magyarfutball.hu

Budapest, XVIII. ker., Hengersor utca (lebontva)

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Traktor-pálya
  2. RÁBA-KÖG pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. címkék
 5. cím
 6. térkép, megközelítés
 7. befogadóképesség
  összesen : 2.000
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 8. lakosság
  Budapest, XVIII. ker.: 94.663 (2012)
 9. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. 1908 Pestszentlőrinc-Pestszentimrei ASK (? - ?)
   2. RÁBA KÖG SK (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
   110m x 60m
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
   nincs
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: Golyó
   2015.07.07, 18:01 (szerk.: 2021.09.01, 19:27)
   1965. március 28-án:

   kép
   Forrás: fentrol.hu, Lechner Nonprofit Kft.
   A felhasználás csak megrendelés számának birtokában lehetséges.
    
  2. avatar: Girgily
   2010.03.11, 21:03 (szerk.: 2010.03.11, 21:04)
   Pandur Robi elköszön a Honvédtól
   2010-03-11 15:25:48

   kép

   Manapság ritka, ha valaki tizennyolc éven keresztül egy futball klub alkalmazásában áll.

   Legtöbbször meccsekkel, futballistákkal, edzőkkel kapcsolatban írunk a honlapon, de van néhány ember a háttérben, akinek a munkája szintén fontos a KLUB életében. Ilyen például a Bp. Honvéd mindig jókedvű szertárosa Pandur Róbert (49), aki vidékre költözése miatt, tizennyolc év után most elköszön a Honvédtól. A Kispesten népszerű Robit a Honvéd vezetése és labdarúgói is megajándékozták. A futballisták kétszer is. A Honvéd-MTK meccs szünetében, a Bozsik-stadion gyepén, egy „Csak a Kispest!” kiáltással búcsúzott el mindenkitől.

   - Robi, mesélj Magadról, milyen munkákat végeztél az elmúlt tizennyolc évben a Klubnál?
   - A Hengersor utcai Traktorgyár pályán kezdtem gondnokként 1992-ben. Abban az időben ott játszottak a Honvéd utánpótláscsapatai, elsősorban a pálya karbantartása volt a feladatom. A Bozsik-stadionba öt év múlva, 1997-ben érkeztem, mint a pályamunkások csoportvezetője. 2003-ban lettem szertáros, de Piero Pini idején létesítményvezető, szertáros és mindenesre bővült a munkaköröm. Hemingway Úr érkezése óta ismét szertárosság volt a munkám.

   - Mi a dolga a szertárosnak Kispesten?
   - Elsőnek kell jönni és utolsónak menni. Az edzések előtt két órával már itt vagyok. Különböző feladataim vannak az edzéseken, hazai és idegenbeli meccseken, egyébként utazom mindenhova a csapattal. Az edzések előtt minden játékos bejön a szertárba, ahol a saját dobozából előveszi a tiszta edzőfelszerelést, majd a foglalkozás után visszahozza. A labdákért, trikókért, bójákért is én vagyok a felelős. Az itthoni meccsek előtt mire megérkeznek a játékosok, a szerelésük már a fogason lóg a szekrényükön. A meccs után még legalább két órát itt vagyok, a három nagyteljesítményű mosógéppel és szárítógéppel kitisztítom a mezeket. Amikor idegenbe utazunk, én pakolom be és osztom ki a szereléseket.

   - Köztudott, hogy Neked ez nem egy szimpla munkahely volt, hanem kötődsz is a Klubhoz.
   - Itt nőttem fel a stadion mellett a Kolozsvári utcában, nálunk az egész család Honvéd érzelmű. Mind a négy gyerekem kint van az összes hazai meccsen, a tribün mellett szurkolnak. A bátyám Pandur István játszott is a Honvédban, huszonhét NB1-es meccse van Kispesten, pedig abban az időben nem volt könnyű beférni a csapatba.

   - Kaptál búcsúajándékokat is.
   - Egy kupát kaptam a Honvéd vezetőségétől, a játékosoktól pedig egy fehérbort, melynek közepén egy piros-feketébe öltözött futballista egy kristálylabdát rúg.

   - Gondolom, ezt nem fogod felbontani.
   - Nem, ezt soha nem bontom fel.

   - Szerintem a játékosok ajándéka mellé nyugodtan hozzátehetjük még az MTK 4:1-es legyőzését, mert azért ez nem minden nap sikerül. Fogunk még Téged látni a meccseken?
   - Engem? Mindenhol ott leszek, ahol a Honvéd játszik!

   tko

   forrás:
   honvedfc.hu/?page=9&newsid=6031
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.08, 22:50
   XVIII. Hengersor utca: VCS. Gépgyár (Traktor pálya) füves, egy oldalon nyolc soros ülőhelyi rész, mögötte merőlegesen földes edzőpálya


   forrás:
   Studio
    
  4. avatar: Girgily
   2009.01.05, 21:03
   kép
    
  5. avatar: Girgily
   2008.04.11, 21:15
   A Traktorgyár:
   kép
   és a pálya:
   kép
    
  6. avatar: Girgily
   2008.03.03, 22:27 (szerk.: 2010.01.08, 22:49)
   www.naturaprojects.hu/reviczkyliget

   A környékről csak annyit felejtenek el megemlíteni, hogy több száz kispesti és lőrinci gyerektől vették el a sportolás lehetőségét, egy 21. századi lakótelep miatt.

   A Reviczky Liget a XVIII. kerület egy csendes övezetében, egy 7.500 négyzetméteres parkkal körülölelt területen helyezkedik el. Noha a város szívében maradnak az itt otthont választók, mégis egy olyan zöld szigetet választhatnak lakóhelyül, ahol nem kell nélkülözniük a természet szépségeit. A kiváló infrastruktúrának köszönhetően az új lakóparkba költözők nyugodt, harmonikus környezetben élhetnek, ugyanakkor a belső kerületek elérhető közelségben maradnak, köszönhetően a kiváló busz- és villamosközlekedésnek, valamint a metró közelségének.

   Pestszentlőrinc területe már a honfoglalás idejében lakott térség volt, amely azonban modern értelemben vett település arculattal sokáig nem rendelkezett. A középkorban ezt a területet kis falvak és birtokok tagolták. Szentlőrincet 332-ben említik először egy tatárjárást dokumentáló oklevélben. A török hódoltság alatt elnéptelenedett területet sokáig legelőnek használták, az 1700-as évektől válik ismét egyre sűrűbben lakottá. Igazi fejlődésről azonban csak a XVIII. század végétől beszélhetünk.

   A XIX. században a politikai és tudományos élet vezető személyiségei vásárolták meg a Kispest körüli telkeket pihenő illetve nyaraló helyként. Villája volt itt báró Eötvös Loránd politikus-fizikusnak, Puskás Tivadarnak, Margó Tivadarnak és gróf Lónyay Menyhért pénzügyminiszternek.

   1910-ben Pestszentlőrinc önálló nagyközséggé alakult, 1936-tól megyei városi rangot kapott majd a II. világháború miatt a dinamikus fejlődés megtorpant. A háború után Pestszentlőrincet Szentimrével együtt a főváros XVIII. kerületeként Budapesthez csatolták.

   A kerület a mai napig őrzi történetéből eredő arculatát. Az egykori nyaralóövezet és a kisvárosias jelleg a mai napig visszaköszön a kerület csendes, kertvárosi hangulatú részein. A Reviczky Liget Pestszentlőrinc egyik ilyen nyugodt, harmonikus övezetében épül.
    
  7. avatar: Girgily
   2008.01.25, 14:28 (szerk.: 2010.01.08, 22:49)
   A Hengersor utcai pálya a Kispesti Traktorgyár pályája volt. Talán a RÁBA-KÖG pálya is közismert név még, de ahogy a gyár neve változott, úgy változott a pálya neve is, így a "Traktor-pálya" az igazán használatos név. A gyár bezárása után a pálya -ha jól tudom- a XVIII. kerület tulajdonába került, és a Bp. Honvéd egyik edzőpályájaként működött. De az üzlet itt is fontosabb volt a sportnál, a pálya egyik sarkában már lakópark áll.