magyarfutball.hu

Dunaújváros, Eszperantó út, Edzőpálya

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Fű 2
 3. kapcsolódó stadionok
 4. címkék
 5. cím
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 6. térkép, megközelítés
 7. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 8. lakosság
  Dunaújváros: 48.010 (2012)
 9. hazai csapat
  -
 10. nézőcsúcs
 11. pálya mérete
 12. talaj típusa
  természetes füves
 13. eredményjelző tábla
 14. világítás
 15. futópálya
  nincs
 16. átadás éve
 17. nyitómérkőzés
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: BZS1979
  2012.01.06, 10:53
  Pálya helyett áruház: rontom, bontom

  2011. december 30. (péntek) 15:01

  A kerítés már a múlté, a fákat is kivágták, csak a romok és a csonkok maradta: javában tart a bontás a Központi Sporttelep edzőpályáján. Egy korábbi döntés nyomán bevásárlóközpont lesz a helyén – az indulatok is magasra csaptak.

  Tegnap még lángvágók dolgoztak, mára csak a csonkok és a romok maradtak a Központi Sporttelep gyakorlópályájánál - szomorú kép fogadja az arra tévedőt.

  Üzleti érdekek(?)

  A csarnok felől sportolók jönnek, a háttérben előbb füst gomolyog, majd tűz lángjai csapnak a magasba: a kivágott cserjéket és a fa apraját égetik el a helyszínen. Javában tart a romeltakarítás a bontás után - a kora tavasszal született önkormányzati döntés nyomán értékesítették a területet, a napokban megkezdték a tervezett építkezés előkészítését.
  Lássuk a száraz tényeket – a hivatalos nevén Vasmű út 21-es terület, vagyis a valahai sörkert, a jelenlegi Diego szőnyegáruház mögötti edzőpályák rendezési tervéről februárban született közgyűlési döntés. A képviselők a tízezer négyzetméter összterületű ingatlan értékesítéséről döntöttek, a rendezései tervet májusban függesztették ki az önkormányzatnál: az elképzelés szerint az értékesített területen újabb bevásárlóközpont épül.
  A nyers üzleti érdek győzött: ahogy anno a szocialista többségű városvezetés a Béke városrészben vagy a Barátság iskola helyén, a jelenlegi többség a sportpályák helyén biztosít helyet egy újabb bevásárlóközpontnak. Arról, milyen üzleti érdekek motiválják a már meglévő – kétszáz méteres körben eddig kettő nagyobb bevásárlóközpont és egy kisebb ABC-áruház mellé építendő – bázis tető alá hozását, egyelőre vitát sem nyitnánk.

  Legyen elég a fájdalom, hogy a területen, ahol eddig sportiskolások gyakorolhattak, korábban a focisták edzéseit is tartották, valamint a Gorillaz amerikaifutball-csapat edzett és meccselt, továbbá a Pentele Sport Club bázisaként szolgált, most a konzumkultúra újabb szentélye ver tanyát.

  Kérdésözön

  Miközben sportemlékeken merengve járjuk körbe a területet, az elmúlt napokban szerkesztőségünkhöz eljuttatott – indulatoktól sem mentes – kérdésözön elemeit vesszük sorba. Sokak szerint nem véletlen, hogy éppen most, a két ünnep között került sor a bontási munkálatokra – és a munkálatok elkezdését nem csupán az motiválta, hogy éppen december 29-re születtek meg a szükséges hatósági engedélyek. Egyes forrásaink szerint igyekeztek akkorra időzíteni a látványos műveleteket, amikor az esetleges tiltakozók nehezebben mozgósíthatóak. Hogy ebben mennyi igazság van, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a szurkolói közösségek körében nagy vihart kavart a lépés - csak emberiességi okból nem idézzük például, mit kívántak a Red Alert tagjai a döntéshozóknak.
  Külön fejezetet érdemel – és további kérdéseket generál –, hogy az edzőpályát az ingatlanfejlesztésekre specializálódott Androméda Kft. vásárolta meg, méghozzá 96 millió forintért. Arra a felvetésre, hogy a városban hasonló nagyságú összefüggő (és sík) területet nemigen találni, többen prognosztizálták, hogy az Androméda jelentős haszonnal passzolja tovább a kérdéses területet a bevásárlóközpontot a tervek szerint üzemeltető Aldi-üzletláncnak. Márpedig ez esetben újra felbukkan – vagy legalábbis felbukkanhat – a kérdés: a város miért nem közvetlenül a beruházónak értékesítette a pályát? Ennek folyománya egy újabb kérdés: nominálisan mennyi haszontól eshet/esett el a közmondásosan nehéz helyzetben lévő önkormányzat?

  Említést érdemel még egy momentum: a terület értékesítéséről döntő februári közgyűlésen a sportolási lehetőségek folytatásaként merült fel az az ígéret, hogy a most megszűnt gyakorlópályáért kapott bevételt a Vidám Park fejlesztésére költik – a majdani ifjúsági, sport- és kalandparkban két sportpályát és egy-két teniszpályát építenek. (A Vidám Park jelen állapotáról néhány hete jelent meg nagyszerű válogatás Bali Attila példásan gazdag és sokatmondó várostörténeti Facebook-albumában - áttekintését az összeállítás végén lévő címről javasoljuk; tanulságos.)
  A mostani rontás, bontás után epedve várjuk a választ további három kérdésre.
  Ezek a munkálatok milyen forrásból, mikor kezdődnek?
  Milyen ütemezésben zajlanak majd?
  Mikorra vehetik birtokba az új létesítményeket a város sportolni vágyó közösségei?
  Azt, hogy mindez mennyibe kerül és milyen formában teremtenek rá forrást, már kérdezni sem merjük.
  Boldog újévet, Dunaújváros.

  http://www.dunaujvaros.com/hirek/2011/12/palya_helyett_aruhaz_rontom_bontom
   
 2. avatar: BZS1979
  2012.01.04, 14:39 (szerk.: 2012.01.04, 14:39)
  Hontalanok lettünk

  Ennek oka nem a svájci frank árfolyama, de ettől még igen fájdalmas számunkra hazai pályánk elvesztése. Megkezdődtek ugyanis az Újvárosban csak Fű 2 néven ismert focipályán a munkálatok, az eladott területen Aldi épül.

  A Gorillák leszámítva egyetlen Dunaferr Stadionban játszott mérkőzést minden hazai bajnokit a gyakorló pályán játszottak, így az igazán szívünkhöz nőtt. Az eltelt négy évben már haza jártunk ide, a játékosoknak és a szurkolóknak is szép emlékeket idéz a pálya, ahol zöld gyep helyett hamarosan parkoló és áruház szolgálja majd a városiakat.

  Sajnos egyelőre bizonytalan a folytatás, meglátjuk sikerül-e elérnünk, hogy a Stadionban fogadhassuk ellenfeleinket, vagy az eddigieknél rosszabb körülmények között leszünk kénytelenek játszani. Az egyeztetés zajlik, az eredménnyel jelentkezünk.

  forrás: http://www.gorillaz.hu/index.php?p=hir&hid=50042
   
 3. avatar: NNS
  2012.01.04, 14:20
  virkid, 2012.01.04

  A hírből egy fontos friss momentum maradt ki. :-( A stadion melletti edzőpályát dec. 30-án kezdték el bontani, mert bolt lesz helyette. Ezen a pályán játszották, az utánpótlás meccseit is.
  A stadion pedig félig sincs kész. Az egyik oldalra rá lehet mondani, hogy kész, de a két kapu mögötti rész, és a főlelátó elég hiányos.

  forrás: http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?pid=4759580#p4759580
   
 4. avatar: pirospont