferenciaterem 400 fő befogadására alkalmas. Sportolói öltözőből két darab 25 és két darab 20 fős áll rendelkezésre, ezenkívül van játékvezetői és orvosi szoba. A létesítmény területén összesen több mint háromszáz autóparkoló található, ezenkívül rendelkezésre áll még 250 kerékpártároló is.
  A fedett rendezvénycsarnokban hét 20 és két 25 fős öltöző áll készen a sportolók fogadására.

  2019.07.06
  https://www.delmagyar.hu/sport/ekszerdobozt_epitettek_-_mi_is_megbizonyosodtunk_rola_a_tervek_szerint_halad_a_szent_gellert_forum_kivitelezese/2602309/
   
 3. avatar: pancso
  2019.02.06, 17:33
  Az eredeti szerződés szerint nettó 9,3 milliárdért építette volna a szegedi stadiont Orbán Viktor jó barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Zrt. Azóta kétszer módosították a megállapodást, a létesítmény ára immár nettó 12,7 milliárd forint lesz.

  A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2017-ben kötötte meg a szerződést a 8000 férőhelyes stadion építésére a Market Zrt.-vel. Abban nettó 9,3 milliárd forintért vállalta a cég a munkát. Ezt a szerződést azonban már két alkalommal is módosították, először 2018. szeptemberében, majd idén január 10-én. A változtatásoknak köszönhetően a végső ár először nettó 11,9 milliárd és végül már nettó 12,7 milliárd forint lett.

  A költségek emelkedését az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint az okozta, hogy az építési területen átvezető 300 milliméteres nyomóvezeték ismeretlen okból többször is eltört és emiatt alkalmatlan lett a építésiterület a munkavégzésre

  Azonban nemcsak a stadion ára emelkedett, hanem változott az átadási határidő is, a tervek szerint a kivitelezőnek 2019. július 16-án kell elkészülnie és augusztus 15-én veheti birtokba a megrendelő a létesítményt.

  forrás: https://szeged.hu/hirek/27181/ugye-senki-sem-lepodik-meg-jelentosen-dragabb-lesz-a-puspok-stadionja
   
 4. avatar: NNS
  2017.06.16, 22:10
  Ifjúsági Centrumként épül meg Szeged új stadionja
  Többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a közel tízmilliárdos beruházásban.

  Kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum és kiegészítő projektjeinek kivitelezésére. A TED-en megjelent hirdetmény szerint összesen nyolc ütemben valósul meg a fejlesztés, ezek során többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a Dorozsmai út (5-ös főút) elején.
  A beruházó Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László korábban a szeged.ma-nak számolt be a projektről. A megyés püspök elmondta, eredetileg a város új futballstadionjának felépítése volt a terv, ám ez később kibővült. A létesítmény így amellett, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthona lesz, közösségi térként is szolgál majd. „Egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósul meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei találnak otthonra” – fogalmazott a püspök. „Tizenegy ezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva. A Szegedi Ifjúsági Centrum amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket, a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz minőségi feltételeket tud biztosítani. Széles körben tudja szolgálni a katolikusokat, a hívőket és a nem hívőket egyaránt."
  A szeged.ma cikke szerint a kormány 9,7 milliárd forintot különít el a beruházásra az idei költségvetésből.
  A közbeszerzés szövegéből kiderül, az A ütemben 8 000 férőhelyes stadion és egy három emeletes főépület jön létre rendezvényterületekkel. A B ütemben egy rendezvényközpontot alakítanak ki öltözőkkel, edzőtermekkel, orvosi és edzői kiszolgáló helyiségekkel. A központ egy sportcsarnokból, egy három szintes fejépületből és egy grundfoci pályából áll majd. A grundfoci pálya tömegrendezvények helyszínéül is szolgál, az ott felállított opcionális színpad kiszolgálásának is hátteret ad a fejépület.
  A többi hat ütem az alábbiakat tartalmazza:
  - a meglévő szállásépület állagmegóvása,
  - a meglévő portaépület alapfelújítása,
  - meglévő épületek, közművek és utak bontása,
  - közművek kiváltása és építése,
  - útépítési munkák, melyek megoldják a létesítmény közlekedési kapcsolatát,
  - centerpálya és edzőpályák építése.

  forrás: http://magyarepitok.hu/mi-epul/2017/06/ifjusagi-centrumkent-epul-meg-szeged-uj-stadionja
  2017.06.02.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.12.30, 20:25
  Újabb kormányzati megerősítés a szegedi stadionnak

  9,7 milliárdot csoportosít át a jövő évi költségvetésben a magyar kormány a szegedi stadion – pontosabban a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére. A korábban kiemelt kormányberuházássá nyilvánított projekt várhatóan jövőre, kibővített funkciókkal megindulhat.

  A Magyar Közlöny december 17-i számában szerepel, hogy a kormány a 2016. évi költségvetésből mintegy 307 milliárd forintnyi összeg azonnali átcsoportosítását rendeli el: a kormányhatározatban szereplő tételek között pedig szerepel a régóta olyannyira várt szegedi stadion, pontosabban legújabb nevén a Szegedi Ifjúsági Centrum építése is, amire a költségvetésből 9,7 milliárd forintot különítettek el.

  Értesüléseink és információink szerint ez a döntés a szegedi stadionberuházás ismételt kormányzati megerősítését jelenti, méghozzá az európai trendeknek megfelelően: azaz a megvalósuló létesítmény nem csak mint futballstadion funkcionálna, hanem ifjúsági, közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett hárommilliárd forintos összeg helyett így már közel tízmilliárd forintról szól. Portálunk érdeklődésére a Szeged 2011 Kft ügyvezetője, Emődi Sándor megerősítette az információt, a vonatkozó költségvetési tétel valóban a szegedi futballstadion megépülését segíti, azonban arra vonatkozó részletekkel, hogy mit takar pontosan a Szegedi Ifjúsági Centrum, nem kívánt szolgálni, elmondása szerint a beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a közeljövőben egy sajtótájékoztató kereteiben ismerteti.

  A szegedi futballszurkolók számára mindenesetre szép karácsonyi ajándék lehet a határozat, amely megerősíti, hogy hamarosan megépül a városban a stadion: az Ifjúsági Centrummal kapcsolatos részletekre fény derülhet akár Orbán Viktor kormányfő januárban esedékes, szegedi látogatásán is, amikor a miniszterelnök a Modern Városok Program keretein belül érkezik majd a Tisza partjára, ahol az Etelka sori, új fedett uszodáról, a déli Tisza-hídról, valamint egy új, kétszáz hektáros ipari parkról is egyeztethet Botka László polgármesterrel.

  A tervek szerint tehát nem csak a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonául szolgáló létesítmény visszahozhatja a városba a csapatot, amely jelenleg hazai mérkőzéseit Gyulán, a Grosics Akadémia centerpályáján vívja. Az új stadionnal kapcsolatosan az előzetes tervek egy 6000 férőhelyes, később bővíthető lelátójú arénáról szóltak.

  2016.12.21
  http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/12/ujabb-kormanyzati-megerosites-a-szegedi-stadionnak.html