magyarfutball.hu

  1. A sportzeit.li például 25 ezret tippelt.
  2. A belépőre már nem sikerült helyesen felírni a vendégcsapat nevét...
    http://kepfeltoltes.hu/120804/albert_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  3. A tavaszi idény összefoglalója:
    http://orulunkvincent.blog.hu/2010/03/04/a_magyar_foci_utolso_nagy_korszaka_xvii
  4. 2011.11.05, 20:50 - Orosháza, Határőr-pálya
    A pályán jelenleg az OMTK 1913 ULE 17-19-es korosztálya edz, valamint a helyi leánycsapat.
  5. 2011. 11. 03.
    Albert Flórián-emlékmérkőzés Liechtenstein ellen

    A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége mai ülésén arról határozott, hogy következő válogatott mérkőzésünket a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. Az Albert Flórián-emlékmérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók.

    Bár a november 11-i, Liechtenstein elleni barátságos meccs helyszíne eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadion lett volna, az MLSZ elnöksége ma arról határozott, hogy a találkozó Albert Flórián-emlékmérkőzés lesz, és a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg. A választás azért esett az új helyszínre, mert a vasárnap elhunyt aranylabdás labdarúgó a Ferencvárossal és a magyar válogatottal is ebben a stadionban játszotta legtöbb mérkőzését.

    Az elnökség döntése után kiemelte:a vasárnap elhunyt Albert Flórián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, ezért indokolt, hogy a Puskás-stadionban búcsúzzon tőle a hazai futballtársadalom. A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pálya...
  6. 2011.10.31, 20:36 - Magyarország - Svédország 1959
    Két gólpassz a válogatottban - bemutatkozásként

    A magyar válogatott vezérkara a kudarccal végződő 1958-as világbajnokság után nem követte el azt a hibát, hogy elemeire szedje az egyébként kiugróan tehetséges játékosokból álló keretet. Még azután sem, hogy az akkor először kiírt kontinensbajnokság selejtezőjén Moszkvában kétgólos vereséget szenvedett a szovjet válogatottól. A svédországi tornát követően a posztján maradó Baróti Lajos ugyan viszonylag kevés újoncot avatott - a világbajnoki ezüstérmes svédek elleni mérkőzésen bemutatkozó Albert Flórián az ötödik volt a sorban -, de kétségtelenül így is felfedezett néhány igazi gyöngyszemet. ilyen volt Göröcs János és természetesen Albert Flórián.

    ... Az első félidőt a svéd csapat kezdi, Berndtsson támadása lesen akad el. A 3. percben ragyogó összjáték után érik el a magyarok első góljukat: Bundzsák Alberthez játszik, a középcsatár Göröcshöz adja a labdát, a jobbösszekötő Sándorhoz továbbít, jobbszélsőnk ragyogó ...
  7. Az újonc két góllal tette le a névjegyét a Népstadionban

    Ferencváros-Diósgyőr 3:1 (1:0)
    1958. november 2., Népstadion, 15.000 néző.
    Gólszerző: Rákosi (10), Csányi (59), Albert (74, 89).

    ... November elején Tátrai Sándor, a Fradi edzője úgy döntött, a Diósgyőr elleni találkozón újoncot avat. Egyébként hasonlóképpen határozott az ellenfél edzője, Teleki Pál is.
    Így aztán együtt mutatkozhatott be a magyar élvonalban Albert Flórián és Solymosi Ernő. Ők ketten később együtt nyertek bronzérmet a római olimpián, együtt szerepeltek 1962-ben a chilei világbajnokságon, s együtt nyertek, ugyancsak bronzérmet, az 1964-es, spanyolországi kontinensbajnoki döntőben.

    ... A zöld-fehérek valamivel higgadtabban szőtték támadásaikat, és a 74. percben gólt értek el: Fenyvesi az alapvonalról középre adott, s a fedezetlenül hagyott Albert kapásból, ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát. 2:1. (A diósgyőri védők elaludtak...).
    ... A diósgyőriek nem adták fel; Solymo...
  8. Isten Veled Császár!
  9. Az OMTK 1946-47-ben bajnokságot nyert és az egyesület életében először jutott fel az NB II-be.A megyei bajnokságot nyert csapat összeállítása és a többi szereplő neve: Veres, Szabó S., Szendi Horváth B., Forján, Gulyás Sz.J., Szimonidesz, Rosta II F., Cziráki II, Szabó K., Négyesi Gy., Kutasi M., Továbbá: Mezőfi (kapus), Soproni, O.Kovács I, Horváth G., Leporisz J.,Györgyi I, Soós T., Mónus K., Györgyi II, O.Kovács II.
  10. 2011.10.18, 22:24 - Orosháza, Orosházi Munkás TK
    Az Orosházi Kinizsi megalakulása 1951. február 17-én volt.

    Az OMTK kb. 1999-ben fuzionált a Vasassal, az új név: OMTK Rákóczi Vasas SE. A használatban az OMTK név mindig lemarad. Jelenleg működik egy utánpótlás egyesület. Neve: OMTK 1913 ULE.
    Szűcs Ferenc - email
  11. A válogatott elleni mérkőzés 1950. október 11-én volt. Valóban az OSZMTK ellen. Ekkor szerepelhetett Pál Lajos és Kovács József /Dodi/ a csapatban.
    Szűcs Ferenc - email
  12. A Dél-Korea elleni mérkőzés taktikai értekezletét már szerdán reggel megtartották a magyar csapat solothurni szállásán, Sebes Gusztáv különösen azt hangsúlyozta, hogy soha nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem. Emlékeztette a fiúkat a párizsi olimpián Egyiptomtól elszenvedett vereségre, amikor a magyar csapat ugyanúgy, mint most, szinte kivétel nélkül kiváló játékosokból állt.
    Érdekes különben, hogy a délkoreai csapat vezetői részéről egy nyilatkozat látott napvilágot a L'Equipe című francia lapban, amely szerint - győzelmet várnak a magyarok elleni mérkőzésükön. Ez csak azt bizonyítja, hogy semmiesetre sem mondtak le már eleve a mérkőzésről, s a csapat az utolsó pillanatig küzdeni fog.
    Szerdán délelőtt volt a csapat utolsó könnyű edzése. Csütörtökön kora délelőtt vonaton indult az első csapat Zürichbe. Egy "Paprika Csárda" nevű étteremben ebédeltek, utána lefeküdtek a játékosok aludni. Fél 5 órakor társasgépkocsin indultak ki a pályára, fülledt, meleg időben.

    7:...
  13. Így már oké. Látom, ott voltál a meccsen is, tehát tuti az infó :)
  14. Orosházi SzMTK: Baranyai Béla, (Bereczky Lajos), Csonka Béla, Szendi Horváth Bálint, PÁL, KOVÁCS, Szimonidesz István, Szökő Antal, Dimák Ferenc, Mátrai Sándor, Bozó József, Hegedűs Béla. Edző: Glózik Pál.

    Szűcs Ferenc könyvében 1951.10.11-et ír, és Orosházi Kinizsit.
  15. 2011.10.15, 02:07 - Gádoros, Gádoros SE
    Létezett egy Gádorosi MTK is, amelyet 1919-ben alapítottak. Esetleg jogelőd lehetett, vagy egy másik csapat, ami még 78 előtt megszűnt?
    Községünk első labdarúgó szakosztálya 1919-ben alakult Gádorosi MTK néven. A megalakulást Csernus András vezette, aki több játékost is hozott Nagyszénásról. A csapat színe zöld-fehér volt. Az első labdát Budapestről hozta Csernus András a csapatnak.
    http://www.gadorosse.eoldal.hu/cikkek/klubtortenelem.html

    Ezen az oldalon van még néhány helyi csapat a kezdetektől (GTC, Gádorosi MADISZ), sőt a háború alatt 1944-ben rendeztek egy mérkőzést, az akkoriban Gádorosi Katolikus Legényegylet Hunyadi TC néven működő csapat részvételével.
  16. A sporttörténeti hitelesség kedvéért megemlítem, hogy ezen a pályán játszották le bajnoki mérkőzéseiket az egyesületek megszűnéséig az alábbi csapatok:
    1940-1944: Orosházi Levente
    1946-tól: Oh.Barátság, Oh.MÁV, Oh.Építők, Oh.Spartacus, Oh.Szántó Kovács SE, Oh.Üveggyár SE
    1976-ig: Oh.Bástya, Oh.Dózsa
    Szűcs Ferenc: A Mátrai Sándor Stadion története
  17. 2011.10.14, 21:17 - Orosháza, Orosházi Munkás TK
    Abból gondoltam az egyesülést,hogy a honlapjukon is OMTK Rákóczi Vasas SE-t írnak.
    Többet sajnos én sem tudok.
  18. 2011.10.14, 20:27 - Orosháza, Orosházi Munkás TK
    Ezek szerint ekkor, vagy e körül egyesült a Rákóczi Vasassal?
  19. 2011.10.14, 19:40 - Orosháza, Orosházi Munkás TK
    Az orosházi lakosság részére 1944. október 6-án befejeződött a második világháború. A labdarúgó csapatok is éledeztek.
    A megszűnt Orosházi Levente játékosai átigazoltak az OMTK-ba, az Orosházi Barátságba, az Orosházi MÁV-ba. Megindult a megyei labdarúgó bajnokság. Az OMTK 1946-47-ben bajnokságot nyert és az egyesület életében először jutott fel az NB II-be.
    Az OMTK nevet 1956 őszén, majd 1975-től használják.

    Szűcs Ferenc: A Mátrai Sándor Stadion története

    A megszűnését szerintem 2000-re tehetjük:
    2000 júniusában kiesett többéves gyenge szereplése után az OMTK első csapata a megye I. osztályú bajnokságból. A labdarúgó szakosztályból eltávoztak a vezetők, de eltávozott a 22 fős keretből 15 fő futballista is. Ennek fő oka az volt, hogy a játékosok nagyobb része nem kötődött a klubhoz, a fiatal játékosok nevelésével az OMTK nem foglalkozott.
    http://www.oroshazafc.gportal.hu/gindex.php?pg=33393526
  20. A szerző az OTK-pályát (Kiserdei-pálya) Vásártéri-pályának írja. (1913 - 1937-38)
    A Mátraiban pedig jelenleg természetesen csak az Orosháza FC játszik.
  21. A Mátrai Sándor Stadion története
    Az orosházi labdarúgó csapatok OTK - OFC - OMTK megalakulásuk után 1913-tól mérkőzésüket Orosházán, a mai Szentesi út-Bajnok utca-Kórház utca által határolt régi vásártéren, az ott lévő mérlegház közelében, az állami kert területén kialakított pályán rendezték meg. Itt tartották a heti edzéseket és a hétvégi bajnoki mérkőzéseket. Majd a pályát 1937-38-ban áthelyezték a MIKOLAY kert mellett lévő teniszpályák közelébe, a mai pálya területére. Itt építették fel az áthozott fa tribünt is, ahol elöl karzatok voltak, mögötte páholyok és a fa lelátók.
    Fedett volt, a tetején cseréppel. A befogadó képessége 800-1000 fő lehetett. A pálya talaja gyenge homokos, hiszen itt előtte szőlőt műveltek. Sokszor fordult elő, hogy a tizenhatosok területén a mélyedésekben megállt a víz, "tó" keletkezett.
    A pályát 1955-ben füvesítették első alkalommal, addig a bajnoki mérkőzéseket a salakos pályán rendezték meg. Majd 1974-ben második alkalommal...
  22. 2011.10.11, 17:49 - Magyarország - Finnország 2011
    Elérkeztünk az utolsó felvonáshoz. A finnek elleni meccsünk a továbbjutás szempontjából lényegtelen, de én bízom a végső 21 pontunkban.
    A csoportelsőtől kaptunk ki oda-vissza, meg a talán "legjobb" csoportmásodiktól idegenben. Szinte végig versenyben voltunk, jelenleg ez a legtöbb, amit kihozhattunk a sorozatból. A következő azért húzósabb lesz...
    Lassan indulok a meccsre. Csak így tovább. Hajrá magyarok!
  23. 2011.10.11, 11:43 - Orosháza, Rákóczi-pálya
    Felvétel a Rákóczi-pályáról:
    [youtube]zFuzbvBW4-g[/youtube]
  24. 2011.10.10, 19:25 - Orosháza, Határőr Dózsa SE
    Igen, ez.
  25. 2011.10.10, 13:41 - Orosháza, Határőr Dózsa SE
    A linkekből nem sok minden derül ki, de a Határőr-pálya a Szentesi út- Határőr utca által határolt területen van.
    Sőt a Rákóczi Vasas sem itt játszik, hanem Rákóczitelepen, a Rákóczi-pályán.
  26. 2011.10.09, 13:57 - Orosháza, Határőr Dózsa SE
    A Mátrai Stadion elődjét hívták OMTK pályának. A Határőr pálya a város másik részén van, semmi köze az OMTK-hoz.

  27. 2011.10.08, 00:18 - Gyermely, Gyermely-Szomor LE
    Gyermely-Szomor Labdarúgó Egyesület

    A 2006 augusztusában alakult egyesület elnevezésében is szereplő két települést összekötik a közös történelmi múlt eseményei, a jelen problémái és a jövő lehetőségei.
    A példaértékű együttműködés eredményeként az egyesület öt korosztállyal foglalkozik (kölyök, előkészítő, serdülő, ifjúsági, felnőtt) és hamarosan elindítja a hatodik korosztályt is, az öregfiúkat.
    A szomoriak a főzőverseny, a gyermelyiek pedig a sportbál bevételével járulnak hozzá a működési kiadásokhoz. Az egyesület jó kapcsolatokat ápol a helyi vállalkozókkal, vállalatcsoportokkal. Ennek eredménye többek között egy műfüves pálya, amelyet majd az egyesületen kívüli csapatok is igénybe vehetnek.

    Gyermely-Szomor Labdarúgó Egyesület
    2821 Gyermely, Petőfi tér 7.
    E-mail: csepregi@gyermely.hu
    www.gyermely.hu

    2008. május 6.
    http://www.pontmagazin.hu/pm114275.html
  28. A klubvezetés tájékoztatása szerint szombaton nem tudják lejátszani az Egri FC – Újpest II. NB II-es labdarúgó-mérkőzést.

    - A TIGÁZ azonnal hatállyal leállította a gázszolgáltatást az érsekkerti létesítményekben, mert a Hadnagy úti csarnoknál beérkező vezeték eltört – közölte a heol.hu-val Kocsis Zoltán, az Egri FC ügyvezetője. – Egy ötvenéves csőről van szó, amely azonnali cserére szorul.
    Az ügyvezető tudatta azt is: pénteken este helyszíni bejárást tartottak az illetékes szakemberekkel, akik kijelentették, hogy életveszélyes helyzet állhat fenn, ezért nem járulnak hozzá a holnapi mérkőzés lebonyolításához. A munkálatok hozzávetőleg 1,5-2 hétig is eltarthatnak.
    Kocsis Zoltán sajnálatát fejezte ki a vis maior ügy kapcsán a szurkolók felé, akiket sajnos korábban nem tudtak értesíteni a találkozó elmaradásáról.

    2011. október 7. 20:46 B.Cs.
    http://www.heol.hu/heves/sport/egri-fc-az-a-gaz-hogy-nincs-gaz-404830
  29. Nem tudták fékezni az Egri FC-t

    Megyénk csapatai közül az aranyérmes Egri FC mellett az újonc Felsőtárkány és a Gyöngyösi AK-Ytong is többé-kevésbé a várakozásoknak megfelelően teljesített a labdarúgó NB III. Mátra-csoportjában. A Hevesi LSC korábbi tervét felülírva, csak a bennmaradásnak örülhetett.

    Az Egri FC a harmadik játéknapot követően állt a tabella élére. Vezető pozícióját egészen a bajnokság végéig magabiztosan őrizte, s végül utcahosszal, a második helyezett Balmazújvárosi FC előtt tizenöt pontos előnnyel nyerte a Mátra-csoport küzdelmeit.
    Az aranyérmet öt fordulóval a zárás előtt a Balassagyarmat elleni sikerrel (5–1) biztosították be Bardi Gáborék. Az addig veretlen megyeszékhelyiek már biztos bajnokként, a 27. fordulóban Gyöngyösön szenvedték el idénybeli első vereségüket (3–0), majd a zárófordulóban az Ózdi FC jelentett megoldhatatlan feladatot (4–3) a megyeszékhelyieknek. Az együttes a már említett mátraalajai fiaskó leszámítva valamennyi mér...
  30. 2011.10.04, 22:13 - Derecske, Derecskei LSE
    Futballtörténeti siker az idei

    A 2004-/2005. év az eddigi legeredményesebbnek mondható Derecske futballtörténetében. - tájékoztatta lapunkat Nagy Károly a Labdarúgó Sportegyesület elnökségének ügyvezető elnöke. Mint elmondta az egész éves munka eredményeképpen minden korosztályban megyei és területi válogatókon vettek részt a csapatok. Sikeres szereplésük dicséretre méltó.
    A Bozsik-program keretében az U7, U9, U11 korosztályú csapatok szerepeltek sikerrel. Edzőik sorrendben: Nagy Sándor, Benedek Barna és Nagy Károly voltak. A vezetők ezúton is szeretnék megköszönni a szülők egész éves segítségét, támogatását, amivel nagyban hozzájárultak az elért eredményekhez.
    A gyermekcsapat az alapszakaszban a harmadik helyen végzett Kesjár András és Török Sándor vezényletével. E korosztályban a Hajdú-Bihar megyei válogatottat három játékos képviselte Derecskéről.
    A serdülőcsapat az alapszakaszban és a rájátszásban is az első helyen végzett, így megszerezte a megyei bajnoki címet...
  31. 2011.10.04, 22:01 - Derecske, Sárostói sportpálya
    2004. november 26-án a Lakodalmas Házban a Derecskei Labdarúgók Sportegyesületének évadzáró összejöve-telére került sor kb. 150 fő részvételével. A vacsorával egybekötött rendezvény hajnalig tartó zenés-táncos mulatsággal zárult.

    (...) Szőllősi Lajos beszámolójában szólt a sportpálya korszerűsítési munkálatairól és az egyesület nyertes pályázatairól valamint az elmúlt év gazdálkodásáról. Ennek kapcsán elmondta, hogy 2003-ban kezdődtek az edzőpálya felújítási munkálatai, abból a célból, hogy megfelelő edzéskörülményeket teremtsenek az egyesület meg növekedett számú csapatainak.
    Nagy teljesítményű fényszórókkal olyan világítás lett kiépítve, ami a pályát alkalmassá teszi az esti mérkőzések rendezésére, így a tavaszi és őszi korai sötétedés sem szab már gátat az edzések és mérkőzések későbbi kezdési időpontjának. A világításkorszerűsítés részeként készült el a centerpálya fejlesztése. A pályázat keretében - melyet a Derecske Térségi KHT. nyújtott be - valósult meg a pály...
  32. Megcsinálták: a DEAC lett a megye I. bajnoka!

    Sárrétudvari–DEAC-Szertár Sportbolt 1–2 (1–1)
    300 néző, vezette: Puskás Z. (Gyarmati I., Kertész F.).
    Sárrétudvari: Kiss B. – Katona I. (Mező R.), Erős L., Földesi N., Balogh R., Nyíri Z., Kovács T., Füleki B., Fegyverneki M.(Mező A.), Dávid T., Erős L. (Bodó L.). Edző:Gulyás Gyula.
    DEAC: Tóth F. – Takács Á., Tóth Z., Sáfár L., Riskó M., Tar G.(Hasilló), Boda P. (Ifj. Rácsai L.), Lengyel I. (Gulácsi B.), Jenei Zs. (Budai G.), Siklósi Cs., Csák Zs. (Bencze Z.). Edző: Katona Zoltán és Katona László. Gól: Földesi N., illetve Tar G., Gulácsi B. Jók: Földesi N., Kiss B., Balogh R., Erős L., Füleki B., illetve mindenki. Ifi:1-3.
    Gulyás Gyula: – Gratulálok a DEAC-nak a bajnoki címéhez és sok sikert kívánunk nekik az NB III-ban.
    Katona Zoltán: – Köszönöm a csapat nagyrészének, hogy az egyetemi sport fellendítésének érdekében visszasorolják magukat a megye II-be! Mindenkinek jó pihenést kívánunk!
    2011.06....
  33. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/280/gaspar_jozsef]Gáspár József, az MTK-VM kapusa:
    - Mielőtt Belgiumba szerződött, Hatalmas bundabotrány tört ki, amelyben önt is meggyanúsították. Gondolom, erre is emlékszik.
    - Hogyne emlékeznék, és engem is tényleg eljárás alá vontak. Mégpedig egy [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/14184]Békéscsaba-MTK meccs kapcsán. A nyolcvannyolcadik percben kaptam egy gólt, amellyel kikaptunk. Meghurcoltak, reggel fél hétkor jött a rendőrség értem, vittek a Tolnai Lajos utcába, majd aztán a csabai ügyészség hosszú és olykor megalázó kihallgatások után bizonyíték hiányában ejtette a vádat.

    - Ami azt jelenti, hogy bundázhatott, csak nem tudják bizonyítani. Ma már elárulhatja: bundázott?
    - Nem, higgye el, megmondanám. Nem bundáztam. Sokkal fájóbb, hogy éppen akkor volt százéves az MTK, és a centenárium tiszteletére mindenki, aki a klubnál volt, kapott egy aranygyűrűt. Mivel ellenem eljárás volt folyamatb...
  34. 2011.09.30, 20:36 - Györköny, Györköny SE
    Szemelvények Györköny sportéletéből
    http://www.gyorkony.hu/kep/sport/kep.php?gal=1
  35. 2011.09.30, 20:25 - Piliscsaba, Piliscsabai SE
    A Piliscsabai Sport Egyesület működéséről, eredményekről és a problémákról kérdeztem Horváth József elnök urat, és az utánpótlás csapatokkal foglalkozó edzőket.
    Jelenleg hat utánpótlás csapat ( U7,U9,U11,U13,U19 ) működik 100-120 fős létszámmal, a legfiatalabbak 4 évesek. Az U7, U9 és U11 a Nemzeti Utánpótlás Torna keretében, az U13, U16-os csapatok Budai Körzeti Bajnokságban, míg az U19 és a felnőtt csapat a megye II. osztályban szerepelnek.
    A bajnokság mellett rendszeresen részt vesznek különböző kupákon. Az U9-es csapat több rangos tornán is játszott, többek közt a Ferencváros a Videoton és a Vasas csapata ellen is.

    Talán kevesen tudják, hogy Kiss Antal vezetőségi tag jóvoltából, a Ferencváros- Sheffield United mérkőzésre, a piliscsabai U9-es gyermekek kísérték be, az angol játékosokat a pályára (lásd a fotót).

    Az U13-as csapat jelenleg első helyen, a többi a 4-6. helyen áll. A felnőtt játékosok közt egyre több a saját nevelésű, ami egyedülálló a környéken. Ne...
  36. 2011.09.29, 23:07 - Mórahalom, Mórahalom VSE
    Mórahalom Városi Sportegylet

    Alapítva: 1936
    Címe: 6782 Mórahalom, Kölcsey u. 11.
    Színe: Sárga - fekete

    A Városi sportegyesületnek három szakosztálya működik: Labdarúgás, Tenisz, Sakk.
    Ez utóbbi kettő induló szinten működik. A fő hangsúly a focin van, a csapat Csongrád megye II. osztályú bajnokságában szerepel. Kistérségi szinten foglalkozik a tehetséges gyerekekkel egy focisuli formájában, így az utánpótlás-bázis is biztosítva van. A sportegylet egy minden igényt kielégítő sportkomplexummal rendelkezik, 2 db világított füves pályával.

    2004-ben új vezetőség kezdte meg munkáját. Közös céljuk az volt, hogy minél több helyi fiatal épüljön be a keretbe, illetve külön anyagi szolgáltatás nélkül szerepeljenek a megyei pontvadászatban. Sikeresen pályáztak, ami eddig nem volt jellemző az egyesület vezetőségére NCA - 300.000 Ft. Új edzővel (Major László), nagy lelkesedéssel vágtak neki a bajnoki idénynek, hogy visszajussanak a Csongrád megyei I. osztályba. Az ifjúság...
  37. Legutóbb ott fejeztük be, hogy az előző szezon a ferencvárosi legenda, [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/806/nyilasi_tibor]Nyilasi Tibor állásába került. Az új edző [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/802/novak_dezso]Novák Dezső lett, aki korábban már volt bajnokcsapat edzője.
    És mint a szezon végén kiderült újra az lett. Ez volt a Ferencváros történetének 25-ik bajnoki címe.

    Ezúttal maximálisan bejött az edzőváltás, hiszen bajnoki cím lett az eredménye, amely a korábbi évek szoros csatáit tekintve akár fölényesnek is mondható. Látható, hogy a pontszámítás újra a hárompontos rendszert követte, amely azóta is változatlan. A jól sikerült bajnoki szezonban nem csak az edző volt új, jöttek új játékosok is. Ekkor épült be a csapatba Kopunovics, Neagoe, Cigan vagy éppen Czéh László.

    A bajnokságot [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1994-08-08/zalaegerszeg-ferencvaros]Zalaegerszegen kezdte a Fradi, ahol 3-1-re győzött[...
  38. 2011.09.25, 15:58 - Emőd, Emőd VM SE
    Azokat az adatokat nem találtam én sem, pedig kerestem egy ideig.
  39. 2011.09.25, 11:27 - Emőd, Emőd VM SE
    27 év után újra a megyei első osztályban szerepelhet Emőd labdarúgócsapata.

    Utoljára az 1983/1984-es bajnokságban szerepelt a Megyei I. osztályban csapatunk.
    Köszönjük mindenkinek aki kicsit is hozzátett ehhez az eredményhez!
    2011.08.05.
    http://www.emodse.hu/
    Az oldalon megtalálható a csapat címere is.
  40. 2011.09.23, 23:00 - Moldova - Magyarország 2011
    Kisinyovi kirándulás

    Nincs egy órája, hogy hazaértünk,nincs három napja,hogy elindultunk. Miután pénteken megvertük a svédeket mindenki tudta,hogy a pokol vár ránk Moldovában.
    Hétfő reggel hat körül vágtunk neki az útnak, tudván, hogy milyen fontos mérkőzés előtt állunk. Déva városáig nem is nagyon fogyasztottunk alkoholt, hiszen az összegyűjtött adományokat méltóképpen akartuk odaadni Böjte Csaba atyának. Próbára tette önuralmunkat és szomjunkat az a másfél órás kitérő, amely az ékszíjcsere miatt volt, 70km-re Dévától.Ezúton is köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult akciónk sikeréhez,ezzel is bizonyítva,hogy nem határokban,hanem nemzetben gondolkodunk! Több, mint 250 ezer forint, valamint rengeteg ruha, játék, tankönyv talált új gazdára!
    Érdemes lenne elgondolkodni a huligántörvényről a "tisztelt" honatyáknak! Vajon tényleg mi jelentjük a legnagyobb problémát az országban?
    Vissza a túrához! Déva után nekiláttunk szomjunk csillapításának, ami nagyjából pár ó...
  41. 2011.09.23, 22:27 - Budapest, Budapesti Vasutas SC
    A 100 éves BVSC nem bírt az átalakított BL-Fradival

    A kilencvenes évek közepének meghatározó magyar labdarúgócsapata volt a Budapesti Vasutas Sport Club, amely hiába járt közel a bajnoki aranyhoz és a kupagyőzelemhez, rendre elbukott, majd hanyatlásnak indult, pénzügyi gondok léptek fel, és a csapat kiesett az élvonalból. 2004-ben, az akkor harmadosztálynak számító NB II Keleti csoportjában utolsó előtti lett a BVSC, ekkor szűnt meg a felnőtt labdarúgás a klubban. A foci azonban nem tűnt el végleg a BVSC palettájáról, az utánpótlásnevelésből kiveszik a részüket a vasutasok, akik szombaton ünnepelték a klub 100. évfordulóját.

    "Száz éve alapították a klubot, húsz éve jutott vissza az élvonalba a BVSC labdarúgócsapata, és tizenöt éve rendezték a Népstadionban a Ferencváros elleni rangadót, ezért szerettük volna a Fradi ellen ünnepelni a centenáriumot" - mondta Hernády András, a BVSC szakosztályvezetője.
    A klubot játékosként és edzőként is szolgálta az egykori válogato...
  42. 2011.09.21, 20:26 - Magyarország - Brazília 1986
    Mezey György értékelése a meccs után, a Nemzeti Sport hasábjain:
    „Előkészületi mérkőzést játszottunk, amelynek eredményéből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Komoly fegyvertény a brazilok legyőzése, de én továbbra is a vb nagy esélyesének tartom őket. Ugyanakkor úgy vélem jobban játszottunk, mint az NSZK szerdán. Érthető okból minden játékosommal elégedett vagyok.”
  43. 2011.09.20, 23:46 - Kecskeméti TE - FK Aktobe 2011
    A Kecskeméti TE-Ereco kerete:
    Ribánszki László, Németh Gábor, Antal Botond - kapusok
    Koszó Balázs, Siniša Radanović, Balogh Béla, Gyagya Attila, Urbán Pál, Mohl Dávid, Kelvin Maynard, Farkas András – védők
    Aleksandar Alempijević, Patvaros Zsolt, Vladan Savić, Jovica Stokić, Vladan Čukić, Bodiong Cristian Ebala, Kethevoama Foxi, Bori Gábor, Bertus Lajos – középpályások
    Simon Attila, Francis Litsingi, Sindou Dosso, Gyurcsó Ádám, Tököli Attila - csatárok
    Az Aktobe kerete:
    Sergei Boichenko, Andrei Sidelnikov – kapusok
    Evgeniy Azamatov, Petr Badlo, Samat Smakov, Yuriy Mokrousov, Emil Kenzhisariev, Robert Primus, Yuri Logvinenko, Dmitri Miroshnichenko – védők
    Anton Chichulin, Ruslan Sahalbayev, Nikita Khokhlov, Marat Khayrullin, Aslan Darabayev, Maxim Semyonov, Evgeni Averchenko, Zoran Kostić - középpályások
    Malick Mane, Sergey Lisenkov, Maksat Kurmashev, Darko Maletić, Vladimir Dilas – csatárok.
    http://www.sport24.hu/magyar-foci/2011/07/14/ujra-to...
  44. 2011.09.20, 00:31 - Győr, ETO Park
    Botrányos körülmények

    Tavasszal kapta meg az ETO Park a legcsaládbarátabb stadion címet a Sport TV-től, mi nem tapasztaltuk ezeket a körülményeket.Tegnap amikor megérkeztünk az ETO Parkhoz az első lépés minden futballszurkoló kedvére volt, hiszen azok, akik a helyszínen váltották meg a jegyüket, azok igen csinos hölgyektől vehették át a belépőt. Utána következett az, amit még Dél-Amerikában se láthat az ember. Tisztára, mintha XVI. Benedek tartott volna misét, vagy Barack Obama amerikai elnök mondott volna beszédet a győri stadionban. A belépéskor a teljes fegyverzetbe öltözött készenléti rendőrök falhoz állították a szurkolókat, mint a közönséges bűnözőket, és megmotozták őket, mint akiket készülnek letartóztatni. Volt olyan szurkoló, aki ezt szóvátette, azt elszállítással fenyegették meg!
    Azt gondoltuk, hogy ennél már nem lehet rosszabb! Belépéskor volt egy büfé, ami egy szögesdrótos kerítés túlsó oldalán volt, és volt három “Toi-Toi” WC ami már egy órával a mérkőzés előt...
  45. 2011.09.19, 23:50 - Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
    Felszentelték a Grosics Gyula Stadiont

    (...) Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere kiemelte, hogy Grosics Gyula számos ragyogó pillanatot szerzett mind a tatabányai, mind az összes magyar szurkolónak.
    A névadó ünnepségen a lelátó alatti részen leplezték le végül a feliratot, amely mostantól hirdeti: Grosics Gyula Stadion. Református és katolikus pap is megszentelte a stadiont. Grosics többek között Schmidt Csabától és Partali Lászlótól kapott ajándékokat az ünnepségen.

    A névadó ünnepség után elkezdődött az 1981-es Tatabánya- Real Madrid meccs emlékére szervezett focimeccs is. Mint ismert, 30 évvel ezelőtt szeptember 16-án a Bányász 2-1-re győzte le itthon a Real Madridot. Az akkori tatabányai csapatból csak hárman nem tudtak eljönni (Weimper, Emmer és Kovács). A játékosok a Hírességek csapatával csapnak össze.
    Pályára lép Nemcsák Károly és Eperjes Károly, dr. Molnár Attila komáromi polgármester, Marosi László kézilabdázó, a Carbonex KC szakmai igazgatója), Nyilas Elek...
  46. 2011.09.11, 11:04 - Magyarország - Svédország 2011
    Szomorú esemény árnyékolta be a tegnap esti Magyarország-Svédország labdarúgó mérkőzést. Az Európa bajnoki-selejtező-mérkőzés kezdetekor egy középkorú férfi a nézőtéren rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Mentőt hívtak hozzá a közelében lévő drukkerek, leállt a szívműködése, a mentőautóban próbálták őt hosszabb ideig újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel, a drukker elvesztette életét.
    ultrasliberi.hu
  47. 2011.09.09, 22:26 - Moldova - Magyarország 2011
    Gavril Balint, Moldova szövetségi kapitánya a magyaroktól elszenvedett vereség után elmondta, a csoportban nekik van a legjobb szurkolótáboruk. A legsportszerűbb díjra viszont egész biztosan nem pályázhatnak, Kisinyovban a moldáviai szurkolók "Szar Magyarország" felirattal "köszöntötték" a magyar játékosokat, majd a meccsen egy "Gyűlölünk titeket" transzparenssel üzentek.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség nem tervez válaszlépést a moldovai szurkolók Magyarországot sértő transzparensei miatt, amelyeket a két csapat keddi Európa-bajnoki selejtezőjén feszítettek ki.
    "Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére szerdán. - A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre."
    Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak...
  48. 2011.09.08, 20:25 - Moldova - Magyarország 2011
    A moldávok elleni 2-0-ás győzelem után rendezett sajtótájékoztatón Egervári Sándor a hazai szakvezetőt is megdicsérte.

    Egervári Sándor a mérkőzést követően elmondta: a moldávok elleni győzelem értékét növeli, hogy a hazaiak rendkívül jól játszottak, talán a legjobb idei teljesítményt nyújtották a meccsen.

    - Gavril Balint csodát tett a csapatával, a moldáv válogatott rengeteget javult a négy nappal ezelőtti, finnországi mérkőzéshez képest, amennyire meg tudom ítélni, eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtező sorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét - fogalmazott Egervári Sándor. - A mai mérkőzésen bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár hagytunk ki helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Szeretném kiemelni, hogy remekül védekeztünk, nem emlékszem, hogy a moldávoknak lett volna kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt.

    - Egy éve azt fogalmaztuk...
  49. 2011.09.04, 12:45 - Magyarország - Svédország 2011
    Egervári Sándor blogja 2011.09.03.
    Egység és elszántság volt a siker kulcsa

    Tizenhat év után sikerült ismét legyőzni a svéd válogatottat, és azt gondolom, ennek a győzelemnek az egység és az elszántság volt a kulcsa. A második félidőben voltak nagyon nehéz periódusaink, az egyenlítő gól után megtorpantunk, és ekkor egyértelműen fölénk kerekedett a svéd csapat. Látszott, hogy néhány játékosunk lábában nagyon kevés mérkőzés volt, ennek tudható be, hogy a második félidőben többen is elkészültek az erejükkel.

    Igyekeztünk gyors ritmusváltásokkal felpörgetni a játékot, és a csapat igazi erejét az mutatta meg, hogy a hajrában minden egyes futballista erőn felül teljesített, fáradtan is fel tudtak pörögni, és képesek voltak hosszú sprintekkel odaérni az ellenfél kapuja elé. Erre mondom én, hogy nyertes típusú labdarúgók alkotják a keretet, ami egy abszolút tudatos törekvés a szakmai stáb részéről, hiszen a kezdetektől figyeltünk arra, hogy olyan játékosok szerepeljenek a válogat...
  50. 2011.09.03, 01:04 - Magyarország - Svédország 2011
    Már éppen itt volt az ideje ennek a győzelemnek!
  51. 2011.08.30, 21:50 - Finnország - Magyarország 1997
    Mindössze 12 kapott gólon múlott, hogy a magyar foci nem támadt fel 1997 őszén. Ilyen közel Mexikó óta nem jártunk a megdicsőüléshez. Na de ne szaladjunk előre egy másik poszt témájához, hiszen előbb itt volt egy meccs, ami eszméletlen izgalmakat hozott. A franciaországi VB selejtezőiben óriási erőfeszítések árán magunk alá gyűrtük az erejéből kifogyó, mumus Svájcot, noha megverni persze nem bírtuk őket. A sors figyelmetlensége és ellenfeleink érthetetlen bukdácsolása folytán magunk sem értettük, hogy hogyan – Csank János szövetségi kapitány pedig még kevésbé –, de a második helyen találtuk magunkat a verhetetlen futballnagyhatalom Norvégia mögött.

    A finn-magyar meccset illetően hasonlóságok és különbségek is vannak a 13 évvel ezelőttihez képest. Hasonlóság a dátumon kívül, hogy akkor is egy velünk azonos súlyú finn csapat otthonába mentünk. A különbséget és a magyar foci lassú, ám biztos fejlődését jelzi, hogy akkor az 1 pontért odaadtuk volna Kovács László összes arcbarázdá...
  52. – Sokszor eszébe jut még az a bizonyos gól?
    – Egy-egy átsörözött este után arra riadok – kezdte visszaemlékezését a 2010. május 28-án készülő Nemzeti Sportban Popovics Sándor –, hogy álmomban középkezdés után Kenesei Krisztián Hámori Ferenchez passzol, ő hátrateszi a labdát a jobbhátvéd Turbék Istvánnak, ő pedig hazaad. Látom, ahogy gurul a labda harmincöt méterről a saját kapunk felé, kapusunk, Piel Zoltán pedig akkora luftot rúg, hogy a jobb lába majdnem átszáll a szomszédos BKV-sporttelepre. Úgy kaptunk gólt a Soprontól a meccs első percében, hogy az ellenfél még labdába sem ért. Igazi világszám volt. Persze ahogy múlnak az évek, úgy lett egyre tisztább a kép, hiszen többen is mondták: Sanyi bá', maga esélytelen volt akkor az MTK-nál...

    – Mire céloz ezzel?
    – Arra, hogy a dolgok nem véletlenül történtek. Amikor kilencvennégyben Gellei Imrétől átvettem az MTK-t, s megpróbáltuk kiharcolni a bennmaradást, gyakorlatilag halálra ítélt csapatot irányítottam...
  53. Az 1993-94-es első osztályú bajnokcsapat tagjai:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/308]Hahn Árpád
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/476]Koszta János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/804]Nyilas Elek
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/865]Puglits Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/788]Nagy Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/12976]Kriska Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/75]Aranyos Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10528]Romanek János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/271]Füle Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10533]Víg Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/12623]Simon Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/12915]Szedlacsek István...
  54. Labdarúgó szakosztályvezetők:
    Bóka Gyula (1966), Móré György (1969), Horváth Ferenc (1970-72), Zsár István (1973) Fritz Gyula (1974), Móré György (1975), Horváth Ferenc (1976-80), Farkas János (1983), Szabó Árpád (1984), Horváth Ferenc (1985), István József (1985-87), Szabó József (1988), Lehoczky Gyula (1989-90), Papp Mihály (1996) Szilágyi Csaba (2002-2004)
    A labdarúgócsapat edzői voltak:
    Pál Lajos (1957-1958), Ingár József (1966), Ambrus Gábor (1967), Zsár János (1967-69), Horváth Ferenc (1969-1972), Jákhalmi Károly (1972-1975), Horváth Ferenc (1976 tavasz), Jákhalmi Károly (1976-1977), Kovács István (1977-1980), Haragh Tibor (1980-1982), Dróth János (1982-1983), Túli Lajos (1984), Kovács István (1985 tavasz), Miskei László (1985-1987), Gyarmati László (1988 tavasz), Lós József (1988-1991), Karasz János (1991-1996), Horváth Károly (1996 tavasz), Pardavi Károly (2002-2003), Koszics Károly (2003-2004), Gruber György (2004-2006), Molnár Ferenc (2006-).
    ...
  55. 2011.08.28, 13:41 - Balatonföldvár, Sportpálya
    Az egyesület a megalakulást követően a Karika-völgyi pályát kiigényelte és rendbe hozta. Futballfelszerelést, a kapura hálókat, bokszkesztyűt és egyéb felszereléseket vásároltak. A pályaavató ünnepséget február 8-án tartották, amelyen Földvár szinte teljes lakossága részt vett, mert kíváncsiak voltak az új felszerelésben játszó fiúkra.
    Balatonföldvár Településtörténeti írások, visszaemlékezések. Balatonföldvár Város Önkormányzata Kiadó, Veszprém, 2007.
  56. Történelmi siker csákvári focistáktól: pontveszteség nélkül nyertek

    Harminc mérkőzésből harminc győzelem, 135 lőtt, 9 kapott gól - ez az Aqvital-Publo Csákvár megyei I. osztályú labdarúgó csapatának 2010/2011-es mérlege. A csapat abszolút kiemelkedett a mezőnyből, a tizedik fordulóig gólt sem kaptak, ezt a szép sorozatot a Szabadegyháza törte meg. A mezőnyből egyedül a Velencének és a Martonvásárnak sikerült megszorítania a Csákvárt, a többi csapat egygólosnál nagyobb vereséget kapott a bajnoktól. A csapat ezzel jogot szerzett az NB III-as indulásra - egyébként most először alanyi jogon, korábban is volt harmadosztályú, de akkor fúzióval, nem bajnoki címmel léptek fel -, ott sem kevesebb a cél, mint a pontvadászat megnyerése, amihez a körülmények adottak.

    Százszázalékos teljesítménnyel nyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Csákvár. Ez a siker nemcsak Fejér 1951 óta íródó futballtörténetében egyedülálló, de országszerte is az. Ráadásul ez az alig több,...
  57. 2011.08.25, 21:55 - Záhony, Záhonyi Sporttelep
    A Záhony és a Mátészalka sem kapta meg a hitelesítési engedélyt a centerpályájára.

    A Záhonyi VSC és a Mátészalkai MTK az edzőpályáján kénytelen lejátszani az első fordulóban kiírt bajnoki mérkőzését a Szi-Zi Sport-dr. Zilahi megyei I. osztályban. Az ok egyszerre egyszerű és bonyolult: a két csapat nem kapott hitelesítést a fő pályájára, mert azon nincs a kapuk mögött labdafogó háló… A pénteken debütáló záhonyiak és a szombaton fellépő szalkaiak is a centerpálya melletti füves gyakorló játéktéren fogadják a Nagyszekerest, illetve a Rakamazt.
    – Az elmúlt negyven évben senki nem emelt kifogást a pályánk miatt, bár három esztendeje éppen a labdafogó háló hiánya miatt már kerültünk hasonló helyzetbe – így Erdei Árpád, a Záhonyi VSC elnöke. – Megnéztük a versenykiírást, amelyben nem kötelező, csak ajánlott elemként szerepel a labdafogó háló. Éppen ezért levelet írtunk a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, Csányi Sándornak valamint a megyei igazgatóságnak is, hogy ez alapj...
  58. 2011.08.25, 21:49 - Mátészalka, Városi sporttelep
    A Záhony és a Mátészalka sem kapta meg a hitelesítési engedélyt a centerpályájára.

    A Záhonyi VSC és a Mátészalkai MTK az edzőpályáján kénytelen lejátszani az első fordulóban kiírt bajnoki mérkőzését a Szi-Zi Sport-dr. Zilahi megyei I. osztályban. Az ok egyszerre egyszerű és bonyolult: a két csapat nem kapott hitelesítést a fő pályájára, mert azon nincs a kapuk mögött labdafogó háló… A pénteken debütáló záhonyiak és a szombaton fellépő szalkaiak is a centerpálya melletti füves gyakorló játéktéren fogadják a Nagyszekerest, illetve a Rakamazt.

    – Amellett, hogy furcsálljuk a döntést, mindent megteszünk azért, hogy a következő fordulóban már ne kerüljünk hasonló helyzetbe. Amúgy a most kialakított hátsó füves pályánk remek minőségű – mondta Plesu Ádám, a mátészalkaiak technikai vezetője.
    2011.08.18.
    http://www.szon.hu/zahony/a-labdafogo-halo-csapdajaban-a-zahony-es-a-mateszalka/1766639
  59. A hajdan tartósan NB I-es szombathelyi "nagycsapat" 1992 nyarán megint kiesett. Igaz, csupán az osztályozón maradt alul a nyíregyházi legénységgel szemben, de a másodosztályba kényszerült, már-már megszokva az alsó és felsőház közötti hullámvasutat.
    Kiesett, ráadásként pedig súlyos, nagyobb csapatnál is alig kiheverhető vérveszteségeket szenvedett. A válogatott Illés Béla útja Kispestre vezetett, a meghatározó egyéniséget jelentő Elekes Siófokra, a csapatkapitány Görög és az együttes motorja, Marton pedig Ausztriába szerződött.
    Igazi erősítés tulajdonképpen csak az új mester, Glázer Róbert volt, akinek ugyan a hajrában, a reménytelen helyzetben már nem sikerült benntartania együttesét -ám az NB II-es létnek merőben más szellemben szaladt neki. Csapatot építve, lehetőleg hosszabb távra.
    Harcos, vagány, kemény csapatot összekovácsolva végre a jobb sorsra érdemes Szombathelynek...
    ... Az NB II -amúgy igen erős- Nyugati csoportjában kis idő múltán aligha lehetett kétséges, hogy...
  60. Az Alföld-csoport versenybizottsága a Cegléd-Makó mérkőzés után egy játékos jogosulatlan szereplése miatt elvette a Makótól a pályán megszerzett két pontot.
    A Makó 3-1-es győzelme után járó pontokat tehát le kell vonni, így a helyes pontszám 33 lenne.
  61. A Kispest-Honvéd megnyerte a bajnokságot, pedig volt olyan időszak, amikor egy lyukas garast sem adott volna senki az első hely elérésére. Azon aligha lehet vitatkozni, hogy a kispestieknél játszott a magyar labdarúgás krémje. Mégis hiába volt a sok jó spíler, sem [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/37/verebes_jozsef]Verebesnek, a "Mágusnak", sem pedig a finn Kuuselának nem sikerült csapatot formálnia Kispesten. Bár a piros-feketék voltak a bajnokság esélyesei, sokáig a joggal elvárhatóhoz képest méltatlanul szerepeltek.

    A bajnokság előtt az volt a cél Kispesten, hogy az első három között végezzenek. Azt tartották a legfontosabbnak, hogy indulhassanak valamelyik nemzetközi kupában. Valahol titokban azért reménykedtek, hogy megnyerik a bajnokságot, hiszen olyan garnitúra jött össze náluk, amelytől tényleg joggal el lehetett várni az első helyet. Ezért is szerződtették [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/35/mezey_gyorgy_dr]Mezey György[...
  62. A Városi Stadion fejlesztésének nagyívű terve

    Az első ütemben, azaz a felújítás első évében a centerpálya kapna új gyepszőnyeget, korszerű öntözőrendszerrel. Az atléták számára is elkészülne egy új pálya, egy 21. századi eredményjelző rendszerrel. A piac felöli oldalon eltűnne a használaton kívüli raktárépület, az így nyert, és egyben megnövekedett helyen egy műfüves pálya kapna helyet, világítással és egy könnyűszerkezetes, száz férőhelyes lelátóval.
    http://www.vasarhelyihirek.hu/a_varosi_stadion_fejlesztesenek_nagyivu_terve
  63. 2011.08.12, 22:46 - Békéscsaba, Csányi utca
    1937. május 23-án a MÁV-CSAK bajnoki meccsen akkora vihar tört ki, hogy a Csányi utcai stadion mindkét fatribünje beszakadt, sokan megsérültek, 5 embert kórházba kellett szállítani.

    1945 nyarán, a háború utáni átszervezések után a Törekvés az OB I keleti csoportjába került! Ekkor több próbajátékos is megfordult Csabán, többek között Bozsik József is felhúzta a lila-fehér mezt! Az első mérkőzés a legmagasabb osztályban a Csányi utcában 6.000 néző előtt a Salgótarjáni BTC ellen 6:2-es hazai győzelemmel végződött.
    A következő hazai mérkőzés a zuglói MADISZ ellen botrányba fulladt, amikor egy szabálytalanság után 30-40 hazai néző rontott a pályára és kezdte ütlegelni a vendégcsapat játékosait. Az eredmény: a pálya betiltása 2 meccsre (ekkor Békésen játszottak). A csapat végül 5 győzelemmel, 5 döntetlennel és 16 vereséggel, 45-80-as gólkülönbséggel, 15 ponttal kiesett. 1946. augusztus 14-én egyesült a Törekvés és a Rokka SC, felvéve a régi nevet (Előre Munkás Testedző Egyesülte...
  64. 2011.08.12, 22:40 - Békéscsaba, Kazinczy utca
    1951-ben a Szegedi Lokomotív elleni 3:0-s győzelem (5.000 néző előtt) avatja fel az új, Kazinczy utcai stadiont.
    http://www.stormcorner.hu/tortenet.php
  65. A békéscsabai labdarúgás története

    A csabai sportélet hivatalos keretek között 1888 novemberében, a Békés Csabai Torna Egylet alapításával kezdődött, a labdarúgás Orosháza vagy Arad érintésével került városunkba. 1912. március 31-én alakult meg a polgári egyesület, a Csabai Atléta Klub (CSAK), de ekkor már egy főleg munkásokból álló csapat is tevékenykedett, mely a Buda-pesti Munkás Testedző Egylettől kért és kapott alapszabálymintát. Végül az Előre Munkás Testedző Egylet 1912. május 15-én kezdte működését 30 taggal, október 22-én pedig az alapszabály is elfogadásra került. Az első szerelés: citromsárga ing, fehér nadrág, fekete harisnya.

    Az első mérkőzést Gyomán vívta a csapat, ami 1:0-s győzelmet hozott. A CSAK-kal szemben jelentős hátránnyal bírt az egylet, így pályáról pályára vándoroltak a játékosok. 1919-ben egy Uhrin nevű hentesmester lila-fehér színű szerelést ajándékozott a csapatnak, ami annyira megtetszett mindenkinek, hogy ez vált a klub hivatalos színév...
  66. 14.30-kor kezdték a meccset.
    Kazahsztánban kezd a Honvéd
    Az Intertotó-kupában érdekelt Honvéd labdarúgóinak igen rövidre sikerült a nyári szünet, ugyanis jövő vasárnap már tétmérkőzésen lépnek pályára - ráadásul több ezer kilométerre Budapesttől. Ellenfelük az FC Zsetiszu csapata lesz. A "beszédes" nevű Taldikorgan városában sorra kerülő találkozón debütál Pölöskei Gábor, a csapat új vezetőedzője. FC Zsetiszu-Honvéd (június 22., 14.30), a visszavágóra a következő héten, 28-án (19.00 órakor) kerül sor a Bozsik-stadionban.
    http://www.profifoci.hu/index.php?tid=1&act=reszletek&id=NSEf_173214e
  67. 2011.08.08, 21:10 - Magyarország - Izland 2011
    Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés napján a Puskás-stadion jegypénztárai nem nyitnak ki, a belépőket augusztus 10-én, 18 óráig lehet megvásárolni az IBUSZ irodáiban.
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/07/15/jegyinformaciok-az-izland-es-a-svedorszag-elleni-merkozesekre

    Még egy "szurkolóbarát" döntés az eleve ínséges időkben.
  68. On tour Jereván

    Nem könnyű a nyár közepén szabad kisbuszt találni, pláne olyan tulajt, aki még Jerevánba is elengedi a gépét, de egy hét telefonálás, megannyi idegeskedés és magyarázkodás után július első vasárnapján csak felszálltunk a buszunkra, amely az azt követő egy hétben tulajdonképpen az otthonunk volt.

    Bővebben:http://www.erkolcseroegyetertes.hu/hir/200
  69. 2011.08.06, 10:29 - Magyarország - Svédország 2011
    Jegyárusítás a Magyarország-Svédország Eb-selejtezőre

    A Magyar Labdarúgó Szövetség megkezdte Magyarország-Svédország Európa-bajnoki selejtezőre szóló jegyek értékesítését is. A találkozó szeptember 2-án, 19.45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

    A válogatott számára kulcsfontosságú Eb-selejtezőre a jegyek hat árkategóriában érhetők el: elhelyezkedéstől függően 3000, 6000, 8000, 12 000, 16 000 és 25 000 forintos áron lehet megvásárolni azokat. A belépőket az IBUSZ irodáiban, illetve interneten, az ibusz.hu oldalon lehet beszerezni. Fontos, hogy - a visszaélések elkerülése érdekében - egy személy legfeljebb négy jegyet vásárolhat.
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/07/15/jegyinformaciok-az-izland-es-a-svedorszag-elleni-merkozesekre
  70. A bajnok Ferencváros kerete:
    http://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/1/merkozesek/bajnoki/1991-1992

    Gólkirály: [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/260/fischer_pal]Fischer Pál (Siófok) 16 góllal.
  71. A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/838]Petry Zsolt
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/174]Csábi József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/11895/csepregi_andras]Csepregi András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/482/kovacs_ervin]Kovács Ervin
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/176/cseh_andras]Cseh András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/577/urbanyi_istvan]Urbányi István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10557/sikesdi_gabor]Sikesdi Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/845]Pisont István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/178/csehi_tibor]Csehi Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/294/gregor_jozsef]Gregor József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10498]Viorel Vancea...
  72. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/156]Brockhauser István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10349]Huszárik László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10350]Kósa László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/482]Kovács Ervin
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/979]Szlezák Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10351]Miovecz Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/86]Balog Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10353]Rubold Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/396]Katona György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/80]Bácsi Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10360]Zsivótzky Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/230]Eszenyi Dénes...
  73. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/837/petres_tamas]Petres Tamás - a Videoton egykori gólkirálya

    Az 1988-89-es bajnokságban 19 góllal az NB.I. gólkirálya lettél. Milyen emlékeket őrzöl arról a szezonról?
    - Már az előtte levő bajnokságban is egy jó kis csapata volt a Videotonnak, abból a keretből maradtak néhányan, és velünk, fiatalokkal kiegészülve vágtunk neki a szezonnak. Ebből alakult ki egy olyan optimális csapat, amely bajnokságot nyert volna a 2:1 pontos, illetve a 3:1 pontos rendszerben is, de a 11-es rúgásos rendszerben sajnos még a dobogóra sem léptünk fel. Nekem könnyű dolgom volt, mert a támadó játék gyakorlatilag rám épült annak ellenére, hogy 20 éves voltam. Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy az ember ennyi gólt érjen el, hiszen rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki. A keret nagy részét fiatalok alkották, viszont volt néhány stabil, rutinos játékosunk, ennek a kettőnek az egyvelege hozta azt a lendületes, közönségszórakoztató ...
  74. 2011.08.04, 18:44 - Orosháza, OMTK pálya
    Azt nem tudom pontosan, viszont a hatvanas években már megvolt. Később nevezték Berta stadionnak is - Berta József a klub elnöke, vagy vezetője volt -, majd megint OMTK pályának. Végül 2002. október 10-én a Fradi vendégjátékával zajlott le a stadion névadóünnepsége, s lett Mátrai Sándor stadion. Az első félidőben az Orosháza-Csorvás FC, a másodikban az Orosházi Rákóczi volt a Ferencváros ellenfele. 1200 néző előtt a zöldek 8-1-re nyertek.
    Szerintem ez a nézőcsúcs is a Mátrai elődjében, vagyis a Fűtőház utcában volt.
  75. 2011.08.03, 20:27 - Orosháza, OMTK pálya
    Az első hozzászólásban szereplő tornabemutató a Mátrai stadionban történt. Régebben azt nevezték OMTK pályának, nem ami most van a Szentesi úton.
  76. MAGNA - Magna Sándor, azaz Mátrai Sándor. Később a Ferencváros és a válogatott meghatározó játékosa.
  77. A menedzser Willi Lemke arról beszélt, hogy a klub pénzügyi helyzete nem éppen rózsás. Ezért hát létfontosságú, hogy túllépjenek a magyarokon, mert a legjobb nyolc között már jegyzett európai gárda jöhet soron – nőhet hát a bevételük is…
    - Profik vagyunk, tudjuk, miért jöttünk – nyilatkozta tömören Rune Bratseth, a csapat norvég liberója, aki a minap Szombathelyen játszott a magyar válogatott ellen.

    * * *

    Szerdán este az Üllői úton telt ház előtt játszották a Ferencváros – Werder Bremen labdarugó KEK-mérkőzés visszavágóját. A megkülönböztetett érdeklődés miatt a belépő nagy kincsnek számított, a stadion környékén azért még sokan megpróbáltak az utolsó pillanatban is jegyhez jutni. Mitagadás: általában nem jártak sikerrel ezek a próbálkozások. Még egy óra hátra volt a kezdésig, amikor a székház alagsori klubjában a két együttes vezetői ismertették az összeállításokat. A hazaiaknál Albert Flórián sérülése rendbejött, így vállalta a játékot, a vendégeknél viszont nagy meglep...
  78. FradiBusz on tour Aalesund

    http://ulloi129.wordpress.com/2011/07/26/fradibusz-on-tour-aalesund/
    http://www.rennerdesign.org/?p=1877
  79. A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/203]Disztl Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/873]Sallai Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/202]Disztl László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/189]Csuhay József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/176]Cseh András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10557]Sikesdi Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/303]Gyimesi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/262]Fitos József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/886]Sass János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/263]Fodor Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/491]Kovács Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10528]Romanek János
    [url=http://www...
  80. A bajnok MTK kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/280]Gáspár József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10349]Huszárik László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/332]Híres Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/948]Szalai Attila
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10532]Turtóczky Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10531]Talapa Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/599]Varga István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10390]Szeibert György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/136]Bognár György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/402]Kékesi Rezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/126]Boda Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/11972/turner_csaba]Turner Csaba[...
  81. A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/73]Andrusch József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/873]Sallai Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/775]Nagy Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/279]Garaba Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/303]Gyimesi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10557]Sikesdi Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/262]Fitos József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/200]Détári Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/133]Bodonyi Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/191]Dajka László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/491]Kovács Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/176]Cseh András
    [url=http://www.m...
  82. A klubot 1914. június 25. alapították. 1997 és 2005 között a Kråmyra stadionban játszottak, majd ekkor átköltöztek a Color Line Stadionba, melynek befogadó képessége 11.000 fő és amelyet április 16-án avattak fel az Odd Grenland ellenében.
    A helyi szurkolói csoport neve a Stormen, ami annyit tesz, hogy a vihar (a norvégban, mint a skandináv nyelvekben a határozottságot a szó végén jelzi, így storm=vihar, stormen=a vihar), amely mintegy 2000 tagot számlál.
    Legnagyobb sikerük az volt, amikor megnyerték a norvég kupát 2009-ben, a döntőben legnagyobb riválisukat, a Molde gárdáját büntetőkkel legyőzve.

    http://mindigessoha.blog.nepsport.hu/archives/2011/07/10/Jon_a_vihar/
  83. Bajnok a Pálhalma!

    A Törökbálint elleni magabiztos győzelmével a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE együttese bebiztosította bajnoki címét a labdarúgó NB III Duna-csoportjában.
    Pálhalma - Törökbálint 4-0 (3-0).
    Dunaújváros, 150 néző.

    A nagy kedvvel és ötletesen játszó hazaiak már az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát. A második félidő közepén engedtek egy kicsit a szorításból, így akadt néhány lehetősége a Törökbálintnak is, de az utolsó tíz percet ismét felpörgette a Pálhalma, és egy újabb góllal fölényessé tették a győzelmüket.

    Nagy Zoltán: - Gratulálok a csapatomnak a bajnoki címhez. Nagyon büszke vagyok rájuk!
    Vígh György, az egyesület elnöke: Ezzel az első helyezéssel valóra váltak legmerészebb álmaink.
    Salamon Miklós: - Nagyon boldog vagyok, hogy újra bajnokcsapat tagja lehetek. Fantasztikus érzés ez, bárhol focizik is az ember.
    Sztanó Miklós: - Egy remek csapattal és annak vezetőivel sikerült magabiztosan megnyer...
  84. Bajnok az SVSE

    Az NB III-as bajnokság Bakony csoportjában szombaton rendezték az utolsó, 30. fordulót.
    SVSE - Lipót Pékség 4:0

    A 29. fordulóban elért győzelemmel már az utolsó forduló előtt bebiztosította a csapat a bajnoki címet. Ennek ellenére utolsó bajnoki mérkőzésén is magabiztosan győzött az SVSE a Lipót Pékség ellenében.

    2011. június 13.

    http://www.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=23424
  85. Az OFC marad a másodosztályban.
    A licenszkérelmek és visszalépések miatt lassan követhetetlen a helyzet...

    http://www.mlsz.hu/cikkek/ness-hungary-nb-ii/2011/07/05/elkeszult-az-nb-ii-es-csoportbeosztas
  86. Az Ulisses stadionjában lehet csak belépőt venni

    Az FC Ulisses tájékoztatása alapján a csütörtöki Európa Liga-visszavágóra a jegyeket csak Örményországban, a jereváni stadionban lehet megvenni.
    Hozzávetőlegesen két euró lesz a belépő ára. Mint ismert, együttesünk három gólos előnnyel várja a visszavágót.

    http://www.ftc.hu/index.php?action=fansnews&nid=27332&sact=news
  87. Hat fordulóval a bajnokság befejezése előtt megszerezte az NB III Mátra csoportban az aranyérmet az Egri FC labdarúgó-csapata.
    Az egriek a 24. fordulóban hazai pályán 7-1-re verték a Dunakeszit, a sikerből az élvonalbeli tapasztalatokkal vértezett csatár, Bardi Gábor öt góllal vette ki a részét.

    nso 2011. 05. 01.
  88. Osztályozó az NB II-ben maradásért, 2. mérkőzés, 2011. június 25.

    Orosháza FC- Bp.Honvéd-MFA 2-0 (1-0)

    Mátrai Sándor Stadion, 600 néző
    Gólszerző: Ács (2)

    A küzdelmes mérkőzésen, a jobb teljesítményt nyújtó, ötven percen át tíz emberrel játszó orosháziak sikere teljesen megérdemelt. Becsületes helytállásáért a hazai csapat dicséretet érdemel. Az NB II-ben 5—3-as összesítéssel a fővárosi együttes maradt, az orosháziak egy év után emelt fővel búcsúztak a második vonaltól.

    Marik László: — Nagyszerű játékkal győztük le az NB I-es labdarúgókkal teletűzdelt Honvédot. Talán a csoda is megtörténhetett volna, ha egyenlőek a feltételek.
    Szalai László: — Túlmotivált ellenfelünk mindent felvonultatott amit lehetett, de ebben a helyzetben ez valahol érthető volt.

    http://www.oroshazafc.gportal.hu/gindex.php?pg=24196095&nid=5977272
  89. 1986. május 3. Az FTC ezen a napon ünnepelte születésnapját és a 75 éves Fradi-pályát!
    A két csapat mérkőzése a Jubileumi Kupáért folyt, amelyet végül az 1-1-es eredmény után tizenegyesekkel a Fradi nyert.
    http://www.magyarfutball.hu/data/tickets/0/004/ticket_004_124.jpg
    Fradi futballévszázad
  90. Az MLSZ határozata alapján 1951-től szovjet mintára a bajnokságoknak át
    kell állni a tavasz-őszi szezonra. Ezért 1950-ben a bajnokság csak őszi
    szezonból áll majd.
    Az akkori beosztás szerint a Tótkomlósi DMTK. az NB III.
    Békéscsaba-Szolnok csoportban szerepelt.
    A korabeli sajtó már akkor sem igen szeretet Tótkomlóssal foglalkozni. Így
    nagyon szűkösek az írásos emlékeink a csapatról. Álljon itt egy tudósítás
    az egyik legfontosabb mérkőzésről.

    Viharsarok Népe 1950 november 4.
    Az orosházi NB III-as csapatnak nehéz mérkőzése lesz idegenben amikor a
    tótkomlós csapatával kell mérkőznie vasárnap annak otthonában, Meg kell
    mondani nyíltan sem az Orosháza sem a Tótkomlós idegenben lelkesedésben
    nem tudja utolérni ellenfeleit, ezért kapott ki mindkét csapat szerdán.
    Főleg a volt NB II.-es Orosházának vannak egyes játékosai akik azt
    hiszik,hogy idegenben a régi ranggal is lehet mérkőzést nyerni a
    lelkesedéssel szemben. Tótkomlós ezen a mérkőzésen otthoni pálya- és
    közönsé...
  91. Találtam egy komolyabbat:

    Viharsarok népe 1950. november 7.

    Tótkomlós-Orosháza 2:0
    Nb III-as bajnoki Vezette: Lovász
    Szitáló esőben 1500 néző előtt kezdődött a két nagy rivális mérkőzése.

    http://5mp.eu/web.php?a=totkomlositc&o=KfoWRwaabg
  92. 2011.06.22, 16:13 - Paks, Fehérvári út
    Folytatódik a felújítás

    Nemrég végzett a kivitelező a Fehérvári úti Stadion centerpályának felújításával. Vadonatúj gyepszőnyeg várja a 2011/2012-es bajnoki szezon kezdetét. De ezzel még nem értek véget a munkálatok, mivel időközben elkezdődött a lelátók felújítása is. A hazai nézőtéren a faszerkezeteket fémre cserélik, valamint a régi barna székek helyett új üléseket szerelnek fel, zöld-fehér színben. Jelenleg ezek a munkák folynak. Még a nyáron, a vendég lelátó bővítésére is sor kerül, összesen 1150 szurkoló fogadására lesz alkalmas.

    paksifc.hu
  93. Nézőcsúcshoz, amíg nincs magasabb:

    Tótkomlós-Rákóczi Vasas SE 1-1. Megye I-es bajnoki, 250 néző.

    Orosházi Élet, 2011. június 17.
  94. A csapat otthona az Athén utcában álló Hrazdan (a szó eredete valahol aA Hrazdan zoroasztriánus mitológiában keresendő) Stadion (örményül: Հրազդան մարզադաշտ). Az Ararat Yerevannal használják közösen és ez a nemzeti válogatott otthona is (szerintem hajaz a mi Puskásunkra, így 2004 után megint ott játszhat a csapat). Befogadó képessége: 53.849 fő. Remélem nem tervezik teljesen megtölteni, mert, akkor befűthetnek nekünk. A stadion 1970-ben készült el, a legtöbben 1975-ben a Bayern München elleni BEK negyeddöntő visszavágó mérkőzését tekintették meg benne, ekkor 75.000 néző szorított az Ararat Yerevan sikeréért, ami össze is jött, nyertek 1-0-ra. Igaz a Müncheni 0-2 miatt búcsúzni kényszerültek. A stadiont 2008-ban felújították, ekkor csökkent a kapacitása a már fentebb említett számra.

    http://mindigessoha.blog.nepsport.hu/archives/2011/06/20/James_Joyce_Kilikiaban/
  95. A csoport végeredménye:

    1. Feyenoord 2 1 1 6:3 7
    2. Schalke 2 1 1 5:3 7
    3. Basel 2 1 1 5:4 7
    4. Ferencváros 1 1 2 3:5 4
    5. Hearts 1 0 3 2:6 3

  96. A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/73]Andrusch József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/873]Sallai Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/775]Nagy Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/279]Garaba Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/600]Varga József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10557]Sikesdi Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/303]Gyimesi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/200]Détári Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/133]Bodonyi Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/191]Dajka László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/229]Esterházy Márton
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15376]Gere László
    [url=http://...
  97. A bajnok Rába ETO kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/493]Kovács László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/185]Csonka Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10540]Hlagyvik Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15167]Magyar Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/164]Burcsa Győző
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/321]Hannich Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/850]Póczik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15170]Szepesi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15166]Mile Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15474]Szijártó László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15169]Vági János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15709]Varga József
    ...
  98. A bajnok Rába ETO kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/493/kovacs_laszlo]Kovács László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/185/csonka_gyula]Csonka Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10540/hlagyvik_gabor]Hlagyvik Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/41/glazer_robert]Glázer Róbert
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15167/magyar_lajos]Magyar Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/321/hannich_peter]Hannich Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/850/poczik_jozsef]Póczik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15166]Mile Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/943/szabo_otto]Szabó Ottó
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/968/szentes_lazar]Szentes Lázár
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek...
  99. 2011.06.21, 18:43 - Magyarország - Svájc 1997
    ... A játékoskijáró oldalán - a jövő évi atlétikai Európa-bajnokság jegyében - megkezdődött a felújítás, mely egyelőre ott tart, hogy a két középső szektort a földdel tették egyenlővé. Ez a lelátórész pillanatnyilag úgy fest, akár egy homokbánya, és az ember eltűnődött: régebben bizony nagy vihart kavart volna, ha egy labdarúgó vb-selejtező előtt hozzálátnak a bontáshoz. Most a nézőtér átmeneti szűkítése semmiféle kockázatot nem rejtett magában, elvégre messze vannak már a telt házas idők. Ráadásul az egyoldalra terelt kilátogatók hangulatán egyáltalán nem rontott a lerombolt tribün csúfsága és üressége: a bemelegítéshez kivonuló svájci csapatot Guten Tag helyett Auf Wiedersehennel köszöntötte a magyar publikum.

    Népszabadság 1997.08.21.
  100. Osztályozó az NB II-ben maradásért, 1.mérkőzés, 2011. június 18.

    Bp. Honvéd FC-MFA- Orosháza FC 5-1 (2-1)

    Bozsik Stadion, 600 néző
    Gólszerzők: Debreceni, Danilo, Hajdú N.(2), Vernes, ill. Randelovics (11-esből).

    Szalai László: – Igyekeztünk élni a hirtelen jött lehetőséggel. Tisztességgel tették a dolgukat a játékosok.
    Marik László: – Ebben az összetételben a Honvéd esélyt sem adott nekünk a sikeres mérkőzésre. A másik félidő közepéig tudtunk ellenállni a hazaiak nyomásának.


    A visszavágóra 2011.június 25-én, 17 órakor kerül sor Orosházán.

    http://www.oroshazafc.gportal.hu/gindex.php?pg=24196095&nid=5970798