magyarfutball.hu

Budapest, III. ker., Márton út

 1. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 2. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 3. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 4. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 5. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 6. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 7. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 8. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 9. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 10. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 11. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 12. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 13. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 14. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 15. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 16. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 17. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 18. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 19. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 20. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 21. photo: Budapest, III. ker., Márton út (2008)
 22.  
2 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 17 users were here.
 2. alias
  1. Külker SC Sporttelep
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 500
  seats: 100 (covered: 100)
  stands: 400
 7. population
  Budapest, III. ker.: 123.889 (2012)
 8. home clubs
 9. attendance record
 10. pitch size
  110m x 65m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  n/a
 13. floodlight
  n/a
 14. running track
  cinder track
 15. year of surrender
 16. first match
 17. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.03.13, 14:47
  A csillaghegyi sportpálya felújítását a főváros vállalta több, mint két évvel ezelőtt, de azóta sem történt semmi, így most a sportoló gyerekek helyett hajléktalanokkal találkozhatunk, ha arra járunk.

  A Békásmegyer határában lévő sportpálya valaha gyönyörű terület volt, ahol nemcsak a sportegyesületek sportolói edzettek, hanem a környék iskoláinak diákjai is. Ahol régen pezsgő sportélet folyt, ma csak gaz, kikopott fű, lomok, omladozó lelátó és háló nélküli kapuk látványa tárul elénk. A Csillaghegyi MTE és a Külker SC focipályáján nemrég hajléktalanok és drogosok is tanyát vertek.

  A sportpálya üzemeltetője a Külker SC volt 2019-ig, amikor lemondtak a használati jogról is a fővárosi önkormányzat javára annak fejében, hogy Karácsony Gergelyék a Magyar Ladarúgószövetséggel karöltve felújítják a területet a lelátóval és az öltözőépülettel együtt. Karácsony Gergelyék azonban azóta sem tettek semmit, ráadásul azt sem engedik, hogy az egyesület akár ezt önerőből megvalósítsa, ráadásul nem is használhatják a pályát.

  Tarlósék segítettek volna, de Karácsonyék leállították a felújítást
  A sportpályát a Csillaghegyi MTE építette 1936-ban önerőből és 1946-ig a tulajdonosa is volt, amíg állami tulajdonba nem került. A Külker SC 1983-ban a Budakalászi Lenfonó Vállalattól megvásárolta a használati jogot azzal, hogy 50 évig a Csillahegyi MTE részére is biztosítja a sporttelep használatát. A 2000-es évek elején a CSMTE, a III. kerület, a Külker SC és a Demszky Gábor vezette főváros is igényt tartott a területre. A viszonyok a II. Sporttörvénnyel változtak, amikor az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-től a tulajdon a Fővárosi Önkormányzathoz került 2014-ben. Az érintettek 2018-ban ültek le, hogy tisztázzák a kissé zavaros viszonyokat és végre felújíthassák a már igen rossz és elhasznált állapotú területet.

  „A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány támogatásával még Tarlós István főpolgármester idején meghirdette az Országos Pályaépítési Programot, amelynek keretében a csillaghegyi sportpályát is fel lehetett volna újítani” – mondta Boldizsár Imre, a Csillaghegyi MTE elnöke és edzője. – „Mindehhez 1,5 milliárd forintra lett volna szükség, amellyel nemcsak a focipályákat, de az öltözőépületet és a lelátót is helyre lehetett volna hozni. Ennek a 10%-át az MLSZ át is utalta a fővárosnak, tehát ez az összeg most is rendelkezésre állna, hogy elkezdjék a munkálatokat, de az egész projekt leállt a választások után. 2019. december 31-én Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes asszony írt egy levelet, amelyben felszólított minket, hogy hagyjuk el a pályát, mert elkezdik a felújítást.”

  A csillaghegyiek kénytelenek máshol edzeni
  Boldizsár Imre azt is hozzátette, felajánlották Karácsony Gergelyéknek, hogy önerőből üzemeltetik a pályát, míg valóban el nem kezdődik a felújítás, de ők ezt sem engedték. A CSMTE a másodosztályban versenyzik, így hetente legalább 4-5-ször kell edzeniük, de mivel Csillaghegyen nem tudnak, kénytelenek minden nap a IX. kerületbe utazgatni, ahol a Goldball pályát bérlik havi 200 ezer forintért, amiből a III. kerületi önkormányzat csupán 83 ezer forintot áll.

  A Külker SC a Pesthidegkúti pályát bérli bajnoki mérkőzésekre a hétvégi mérkőzésekre, az edzésekre pedig a Budakalászi pályán találtak helyet és mindkettőért súlyos pénzeket fizetnek.

  A gyerekek helyett a parlagfű vette birtokba a területet
  Békési László, a Külker SC vezetője elmondta, a fővárossal folytatott tárgyalásokban ragaszkodtak a területen lévő szálló és a teniszpálya tulajdoni jogához, hiszen ezt ők építették. Minden másról lemondtak annak fejében, hogy Karácsony Gergelyék elkezdik a felújítást.

  ”2020 januárjáig használhattuk a pályát, ezután ezt a főváros megtiltotta a pályahasználatot, de továbbra sem gondoskodott a rendben tartásáról vagy a védelméről„ – mondta Békési László. – ”Annyi változás történt, hogy a sportpálya egy részére a Főváros új kerítést építtetett és a bejelentéseink hatására kétszer levágatták a parlagfüvet, ami a pályán elburjánzott, de ezt is azok után, hogy a környéken, a faluban és Békásmegyeren élők mintegy tízezren tiltakoztak a helyi facebook-csoportban, mert a hatalmasra nőtt parlagfű megkeserítette az életüket.

  Hajléktalanok és drogosok tanyája lett
  Békési László azt is elmondta, mióta a csapat nem tudott ott edzeni, egy ideig a kerítésen átmászva bejártak páran sportolni, de aztán annyira rossz álapotba került már a pálya, hogy az üres területen megjelentek a hajléktalanok és a drogosok.

  A III. kerület is cserben hagyta őket
  A két egyesület vezetője elmondta, a III. kerület sem segített nekik igazán. Békési László úgy tudja, hogy a főváros fejlesztése azért akadt meg, mert a 3 műfüves pálya és a füves pálya kialakításához ki kellett volna vágni három fát és erre nem kaptak engedélyt a baloldali vezetésű III. kerülettől.

  Gór Csaba is falakba ütközött
  A Budapest 4. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Dr. Gór Csaba megpróbált tenni valamit az áldatlan állapotok ellen és ő is levelet írt Gy. Németh Erzsébetnek és a III. kerületi polgármesternek Kiss Lászlónak is, de mint kiderült, ennek sem volt hatása.

  Mint azt közösségi oldalán írta, „főpolgármester-helyettes asszony ugyan nem válaszolt levelemre a Márton úti sportpálya ügyében, de épp elég beszédes az a hatalmas gaz, amely a területet borítja. A létesítmény évtizedeken át nyújtott sportolási lehetőséget mintegy 600 óbudai-békásmegyeri gyermeknek és felnőttnek. Megírtam Gy. Németh Erzsébetnek: elfogadhatatlan, hogy még a gyomirtásra sem költ a fenntartó. Továbbra is azt kérem a fővárosi önkormányzattól, hogy találjuk meg közösen azt a megoldást, melynek köszönhetően megújulhat és újra kinyithat a létesítmény, visszaadva a fiataloknak, az itt élőknek a sportolás lehetőségét! A mai napon levelet írok Kiss László polgármesternek, hogy cselekedjen végre és beszéljen a párttársával! Szüntessük meg az Óbudához méltatlan állapotot!”

  Bús Balázs idején pezsgő sportélet volt
  2019 előtt a III. kerületi önkormányzat és Tarlós István vezetésével a főváros is támogatta a Csillaghegyi MTE-t, abban az időben három focicsapata is volt Óbudának, de ezeket a támogatásokat a mostani kerületvezetés megszüntette. A DK-s Kiss László előtt Bús Balázs volt a III. kerületi polgármester, akinek vezetése alatt Óbudán mintegy 30 fittneszpark létesült.

  „Fontosnak tartottuk a tömegsportokat és azt, hogy minél több gyerek sportolhasson” – mondta Bús Balázs. – „A focicsapatokat is támogattuk és a sportpálya felújítása is elindult volna, de az új kerületvezetés ezt az egészet leállította és az összes helyi sportlétesítményből kivonult.”

  A III. kerület és a főváros egyelőre hallgat
  Megkerestük Karácsony Gergely sajtóosztályát, csakúgy mint Kiss Lászlóét, azaz a III. kerületét is, de lapzártánkig nem kaptunk választ a sportpályával kapcsolatos kérdéseinkre.

  2022.03.13
  https://metropol.hu/aktualis/csillaghegy-mte-kulker-sc-sportpalya-karacsony-gergely-kiss-laszlo-bus-balazs-tarlos-istvan-felujitas-hajlektalanok641835-641835/#
   
 2. avatar: Golyó
  2020.08.28, 17:49 (szerk.: 2020.08.28, 18:30)
  A lelátót lebontják:
  Hamarosan elbontják a csillaghegyi sporttelep (Külker-pálya) lelátóját, ezzel eggyel kevesebb lesz a megmaradt budapesti falelátós pályákból. Bár a felújítással kapcsolatban egyelőre kevés az ismert konkrétum, várhatóan új öltöző épül, elforgatják a centerpályát, és több műfüvespálya is helyet kap a komplexumban. A falelátónak és a régi büfének annyi.

  https://porgegrundol.blog.hu/2020/08/28/egy_kis_darab_megint_eltunik_a_regi_idok_focijabol
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.10.07, 16:05
  A 2008-as állapot óta az alábbi dolgok változtak:
  -a tribün felőli oldalon pályavilágítás kiépítése
  -labdafogó hálók kihelyezése
  -pálya is jobb állapotú
  -center pálya mögött épül egy kis műfüves
  -edzőpálya egy részén műfű leterítve kispályának
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.28, 14:16
  2011-02-03
  Egyesületünk életében megindul a második szakasz, hiszen több éves szerződést kötöttünk a III. Márton út 25. szám alatti sportlétesítmény (térkép - ide kattintva) használatára. Ott (Békásmegyer és Csillaghegy határában) indítjuk be a második bázisunkat Külker Mészöly Focisuli néven. Az első kedvcsináló edzésünkre ma délután kerül sor, a toborzó március 20-án lesz. Az öltözőépületeket teljesen felújíttattuk, nemsokára a pálya csinosítgatása kezdődik.

  forrás:
  http://www.meszolyfocisuli.hu/html/mfs_hirek_1296724903,87921,.html
   
 5. avatar: gekko
  2010.04.18, 18:55
  Kb. 100 embernek van fedett ülőhelye.
  A pálya körbeállható de a két kapu mögött élvezhetetlen a meccsnézés , a szemközti oldalon meg sok a bokor de azért van egy kevés hely.
  Tehát 100 ülőhely és kb. 300 állóhely.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.23, 00:03
  Ezen a pályán játszódik az egyik legújabb Arany Ászok reklám:
  http://www.youtube.com/watch?v=9rxd3dT4GxQ
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.10, 22:23 (szerk.: 2020.08.28, 18:33)