magyarfutball.hu

Dunaújváros, Eszperantó út, Edzőpálya

 1. 2 users were here.
 2. alias
  1. Fű 2
 3. related grounds
 4. tags
 5. address
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 6. map, route
 7. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 8. population
  Dunaújváros: 48.010 (2012)
 9. home club
  -
 10. attendance record
 11. pitch size
 12. pitch type
  natural grass
 13. score board
 14. floodlight
 15. running track
  n/a
 16. year of surrender
 17. first match
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: BZS1979
  2012.01.06, 10:53
  Pálya helyett áruház: rontom, bontom

  2011. december 30. (péntek) 15:01

  A kerítés már a múlté, a fákat is kivágták, csak a romok és a csonkok maradta: javában tart a bontás a Központi Sporttelep edzőpályáján. Egy korábbi döntés nyomán bevásárlóközpont lesz a helyén – az indulatok is magasra csaptak.

  Tegnap még lángvágók dolgoztak, mára csak a csonkok és a romok maradtak a Központi Sporttelep gyakorlópályájánál - szomorú kép fogadja az arra tévedőt.

  Üzleti érdekek(?)

  A csarnok felől sportolók jönnek, a háttérben előbb füst gomolyog, majd tűz lángjai csapnak a magasba: a kivágott cserjéket és a fa apraját égetik el a helyszínen. Javában tart a romeltakarítás a bontás után - a kora tavasszal született önkormányzati döntés nyomán értékesítették a területet, a napokban megkezdték a tervezett építkezés előkészítését.
  Lássuk a száraz tényeket – a hivatalos nevén Vasmű út 21-es terület, vagyis a valahai sörkert, a jelenlegi Diego szőnyegáruház mögötti edzőpályák rendezési tervéről februárban született közgyűlési döntés. A képviselők a tízezer négyzetméter összterületű ingatlan értékesítéséről döntöttek, a rendezései tervet májusban függesztették ki az önkormányzatnál: az elképzelés szerint az értékesített területen újabb bevásárlóközpont épül.
  A nyers üzleti érdek győzött: ahogy anno a szocialista többségű városvezetés a Béke városrészben vagy a Barátság iskola helyén, a jelenlegi többség a sportpályák helyén biztosít helyet egy újabb bevásárlóközpontnak. Arról, milyen üzleti érdekek motiválják a már meglévő – kétszáz méteres körben eddig kettő nagyobb bevásárlóközpont és egy kisebb ABC-áruház mellé építendő – bázis tető alá hozását, egyelőre vitát sem nyitnánk.

  Legyen elég a fájdalom, hogy a területen, ahol eddig sportiskolások gyakorolhattak, korábban a focisták edzéseit is tartották, valamint a Gorillaz amerikaifutball-csapat edzett és meccselt, továbbá a Pentele Sport Club bázisaként szolgált, most a konzumkultúra újabb szentélye ver tanyát.

  Kérdésözön

  Miközben sportemlékeken merengve járjuk körbe a területet, az elmúlt napokban szerkesztőségünkhöz eljuttatott – indulatoktól sem mentes – kérdésözön elemeit vesszük sorba. Sokak szerint nem véletlen, hogy éppen most, a két ünnep között került sor a bontási munkálatokra – és a munkálatok elkezdését nem csupán az motiválta, hogy éppen december 29-re születtek meg a szükséges hatósági engedélyek. Egyes forrásaink szerint igyekeztek akkorra időzíteni a látványos műveleteket, amikor az esetleges tiltakozók nehezebben mozgósíthatóak. Hogy ebben mennyi igazság van, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a szurkolói közösségek körében nagy vihart kavart a lépés - csak emberiességi okból nem idézzük például, mit kívántak a Red Alert tagjai a döntéshozóknak.
  Külön fejezetet érdemel – és további kérdéseket generál –, hogy az edzőpályát az ingatlanfejlesztésekre specializálódott Androméda Kft. vásárolta meg, méghozzá 96 millió forintért. Arra a felvetésre, hogy a városban hasonló nagyságú összefüggő (és sík) területet nemigen találni, többen prognosztizálták, hogy az Androméda jelentős haszonnal passzolja tovább a kérdéses területet a bevásárlóközpontot a tervek szerint üzemeltető Aldi-üzletláncnak. Márpedig ez esetben újra felbukkan – vagy legalábbis felbukkanhat – a kérdés: a város miért nem közvetlenül a beruházónak értékesítette a pályát? Ennek folyománya egy újabb kérdés: nominálisan mennyi haszontól eshet/esett el a közmondásosan nehéz helyzetben lévő önkormányzat?

  Említést érdemel még egy momentum: a terület értékesítéséről döntő februári közgyűlésen a sportolási lehetőségek folytatásaként merült fel az az ígéret, hogy a most megszűnt gyakorlópályáért kapott bevételt a Vidám Park fejlesztésére költik – a majdani ifjúsági, sport- és kalandparkban két sportpályát és egy-két teniszpályát építenek. (A Vidám Park jelen állapotáról néhány hete jelent meg nagyszerű válogatás Bali Attila példásan gazdag és sokatmondó várostörténeti Facebook-albumában - áttekintését az összeállítás végén lévő címről javasoljuk; tanulságos.)
  A mostani rontás, bontás után epedve várjuk a választ további három kérdésre.
  Ezek a munkálatok milyen forrásból, mikor kezdődnek?
  Milyen ütemezésben zajlanak majd?
  Mikorra vehetik birtokba az új létesítményeket a város sportolni vágyó közösségei?
  Azt, hogy mindez mennyibe kerül és milyen formában teremtenek rá forrást, már kérdezni sem merjük.
  Boldog újévet, Dunaújváros.

  http://www.dunaujvaros.com/hirek/2011/12/palya_helyett_aruhaz_rontom_bontom
   
 2. avatar: BZS1979
  2012.01.04, 14:39 (szerk.: 2012.01.04, 14:39)
  Hontalanok lettünk

  Ennek oka nem a svájci frank árfolyama, de ettől még igen fájdalmas számunkra hazai pályánk elvesztése. Megkezdődtek ugyanis az Újvárosban csak Fű 2 néven ismert focipályán a munkálatok, az eladott területen Aldi épül.

  A Gorillák leszámítva egyetlen Dunaferr Stadionban játszott mérkőzést minden hazai bajnokit a gyakorló pályán játszottak, így az igazán szívünkhöz nőtt. Az eltelt négy évben már haza jártunk ide, a játékosoknak és a szurkolóknak is szép emlékeket idéz a pálya, ahol zöld gyep helyett hamarosan parkoló és áruház szolgálja majd a városiakat.

  Sajnos egyelőre bizonytalan a folytatás, meglátjuk sikerül-e elérnünk, hogy a Stadionban fogadhassuk ellenfeleinket, vagy az eddigieknél rosszabb körülmények között leszünk kénytelenek játszani. Az egyeztetés zajlik, az eredménnyel jelentkezünk.

  forrás: http://www.gorillaz.hu/index.php?p=hir&hid=50042
   
 3. avatar: NNS
  2012.01.04, 14:20
  virkid, 2012.01.04

  A hírből egy fontos friss momentum maradt ki. :-( A stadion melletti edzőpályát dec. 30-án kezdték el bontani, mert bolt lesz helyette. Ezen a pályán játszották, az utánpótlás meccseit is.
  A stadion pedig félig sincs kész. Az egyik oldalra rá lehet mondani, hogy kész, de a két kapu mögötti rész, és a főlelátó elég hiányos.

  forrás: http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?pid=4759580#p4759580
   
 4. avatar: pirospont