magyarfutball.hu

Miskolc, Ifjúsági Sporttelep

 1. 7 users were here.
 2. alias
  1. József utcai Sporttelep
  2. Ifi pálya
 3. address
  3534 Miskolc József utca Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 4. map, route
 5. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 6. population
  Miskolc: 162.905 (2013)
 7. owner
  DSM Kht
 8. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Miskolci Erdész (? - ?)
   2. Miskolci Kinizsi SE (? - ?)
  1. attendance record
  2. pitch size
  3. pitch type
   natural grass
  4. score board
   n/a
  5. floodlight
   n/a
  6. running track
   cinder track
  7. year of surrender
  8. first match
  9. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: fgymat
    
  2. avatar: pirospont
   2011.12.20, 15:04
   kép
   forrás: facebook
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2010.04.07, 09:21
   Szemem a pályán…

   2.

   Miskolc, József utcai sporttelep

   Amikor apámat kérdezgettem fiatalabb koromban hogy anno melyik pályán játszották a hazai meccseiket a Kinizsivel, mindig azt válaszolta: Az Ifi pályán. Nem tudtam elképzelni melyik lehetett az az ifi pálya, pedig – mint kiderült – fiatalabb koromban még diákolimpián én is játszottam ezen a pályán. Ő mindig csak röviden annyit mondott: Tudod, az a pálya, ami a nagyfeszültség alatt van… Érdekelt a történet így hát a vasárnap másik pályája – a perecesi után – az Ifjúsági sporttelep ( vagyis Ifi pálya ) lett.

   Először is megállapítottam rögtön a kiérkezést követően, hogy a pálya jelenleg is használatban van. Ezt megerősítette két éppen ott ücsörgő ( valami pályagondnok szerű ) ember is. Kérdeztem tőlük, hogy most kik játszanak ezen a pályán, melyik csapat? Mire az egyszerű válasz jött: Egyik csapat se, ezt csak a gyerekek használják. Ők fociznak rajta. Aztán megkérdeztem, hogy vajon mit lehetne kezdeni ezzel a pályával, hiszen egész jó helyen van, és annyira nem is rossz az állapota ( jó tudom, nem minden pályát a Perecesi Bányász pályájához kell hasonlítani… ) . Mire jött a csattanós válasz: Hát mit ???? Be kellene ültetni kukoricával…

   Aztán hazafelé menet, még két érdekességet felfedeztem miután kimentem a kapun: A pálya hivatalosan a DVTK működtetésében áll, illetve a pálya hivatalos neve: József utcai sporttelep.


   A pálya állapota

   Maga a pálya viszonylag elég jó állapotú, bár hozzá kell tennem vettem észre egy-két érdekes jelenséget. Először is kisebb-nagyobb puklik ( dombok ) találhatók a pálya egyes részein, ha az ember közelebbről megnézi el is csodálkozik – arra már nem is gondolok hogy egyszer poénból valaki hozna egy szintező műszert és beszintezné a pályát, milyen eredményre jutna. Másodszor: Igen ritkán lehet felfestve bármilyen vonal ( gondolok itt alapvonalra, vagy esetleg a kezdőkörre ) hiszen elég kopott a pálya felfestése. A kapuk mintha rozsdásodnának rájuk férne egy kis felújítás. Viszont az is igaz, hogy a pálya füve nyírva van. A pálya épülete mellett pedig több feltekercselt, műfűvel borított szőnyeggel találkoztam. A pálya mellett található még egy aszfaltozott kispálya ( eredetileg kézilabda pálya lehetett, de itt is teret hódított a kispályás foci.. ).

   Pálya használója: Jelenleg a DVTK kezelésében van. Utánpótlás korú gyerekek fociznak rajta. Korábban a piros-fehér mezben pompázó Miskolci Kinizsi, és az örök rivális zöld-fehér Miskolci Erdész is saját pályájának tekintette.

   Lelátó: Többsoros. A lelátó összehegesztett szögvasakból áll, valamint körszelvényű acélrúdból, anno fa borítása lehetett.

   Környezet: A pálya a Győri kapuban található,házak veszik körül.

   Pálya elkerítése: A pályának nem gondolom, hogy lett volna bármilyen elkerítése. A sporttelep panelelemekkel van elkerítve.

   Öltöző: Azt gondolom, hogy van.

   A pálya: Maga a pálya természetes füves, körülötte salakos futópálya, valamint az edzőknek fenntartva két eső elleni beálló is van. Az eső elleni beállókról a fa ülőrész eltűnt. Valamint a pálya szélén a távolugróknak homokdomb van kiképezve. A salakos rész, és a tribün között, barnára festett acél öntöző csövek ( gondolom a csapok azért találhatók rajtuk ) vannak.

   Kapuk: A kapuk fixek, bár találhatók hordozható kapuk is. A kapuk kör szelvényű acélból készültek összehegesztve, fehérre festve.

   raps

   Miskolc, József utcai sporttelep 2010 április hó 04.


   forrás:
   email
    
  4. avatar: pirospont
   2009.09.23, 10:52 (szerk.: 2009.09.23, 10:52)
   Az Ifjúsági pálya nem azon sportpályák közé tartozik, amelyen élvonalbeli, vagy éppen világeseményeknek lehettek szemtanúi az érdeklődők. A Győri kapuban fellelhető pályán – minta hogyan a nevében is rejlik - , inkább a fiatalok mutathatták meg egy-egy diák olimpia, vagy az iskolák egymás elleni versenyében, hogy mit tudnak labdarúgásban, kézilabdában, atlétikában.

   A sportlétesítmény már az 1960-as évek végén üzemelt, ám tagadhatatlan, hogy a '70-es, '80-as években élte a virágkorát – az „edzett ifjúságért” mottó szellemében, így talán nincs is olyan miskolci, aki az elmúlt évtizedekben diákként ne fordult volna meg a pályán. „A létesítmény üzemeltetését idén márciusban vettük át a Honvéd Papp József SE pályájával együtt” - tudtuk meg Nagy Bélától, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. ügyvezető igazgatójától. „A két pályára évente hét millió forint áll a rendelkezésünkre. Terveink szerint az Ifjúsági pályát felszeretnénk újítani és például egy 40x60-as méretű műfüves labdarúgó pálya létrehozása is az elképzeléseink között szerepel.

   forrás: http://www.haon.hu/hirek/im:boon:news_special-borsod/cikk/miskolci-sportpalyak-3-resz-az-ifi-palya/cn/news-20090512-06334876