magyarfutball.hu

Miskolc, Ifjúsági Sporttelep

 1. 9 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. József utcai Sporttelep
  2. Ifi pálya
 3. cím
  3534 Miskolc József utca Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Miskolc: 145.248 (2023)
 7. tulajdonos
  DSM Kht
 8. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Miskolci Erdész (? - ?)
   2. Miskolci Kinizsi SE (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
   nincs
  5. világítás
   nincs
  6. futópálya
   salakos
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    
  2. avatar: pirospont
   2011.12.20, 15:04
   kép
   forrás: facebook
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2010.04.07, 09:21
   Szemem a pályán…

   2.

   Miskolc, József utcai sporttelep

   Amikor apámat kérdezgettem fiatalabb koromban hogy anno melyik pályán játszották a hazai meccseiket a Kinizsivel, mindig azt válaszolta: Az Ifi pályán. Nem tudtam elképzelni melyik lehetett az az ifi pálya, pedig – mint kiderült – fiatalabb koromban még diákolimpián én is játszottam ezen a pályán. Ő mindig csak röviden annyit mondott: Tudod, az a pálya, ami a nagyfeszültség alatt van… Érdekelt a történet így hát a vasárnap másik pályája – a perecesi után – az Ifjúsági sporttelep ( vagyis Ifi pálya ) lett.

   Először is megállapítottam rögtön a kiérkezést követően, hogy a pálya jelenleg is használatban van. Ezt megerősítette két éppen ott ücsörgő ( valami pályagondnok szerű ) ember is. Kérdeztem tőlük, hogy most kik játszanak ezen a pályán, melyik csapat? Mire az egyszerű válasz jött: Egyik csapat se, ezt csak a gyerekek használják. Ők fociznak rajta. Aztán megkérdeztem, hogy vajon mit lehetne kezdeni ezzel a pályával, hiszen egész jó helyen van, és annyira nem is rossz az állapota ( jó tudom, nem minden pályát a Perecesi Bányász pályájához kell hasonlítani… ) . Mire jött a csattanós válasz: Hát mit ???? Be kellene ültetni kukoricával…

   Aztán hazafelé menet, még két érdekességet felfedeztem miután kimentem a kapun: A pálya hivatalosan a DVTK működtetésében áll, illetve a pálya hivatalos neve: József utcai sporttelep.


   A pálya állapota

   Maga a pálya viszonylag elég jó állapotú, bár hozzá kell tennem vettem észre egy-két érdekes jelenséget. Először is kisebb-nagyobb puklik ( dombok ) találhatók a pálya egyes részein, ha az ember közelebbről megnézi el is csodálkozik – arra már nem is gondolok hogy egyszer poénból valaki hozna egy szintező műszert és beszintezné a pályát, milyen eredményre jutna. Másodszor: Igen ritkán lehet felfestve bármilyen vonal ( gondolok itt alapvonalra, vagy esetleg a kezdőkörre ) hiszen elég kopott a pálya felfestése. A kapuk mintha rozsdásodnának rájuk férne egy kis felújítás. Viszont az is igaz, hogy a pálya füve nyírva van. A pálya épülete mellett pedig több feltekercselt, műfűvel borított szőnyeggel találkoztam. A pálya mellett található még egy aszfaltozott kispálya ( eredetileg kézilabda pálya lehetett, de itt is teret hódított a kispályás foci.. ).

   Pálya használója: Jelenleg a DVTK kezelésében van. Utánpótlás korú gyerekek fociznak rajta. Korábban a piros-fehér mezben pompázó Miskolci Kinizsi, és az örök rivális zöld-fehér Miskolci Erdész is saját pályájának tekintette.

   Lelátó: Többsoros. A lelátó összehegesztett szögvasakból áll, valamint körszelvényű acélrúdból, anno fa borítása lehetett.

   Környezet: A pálya a Győri kapuban található,házak veszik körül.

   Pálya elkerítése: A pályának nem gondolom, hogy lett volna bármilyen elkerítése. A sporttelep panelelemekkel van elkerítve.

   Öltöző: Azt gondolom, hogy van.

   A pálya: Maga a pálya természetes füves, körülötte salakos futópálya, valamint az edzőknek fenntartva két eső elleni beálló is van. Az eső elleni beállókról a fa ülőrész eltűnt. Valamint a pálya szélén a távolugróknak homokdomb van kiképezve. A salakos rész, és a tribün között, barnára festett acél öntöző csövek ( gondolom a csapok azért találhatók rajtuk ) vannak.

   Kapuk: A kapuk fixek, bár találhatók hordozható kapuk is. A kapuk kör szelvényű acélból készültek összehegesztve, fehérre festve.

   raps

   Miskolc, József utcai sporttelep 2010 április hó 04.


   forrás:
   email
    
  4. avatar: pirospont
   2009.09.23, 10:52 (szerk.: 2009.09.23, 10:52)
   Az Ifjúsági pálya nem azon sportpályák közé tartozik, amelyen élvonalbeli, vagy éppen világeseményeknek lehettek szemtanúi az érdeklődők. A Győri kapuban fellelhető pályán – minta hogyan a nevében is rejlik - , inkább a fiatalok mutathatták meg egy-egy diák olimpia, vagy az iskolák egymás elleni versenyében, hogy mit tudnak labdarúgásban, kézilabdában, atlétikában.

   A sportlétesítmény már az 1960-as évek végén üzemelt, ám tagadhatatlan, hogy a '70-es, '80-as években élte a virágkorát – az „edzett ifjúságért” mottó szellemében, így talán nincs is olyan miskolci, aki az elmúlt évtizedekben diákként ne fordult volna meg a pályán. „A létesítmény üzemeltetését idén márciusban vettük át a Honvéd Papp József SE pályájával együtt” - tudtuk meg Nagy Bélától, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. ügyvezető igazgatójától. „A két pályára évente hét millió forint áll a rendelkezésünkre. Terveink szerint az Ifjúsági pályát felszeretnénk újítani és például egy 40x60-as méretű műfüves labdarúgó pálya létrehozása is az elképzeléseink között szerepel.

   forrás: http://www.haon.hu/hirek/im:boon:news_special-borsod/cikk/miskolci-sportpalyak-3-resz-az-ifi-palya/cn/news-20090512-06334876