magyarfutball.hu

  1. Innentől kezdve már ez az év totális kudarca/blamája, alulmúlva a Fradi-Klaksvík 0-3-mat!
  2. 2020.10.31, 12:50 - Magyarország - Románia 1981
    Ezt a meccset ugyanazon a napon játszották, amikor egy Mehmet Ali Agca nevű török bérgyilkos-terrorista merényletet kísérelt meg Szent János Pál pápa ellen, a vatikáni Szent Péter téren.
  3. De kár, hogy ezután a meccs után Simon Tibi nem haza ment, hanem abba a borzalmas Cafe Allure-be! Édes Istenem, ez volt a magyar sporttörténelem egyik legsötétebb napja, éjszakája!
  4. 2020.05.09, 08:58 - Magyarország - Uruguay 2019
    A Magyar Nemzetet a helyszínről, élőben tudósíthattam. Felemelő, örök élmény!

    https://magyarnemzet.hu/sport/futballunnep-magyarorszag-uruguay-merkozessel-avatjak-fel-a-puskas-arenat-7498634/
  5. Ezen a meccsen leplezték le és avatták fel ismét a Springer-szobrot.
  6. Ezen a mérkőzésen a túlzott Fradi iránti szimpátiával egyébként is nehezen vádolható Hartmann játékvezető egy olyan, a pécsi 16-oson belül történt esetnél intett továbbot, amikor a Keller Józsi lábára adott rúgást még a lelátón is hallani lehetett. A lelátó népe természetesen egy emberként kezdett tüntetni a nyilvánvaló bírói tévedés (???) láttán, mire a bíró félbeszakította a mérkőzést. Hosszú percekig állt a játék, ezért a 4 perces ráadás, ami akkoriban nem volt jellemző! A 94. percben aztán Fischer Pali gólja eldöntötte a 2 pont sorsát, kevés megérdemeltebb győzelmet aratott ezen a mérkőzésen a Fradi és a végén a szurkolók olyan ünneplésben részesítették kedvenceiket, mintha megnyerték volna a bajnokságot!
  7. Ez a 2008. november 1. nem annyira a magyar NB I történéseiről híresült el. Ezen a napon még a régi dunaszerdahelyi stadionban, a DAC-Slovan szlovák bajnoki mérkőzésen a rohamrendőrök rátámadtak a hazai táborban helyet foglaló sok ezer felvidéki és anyaországi magyarra. Nemcsak a hagyományos értelemben vett szurkolókra, hanem a szintén közöttük lévő tudósítókra, újságírókra is. 1992. szeptember 16-a után ismét válogatás nélkül ütötték-verték a magyarokat futballmeccsen, a Felvidéken. Nagyon kevésen múlt, hogy minket is brutálisan megverjenek, centiméterekkel tőlünk zúgott el a puffogó, suhogó ütőeszköz. Sajnos nem minden szurkoló volt ilyen szerencsés, volt akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, pedig teljesen ártatlan volt a srác, aki végül egyik fülére meg is siketült. Az attackot követően a helyszínről, majd a meccs után már a győri stadionban tartózkodva tudósítottam a szörnyű eseményekről a Lánchíd Rádió hallgatóit.
    Szerencsére ilyen borzalom nem történt azóta és re...
  8. Valószínűleg Ózd városa történelmének legnagyobb sportélménye volt ez a meccs!
  9. Ez volt az a mérkőzés amelyen Kőrös László "nem kis Fradi iránti gyűlölettel fújta a sípot"!
  10. Ezután a meccs után volt egy döbbenetes balhé az Árpád hídi metrómegállónál. Lövések is dördültek, tudomásom szerint valamelyik lilánál (szerk.:magyarfutball.hu) volt lőfegyver!
  11. Azért augusztusban kezdhették volna mondjuk 2 órával később is ezt a meccset abban a szinte elviselhetetlen hőségben. Egy 17.30-as kezdésnél sem lett volna szükség villanyfényre.
  12. 2019.08.19, 14:55 - MTK-VM SK - Ferencvárosi TC 1985
    Ezen a meccsen egy emberként kiabálta az összes Fradista azt, hogy "Vincze takarodj!" Hétfőn be is jelentették az edzőváltást, jött [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/884/sarosi_laszlo]Sárosi László, a "beugró, mindent mentő edző".
  13. Sergei Rebrov: A Valletta erős és agresszív játékstílust képvisel

    Sergei Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgóinak elsősorban mentálisan kell felkészülniük a máltai Valletta FC kemény játékstílusára a Bajnokok Ligája-selejtező második körében.

    „Nem a legjobb kvalitású játékosok alkotják, de nagyon jó felépítésűek és ennek megfelelően erős és agresszív játékstílust képviselnek” – mondta a keddi sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az ukrán szakember, aki kijelentette, azt várja csapatától, hogy a saját játékára koncentráljon.

    Sergei Rebrov kifejtette, tisztelni kell minden ellenfelet, mindegy, milyen országból jön, mert a BL-ben minden csapat erős. Éppen ezért úgy véli, kemény összecsapásra kell számítani, mert a szigetországiak az első körben is erős riválist ejtettek ki, ugyanis azt a luxemburgi F91 Dudelange-t búcsúztatták, amelyik egy éve az Európa-liga főtábláján szerepelt.
    https://magyarnemzet.hu/sport/sergei-rebrov-a-valletta-eros-es-agressz...
  14. Az újabb akadály a Fradi BL-tervei előtt

    25-SZÖRÖS MÁLTAI BAJNOKCSAPAT LESZ A ZÖLD FEHÉREK KÖVETKEZŐ RIVÁLISA

    Másfél évtizede nem látott remek szereplést mutat be eddig a Ferencváros labdarúgó-csapata a nemzetközi kupaporondon.

    A 30. bajnoki címüket idén tavasszal begyűjtő zöld fehérek ráadásul kettős győzelemmel búcsúztatták a Bajnokok Ligájától a jóval magasabban jegyzett bolgár Ludogorecet az első selejtezőkörben.

    Ezzel a Fradi egy kényelmesebb helyzetet teremtett meg magának, hiszen a következő fordulóban így a luxemburgi Dudelange-zsal szemben továbbjutó máltai, FC Valletta ellen folytathatják szereplésüket, ami előzetesen legalábbis könnyebb feladatnak ígérkezik, mint amit a bolgár bajnok kiverése jelentett.

    Természetesen ebben a mezőnyben könnyű ellenfél már nincs, így a máltai bajnok sem tekinthető annak, hatalmas hiba lenne őket lesajnálni vagy lebecsülni, de ismerve Sergei Rebrov vezetőedző habitusát, ez fel sem merül a ferencvárosiak háza-táján.

    De m...
  15. Ekkor voltam életemben először szülői felügyelet nélkül meccsen!
  16. A hirtelen Budapestre lecsapó hatalmas havazás sem gátolhatta meg a Fradit abban, hogy féltucat góllal folytassa menetelését a 23. bajnoki cím felé!
  17. Ekkor volt a taxisblokád, azért lehetett csak 4 meccset megrendezni a forduló eredeti időpontjában és azért volt ilyen kevés néző ezeken a meccseken!
  18. 2018.08.09, 09:28 - Ferencvárosi TC - Vasas SC 1987
    Ez volt az utolsó klasszikus kettős rangadó.
  19. Ez volt az utolsó klasszikus kettős rangadó.
  20. FUTBALLTÖRTÉNELEM!
    A nemzetközi kupák több mint hat évtizede íródó történelme során először győzött és jutott tovább luxemburgi klubcsapat magyar ellen.
    A Bp.Honvédé ez a kétes dicsőség!
  21. http://magyaridok.hu/sport/eddig-tartott-magyar-bl-alom-11-esekkel-kiesett-fradi-853855/
  22. http://magyaridok.hu/sport/visszafogott-hangulatban-pontosztozkodas-foproba-derbin-609922/
  23. Vasas-Újpest 18 000 néző, mai fejjel szinte felfoghatatlan.
  24. Győrben sem mostanában lesz 28 000 néző bármiféle meccsen.
  25. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/534]Lipcsei Peti első bajnoki gólja a Fradiban.
  26. Van egy olyan érzésem, hogy soha többé nem lesz ennyi néző Fradi-Honvédon, mint ezen a meccsen. Még így, hogy a győzelmünk elmaradt, ez a meccs, a hangulat örök élmény!
  27. Az első villanyfényes mérkőzés az Üllői úton.
  28. Ezen a meccsen eredetileg mindkét együttes játékosai fehér mezt vettek fel, a Honvéd számára a Népstadion szertárából kölcsönöztek egy garnitúra piros mezt.
  29. Életem első meccse, amelyre emlékszem, hogy kivitt Édesapám!
  30. 2015.10.24, 10:10 - Balogh Béla
    Felfoghatatlan számomra, hogy ez a Balogh hogy kerülhetett be a [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_valogatott]magyar válogatottba! Sok nem válogatott szintű labdarúgó húzhatta fel magára a címeres mezt, de ő még ezek között is kirívó eset!
  31. Félelmetesen jól focizott ezen a meccsen a Lantos Mihály irányította Videoton és ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győzött.
  32. A Nemzeti Ünnepen tért vissza az FTC első csapatába Nyilasi Tibi, természetesen győztes góllal!
  33. A visszatérésére készülő Nyilasi ezen a napon a Fradi tarcsiban lépett pályára és két gólt szerzett a fakóban.
  34. 2015.10.16, 10:16 - Ferencvárosi TC - Volán SC 1979
    Ezután a meccs után Nyilasi Tibor bejelentette visszavonulását, amely aztán szerencsére csak átmeneti lett.
  35. Szokolait már le akarta cserélni Friedmanszky mester - ijedtében lőtt két gólt!
  36. Közel féléves kihagyás után ezen a mérkőzésen lépett újra pályára a Ferencvárosban Szokolai László.
  37. A Szentest hátba rúgó figura a Krisztina körúti postán dolgozott akkor, ma a BKKP-n! Legjobb tudomásom szerint felfüggesztett szabadságvesztést kapott tettéért!
  38. 2015.01.31, 23:47 - FK Vojvodina - Magyarország 1982
    Többnyire ez történt akkoriban a válogatottunkkal, ha Nyilasi Tibi nem játszott!
  39. 2014.09.22, 15:31 - Szokolai László
    http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/09/1411400067_szokolai_laszlo_2014.jpg
    Nyilasi Tiborral az FTC-Chelsea stadionavatón
  40. A két vezetőedző értékelése a derbyt követően:
    Thomas Doll (FTC)
    Először is gratulálok az Újpestnek, teljesen megérdemelték a győzelmet. Mi hiába próbálkoztunk sok támadót szerepeltetni, nem vettük fel kellőképpen a kontaktust az ellenféllel és így nem kerülhettük el a vereséget a mai napon. Szerettünk volna örömet szerezni a mellettünk itt is kitartó szurkolóinknak, sajnálom, hogy nem sikerült.

    Nebojsa Vignjevics (Újpest)
    Úgy gondolom, számunkra ez volt a szezon eddigi legjobb mérkőzése, gratulálok a csapatomnak!
    Ritka az ilyen, de ma gyakorlatilag mindennel elégedett lehettem; a játékkal, a körülményekkel, a hangulattal. Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek meccsen, egy remek ellenfél ellen tudtunk nyerni!
    Kollégámnak, Thomas Dollnak a jövőben sok sikert kívánok!
  41. Aki netán nem tudja a helyszínen megtekinteni a vasárnap délutáni Fradi meccset, itt is követheti és egy kis beharangozót már most is olvashat:
    http://www.onlajnok.com/match/index/date/2014-08-24/id/112077
  42. A meglehetősen gyengécske teljesítményt nyújtó bajnok Debrecen – ahogy Boriszovban sem – most sem bírta ki emberhátrányban az elenfél nyomását!
    Az Újpest lelkesen játszott és ráérzett arra a lehetőségre, hogy a Loki 10 emberrel roppant nehezen tud kibontakozni!
    Összességében az Újpest FC Simon Krisztián utolsó percben jól eltalált lövésének köszönhetően otthon tartotta a 3 pontot és továbbra is veretlen az idei bajnokságban!
    A mérkőzést követő sajtótájékoztatón először Kondás Elemér, az 1-0 arányban alulmaradó, vendég Debrecen edzője értékelte a mérkőzést:
    Teljesen egyértelmű, hogy a kiállítás ismét döntően befolyásolta a sorsunkat, de úgy gondolom, hogy Jovanovic első sárga lapja indokolatlan volt!
    Voltak lehetőségeink nekünk is ezen a mérkőzésen, talán az egy pontot megérdemeltük volna!
    Nem érzem úgy, hogy bármiféle pánikra okunk lenne emiatt, a szokottnál gyengébb rajt miatt!

    Az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics a következőket mondotta:
    Jó mérkőzés volt, lendü...
  43. Diósgyőr – FK Krasznodar 1:5 – sajnos ekkora a különbség az OTP Bank Liga és az orosz élvonal között
    SZERZŐ: JUHÁSZ ATTILA · 2014-07-31

    A selejtező harmadik fordulójára egyetlen csapatunk maradt versenyben a labdarúgó Európa Ligában, a Diósgyőri VTK, amely albérletben, a debreceni Nagyerdei stadionban fogadta a miénknél sokkalta magasabban jegyzett orosz bajnokság ötödik helyezettjét.
    Az első félórában a DVTK, lelkes közönsége támogatásával egészen jól tartotta magát, de aztán a félidő hajrában a Krasznodar – főleg nagyon technikás brazil légiósai révén – fokozta a tempót és két gólt is berámolt Antal Botond kapujába – már ekkor eldőlni látszott a meccs és talán a továbbjutás kérdése is.
    Szünet után Tomiszlav Szivics jó cseréinek is köszönhetően jobban kezdtek futballozni a borsodiak és előbb egy les miatt – tévesen – anullállt gólt, majd egy perccel késöbb már egy érvényeset is szereztek, egy ragyogó akció végén Bognár parádés passzát Bacsa lőtte be.
    Sajnos azonban 1-2 u...
  44. Jó iramú, változatos, küzdelmes mérkőzés volt, viszonylag kevés helyzettel. A Debrecen jól megszervezte védekezését, Novakovics a kapuban magabiztos volt, elől viszont a 11-esen kívül csak viszonylag kevés helyzetet sikerült kialakítania a magyar bajnoknak, így egy nagyobb különbségű győzelem nem lett volna reális eredmény! Véleményem szerint a DVSC egygólos előnye kevés lesz a boriszovi visszavágóra, bár ne lenne igazam!
  45. Ez a mérkőzés mérföldkő volt a http://onlajnok.com/ életében! Első ízben tudósítottunk - jelesül jómagam és Bartha Gergő kollégám - helyszínről magyar klubcsapat idegenbeli nemzetközi kupamérkőzéséről! Tekintettel arra, hogy nagyon sokáig nem volt egyértelmű, hogy lesz -e a fiumei összecsapásról élő, televíziós közvetítés, kötelességünknek éreztük - főleg, hogy tudósító, riporter, szerkesztő, újságíróként is hatalmas Fradista maradtam - hogy kiutazzunk a festői helyszínre és a stadionból jelentkezzünk! Az egész a mi ötletünk volt, az oldal üzemeltetői csak a közvetítésekért fizetnek honoráriumot, az utazás költségeihez nem járulnak hozzá. Tervünkhöz megnyertük testvéremet, aki szintén hatalmas Fradista, rendelkezik egy remek autóval és ráadásul éppen a Balaton partján, Fonyódon nyaralt ezekben a napokban! Onnan meg aztán tényleg már csak egy "ugrás" Rijeka! Csütörtök délután kettőkor indultunk a fonyódi centrumból, csak a határnál és a horvát autópálya fizetős kapuinál álltunk meg. A H...
  46. Nézőszám, onlajnok.com:8000
  47. Isten nyugosztalja a Császárt, Neki tényleg az élete volt a Fradi! Remélem a Paks elleni meccsen méltóképpen megemlékezünk Róla!
  48. Ezen a mérkőzésen szenvedett súlyos fejsérülést - koponyarepedést - Nyilasi Tibor! A mérkőzés 64.percében a keletnémet Udo Schmuck olyan erővel fejelt a válogatott játékos homlokába, hogy az Amerikai úti idegsebészeten kellett ellátni! Ezt követően Nyíl majd' féléves kihagyásra kényszerült és csak 1977 tavaszán léphetett újra pályára.
  49. Ha igazi magyarok vagyunk, akkor ezt a meccseredményt így kell leírnunk: Vasas-Máriatölgyes 0-0
    A német sajtóban például így jelenik meg a jelenlegi szlovák főváros csapatának neve: Slovan Preßburg. Pedig Pozsony soha nem volt Németország része, legfeljebb az Osztrák-Magyar Monarchiájé!
    Vannak tehát a határon túli településeknek szép magyar nevűk. Használjuk, szerintem ez nem irredentizmus!
  50. 2011.07.30, 23:00 - Budapest, Magyarország
    Nos hát megvolt a 2014-es brazíliai vb selejtezőinek csoportbeosztása. Profilom készítésekor - többek között azt írtam, hogy erre a világbajnokságra kijuthatunk, ha egyben marad a 2009-es U20-as vb bronzérmes gárda gerince illetve ha nem kerülünk a kvalifikáció során egy "halálcsoportba".
    Az igazság az, hogy sem a fiatalokat nem sikerül együtttartani, de a halélcsoportot sem kerültük el.Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra ellenében reálisan a negyedik helyezés lesz a miénk. Bár ne lenne igazam!